Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Davelight

Apel - LUDZIE OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!!!!

Polecane posty

ja niestety jem miesko bo lubie i nie moglabym sobie odmowic kotlecika albo kebaba :) tylko chcialabym wlasnie aby zwierzaki byly dobrze traktowane i zabijane zeby je jak najmniej bolao :O:O:O a nie raz sie slyszy o znacaniu nad biednymi kurczaczkami krówkami swinkami i innymi kochanymi malenstwami :O zabilabym takich skurwysnów jakby podniesli reke na biedna bezbronna swinke :O bo to co ludzie obecnie robia zwierzetom w pale sie nie miesci i mam nadzieje ze tych którzy krzywdza zwierzatka spotka 100000 razy gorszy los od nich .

Kurwa ale Tys jest pojebana.. szatan Cię opentał czy jaki chuj?? Lecz się na łeb.. Feest w ogole jakie słownictwo \"azaliż\" pierwszy raz w życiu słysze takie słowo.. ja pierdole.. Widać że z jakiejs wsi dziewczynka przyjechała...

Nie znasz słowa "azaliż"? Nie skomentuję nawet :O A "moja więś" ma 800 tys. mieszkańców ;)

azaliż daw. «azali z partykułą wzmacniającą (zwłaszcza w pytaniach retorycznych)», np. Azaliż Cię więcej nie ujrzę? ze słownika PWN, panny... :P

Gość jesteście nieluddzcy
zażeracie się niewinnymi roślinkami, które nic nikomu nie zrobiły, rosły sobie, dawały am tlen... dopóki nie zostały brutalnie zmiażdżone przez kombajn! Nikt nawet nie upomina się o szybką i bezbolesną śmierć dla nich, dlatego, że co? Że są mnie podobne do nas, ludzi niż zwierzęta? Rośliny nie mają krwi, ale wy możecie się czuć, jakbyście mieli krew na rękach.

anonimowa panna Masz jakieś problemy z samą sobą? Chyba tak... :O Szanuję argumenty jedzących mięso, jeśli są senowne, a przede wszystkim KULTURALNE. Słyszałaś kiedyś o takim słowie? Idź lepiej odrobić lekcje. Kafe jest dla poważnych ludzi...

Gość xwoman
Słuchajcie, nawet jak człowiek nie będzie jadł mięsa to musi jesć chociaż ryby (a one też czują), żeby nie dostać anemii. Ludzie mają rózne organizmy; jedni wytrzymają na diecie całkowicie bezmięsnej, a inni nie.

Gość xwoman
Niemniej jednak człowiek jako istota rozumna (ponoć to nas odróżnia od zwierząt) powinien szanować zwierzęta i rośliny.

Gość xwoman
A mięsa typu cielęcina i jagnięcina to totalna pomyłka. Wiadomo czemu...

Gość jesteście nieluddzcy
ale również jako istota niezdolna do fotosyntezy musi zabijać zwierzęta czy też rośliny , żeby zyc. To co innego niż zabijanie dla kości słoniowej np.

Dziwne jest, dlaczego wegetarianie czują się lepsi od przeciętnego człowieka... Sorry, ja nigdy nie wyzywałam wegetarian, a oni owszem :O To jest chyba taki sposób, żeby poczuć się lepiej w otaczającym świecie, który nie jest za dobry... Żeby sobie myśleć, że ma się o co walczyć, ma swoją słuszną sprawę. Nie zatrzymacie tego biznesu, czy Wam się to podoba, czy nie. Moim zdaniem, są poważniejsze sprawy do załatwienia... Tylko, że są to tak wielkie i śmierdzące kupy, że nikt tego nie tyka i woli walić w anonimowy tłum, krzycząc \"mięsożercy\".

Gość dziwnie to brzmi
A ja bym powiedziała że to mięsożerni czują się gorsi dlatego udają że ich pierdoli cierpienie zwierząt i nie biorą pod uwagę że uczucie bólu nie ma nic wspólnego z myśleniem logicznym. Przy okazji wmawiają niejedzącym mięsa że ich wybór jest nienormalny. Co do GMO bo tutaj był podany link. Tu chodzi o dostarczenie do biednych wiosek nasion które mają mniejsze wymagania, a dają duże plony, bo to że badwyżki jedzenia z zachodu trafiały i będą trafiać do morza to jest pewne.

Gość Jesteście nieludzcy
A wegetarianie udają że p..oli ich cierpienie niewinnych zielonych kiełeczków?

Gość dziwnie to brzmi
o właśnie i taka ironia jak wyżej też metoda wyparcia.

Gdybym czuła się gorsza, to prawdopodobnie bym była agresywna...? Nigdzie nie napisałam, że jest mi to całkowicie obojętne, w imię lepszych warunków jestem np. w stanie płacić więcej za mięso, bo podobno naprawdę ludzie za dużo jedzą mięsa (kiedyś tak łatwo nie dało się "upolować"). Dla mnie niejedzenia mięsa jest indywidualnym wyborem, dość dziwnym rodzajem pokuty w imię lepszego samopoczucia, ale nie uprzedzam się do nikogo przez to...

Gość dziwnie to brzmi
To przeczytaj sobie ile tutaj jest agresywnych wypowiedzi ludzi jedzących mięso. Nie szukaj wulgaryzmów czy innych epitetów. Zobacz ile jest ironii i naśmiewania ze spraw ważnych i nie dziw się że ktoś reaguje ostro jeśli szydzi się z cierpienia, podaje bezsensowne argumenty i mówi najpierw że okrucieństwo go pierdoli a później że jednak boli.

Po pierwsze, to kafeteria zdzicza ludzi. Po drugie, to obie strony były agresywne. Po trzecie, kafeteria to nie jest dobre miejsce do zaczynania takich tematów i zaczynanie go tutaj samo w sobie umniejszyło jego powagę.

Gość dziwnie to brzmi
To nie kafeteria zdzicza ludzi, ludzie tacy są. Tutaj pozwalają sobie na więcej bo są anonimowi a z taką ironiczną agresją spotykam się w życiu bardzo często, z głupimi komentarzami, pytaniami i uśmiechami.

a może by tak co poniektóre wegetarianki zdobyły się czasem na odrobinę tolerancji? Wam nikt nie każe jeść mięsa - nie chcecie, to nie jedzcie. dlaczego więc Wy próbujecie nam wpierać swój sposób życia i udowadniać, że jesteście lepsze od nas, bo nie jecie mięsa? niech któraś z Was weźmie sobie do domu krowę jako zwierzątko domowe (przecież krówki są takie kochane) i uratuje ją przed śmiercią. to z pewnością wywrze większe wrażenie, niż wegetarianizm. 🖐️