Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobitak

telekomunikacja novum

Polecane posty

Piszę z prośba o radę. Podpisałam umowę z Telekomunikacją novum w lipcu, mówili, że łączą się z TP SA i od września będę już w telekomunikacji Novum. Zupełnie zapomniałam o podpisanej umowie i dopiero dzisiaj przeczytałam w internecie o oszustwach Telekomunikacji novum. Orientuje się ktoś czy skoro dalej jestem w TP SA i nic nie dostaję z Novum to muszę zrywać z nimi ta umowę którą podpisałam? Czy po prostu ten młody przedstawiciel z TN źle sporządził umowę i jest ona nie ważna.

Gość kulfonka
Ja uważam że telekomunikacja novum ro OSZUŚCI i ZŁODZIEJE. Do mojego teści przyszła pani i twierdziała że jest s TPSA i ze nie będzie płacił za zerwanie umowy z netią bo firmy się łączą i współpracują Do babci mojej przyszła pani i powiedziała że jest z TPSA i ze przyszła przepisać umow na nią bo była na dziadka, który już nie żyje. W jednym i w drugim przypadku przedstawiciel nie zostawił dokumentów. Mój teżś ponosł koszty zerwania umowy z netią ( 100 zł) co jak widze wyszło na lepsze niż 181 dla novum. Babcią zajął się tato i na następny dzień zgłosił to na policję a że było więcej zgłoszen ta miła pani poniesie konsekwencje:D... powinni obciążyc karą tą całą oszukaną telekomunikacje tak aby wiedzieli ze ludziom takich zeczy się nie robi SZUJE jedne!!!!!!

Gość kulfonka
do gostek777 nie wazne jaki abonament ale jakie koszty muszą ponoscić ci biedni ludzie!!! naciągają głównie starsze osoby... trzeba mieć tupet!! To nie świadczy dobrze o firmie niezależnie od tego jak niski ma abnament...oszukuje na początku i będzie oszukiwać gdzie tylko się da!!

Gość syf a niefirma
nikomu nie polecam tej firmy .w dziale obsługi pracują same tępaki które o niczym nie maja pojecie. Naciągają na koszty gdy ktoś chce rozwiązać umowę Proponuje każdemu jak najszybciej zrezygnować z usług tej firmy

Gość 50CM
JA NIE MAM ANI NOVUM ANI NETI TYLKO MAM MULTIMEDIA PLACE 49 ZŁ MAM ROZMOWY BEZ LIMITÓW DO NORWEGI JAPONI KANADY :] WYSTARCZY POCZYTAC I ZADZWONIC DO PRZEDSTAWICIELA JEDEN MNIE ODWIEDZIL BARDZO MIŁY GOŚĆ KONKRENTY BEZ SCIEMY NACIAGANIA

Gość jhygbftvrdc
oszuści!!!!!!!!!!! jak mozna zafałszować podpis???!!!! jak tak mozna???

Gość koster
Moi drodzy wszystko co piszecie o TelekomunikacjiNOVUM to niestety jest prawdą. Miałem do czynienie wprawdzie nie z samą TelekomunikacjiNOVUM ale z firmą, która świadczyła dla niej usługi sprzedażowe w jednym z miast w Polsce. Problem polegał i polega nadal na tym, że klienci do których dzwonią tzw. „telemarketerzy na samym początku wprowadzają w błąd klienta przedstawiając się jako TP S.A.. Klienci tak to odbierają. Część z klientów jest na tyle kontaktowa i za nim przyjedzie do nich kurier z umową skonsultują sprawę z rodziną. Mówię tu o ludziach starszych, których część jest znacznie przeważająca. Kiedy wspomniany kurier dotrze do takiego klienta ten po upewnieniu się, że to TelekomunikacjiNOVUM od razu jest nastawiony negatywnie i dalsze wciskanie mu umowy do podpisania jest bezskuteczne. Jest też taka grupa ludzi która wręcz wyczeka na kuriera by podpisać umowę. Przy takiej grupie podpisanie umowy jest bezkonfliktowe. Przerażające w tym wszystkim jest to, że Ci młodzi telemarketerzy robią to z taka łatwością a mianowicie oszukują ludzi. Który z nich w trakcie rozmowy z klientem zadał sobie pytanie a może następnym klientem będzie moja babcia, dziadek, mama lub ktoś inny tez bliski. Nie usprawiedliwia nas sytuacja na rynku pracy by w taki sposób się zachowywać. Co powiecie Waszym dzieciom, że im więcej będą oszukiwać tym lepiej będą zarabiać. Jakie wartości przekażecie im. Wstyd mi za Was

