Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katasia1234

MłODE MAMY -POGADUCHY

Polecane posty

mam nadzieje ze bedzie oki. maly ma teraz faze bawienia sie wlasnymi raczkami,tak fajnie do nich sobie gada,maluszki sa takie kochane,zabawne. a jak Kacperek przesypia cale nocki?

Hej Mamuśki 🌻 Ewuś-jak tam Synek?? Tak,mój Kacper śpi ładnie całą noc w swoim łóżku,chyba że czasem coś mu się przyśni to trzeba iść do niego pogłaskać i śpi dalej.Czasem mu sie zdarzy zabłądzić rano do mojego łóżka,no ale to mu wybaczam :D

Moje malenstwo tez mialo dziwna wysypke na calym ciele i czerwony placek na glowce. Wyskoczylo to w ciagu jednego dnia. Tez myslalam, ze to skaza bialkowa, poniewaz moj M ma ja do dzisiaj. Lekarz dal nam balsam \"DERMOL\" na uczulenia i enzemy, a wysypka zniknela i od 6 m-cy nie wraca. Do tej pory nie wiem co to bylo. Dziewczyny moj 6-miesieczny synek zacza mi sie budzic w nocy na jedzienie, nie robil juz tego od okolo 3 miesiecy. Zabki to nie sa na pewno. Poprostu jest glody. W dzien dostaje jedzienie ze sloiczkow, mleko, kaszke, a przed spaniem duza butle mleka. Tez tak mialyscie?????????

Witajcie mamusie! Troszkę mnie nie było, a wy tak dużo naskrobałyście:) Widzę, że niektóre to o córcię się starały i nie wyszło....a my z mężem na odwrót- chcieliśmy synka a tu córcia wyszła. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej to już mam obawy, bo mąż mi zapowiedział, że nie da mi spokoju póki nie będzie męskiego potomka:) Będzie to chyba trudne, bo u zarówno u mnie jak i u niego w rodzinie kobiety mają skłonności do rodzenia córek:) Ja np mam 2 młodsze siostry, on też:) Także zobaczymy czy się uda.

meg-mój synek też się zaczął budzić w nocy na jedzenie ale w wieku ok 6m-cy jak podawałam mu Ferrum(żelazo w syropie),tzn jadł w nocy raz,a odkąd zaczęłam podawać syrop budził się 2-3 i też był głodny,bo nie zadowalał się piciem tylko musiał dostać mleko. Może spróbuj Małemu na wieczór dać kaszkę zamiast mleka,może będzie bardziej syty i się nie obudzi,hmm Wisienko-do planowania płci to ja raczej jestem sceptycznie nastawiona,u nas chyba tak po prostu wyszło ;) Mojej teściowej wróżka dawno powiedziała że M(czyli jej syn) będzie miał synka a potem po około 3-4 latach córeczkę,ja w to za bardzo nie wierzyłam a tu popatrzcie-dokładnie tak ;):P:D Natomiast o siostrze M powiedziała że będzie miała najpierw 2 synów a potem dopiero za jakiś czas dziewczynkę.Oni mają już synka ur w marcu 2007 i teraz od stycznia 2008 starali się o dziewczynkę,robili wszystko wg tych metod znanych i nie udało się wogóle w ciążę zajść. Więc Marta powiedziała że daje sobie spokój z planowaniem i co wyjdzie to wyjdzie,no i zobaczymy ;)

hej mamusie Ewcia muj mały tez jakis chory i tak kaszle .kicha, mezulek ostatnio wrucił z pracy cały zakichany, pózniej mnie wzieło i chyba mały zaraził sie od nas:(:( popołudniu lecimy do lekarza.Wole sie upewnic ,że to nic takiego meg muj własnie tez miał tak ze zaczał sie budzić myslałam ze to ząbki ale trwało to pare dni i znów ładnie śpi całą noc:).

