Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość new_live

Staranai o dziecko

Polecane posty

Gość Blask Słonca
Cześć dziewczyny [ usta ] co u was?? Widzę , że temacik strasznie ucichł...... Slim no niektóre już tak mają .....jakby były wiatropylne :D:D:D:D:) Ja też jestem już po @ .....i powiedziałam sobie , że kończę całą obserwacje,obliczenia....ect..... postawiłam na spontan......zobaczymy co z tego wyjdzie :) mam nadzieje , że upragniona fasolka :) Pozdrawiam [ usta ] [ czesc ]

Gość new_live
No hej dziewuszki:) u lekarza jeszcze nei bylam, bo nie bylo kiedy :( bylam dzis na rtg, i Pani, chyab z 10 razy dopytywala, czy nie jestem w ciazy...no i sobie wmówilam ;( niby powinnam @dostać za 5-6 dni ale chyba juz dzis zrobie test :) :) buziaki, odezwe sie pozniej. paaaa

Hejka Blask no to zaczynamy :) New i jak test wyszedł robiłaś ? daj nam znać dziewczynki zapraszam na kawkie ________ $$$ _________ $$$$$$$$ ____$______ $$$$$$$ ____$$$$_______ $$$$ _____$$$$$$$____ $$$ _______$$$$$$$__ $$$ __________$$$$__ $$ ___________$$$__ $ ___________ $$ ___________ $ ___________ $_$$$$$$ _________ $$$$$$$$$$$$$$ __ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ __ $$$_$$$$$$$$$$$$$$$$$$_$$$$$ __ $$______$$$$$$$$$$$____$__$$ __ $$____________________$$__$$ ___ $$___________________$$__$$ ___ $$__________________$$__$$ ____ $$________________$$$$$$ _____ $$$____________$$$$ ______ $$$$________$$$$$ _______ $$$$$$$$$$$$$$$ ________ $$$$$$$$$$$$$ $$________ $$$$$$$$$________$$ $$$$$_____________________$$$$ _$$$$$$_______________$$$$$$$ __ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ _____ $$$$$$$$$$$$$$$$

Gość peelle
Hejka dziewuszki! u mnie prawie nic się nie wydarzyło, nadal jestem bezrobotna, no ale niestety i mój mąż też może niedługo zanleść się bez pracy bo jego kolega i zarazem pracodawca chce wyjechać za granicę do pracy i zabrać mi męgo męża, niby ma to być za 2 tygodnie, mój mówi żę przestali brać zlecenia i robią tylko drobne rzeczy, drugi pracownik już ma załatwioną pracę, jest jedno ale jeśli dla mojego nie znajdzie się robota w norwegii to zostaniemy bezrobotni oboje :( a jeśli się znajdzie to przez 4 msc się nie zobaczymy. dziewuszki jak nie zaskocze w tym msc to będzie mi bardzo smutno. Mam nadzieję że New będziesz w ciąży, w koncu któraś mósi odwrócić złą passę. Slim mam nadzieję że znajdzie twój mąż dobrą pracę i że teraz skupicie się dzidziusiu. blask slim ja też już po @ wieczorem biorę się do roboty. Pozdrawiam was wszystkie.

No to zaczynamy w trójkie :) i wieże że którejś z nas sie w tym miesiącu uda !!! niewesoło u ciebie z tą pracą ,nieżycze ci kochana rozłąki z mężem, może jakoś sie to wszystko poukłada ;) Mój M teraz jest na chorobowym i bedzie ciągnoł tak długo jak sie tylko da i w między czasie robi sobie kurs i po kursie do pracy :) ale nigdy już niepuszcze go zagranice KONIEC !!!!! zaczynamy nowe życzcie i może w tym nowym życiu pojawi sie bejbe:) New odezwij sie kochana ,nietrszymaj nas w niepewnosci uciekam bo M bedzie okupował kompa paaaaaa

