Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katasia1234

MłODE MAMY -POGADUCHY

Polecane posty

Ewcia i bardzo dobrze zrobiłać.Z tego szwagra to jakiś stary cap,wrrr,też bym sie na nim wyżyła 😡 Super że już samopoczucie lepiej,nic tak nie pomaga jak wyżalenie się życzliwej osobie,nie ma co dusić w sobie.Z doświadczenia wiem że nawet \"wypisanie\" pomaga ;) Trzymaj się cieplutko🌻,jakby co to zrób laleczkę voodoo i ...;) Ja mam dziś jakiś dziwny dzień,mdli mnie i w ogóle coś mi dziwnie,aż kawę piję bo sie czuję jakby mnie ktoś młotkiem przez łeb trzasnął.Zaraz jak Kacper zje zupę to idziemy gdzieś w pole bo mimo zachmurzenia coś się cieplej zrobiło i nie pada.

agusicka,tak szwagier jest okropny a co najgorsze dostał od teściów dom i ich z niego wyrzucił,oni sie go boją,i co on powie to święte,a teście mieszkają w przybudówce obok stodoły,obok świn.Chore to jest,oni mówią że im sie tam dobrze mieszka,przynajmniej mają spokuj. agusicka - udanego spacerku wam zycze,i duzo zdrówka,moze na spacerku sie dotlenisz i lepiej sie poczujesz 🌻

czesc dziewczyny🖐️ Ewcia____ dobrze ze wszystko wygarnęłas szwagierce ja tez mam pare osób w rodzinie które bardzo lubią \'grać\' dzieciom na nerwach tak mnie to wkurza muj jeszcze malutki jest i go oszczędzają ale za pare miesiecy sie zacznie ,wiec lepiej odrazu powiedziec że sobie tego nieżycze , zanim sie rozpędzą . Muj mały jeszcze kaszle:( ale juz z nim lepiej . Ostatnio zauwazyłam tak czasmi robi jak by powietrza niemugł złapac chwilowo, jakby własną śliną sie zakrztusił ,zauwazyliscie u was co takiego? Niewiem czemt tak robi:(:(

witaj mimi chodziło mo o szwagierki meża.-tylko pisałam szwagier On po 7 latach małużeństwa spłodził córke(chyba mieli problemy),ma on 8 msc,jestem ciekawa jak on ją wychowa i czy mu nie będzie przykro jak ktoś bedzie się do niej tak zwracał,jak on do mojego syna.A jeszcze jedno,jak on się dowiedział że u nas jednak będzie chłopczyk to się bardzo cieszył,że nam się nie udało,że niebędziemy mieć dziewczynki,wiedział że chcemy córke. czasami Eryk też tak sie zapowietrza,myśle że to poprostu od ślinki :) Dużo zdrówka dla synusia 🌻🌻🌻

Ewcia.......a twój Eryk tez je co 3 godz, niewiem czy muj mały niezaczesto chce jesc ,myslałm ze takie 6 miesieczne dzieci to juz tak czesto niejedzą?

Cześć,nasz spacerek wyglądał tak że uszliśmy kawałek i nas sąsiadka zaprosiła :D Kacper jej zrobił mały \"remanent\" w szufladach no ale sama mu pokazała :P W ogóle to on u niej zawsze tak wymyśla bo ona by mu gwiazdkę z nieba chciała dać,ja mu na tyle nie pozwalam ;) Mimi-może kup też ten syrop prawoślazowy,a nuż pomoże i Alankowi.Co do ślinienia to pewnie na żabki,mój Kacper się chyba już od 3 m-ca ślinił strasznie,po prostu dziecko produkuje tyle śliny że nie wyrabia z połykaniem i się krztusi. Ewcia-to sytuacja ze szwagrem faktycznie nieciekawa :( Niestety chodzą takie menty po świecie,i nie przejmuj się wyśmiewkami jego,nie życzę nic złego jego córeczce,ale lepiej mieć 5 zdrowych chłopców niż 1 wymarzoną ale za to chorą np córeczkę. Ja czuję się lepiej,pewnie po prostu mi brakowało wyjścia z domu,bo przez tą pogodę tośmy cały czas w domu siedzieli ;)

mój Eryś ma 4 msc,je tak co godz - ja karmie piersią. mimi a ty karmisz piersią czy butla?

