Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobitak

telekomunikacja novum

Polecane posty

TP SA jestem od roku czasu do tej pory nie miałam rzadnych kłopotów z nimi. Pewnego czasu gdy raz chciałam zadzwonić na numer domowy odezwał się sąsiad z innego bloku. Okazało się że on miał mój numer. A teraz już drugi raz z rzędu mam do zapłaty taki rachunek, że głowa boli. Niestać mnie nawet na zapłacenie tego rachunku. Twierdzą, że ktoś z nas dzwonił na numery specjalne. Numery te miały być automatycznie zablokowane gdy przechodziłam do TP SA Novum . Konsultant z którym podpisywałam umowę twierdził że TP SA Novum jest państwową spółką i że tylko zmieniłą nazwę przez dodanie 'Novum'' . Przy podpisywaniu umowy wyraźnie mówiłam, że wszystkie usługi jakie miałam zablokowane poprzendio miały zostać takie same . Nie wiem co dalej robić i gdzie z tym iść. Bo żaden z domowników nie dzwonił na te numery. Proszę o odpowiedź co dalej robić ???

Gość bardzo zdziwiony
cichorowska74 ty chyba jesteś niepowazna do granic możliwości. podpisałaś umowe i nawet nie wiesz z kim i po co. nie ma czegoś takiego jak TP SA NOVUM - to po pierwsze. Albo Telekomunikacja Polska (która nawiasem mówiąc jest polska chyba tylko z nazwy) albo Telekomunikacja NOVUM (która może i jest polska ale na pewno nie państwowa) To co piszesz jest niemożliwe, bo nie może być jednego numeru na dwie różne linie. widac ktoś z domowników się bawił. jak chcesz wiedzieć kto i kiedy to zamów biling, zapłać kilka groszy i będziesz wszystko wiedziała. jedno jest pewne, samo się nie zadzwoniło :) PS Jak czytam posty takie jak czachorowskiej, to nabieram coraz większego przekonania, że polskie społeczeństwo jest inteligencją na poziomie neandertalczyków. podpisuja umowy, nie wiedza z kim, nie wiedzą na jakich zasadach, płaca kary, narzekają i tak w kółko. na jakim wy świecie zyjecie? jakby ktoś wam podsunął papier do podpisania, że przekazujecie mu cały swój majątek to też byście podpisali? czy może problemem jest raczej to, że czytacie, ale nie rozumiecie co przecztaliście? moim zdaniem wtórny analfabetyzm.

Ja też myślałam, że takie coś jest nie możliwe, a jednak się myliłam. Bilingi dostałam, a co do neandertalczyków to ty też chyba do nich należysz, ponieważ nie potrafisz czytać, ani pisać. Pisze wyraźnie w moim nicku, że nazywam się ''cichorowska'', a nie ''CZACHOROWSKA'' . ! Należymy do tej samej rodziny. Ja zanim podpisałam umowę trzy razy przeczytałam dokładnie ją i wszystko się zgadzało. Przedstawiciel zanotował, że numery specjalne mają być zablokowane. Informowałam ich też telefonicznie. Telefon mam od 14 lat i nieraz przechodziłam do innego operatora bez żadnych komplikacji. Nie życzę Ci tego, aby Cię to samo spotkało w przyszłości to co mnie teraz. Łatwo się śmiać z kogoś, jeżeli sam tego nie przeżyłeś.

z tego co mi wiadomo to w T.Novum numery specjalne są zablokowane, można je aktywować tylko osobiście dzwoniąc do biura obsługi...

Gość hiszpan2403
Obrońcy telenovum piszecie że trzeba być inteligentnym i wiedzieć co się podpisuje. Życzę wam żeby taki agent zadzwonił do kogoś starzego w waszej rodzinie i naciągnął go na umowę bo regulamin macie tak czytelny że przez lupę się doczytać nie można a umowa nie zawiera nawet dat- to już nie jest taka jak trzeba... Ludzie starają się zaufać przedstawicielowi i sądzą że mają do czynienia z profesjonalną obsługą klienta i przedstawiciel mówi prawdę. TYMCZASEM PRZEDSTAWICIELE KŁAMIĄ I NIEMÓWIĄ NIC O PODSTAWOWYCH WARUNKACH!!! SĄ PRZESZKOLENI PRZES SEKTĘ ŁOBUZÓW I ZŁODZIEJI I ZALEŻY IM TYLKO NA PODPISIE!!! I MAJĄ STARSZEGO EMERYTA ALBO KOGOŚ KTO MA SŁABY WZROK, ALBO KOGOŚ KTO POPROSTU UFA LUDZIOM... TAK NISZCZONE SĄ WARTOŚCI CO UCZYNIŁY NAS LUDŹMI... A WY JESTEŚCIE GORSI OD ZWIERZĄT.....