Gość new_live
Jestem kobietki:)Test zrobilam wczoraj, ale nei stety nie wyszedł tak, jakbym tego chciala :(w sumie to jeszcze troche wczesnie, bo 2 powinnam dostać w sobite/niedziele, wiec jeszcze zobaczymy, ale watpie by z tego cś było;( Poza tym bez zmian...dzis jade do rodzicow na 4 dni, bo mamy wesele w sobote (strasznie mi sie nie chce na nie isc :( ) Peelle, bardzo mi przykro, ze amcie taka sytuacje..ale nei martw sie, wszystko sie puklada, tylko trzeba wierzyc :) bedzie dobrze:) zmykam dziewuszki do pracy...odezwe sie wieczorkiem. milego dnia kisss:)

Gość Blask Słonca
Cześć dziewczyny :) no ja sie wziełam ostro do roboty ;) zobaczymy co z tego wyjdzie :P ojjj ,aż smuto się czyta :( o kłopotach z pracą i wyjazdami za pracą ale ja wierze , że wam się uda :) bo przecież nie może tak być ,żeby dobrym ludziom rzucano same kłody pod nogi ja ostro będę trzymała kciuki za WAS wszystkie nie tylko aby zjawiła się ta wymarzona fasolka , ale też żeby jakoś wam się poukładało z pracą Pozdrawiam buziaki

Gość peelle
witam dziewuszki! Jak się u was dzień rozpoczął? ja już byłam na zakupach z małym, śliczna pogoda jest tylko trochę za grubo się ubrałam. new być może za wcześnie jeszcze na test, wierzę że będziesz w ciąży, tak jak my wszystkie tylko w swoim czasie. w tym msc tak jak Ty Blask daję spokój kalkulatorom dni płodnych i innym obserwacjom, wrzucam luz i zobaczymy czy coś wyjdzie. Slim super, że twój mąż szuka pracy mam nadzieje że mój nie wyjedzie, tylko znajdzie sobie jakąś na miejscu bo szczerze mówiąc obecna byłaby ok gdyby nie to że na papierze zatrudniony jest na pół etatu przez to nic na raty nie możemy wsiąść i oczywiście mniejsze składki są odprowadzane. pozdrawiam was:)

Gość peelle
hej dziewczyny co tu tak pusto?

Gość Blask Słonca
no właśnie pusto jak ch***ra :(

Gość peelle
oj chyba nasz topik umiera:(

Hej kobitki Nieumiera ,nieumiera umnie to brak czasu ale w wolnej chwili staram sie do was zajrzeć ,lece teraz na pasowanie do małego do szkoły potem coś skrobne więcej Pa miłego dnia 👄

Gość peelle
witam! co u was dziewczyny? Ja wczoraj byłam u koleżanki ona jest szczęśliwą mamą dwójki dzieci ma parkę dziewczynkę prawie 2 lata i chłopczyka 2 msc, najlepsze jest to że ona z tą dwójką wpadła a rodziła każde dziecko po niecałe 40 min, nie wie co to ból porodowy i dolegliwości ciążowe (mam nadzieje że i wasze ciąże takie będą tego wam życzę ). I tak po przemyśleniach żal mi się zrobiło samej siebie że ja taka sierota jestem, w drodze do domu aż się popłakałam że nam dzidziuś nie wychodzi, a ciąże źle znoszę do tego pracy nie mogę znaleźć jak tak dalej pójdzie to całkiem się zdołuje. pozdrawiam was kobitki :)

Witajcie ja też staram sie o maluszka to bedzie drugi cykl starań w lipcu odstawiłam tabletki w sierpniu się nie udało bo własciwie to nie staralismy sie, niestety wrześniwa pora też nic nie dała choc już próbowalismy teraz miałm 32 dniowy cykl, zakupiłam testy owulacyjne i bedziemy sie starac od 19 pazdziernika, bardzo bym już chciał miec dziecko zobaczymy może się uda tym razem. narazie tem 36,7 wiec normalna już nie moge sie doczekac tych dwóch kresek