ja juz butlą karmie ,ale czytałam inne dziewczyny piosza że ich dzieci maja po 4 4,5 godz przerwy tylko jakis soczek w miendzy czsie, niewiem moze muj poprostu taki głodomorek jest:)

oj agusia to sie przewietrzylas :) moj Oskar jak byl mniejszy to tez tak lubial porzadkowac w puleczkach ;) ja nie zycze im nic zlego,ale wiem ze nie wolno sie z kogos nasmiewac,bo nie wiadomo co ich moze jeszcze w zyciu spotkac,nie zawsze jest tak pieknie,kolorowo.

mimi dla mnie to twoj synek normalnie je,tak mi sie wydaje bo jak Oskarek byl maly tak w wieku Alanka to tez co 3 godz. jadł. kochane ja zmykam,maz przyjechal z pracy i wybieramy sie na zakupy,bo chrzciny lada dzien :) to narazie,pozniej zajrze. :)

Hej Wszystkie śpią taka pogoda:):):) ,ja jestem jakas taka niedożycia,zmęczona ach ta jesień.

hej mamusie jak minął wam dzień my z małym ciagle w domku bo jak chory to boje sie wychodzic z nim,zeby niedajboze cos gorszego niepodłapał a teraz to bardziej podatny jest leki ma brac do piatku ale ten kaszel cos mu wcale nieprzechodzi:(

Hej dziewczynki :) Pusto tu - bardzo pusto :( Ja nie pisalam bo czasu jakoś nie miałam,komp. nawet nie włanczałam :( Wczoraj jeżdziłam s synusiem po sklepach za ubrankiem to chrztu,i wkoncu kupiłam - taki śliczny malutki biały garniturek.Mały ekstra w nim wygląda,bardzo ładnie,wszystkim sie w nim podoba :) Mam nadzieje ze pogoda nam w niedziele dopisze,podobno ma być ładnie :D Pózniej jak przyjechałam z zakupów przyszła kucharka uzgadnić meni.Ojejku jeszcze musze tyle dokupić :( niezdązyłam chałpki ogarnąć i przyszła koleżanka,i tak zleciał mi dzień,teraz te dni są takie krótkie :( a co tam u Was drogie panie ;),piszcie kochane :) jak tam Wasze pociechy ? Buziaczki 👄papa

Witajcię mamusie! Troszkę dawno mnie nie było, ale tyle spraw na głowie:) Przez tą swoją anemię cały czas bym tylko spała:( Minął już 27 tydzień i zaczęłam 3 trymestr:) Z jednej strony się cieszę, bo coraz bliżej do spotkania z naszą córcią, z drugiej strony trochę obawiam się porodu itd. Wiem, że nie pierwsza rodzić będę i już nie jedna przez to przeszła, ale wiadomo troszkę strachu jest:) Tym bardziej, że ja czasem potrafię z bólu zemdleć (w sumie to mam jakieś duże skłonności do omdleń, ale lekarze nic nie mogą zdiagnozować). Niebawem koniec wakacji i od października znów na studia:( Ze względu na grudniowy termin porodu czekają mnie wcześniejsze egzaminy, przez co trzeba troszkę powkuwać:) I do końca jeszcze daleko:( Jeszcze ta pogoda człowieka dobija, mogłoby być troszkę cieplej bo ja okropny zmarźluch jestem. A mam do was mamusie takie pytanko. Przyznam szczerze, że nie mam jeszcze żadej wyprawki dla swej dzidzi, na poczatku października zamierzamy kupić łóżeczko, w listopadzie wózek. Chciałam się dowiedzieć czy to nie za późno? Moja koleżanka w 3 mies miała już prawie cały komplet, ale ja tak jakos boję sie zapeszyć, bo ona urodziła w 6 mies i dzieciątko przeżyło tylko 9 tygodni... W sumie to nasza Julcia to zdowa dziewczyna, ale same wiecie jak to jest...