Gość karinas2111
Witam! Jestem kolejną osobą oszukaną przez NOVUM!! przyszła babka, przedstawiła się że jest pracownikiem Telekomunikacji TP SA i że chciałaby nam zmniejszyć abonament. Przejrzała nasze poprzednie rachunki z TP i nie pokazawszy nam żadnych dokumentów, regulaminu dała do podpisania umowę. Telefon jest na mojego tatę, który niestety nie orientuje się w takich kwestiach no i podpisał!! Za parę dni dzwoni Pani z Telekomunikacji TP SA dlaczego zerwaliśmy umowę z nimi, a my że nie zerwaliśmy!!! No i wytłumaczyliśmy całą sprawę i Pani powiedziała że załatwi za nas sprawę z NOVUM. No i ok. Po jakimś czasie przychodzi z NOVUM kwitek do zapłaty na kwotę 170zł za zerwanie umowy. No to my zaraz telefon do NOVUM co jest grane i taka babka nam powiedziała żebyśmy odwołanie napisali. No to napisaliśmy. Odpowiedź na odwołanie nie przyszło za to zadzwonił Pan z kancelarii prawniczej że mamy zapłacić i to bez dyskusji !!!! Ludzie co jest grane !!! Czy tacy oszuści są bezkarni??!! Na pewno tego tak nie zostawię!! Tą Panią Oszustkę zgłoszę na Policję !!! Poradźcie do robicie w takiej sytuacji??

Gość krzkan
Witam wszystkich u mnie to samo OSZUŚCI i nic więcej, nie powiedzieli nic o zmianie operatora konsultant powiedział że dzwoni z telekomunikacji i nie użył żadnego słowa NOVUM. Za błędy się płaci człowiek całe życie się uczy, a teraz będzie kara do zapłacenia.

Gość szaka68
Jestem zażenowany sposobem realizacji zgłoszonej awarii. Po zgłoszeniu otrzymałem informację, że uszkodzenie zostanie natychmiast usunięte. Niestety, wraz z upływem czasu, firma nic nie robiła z moim uszkodzeniem. Posiadam łącze ISDN i możliwe są jedynie połączenia przychodzące, połączenia wychodzące są niemożliwe. Mało tego, otrzymuję komunikat, że "POŁĄCZENIA WYCHODZĄCE ZOSTAŁY ZABLOKOWANE Z POWODU BRAKU PŁATNOŚCI FAKTURY" (śmiech). Płatności faktur są realizowane zgodnie z wyznaczonymi datami, co potwierdza sam operator. Ostatecznie poinformowano mnie, że technicy usuną awarię do 18-03-2011, a uszkodzone łącze mam od 15-02-2011 (ponad miesiąc, śmiech).

Gość ja klaudiusz
Moja Mama też została perfidnie oszukana przez t-novum!! OSZUŚCI,OSZUŚCI

Gość ja klaudiusz
PRZESTRZEGAM PRZED T-NOVUM SZUKAJĄ JELENI-TO OSZUŚCI

Gość telenovum
Pisałam na tym forum w październiku i prosiłam ,żeby nie było już więcej takich głupich jak ja ,ale nie poskutkowałoJa też.podpisałam wszędzie, gdzie kazali i ile razy kazali a potem latałam jak idiotka ,żeby to anulować.