Gość peelle
Witam Zabusia 25,myślę że z takim przygotowaniem uda Ci się, ja nie używam testów ani nie mierze temp, kiedyś próbowałam ją mierzyć ale szybko mnie to znudziło, tylko obserwuje. może po tych tab trochę trudniej zaskoczyć w sumie to się nie znam bo nigdy nie brałam, ale słyszałam że dożo częściej zachodzi się w ciąże bliźniaczą :)

pellee hmm no ja mam nadzieje ze sie nam uda w tym cyklu bardzo bym chciała wsumie to miałam nadzieje ze już jestem ale przyszła @ krótka 3 dniowa, temp spadał ale boli mnie cos prawy jajnik hmmm test zrobiłam ale wyszedł negatywnie

Gość peelle
No właśnie nadzieja że teraz się uda-a jeśli nie to nabawimy sie frustracji, trzeba jakoś sie przestać tak nakręcać bo to zauważyłam ostro wpływa na płodność, tylko tak trudno nie myśleć.. ach co tu począć!

Gość peelle
przy długich cyklach raczej na 100% nie możliwe.

Gość peelle
ja mam krótkie cykle 24-27 dni więc u mnie jeśli dochodzi do zapłodnienia to być może właśnie w tej chwili :)

Gość Blask Słonca
witajcie dziewczyny ja dziś popołudniu koło 17 odbieram moje wyniki TSH T3 i T4 postanowiłam sprawdzić jak tam moja tarczyca.... bo zauważyłam u siebie niepokojące mnie objawy od skóry po.... zachowanie ect...... i to może właśnie dlatego nie mogę zaskoczyć..bo tarczyca potrafi rozregulować cykl....a nawet spowodować brak owulki .... Mam nadzieje , że wyniki będą OK. a jak nie to mam wizytę u endykrynologa już umówioną to wtedy on coś poradzi , oczywiście -prywatną bo na z kasy chorych to nie doczekałabym się , aż do us******nej śmierci :O ..POLSKA!!!!! Pozdrawiam WAS kobitki

Gość peelle
Hejka! Blask napisz jak tam wyniki mam nadzieje że nic nie znajda niepokojącego. A u reszty Kobit co słychać?

Gość new_live
Hej dziewuszki:) Sorki, ze sie tak długo nie odezywalam, ale w sobote mialam wesele, w niedziele poprawiny, dzis do pracy i tak jakos na nic nie bylo czasu :( Ja nie stety dostałam @, choć mialam juz nadzieje, ze sie nie pojawi... I znow zaczniemy starania...Juz sie nie moge doczekać, az nadejda te dni..ale juz teraz wyluzuje, przestane myslec o testach owulacyjnych, testach ciazowych, czy nam sie udalo czy nie i wogole o calej tej paranoi...Mam nadzieje ze uda mi sie troche wyluzowac :) a co u Was? Buziaki!

Gość Blask Słonca
co do moich wyników to wyszły następująco : tsh 3,10 uIU/ml ft4 15,27 pmol/l ft3 4,90 pmol/l ja czekam na sądny dzień 28,10 bo wtedy ma mi się zjawić @ ....i mam nadzieje ,że jej nie będzie jak na razie mam dziwne zawroty głowy, jakąś dziwną zgagę czy coś podobnego , jakieś dziwne pobolewania w krzyżu i jajników..... co wcześniej mi się nie zdarzało.....więc oby cicho sza.......wiem wmawiam sobie ....ale nadzieja zawsze umiera ostatnia :) Pozdrawiam 🌼

czesc staraczki :) i witam nową koleżankie ;) widze że starania pełną parą umnie też :) mam podobne cykle jak Peelle 25 dniowe więc z moich obserwacji i kalendarza wychodzi ze własnie są te dni no i działamy zobaczymy co z tego wyniknie :) a tak wogle to ktoś tu jest o tej godzinie ???? stawiam kawkie soczek co kto woli :)mały jeszcze w szkole a duży na kursie to ja kożystam z okazji dojscia do kompa :)