Hejka,u mnie wszystko niby ok,ale ta pogoda nastraja pesymistycznie. W nocy nie spałam od 1.30 do 5,nic mnie nie bolało tylko po prostu nie mogłam zasnąć :O Mama mi dziś przywiozła torbę-pasowało by się pomalutku zacząć pakować do szpitala. Poprałam już dużą część ubranek dla Dzieciątka,ale mi nie chce schnąć w domu a na polu to wiecie jak jest :O Ewcia-super że się udało kupić Małemu garniaczek,na pewno słodko w nim musi wyglądać :D Mój Kacper na szczęście zdrowy,ja też ;) Wisienko-gratki z okazji rozpoczęcia IIITrymestru :D Nic dziwnego że się boisz,każda się boi,ja też. Współczuję Ci wkuwania bo jak masz anemię i jesteś słaba to i z koncentracją różnie bywa A co chodzi o wyprawkę to ja przy Kacprze miałam upatrzone wszystko ,tzn wózek,łóżeczko,kocyki-takie droższe rzeczy i M wiedział które i on kupował to jak ja urodziłam. Takie rzeczy jak ubranka,pieluchy,wanienka itp miałam kupione wcześniej. Może to głupie ale u mnie też panuje przesąd żeby nie zapeszyć ;):P:D Chyba sie położę na moment,Kacper poogląda bajkę,bo po tej bezsennej nocce jestem padnięta,myślałam że poprasuję trochę ciuszków ale są wilgotne i nie mogłabym ich poskładać bo by mi maczek siadł :O

hej widze że wszystkim pogoda daje w kosc Wisienka ja juz zaczełam sobie pomału szykowac ok 20 tyg ciązy gdy szłam do szpitala w 32 tyg miałm prawie wszysciutko i całe szczescie bo jak tam wyladowałam na 2 miesiace to kto by mi pokupywał muj M to kompletnie sie nieznał na ubrankach pieluchach itp. tylko juz leząc w szpitalu moja mamcia kupiła kocyk gruby i duperele doi porodu koszulki wkładki laktacyjne itp i byłam juz gotowa:) wózek miałam upatrzony ale przyjechał dopiero po porodzie, z wozkiem wolałam poczekac. ale tez stracha miałm przed porodem ze ho ho

Ale coś się tu pusto zrobiło:) Pewnie wszystkiemu winna jest pogoda, bo ja tez cały czas senna jestem. Jak wracam z pracy to wskakuję do łóżka na 2 godzinną drzemkę, a dziś jeszcze mam dodatkowo jakiś płaczliwy dzień. Wyobraźcie sobie, że popłakałam się, bo okropnie boję się porodu :/ a w dodatku mojego mężusia do jutra w domu nie będzie więc nie ma się do kogo przytulić.... Ach te hormony!

Oj tak jest Wisienko-wszystkiemu winne te hormony ;) Ja też okropnie senna jestem ale to z racji mojego niskiego ciśnienia chodzę jakby mi ktoś patelnią przywalił. Przeważnie uda mi się położyć po południu na godzinkę,Kacper wtedy przy mni9e siedzi grzecznie na łóżku i ogląda bajeczkę a ja drzemię ;)

Witajcie mamusie! U mnie pogoda troszkę się poprawiła i dziś pięknie świeci słoneczko (choć i tak jest zimno). Aż chce się coś robić i humor od razu lepszy:) Dziś zauważyłam, że chyba te moje hormony powoli przestają buzować, bo z dnia na dzień cerę mam ładniejszą, a jeszcze 2 miesiące temu to wyglądałam jak potwór. Całą buzię mialam w ropnym zapaleniu, normalnie same pryszcze. Prawy policzek, to wogóle tragedia była i nic mi się nie chciało goić, a dermatolog i ginekolog jedyne co zalecili to \"przeczekać\". Już traciłam nadzieję, bo codziennie coś nowego wyskakiwalo, takie bolące gule... Nawet przez 1 mies z domu nie wychodzilam, bo się wstydziłam... No a dziś to aż się napatrzeć nie mogłam. Wprawdzie zostało jeszcze kilka czerwonych plamek, ale powoli schodzą i co najważniejsze da się to zamaskować korektorem:) Widać córcia trochę urody mamie zabrała. Mam nadzieję, że przy następnej ciąży nie będę miała już takich problemów:) Nigdy nie miałam problemów z cerą, nawet w okresie dojrzewania jakoś łagodnie to przeszłam, a tu od 4 mies, kiedy myślałam, że nic gorszego mnie nie spotka niż mdłości i wymioty przez pierwsze 3 miesiące, zaczęły się te okropne problemy z cerą. I trwało to niemalże do teraz:( No ale teraz to chyba już tylko dobrze będzie:)

hejka U nas super cieplutko słoneczko świeci ,wkoncu sie poprawioło bo te ostatnie dzni były koszmarne. Wisienka ja w ciazy byłam taka beksa potrafilam sie rozpłakac o tak jedzac obiad sama niewiem czemu ,a po porodzie hormony szalały jeszcze bardziej,co do porodu to niemysl tyle o nim ,tyle kobiet urodziło i tyle jeszcze urodzi ,ze niema co sie martwic bedzie dobrze szybko urodzisz a zaraz po juz niebedziesz pamietac tego bulu,bo bdzie z toba twoja dzidzia:) Ewcia jak tam przygotowania do chrzcin

hop hop🖐️ gdzie sie podziewacie. U nas tak dzis cieplutko fajnie:) dziewczyny mały ma kararek macie jakis sposób na niego? Mozna mu cos podac zeby było bezpiczne dla 6 miesiecznego malucha