Moi rodzice znaleźli się w podobnej sytuacji. Pomogłam im napisać pismo o odstąpieniu od umowy, którego Novum nie uznało mimo, iż zachowany był okres 10 dni. Telekomunikacja Novm nie chciała go uwzględnić powołując się na błędy formalne. Rodzice odwołali się od tego pisma do Novum zawiadamiając przy tym wszystkie kompetentne Urzędy. Sprawa zainteresował się UKE i okazało się, ze nie ma problemu odstąpiono od umowy bez kosztów. Powiem tak, jakbym im nie pomogła i nie pomógł urząd komunikacji elektronicznej to biedni starzy ludzie nic by sami nie zrobili i pewnie musieli by zapłacić karę ponieważ Telekomunikacja Novum działa w sposób bezwzględny, wykorzystując starsze osoby. Proponuję zwracać się o pomoc do UKE. Służę także swoim doświadczeniem w tej sprawie. Pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki w załatwieniu pozytywnym sprawy.

Gość Poznaniak77
Zabawa polega na tym że przedstawiają się jako "telekomunikacja" po prostu. A że ludzie podpisują co im się podsunie to często nawet nie wiedzą że właśnie rozwiązują umowę z tp. Abonament faktycznie jest tańszy i umowa w sumie nie jest taka straszna ale że tp mimo że jest złodziejska to jest stabilna a to może przypadkiem paść i wtedy zostajemy bez operatora. Ale patrząc na to z drugiej strony po co w dzisiejszych czasach telefon stacjonarny? praktycznie wszyscy mają telefony komórkowe które są bogatsze w funkcję mobilności co daje im ogromną przewagę bo przecież telefon jest po to by nawiązać kontakt z abonentem a telefon stacjonarny nie daje nam pewności. Przemyślcie czy warto wiązać się umową na coś co przestaje spełniać swoją funkcję zawłaszcza że jest godna uwagi alternatywa.

Gość uczciwa
Ta firma to oszuści! Najpierw rozmowa przez telefon i przemiły osobnik powiadomi nas o ofercie tak żeby człowiek myślał że to TP gdy już wszystko przedstawi tak jak maja napisane w skrypcie przyjedzie pracownik(przedstawiciel który wygląda jakby się urwał z baru) który powie co będzie chciał bo nikt mu nie udowodni co powiedział. Przychodzi mówi ze jest z telekomunikacji i proszę podpisać umowę. Oczywiście ludzie w większości nie patrzą co podpisują, ale co się dziwić gdy osoba taka nie ma pojęcia ile jest firm jak się nazywają i taka starsza osobę łatwo namówić i biedna nie wie co podpisuje... Te wszystkie pochlebne komentarze piszą osoby z NOVUM bo abonament wynosi 36 zł 30 gr 70 min darmowych ale rozmowy są droższe po przekroczeniu tego limitu. Pamiętajcie że takie osoby które dzwonią do was i przychodzą podpisać umowę dostają premię jeżeli uda im się was zdobyć tak więc jeżeli chcecie na coś się zdecydować proponuję samemu to załatwić we własnym zakresie wtedy będziecie pewni co wybieracie na jakich warunkach i ze spokojem zapoznacie się z umową...

no tak...ja właśnie odesłałam kuriera spod drzwi.. od paru dni jestem nękana telefonami od przedstawicieli firmy novum....ponieważ pan nie umiał odp na wszystkie moje pytania...zaproponował mi że wyśle mi broszury z wszystkimi opisami, wyjaśnieniami...bez zobowiązań... ...a dziś zawitał do mnie kurier z gotową umową do podpisania!!! udało mi się go zbyć do piątku obecnie mam abonament 50 netto i 300 min...novum proponuje ..za 60 brutto 240min ..rozumiem że większość z was jest na NIE...???