Gość bardzo zdziwiony
cichorowska, 3 razy umowe przeczytałaś a nadal piszesz TP SA NOVUM jaki z tego wniosek? -------------------- Panie hiszpan, tu nie chodzi o bronienie NOVUM tylko o ludzką głupotę. PO CHOLERĘ PODPISUJĄ skoro nie wiedzą co podpisują? mnie ich wcale nie jest żal. Jak głupim trzeba być, aby podpisywać umowy bez czytania? Tym bardziej, że znając zycie w papierach wszystko jest czarno na białym, czyli nazwa operatora, ceny, warunki umowy, ewentualne kary za zerwanie umowy itd... I jedno pytanie się przy tym nasuwa. Dlaczego ludzie do sądów nie idą? Odpowiedź prosta: bo prawnik by ich wyśmiał! Umowa na 100% jest przygotowana w taki sposób, że od strony prawnej niczego jej zarzucić nie można, jak ktoś jej nie przeczytał to jego problem.

Gość ja toja
czytam i mnie sciska pracuje w novum jako konsultant, wyglada to tak ze dzwonimy do was ludziki jasno sie pzredstawiamy skad dzwonimy i w jakim celu, rozmowy na sile nie ciagniemy, nikt nie rozmawia z osoba u ktorej nie mozna takiej obnizki przeprowadzic (czyt umowa lojalnosciowa) bo zadnego z tego pozytku ani dla nas ani dla was, w koncu jestesmy ludzmi a czlowiek czlowiekoi wilkiem nie powinien byc! Ktos tu napisal ze chodzi o to zeby tylko nast klienta nabrac. gowno prawda, ma konsultanci tak samo jak i przedstawiciele jetesmy rozliczani z tego co lkient podpisze, poza tym jest 10 dniwoy okres wypowiedzenia brez zadnych kar itd wiec NAM nie zalezy zeby scisnac kit i nara, w gruncie rzeczy novum zalezy chyba zeby ich klienci byli zadowoleni zich uslug, ale mamy tak zacofane spoleczenstwo ze jak ktos slyszy cos innego niz tpsa to jeb sluchawka, mimo tego ze placi tej jebany socjalny niby za 28, 29 zl a rachunki ma po 120. Nie kazda zmiana oznacza gorsze ;) smialo jedzcie po mnie jak walec po pomidorze

żeby to odtworzyć ten link musi być cały i 8,u bez odstępów......... 525768,unijna

Gość marcins
Wszyscy piszecie o terminie wypowiedzenia 10-dni. ... ale 10 dni od jakiego momentu? Otrzymania umowy dostarczonej przez kuriera czy od deklaracji woli wyrażonej przez telefon? Pani z Novum upiera się, że od rozmowy telefonicznej. Jeżeli tak jest faktycznie to te 10 dni skracają się o czas "oczekiwania" na kuriera... Czy ktos z was zdołał ten temat ustalić?

Gość ja toja
kurwa no ja moze byc od rozmowy skoro jest nie zobowiazujaca? od daty podpisania umowy, zreszta dojazd kuriera to jest zazwyczaj jeden dzien, wyjatkiem sa piatki, wtedy pon :)

Gość hiszpan2403
Gówno prawda o 10 dniowym wypowiedzeniu. Nie można się do was z nowum dodzwonić i nierealne jest wypowiedzenie w ciągu 10 dni. Macie klienta i reszta to tylko wydrzeć jeszcze karę od niego- taka wasza polityka! A SŁYSZELIŚCIE O USTAWIE ŻE WYPOWIEDZENIE MOŻE NASTĄPIĆ W OKRESIE TRZECH MIESIĘCY? Nie płaćcie tych chorych kar tylko piszcie odwołania przez federację konsumentów. Oni pokierują ile się da! Im Nas więcej tym łatwiej wyrwać chwasty takie jak novum!!!

Gość olaf500
Hej Wam. Mam takie zajebiście krótkie pytanie: Może mi ktoś z Was powiedzieć, ile w tym Novum kosztuje zerwanie umowy? Umowę mam na 24 miesiące dla klientów indywidualnych. Szukam info na ich stronie i nic nie mogę doczytać w tym temacie. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Gość JA TOJA
licz ze 200 zl

info jest w umowie lub w cennikach z tego co wiem to ok 200 zł a dokładnie to chyba 184,50 zł