Witam dziewczynki :) Kochane u mojego synka ta chrapka nadal jest:(,gorączki nie ma kaszlu też brak,no nie wiem co mu jest.Podaje mu syropek Stadol,kurcze nie wiem może powinnam iść z nim do lekarza?ale troche się boje bo ośrodek pełen chorych dzieci,i nie chcę aby coś gorszego mu sie przyplątało :( A tu jak na złość za tydzień chrzcimy Erysia,ojejku żeby tylko mój kochany synek nam się nierozchorował :( U nas też w rodzinie same dziewuchy to znaczy,ja mam siostre i brata,mąż 2 siostry - które mają po 1 córci. rodzenstwo mojch rodziców jedna 4 dziewczyny,a 2 siostra 3 dziewczyny :D A my z mężem 2 chłopców ;),jakoś nam sie odmieniło,niepodaliśmy się do rodziny :P :O

hej muj mały chory:( Ewcia muj tez miał chrypke dawałam mu tez stadol niepomogło dzis byłam u lekarza no i sie okazało ze jest chory i przepisała mu syrop z antybiotykiem:(:( bidulek ma brac przez tydzień

mimi a ile trwała ta chrypka u twojego synusia? Ja dzwoniłam do mojej pani dr. i ona mi powiedziała że jeśli gorączki nie ma,to mam kupić syrop prawoślazowy i małemu podawać,a jeśli mu nie przejdzie do pon.to do niej podjechać i ona go zbada.I powiedziała mi że Stadol sie nie nadaje,jeśli chodzi o chrypke.Jaką temperature maja takie maluszki?bo mój ma 36,7

Ewcia-to ma w porządku temperaturę,nic sie nie martw,syrop prawoślazowy jest wykrztuśny tak że lepiej nie dawaj go maluchowi na noc.

dzieki agusicka,mam nadzieje ze mu przejdzie. dzisjaj bylam u nas na takim ryneczku i w pawilonach handlowych,bo chcialam malemu kupic ubranko do chrztu,jak na zlosc nie bylo nigdzie,musze pojechac na gielde towarowa w niedziele,mam nadzieje ze tam kupie.na dziewczynki sukieneczki rozne byly a na chlopca tylko koszulki biale.

Ja sama nie wiem w co ja Olę ubiorę do chrztu,będę najprawdopodobniej chrzcić w święta,zima więc pewni becik żeby to moje maleństwo nie zmarzło ;) Tylko kupować becik specjalnie na chrzest,bo ja jakoś do becika nie jestem przekonana,muszę zapytać siostrę M,ona miała,może jeszcze ma. Ale z tym poczekam przynajmniej do porodu,niby nie jestem zabobonna ale jakoś tak ;)

muj miał taką chrypke ze 3 dni i a od wczoraj zamieniło sie to w kaszelek:( Ewcia ja tez miałam problem zkupnem czegos dla chłopca na chrzest ,dla dziewczynek całe mnóstwo róznych ,różnistych było a dla chłopca niemogłam znalesc,kupiłam wkoncu malutki biały garniturek bo tylko to znalazłam,chrzcilismy małego w czerwcu i było akurat strasznie gorąco ponad 30\', a ten garnitur ma koszule i marynarke,bidulek troszke sie gotował w tym:(

agusicka a kiedy ty rodzisz? napewno coś wykombinujesz,szwagierka chrzcił małą w styczniu,to kupiła jej taki biały polarowy komplecik,i póżniej jej się przydał. mimi,no tak faktycznie malutki sie pewnie ładnie musiał spocić,bidulek. nie dawno rozmawiałam z mamą i ona widziała taki garniturek,musze podjechać może akurat,a one są w różnych rozmiarach,bo mój to już 4 msc ma.

Ewcia-ja mam termin na początek listopada a chrzcić chcemy na święta,Jeszcze zobaczę,jeśli szwagierka nie będzie już mieć tego becika to muszę kupić jakieś grube białe ubranko,choć generalnie białych potem do noszenia nie lubię,no ale dziecko szybko wyrośnie w tym wieku ;) Kacpra urodziłam w połowie maja,upały już były,a chrzciłam końcem czerwca,ubranko kupowała mu chrzestna,najpierw przyniosła takie ładne z tiulu ale w środku było obszyte polarem i jeszcze coś w środku,to jej delikatnie zwróciłam uwagę że się w tym Kacper ugotuje ;) i wymieniła na takie cieniutkie welurkowe i było super,pod spód body na szelkach i wystarczyło :)

Cześć dziewczynki agusicka,pewnie jeśli mozesz porzyczyć od szwagierki to czemu nie ;) ja Oskarka chrzciłam w sierpniu,były upały okropne:( kupiłam mu wtedy taki cieniutki komplecik biały marynarski,mogłam Erysia też chrzcic w lato to ubranko bym miała.U nas właśnie chrzest tak miał być,ale najpierw mój tata miał wypadek w pracy,piec hutniczy wybuchł i tato był poparzony lezał w szpitalu,do tej pory poparzenie leczy :( pózniej teściowa wylądowała w szpitalu,miała stan przedzawałowy :( a jak chcieliśmy chrzcic w 1 niedziele września to mój kuzyn miał wesele,a pózniej ksiedzu nie pasowało i dopiery termin wolny na 28 wrzesnia.