Gość oszukany nr1234......
Aneta Kamińska dział Reklamacji Telekomunikacji NOVUM Sp.z.o.o ul. Przemysłowa 1 07-410 Rzekuń Czytając Waszą odpowiedź na moją „Serdeczną prośbę pragnę podziękować za potraktowanie tej prośby w „indywidualny sposób Samo wpisanie nazwiska i imienia jako mężczyzny świadczy o indywidualnym sposobie traktowania klientów to jak pisałem wielokrotnie Mama była tym klientem a z waszego pisma można wnioskować, że moi rodzice do homoseksualiści gdyż udzielacie odpowiedzi na pismo powołując się , że rzekomo to Pan ... Ojciec miał inaczej na imię a Mama na pewno jest kobietą, pragnę nadmienić, że może w zaświadczeniu lekarskim które dołączyłem do pisma nie jest dokładnie napisane, ale moja Mama leczy się psychiatrycznie i na pewno będzie i wam miło gdy osobę starszą i schorowaną będziecie ciągali po Sądach a w najlepszym przypadku pozbawicie ją części z 728 złotowej renty. Proszę mi wierzyć, że Wasz przedstawiciel wykorzystał moją Mamę a teraz na dodatek chcecie pozbawić ja pieniędzy które między innymi mogły by być wydane na leki. Mimo przedstawienia państwu prawdziwej sytuacji i opierając się na przepisach prawa,(co potwierdził mi Rzecznik Praw Klienta) przytoczonych w piśmie, brak jest podstaw do naliczania kosztów gdyż nie dostarczono Mamie oświadczenia o odstąpieniu co jest niezgodne z przepisami prawa. Powołując się , że jest Wasze logo z danymi na umowie nie jest to wystarczające gdyż powinien być dołączony do umowy wzór takiego oświadczenia , co powinno zawierać i jakie dane są niezbędne. Zawieranie umów z osobami starymi a dodatkowo leczącymi się psychiatrycznie nie powinno mieć miejsca. Rozmawiając z BOK Waszej firmy, po przedstawieniu przeze mnie sytuacji mojej Mamy zostałem poinformowany, że sprawa ta zasługuje na indywidualne pozytywne rozpatrzenie . W piśmie z dnia 02.03.2011r podałem podstawy prawne które powinny być spełnione w czasie podpisywania umowy poza lokalem przedsiębiorstwa, a powoływanie się, że jest Wasze logo nie jest argumentem. Brak wzoru pisma o odstąpieniu od umowy jest podstawą traktowania, że nie spełniono wszystkich warunków podpisania umowy poza lokalem przedsiębiorstwa i umowa uważana jest za niezawartą, wobec powyższego brak jest podstaw do naliczania kosztów odstąpienia. Wobec negatywnie rozpatrzonej mojej prośby i chęci z Waszej strony wyciągnięcia pieniędzy w kwocie 183,83zł za wszelką cenę od starych i chorych psychicznie osób ( taki jest stan zdrowia mojej Mamy) ja ze swojej strony spróbuje dochodzić prawa wykorzystując wszelkie możliwe sposoby w tym powiadomienie UOKiK i nagłośnienie tej sytuacji w środkach masowego przekazu oraz na portalach internetowych ( gdzie aż huczy od podobnych sytuacji), znajdzie się naprawdę spora grupa ludzi w podobny sposób wprowadzonych w błąd jak to zrobiono w przypadku mojej Mamy. Jestem prawym człowiekiem i opłacę ten przelew wbrew decyzji mojej Mamy, której stan zdrowia pogorszył się dzięki Waszym OSTATECZNYM WEZWANIOM DO ZAPŁATY. Nie daj Boże aby jej się pogorszyło z tego powodu wówczas całą winą bym obarczył wasze nieuczciwe praktyki. Oferując usługi mniej korzystne od posiadanych i wmawiając tej starszej osobie , że są to lepsze warunki od posiadanych jest bardzo nieuczciwe i mało profesjonalne a opłaty jakie sobie naliczyliście za odstąpienie w 10 dniu, nie wykonując żadnych czynności jest wyłudzeniem. Podałem dane tej Pani gdyż jak pisze w odpowiedzi na moją prośbę cyt:"Dokładnie zapoznałam się ze sprawa .......

no i co tu więcej komentować?...zapuka pan kurier w piątek..to mu podziękuję krętacze i tyle

hehhe....miał być w piątek a przylazł już wczoraj, tzn w środę...powiedziałam że przemyślałam i dziękuję