Nadal pusto :( Skąd biorą się dzieci wg dzieci Krzyś 6 lat Dzieci biorą się z brzucha mamy.A w brzuchu mamy są różne składniki.Komórki,ale nie takie do rozmawiania... Julcia 5 lat Dzieci?Z jedzenia się robią, z picia niektórego,z komórek...Jakich? Witaminowych. Nikola 6 lat Żeby urodzić dziecko,trzeba się dobrze odżywiać.Jeść banany,śliwki,jabłka...Aż brzuch będzie duży. Piotruś 4 lata Dzieci biorą się z gadania.Kiedyś mama mówiła do taty:Ty nie gadaj tyle,tylko uważaj,bo z tego gadania będą dzieci.Ale tata chyba tak specjalnie się zagadał,bo na urodziny dostałem braciszka zamiast pieska. Ola 5 lat Dzieci dostaje się za karę.Jak byłam na wakacjach u cioci,to ciocia mówiła do wujka:Lepiej bądź dziś grzeczny,chyba,że chcesz mieć drugie dziecko.Wujek potem był cały dzień na grzybach. Jaś 6 lat Na dziecko trzeba się zapisać do szpitala.Najpierw do szpitala idzie mama,a potem tata idzie z kwiatami.Tata musi mamę wypisać ze szpitala i wtedy,razem z mamą,dostaje od szpitala dziecko.A kwiaty zostają w szpitalu. Justynka lat 5 Dzieci się klonuje.Trzeba iść do parku na spacer,nazbierać tych motylków do przyklejania do nosa,wydłubać ziarenka i połknąć.I te klony potem rosną w brzuchu u mamy.U taty nie,bo tata nie ma czasu na spacery. Mareczek lat 6 Słyszałem,że dzieci się rodzą z plemników.Plemniki to takie ziarenka,które trzeba zasiać,a potem się czeka dziewięć miesięcy.Trzeba najpierw wstrzyknąć do pupy,najlepiej u lekarza. Sonia lat 5 A na podwórku mówili,że dzieci biorą się z seksu.Pan i pani idą na spacer,biorą się za ręce,patrzą i potem dają sobie buzi.I to jest seks.A jak ten seks robi mama i tata,to potem jest dziecko. Kasia lat 6 Coś ty,to nie żaden seks,seks jest na golasa i z seksu nie ma dzieci.Mama i tata muszą być w ubraniu,to mogą się całować i wtedy jest miłość.I z tej miłości biorą się dzieci potem. Pa..pa...:)

Gość peelle
witam was wszystkie!:) A ja też czekam na @ tak jak wy, min ma przyjść 24 a max 27 października tak mam ją zaplanowaną. Niestety muszę się przyznać że moja paranoja postępuje, wyobraźcie sobie że wczoraj byłam w piwnicy po ogórki i wyciągnęłam z rupieci książki o ciąży. szczerze mówiąc u mnie być może jest to ostatni msc robótki dzidziusia bo mój mąż jednak chyba na 100% wyjedzie do Norwegii w ciągu 2 tygodni od 1 listopada i ma go nie być przez 4 msc, bez możliwości przyjazdu na święta:( Serce mi sie kraja jak myślę o jego wyjeździe ale musimy to przetrwać , marzy nam się własny domek za ok 10 lat wiec od czegoś trzeba zacząć w sumie to dużo nam nie trzeba wystarczyło by 100 tyś i sprzedaż naszego mieszkania czyli tak jeden wyjazd raz na 2 lata, nie źle sobie pokombinowaliśmy, no znów się rozpisałam. Pozdrowienia i całuski dla was Dziewuszki