Drogie mamy mam do was pytanie! Jak wiecie jestem teraz w 28 tc. W dzień dzidzia prawie się nie rusza, czasem sporadycznie się przekręci lub lekko kopnie, natomiast w nocy, gdy ja chcę sobie pospać to zaczyna szaleć. Kopie mocno, wierci się.... Zmieniam pozycje- próbuję spać na plecach, lewym i prawym boku, ale nic nie pomaga. Nie wiem czy to normalne. Wszystko zaczyna się pod wieczór, potem mam kilka godzin snu i od 3 rano do rana... Czy któraś z was też tak miała? mimi840 jak twój maluszek, pozbył się katarku? Moja koleżanka, jak jej dwumiesięczna córcia miała katarek, to wstrzykiwała jej wodę morską Sterimar, więc może i twojemu szkrabkowi to pomoże? Ewcia24 mam nadzieję, że chrzciny się udały:) Dziewczyny piszcie co u was bo ostatnio jakoś tak tu pusto:/

czesc wisienka no cos dziewczyny sie opusciłi sie troszke , dzieki za rade spróbuje ,kupiec ta wode popytam w aptece ,a co do tego z twoj dzidzis tak kopie to ja miałam dosłownie to samo ,muj w dzien prawie sie nieruszał panikowałam przez to ciagle a na wieczór tak szalał ze ze snu nu mnie potrafił wybudzudzic ,rozmawiałam z lekarzem i mnie uspokajał muwił ze bardzo duzo dzieci jest w dzien spokojnych, a wieczorkiem szaleja ,wiec niema co sie martwic

Dziękuję Mimi, troszkę mnie uspokoiłaś:) Moja córcia właśnie wiecznie mnie budzi, czasem aż mnie to denerwuje, bo rano do pracy trzeba wstać, a tu mi pospać mój aniołek nie pozwala:) Mój mąż mówi, że w dzień gdy ja sobie chodzę itd, to kołyszę ją do snu, a wieczorem jak się położę to ona się budzi, bo nikt jej nie kołysze:) Może coś z tym jest:) Już mogę stwierdzić, że to będzie ukochana córusia tatusia, bo mimo, że ona jeszcze w brzuszku u mnie siedzi to mój mąż jest w niej tak zakochany, że czasem mnie to przeraża. Już zapowiedział, że jeśli o karmienie i przewijanie chodzi to nikomu małej nie da tylko my będziemy mogli to robić. Poza tym potrzymać dzidziusia będzie pozwalał innym tylko na siedząco - żeby czasem nie upuścili:) Poprostu zwariował ten mój mąż:) A najlepsze są jego codzienne, wieczorne rozmowy z brzuszkiem. Pozdrawiam Mimi mam nadzieje, że synek szybko do zdrowia wróci, bo gdy dziecko chore, to każdea mama cierpi razem z nim:/

wisienka to bedzie mała ksiezniczka tatusia ,muj to jakos spokojny był i teraz tez tak niepanikuje ,ale dziadek to dopiero panikaz ,lato a on kaloryfer na ful bo małemu bedzie zimno :D ,kto go na rece wzioł to ojejku o ,boze uwazaj ,trzymaj ,pierwszy wnuk i oszalał dzidek na jego punkcie ,az mnie to denerwuje bo ciagle a mu nie za zimno ,niezaciepło czemu płacze daj mu jesc ,głowa pęka:)

Wiesz, o dziadkach to już nie wspominam, bo i z mojej jak i z męża strony będzie to pierwszy wnuk:) Dziadkowie już też zwariowali, cały czas opowiadają jak to nie będą rozpieszczać Julci:) Mój tata to nawet w ogrodzie już plac zabaw chce budować:) Widać, że same zostałyśmy na tym topicu. Ciekawe gdzie te wszystkie mamy się podziały?