Gość aliskaa
witam mam podobny problem, zadzwonil do mnie mily pan i przedtsawil sie jako firma polaczeniowaa z tpsa( ja jestem w neti), powiedzial ze dostali doplate z uni europejskiej do abonamentu na linie nalezace do tpsa i moga mi dac taka propozycje ze beda za mnie doplacac do abonamentu przez ten okres. pytalam kilka razy czy to sie wiaze ze zmiana operatora, pan odpowiedzial ze wszystko zostaje po staremu my tylko korztsamy z dotacji. zgodzilam sie na przyjscie do domu przedstawiciela, ktory zjawil sie w umowionym terminie i wszystko potwierdzil jeszcze raz, przy tej rozmowie byl moj pelnoletni syn. podpisalam wiec umowe. pozniej zadzwonili do mnie z netti z pytaniem czemu ja rezygnuje co mnie zdziwlilo, bo ja nie zamierzalam z niczego rezygnowac. w konsekwencji, za zerwanie rzekomej umowy grozi mi kara 180 zl. wydzwaniaja teraz codziennie i strasza czym sie da. nadmieniam ze na umowie ksero nie ma zadnej daty( czyli nie ma terminu kiedy ja moge wypowiedziec), nie ma zadnego podpisu przedstawiciela, dostalam jeszcze kdero z napisaniem ze sa oni polaczenie z TPSA. CO MOGE ZROBIC W TAKIEJ SYTAUCJI ZEBY NIE PLACIC???

Witam! Jestem konsultantką t-novum i to co tu piszecie to az przywraca mnie o zawrót głowy! Po pierwsze przy przedstawianiu się w rozmowie telefonicznej każda osoba jest zobowiązana do przedstawienia się, że dzwoni z telekomunikacji Novum! Po drugie telemarketer zobowiązany jest o poproszenie rozmówcy o rachunek telefoniczny aby podał mu informacjo z rachunku z których to wynika czy dana osoba ma umowę na czas określony czy nieokreślony! Jeśli jest umowa na czas określony to żadna zmiana nie może byc dokonana! I kurier z umową wtedy nawet nie jest wysyłany! Rozmowy są nagrywane i gdyby telemarketer wysłał kuriera w takiej sytuacji to miałby poważne problemy. A kary płacą tylko osoby, które podają błędne dane przez telefon i w prosty sposób nie umieją odczytać czy umowa jest na czas określony czy tez nieokreślony! Ludzie słuchajcie dobrze co do was się mówi a później miejcie pretensje! Kurier daje osobie do podpisania umowę na której jest wyraźnie wielkimi literami napisane z jaka firmą zawiera umowę i dostaje cennik aby mógł się z nim w domu zapoznać! Kurierzy również mają swoje identyfikatory na których widnieje nazwa firmy z której pochodzą i przed podpisaniem umowy sprawdzaja jaką umowę ma klient. Jeżeli jest na czas określony to tej umowy nie podpisują. Ludzie którzy placą kary są sami sobie winni bo specjalnie podają błędne dane przez telefon a później mają do innych pretensje! A poza tym Telekomunikacja Novum jest to Firma współpracująca z Tp SA z decyzji Urzędu Komunikacji Elektronicznej z dnia 30 lipca 2009 roku w ramach hurtowego dostępu do sieci TP SA. Więc jest to wszystko zgodne z prawem. Moja firma współpracuje również z Multimedią, której oferta jest również bardzo atrakcyjna, w szczególności dla osób które dużo dzwonią na telefony stacjonarne i komórkowe. Wszystkie rozmowy są nagrywane i przy popełnianych błędach jest to od razu korygowane! Słuchajcie dobrze i uważnie czytajcie! A później miejcie pretensje!!!!

Gość Joanna245
mala-czarna127 chyba nie czytasz komentarzy wogóle od ludzi. Moja mama została oszukana poprzez telefon gdzie NIE PRZEDSTAWIONO SIĘ, ŻE DZWONI z tele NOVUM tylko przedstawili się jako TP SA to jest różnica i oszustwo!!!

