Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fagot

Dlaczego tak dużo osób studiuje kierunki nieprzyszłościowe???

Polecane posty

Gość macieekk
jak odwroc sobie 1 post? to mi skopiuj, bo nie kamam

Gość kasiiiiiiiiiiiiiiiiiia
a ja chce isc na kierunek - zarzadzanie i inzynieria produkcji .. koncze teraz technikum ekonomiczne ..sadzicie ze to dobry kierunek??

Gość macieekk
Fagot, czy ja o tak wiele proszę?! Wymień mi poprostu kierunki studiów, po przecinku, które wdług Ciebie nie warto studiowac.z gory thanx

Gość mawronka
jak myslicie; kosmetologia czy farmacja?? :( sama nie wiem

przeczytalam wszystkie posty i widze ze ja jestem za kierunkiem nie przyszlosciowym bo mysle nad psychologia i mam konkretny z tym zawod zwiazany na mysli.. , a w ogole to chcialabym isc na taki kirunek ktorego w pl jeszcze nie ma natomiast jet w anglii i sie zastanawiam... nad nim .. , a oprocz tego myslalam jeszcze nad : logistyka, stomatologia .. i moze cos na polibudzie tylko nie zabardzo wiem co - z tych kierunkow to raczej tylko chodzi zeby dobry zawod miec a psychologia to cos co by mnie interesowalo + jeszcze te moje ciekawe studia podyplomowe itp. ja jestem nastawiona aby zrobic duzo kursow ..

Gość beaaaaaacia
Fagot, jako jedne z nielicznych kierunkow humanistycznych, ktore wedlug Ciebie warto studiowac, sa filologie obce i prawo.Prawo rozumiem ze warto, ale filologie obce, typu anglistyka, germanistyka, przeciez po tym oprocz pracy nauczyciela nic nie zostaje?

Gość zgon na pogrzebie
psychologia nie jest kierunkiem nieprzyszłościowym. według fagota może, według psychologów odwrotnie.

Gość marrrcin
polecam kupic ostatnią Angorę i przeczytac listy od czytelników.(mam tu na mysli list pt."inzynier niepotrzebny od zaraz".wiec nie piszcie ze na kierunki techniczne to takie przyszlosciowe, skoro mgr inz z doktoratem, musi w magazynie pracowac!

Gość marrrrrrrcys
dokładnie.te gadki ze brakuje inzynierow, to jedna wielka sciema, ukonczylam w ubieglym roku technologie chemiczna na polibudzie, jestem mgr inz, i co z tego , jak bez pracy, nigdzie nie chca zatrudniac po TCh.nie wierzcie w te jedna wielka propagande!

Gość to nieprawda ze...
nie zgodze sie z Tobą.moj maz, inzynier, zaraz po studiach znalazl dobrze platna prace, za 3500 zł, teraz zarabia 4500zł.wiec nie mow ze to propaganada

marcyss - przyszlosciowe sa te techniczne zwiazane z informatyka, automatyka i robotyka, budownictwo, architektura. Natomiast wszystkie pokrewne chemii - technolgia, biotechnologia i biologia to niestety bezrobocie...sprobuj z praca w wawie - moj znjomy po chemii tam znalazl - fakt, ze za grosze ale jednak praca...

beacia - bo zawsze szkola pzostaje alternatywa, nie musisz pracowac fizycznie, czego juz o innych kier. hum. powidziec sie nie da, a w wbrew pozorom popyt na anglistow do szkol jst dosc spory - sczegolnie powstaje licea dla doroslych....

Gość dobrowolska
fagot, studia zwiazane z chemia skonczone na politechnice, to tez bezrobocie?! no nie strasz mnie ja wlasnie studiuje TCH, na Politechnice Krakowskiej i jestem zalamana tym co piszesz, marrrrcys, dobilas mnie;-(

prawda to jest taka, ze jak ktos umie MYSLEC to znajdzie prace i bez studiow :P a jak ktos nie mysli to mu nawet "przyszlosciowe" studia nie pomoga :P

Gość iwonka zawsze do uslug
no coz, nie rozumiem tutaj czegos, moze Ty fagot mi wytlumaczysz.na liscie kierunkow na ktore beda w tym roku dawac to slynne stypendium 1000 zł, sa takie kierunki, jak ochrona srodowiska, inzynieria srodowiska, czy biotechnologia.ale tak jak napisales fagot, przeciez po nich to pewne bezrobocie, wiec po co rzad tak bardzo nalega na studiowanie tych kierunkow, jesli nie ma sie po nich pracy?! to absurd!

Co do tego stypendium to ma zachęcić tłumy do podniesienia poziomu na tych kierunkach :D Ale ta kasa to jedna wielka ściema i uwiązanie do studiów :P

Gość -------------------
przyszlosciowe sa te techniczne zwiazane z informatyka, automatyka i robotyka, budownictwo, architektura zapominacie o jednej bardzo waznej sprawie - nie wszyscy maja predyspozycje do studiowania takich kierunkow!!!! sama jestem beznadziejna z matematyki i pokrewnych przedmiotow, dlatego politechnika nie dla mnie. skonczylam kierunek humanistyczny, teraz robie doktorat i jestem szczesliwa :D

Wiele osób do niczego nie ma predyspozycji i i tak się pchają na studia, żeby stękać, że jest się bezrobotnym magistrem :D

iwonka - dlatego, ze nie moga nazbierac na nich ludzi :) a tak naprawde to wydaje mi sie dlatego, ze w ue uchodza te kierunki za przyszlosciowe. U nas natomiast - popatrz ilu ludzi po inzynierii i ochronie jest bezrobotnych...z biotechnologia to samo - gdzie sa te zaklady ? przeszukaj portale z praca i znajdz jakas oferte dla kogos po studiach...bardzo ciezko

--------------- to idz na finanse, az taka matma nie jest tam straszna, natomiast ludzie slyszac nazwe FiR - reaguja odrazu \"ile tam matmy musi byc, liczby bleeeeeeeeee\". Dla mnie chore ;)

leworeczna - zgadzam sie, wiele ludzi studiuje dla studiowania, a tak naprawde nie maja zadnej koncepcji, co beda robic po studiach. Jak moja znajoma studiujaca polonistyke stwierdza - pracy po tym nie znajde ale cos studiowac trzeba....

Gość dobrowolska
Fagot, nie odpowiedziałeś na mojego posta!

Gość dobrowolska
fagot, a moglbys napisac ktore wedlug Ciebie kierunki medyczne sa nieprzyszlosciowe?bo medycyna, farmacja sa napewno przyszlosciowe...

dobrowolska - po Tch konkretnie to nie znam ludzi, natomiast po pokrewnych naukach to glownie prace znajodwali ale w wawie...a tak to sie wiekszosc przekwalifikouwje albo uczy chemii w szkole

medyczne chyba zawsze przyszlosciowe - te dwa wymienione to chyb jak cholera ;) a fizjoterapia po czesci medyczna, po tym podobno bardzo ciezko o prace

Gość dobrowolska
a dietetyka, jak sadzisz, przyszlosciowe czy nie?