No widzisz Ewciu-czasem takie własnie przeszkody powstają :( Ja Kacpra chrzciłam jak miał 1,5 miesiąca i teraz Olę też tak będę chciała szybko bo taka u nas tradycja żeby nie czekać,ale kto wie co się może wydarzyć.Oby wszystko było w porządku

założycielka,może czasu nie ma ? na pewno niebawem nas odwiedzi :) kochane życze Wam miłego dzionka,a ja narazie zmykam,biore się za obiadek,pózniej zajże.papa

hej🖐️ wpadłam na chwilkę zobaczyc co nowego,bo musze obiadu przypilnowac,dzis ide na imprezke taki babski wieczór,wkoncu sie rozerwe,bo ciagle dom ,i pieluchy,Muj mały ciagle marudzi:(troche szkoda mi go zostawiac ale tata bardzo dobrze sobie radzi wiec mam nadzieje że będzie ok

Na pewno będzie ok mimi ;) Tobie dobrze zrobi babski wieczór a Twoim chłopakom męski :D W razie czego macie na pewno telefony więc nic sie nie martw tylko idź się zabaw ;) Ja się zabrałam za sortowanie ciuszków z Kacpra które do prania dla Oli a które oddać.No i co jeszcze dokupić w razie czego,bo u mnie z zakupami dla Małej to cienko ;) W sumie to nic wiele nie zamierzam dokupować bo na pewno coś dostanie a z takich ciuszków Maleństwo szybko wyrasta ;)

racja agusicka ja dostałam całe mnóstwo ciuszków sklep bym mogła otworzyc tyle tego, ale tez kupiłam pare rzeczy niemogłam sie powstrzymac co zobaczyłam i mi sie spodobało to kupowałam , takie słodkie maleńkie ciuszki ,połowe mały nawet niezdązył założyc ,tak szybko maluchy rosną :)

Ja jak kupuję to już troszkę większe a nie takie malutkie,bo z takich to wiadomo-raz dwa wyrośnie a w większych to dłużej pochodzi ;)

Witajcie 🌻 Jak Wam mija weekend?? Ja dziś byliśmy w kościele,po obiedzie pospaliśmy ;) a teraz maja moi Rodzice przyjechać :) I tak niedziela mija,pogoda nadal paskudna ale trudno

Witam dziewczynki :) Pusto tu coś dzisiaj :( My przed chwilą przyjechaliśmy od teściów, mam takie nerwy,wyć mi się chce :O 😭 strasznie się pokłóciłam z szwagierki mężem,jak nigdy,takich nerwów dostałam i wybuchłam-pierwszy raz mi się to przytrafiło przez 8 lat byłam cicha,ale dzisiaj już nie mogłam, nerwy mi póściły. załuje tylko,że się rozbeczałam,ale ja taka beksa jestem 😭 Mój Eryczek odpukać już tej chrypki nie ma,syropek prawoślazowy pomógł :) czytałam w necie że czasami takie chrypki to przez ślinianki,czyli przez nadmierną ilość slinki,a Eryś strasznie się ślini.

Ewcia-bidulko :( Ja też mam \"płacz na końcu nosa\",zawsze jak się zdenerwuję to mi się na płacz zbiera, a Ty tego dziada olej. Dobrze że Mały nie ma już chrypki. pozdrówki,miłego dzionka

Dzień dobry :) Dzisiaj troszke lepiej się czuje,przyszła do mnie mama i się jej wyrzaliłam.Awantura ta powstała z zabawy wujka i mojego syna Oskarka,zresztą zawsze tak ich zabawy się konczą,płaczem synka i wyzwiskami szwagra.Ja wczoraj poraz pierwszy zaingerowałam,bo szkoda mi było mojego synka.A mianowicie to jest tak że wujek zaczyna,drarzni sie z Oskarem(jego to bawi jak moje dzieckio się denerwuje),prowokuje go,a pózniej jaki to Oskar jest nie dobry-a ja wczoraj go broniłam i powiedziałam ze mój syn jest jeszcze mały,a on jest stary i głupi itd.... A co tam dziewczynki u was słychać?