Gość Joanna245
a i jeszcze jedno piszesz że Jeśli jest umowa na czas określony to żadna zmiana nie może byc dokonana! I kurier z umową wtedy nawet nie jest wysyłany! I TU NIE MASZ RACJĘ TAK ZAŁATWILI MI MOJĄ MAMĘ, że MUSIAŁA BY KARĘ ZAPŁACIĆ W TP SA. DLATEGO JA I MÓJ MĄŻ DALIŚMY SPRAWĘ DO RZECZNIKA. SPRAWA SZYBKO ZOSTAŁA WYJAŚNIONA PO NASZEJ STRONIE POZYTYWNIE. A TAK WYMAGALI PŁATNOŚCI ZA BÓG WIE ZA CO!!! Kara umowna może zostać poniesiona jeśli połączenie zostanie nawiązane a nie jak było u mojej mamy gdzie nawet nie podłączyli jej a kara za ponad 170zł!!!

Do joanna245> No to jest też wina twojej mamy. To mama nie wie czy jeszcze jest objęta umową? Takie rzeczy są zapisane na rachunku. Widocznie podałą błędne dane podczas rozmowy telefonicznej i dlatego kurier został wysłany! Każda rozmowa jest nagrywana i z doświadczenia wiem, że ludzie podają błędne dane byle tylko mniej płacić. Każda rozmowa jest nagrywana i jeśli przez telefon byłyby podane błędne informacje to wszystko jest odtwarzane a taki telemarketer ma problemy. I wiem co pisze bo pracuje w tej firmie i wiem jakie ludzie przekręty robią. Czasami to aż się w to nie chce wierzyć. A poza tym nie można mierzyć każdego jedną miarką. Bo w naszej firmie w której ja pracuje przedstawiamy się skąd dzwonimy, jaka jest oferta i jakie są warunki do jej spełnienia. Tp SA też ma swoje za plecami. Przy oniżkach nie informuje ludzi, że po obniżce muszą przez rok lub 2 lata (w zależności jak długo trwała obniżka) płacić wyższy abonament. Wiele ludzi jest zdziwionych podczas rozmowy. Tak samo jest z internetem. Wmawiają ludziom, że najniższym abonamentem, który mogą mież jeśli chcą posiadać internet jest 50zł. A to nie prawda. Przy internecie można mieć każdy abonament. Więc pod tym względem ludzie, nie dajcie się nabierać!!! W każdej firmie jest wiele niekompetentych osób, które podają błędne informacje. Takie osoby za długo nie pracują gdyż prawda wychodzi na jaw a firma nie może sobie na to pozwolić aby zatrudniać oszustów. Więc czytajcie dobrze swoje umowy jeśli nie chcecie aby was nie oszukano. Nasza firma wysyła tylko kurierów jeśli klient z faktury przeczyta, że umowa jest na czas nieokreślony. A jeśli klient podaje błędne informacje to już jest sam sobie winien bo my jasnowidzami nie jesteśmy. Więc joanno245 nie mów mi czy mam rację czy nie mam. Ja tam pracuję więc cały ten system znam lepiej niż ty i wiem jak jest w mojej firmie. I nie osądzaj wszystkich jedną miarką.

Gość Joanna245
DO mala-czarna127 JA mam nie mówić ani nie pisać, ale TY możesz???? Robicie takie numery i dlatego macie kary pieniężne. Jeżeli była by to wina mojej MAMY to wcale by naszą sprawą NIE zajął się RZECZNIK PRAW KONSUMENTÓW!!! i nie odwleczono by kary pieniężnej !!!!

Gość oszukany nr1234......
Pani pracownik TP SA NOVUM pisze, że trzeba czytać a co jeżeli wydzwaniają do starszych osób którzy maja problemy z czytaniem, w przypadku mojej mamy jest dodatkowo chora i to poważnie a mimo to wykorzystaliście ją w sposób perfidny i oszukańczy. Przecież dzwoniąc do starszych osób a wiecie to bo prosicie o dane personalne powinniście z prawdziwa troska o klienta zadbać o obecność przy podpisaniu pieprzon.... umowy kogoś z rodziny a nie dzwonić w poniedziałek a we wtorek przychodzi kurier. prośby do was o potraktowanie w sposób poważny oszukanych osób kończy się tym, że straszycie windykacjami , sądami i komornikiem a to są starsi ludzie którzy nie mieli do czynienia z prawem i uczciwie pracowali aby tacy jak wy teraz mogli ich oszukiwać i kraść z ich emerytur pieniądze bez jakiegokolwiek świadczenia usług. Podpieranie się umową i zapisem 10 dni o odstąpieniu za co ponoszą karę pieniężną i tak już małych emerytur czy rent. Życzę pani dobrego nastroju i tego aby inna firma oszukała pani rodzinę w tak bolesny sposób jak to czyni TP NoVum, Dodatkowo niech pani poczyta fora to może zrozumie pani, że oszukanymi są ludzie starsi którzy wychowani byli tak aby ufać innym - niestety wy tj firma to banda oszustów i naciągaczy , szkoda, że żerujecie na staruszkach. WSTYD !!!!!!!

A co pan uważa,że ja nie pracuje uczciwie? Niech się pan nie wypowiada jak pan mnie nie zna!!!!!! Ja też ciężko pracuje na swoją emeryturę a oprócz tego studiuję! Więc radzę się zastanowić zanim pan cokolwiek następnym razem napisze! Nie sądzi się wswzystkich jedną miarką! To,że ktoś oszukał pana mamę to nie znaczy, ze z firmy w której ja pracuję też tak się robi. Zresztą TP nie jest lepsza. Rozmawiająć z ludżmi coraz więcej osób na nia narzeka! Naraża ona ludzi na coraz to większe rachunki!!! WSTYD to ja mogę napisać o panu! Tacy jak pan ludzie myślący jednotorowo niech lepiej się nie wypowiadają bo oceniając wszystkich jedną miarką reprezentuje pan tylko siebie! A to akurat nie wyszło panu na dobre! I kurier nie zawsze jest wysyłany na drugi dzień! A poza tym ja jako telemarketer informujemy zawsze klienta dokładnie o której dany kurier będzie! Jak pan się nie zna to niech sie lepiej nie wypowiada!!! Nauka kultury panu by się przydała! Gdybyśmy nie mieli szacunku dla osób to byśmy dawno już nie pracowali bo żadna firma nie może sobie pozwolić na trzymanie niekulturalnych osób! Ja za to co pan w stosunku do mnie napisał życzę panu wswzystkiego najgorszego!!!! Proszę nabyć kultury a poźniej się wypowiadać! Mierząc wszystkich jedną miarką dalekop pan nie zajdzie i na wielu osobach się pan zawiedzie! To, że z jakiegoś miasta ta firma oszukała pana mamę to nie znaczy, że moja tak robi! Przynajmniej mamy korzystny abonament w ofercie i po obniżce nie podwyższamy tego abonamentu jak to robi TP. Proszę sobie dokładnie przeczytać warunki umowy i ofertę a później na dany temat się wypowiadać! I do Pani Joanny245! To,że ktoś z danego miasta oszukal pani mamę to nie znaczy,że wszyscy tak robią! proszę nie sądzić wszystkich jedną miarką! W rozmowach z klientami wiele osób się skarży na temat Tp! I w sumie mają rację! Okłamują ludzi, że najniższym abonamentem który można mieć przy internecie jest ten za 50zł. I wielu ludzi się na to nabiera! A to nie prawda. Przy realizowaniu obniżki nie mówią SWOIM STAŁYM KLIENTOM, że po tej obniżce są zobowiązani przez 2 lata płacic wyższy abonament! Ja w swojej rozmowie muszę klienta powiadomić o wszystkim i jeżeli klient ma jakieś wątpliwości to mu wszystko tłumaczę! Klient zktórym ja rozmawiam doskonale wie na co się godzi! Więc proszę nie osądzać wszystkich jedną miarką albo też nie po sobie! Bo nie wszyscy ludzie są tacy sami!!!