czytam niektóre wypowiedzi i chciałam dorzucić kilka słów. nie wiem czy to tylko przedstawiciele krążący po domach są tacy źli myślę że to firma ich tak cudownie szkoli i jeszcze wiedzą gdzie pójść. moja babcia ma 75 lat i niedowidzi, ma zaufanie do ludzi i wierzy w ich dobroć nie przywykła do współczesnego łgarstwa i oszukiwania, do tego że polak polaka okradnie i oszuka. przyszedł do niej miły, kulturalny pan i opowiadał jej bzdury o przepisach unijnych i zniżce w TPSA która przysługuje jej z tego tytułu, babcia próbowała mu wyjaśniać że ona ma już zniżkę dla emeryta na co pan pięknie jej wytłumaczył ze należy jej się więcej (dodam że abonament babci wynosił 18 zł to co za darmo chciał jej dać?) coś tam pobajerował o stawkach darmowych rozmowach itp. powiedział że wystarczy tylko podpisać aneks do umowy i trach stało się a o tym że podpisała umowę z innym operatorem dowiedziała się gdy tpsa zadzwoniło czy aby na pewno rezygnuje z ich usług na rzecz telenovum, wtedy babcia opowiedziała mi o sprawie, napisałyśmy rezygnację, na którą nie było żadnej reakcji i teraz kilka dni temu nagle po pół roku dzwonią do nas że wnoszą sprawę do sądu o nieuiszczenie opłaty za rezygnację w kwocie 180zł, do której zapłaty babcia w ogóle nie została wezwana! pytam się gdzie tu uczciwość firmy? to jest po prostu skandal... i co dalej? jak z tego wybrnąć? dlaczego mamy zapłacić za czyjąś nieuczciwość?

nie muszę chyba dodawać ze "cudowny" pan nie zostawił kopi umowy ani nie została ona nam przysłana. bardzo szkoda ze nie było mnie wtedy w domu, spieprzałby ze swoimi kłamstwami ile sił w nogach!

Gość NLP MASTER
Fakty sa takie, ze i tak dalej dzwonia z Novum po domach i mowia, ze telekomunikacja. Ale nikt nie mowi, ze TP S.A., ale rowniez ze Novum. Wiec to tylko wprowadza w blad, bo wiekszosc ludzi mysli, ze to TP S.A. W ogole to taka metoda telemarketingu, dzwoniac do przypadkowych ludzi jest obenecnie gowno warta. Strata czasu. Wszyscy praktycznie juz wiedza, ze ktos kogos chce oszukac i praktycznie nie bardzo to juz dziala. Z drugiej strony wlasnie nie ma innej mozliwosci dla takich firm, bo jak zadzwonia, ze telekomunikacja Novum na starcie to prawie kazdy oleje ich, nawet jakby mili za 5zl abonament faktycznie. Bo nie sa wiarygodni! dla tych co odbieraja. A co do abonamentow, to fakt moze jest troche nizszy, ale jak bedzie awaria na linii tepsy, to oni tez oleja i przyjada w nadluzszym, zgodnym z umowa terminie, zamiast szybciej. Jak w ogole przyjada. Poza tym taka roznica pare zlotych za abonament tez jest nic nie warta. Jak by byla znaczaca, albo np. tak jak daja w iektorych tv kablowych, ze w ramach tej samej sieci za free wogole rozmowy to ja rozumie. Np. ze wszystkimi w Novum za darmo. To wtedy kazdy przechodzi i jest ok. A takie male roznice sa nie warte poswiecania czasu. Lepiej wziasc w necie jakiegos voipa wykupic i tam jest w Polsce i za granice taniej znaczaco kilka razy nieiedy, albo za darmo rozmowy, a tylko platne raz na miesiac np. Takie cos to faktycznie robi oznice.

zrezygnowac mozna w ciagu 10dni od dnia podpisania umowy. przez telefon tylko informujemy o obnizce. do kogos z poprzedniej strony. no kurde, wiadomo, ze kurier bedzie w godz pracujacych ( w tym przypadku ok 12), kurier, nie robot, pracuje jak kazdy, w przypadku mojej firmy miedzy 10-18 gora i nie gadajcie tyle o sciemie, kazdy ma swja gadke, ja np nie mowie, ze to sie wiaze z przedluzeniem umowy (a o to najbardziej klientom chodzi), ale mowie, ze to obnizka dla klientow, ktorzy przez najblizze 2 lata nie beda rezygnowac z tel, poniewaz sporo klientow rezygnuje na rzecz tel kom, jest spora konkurencja i jakos chcemy klienta zatrzymac przy sobie, wlasnie poprzez obnizke (wtedy oczywiste, ze to nie umowa na cz nieokreslony) , a z babciami ledwo co kumajacymi nawet nie rozmawiam, bo nawet jak wredna malpa jest to i tak mi szkoda, bo sie naslucham w ciagu dnia o drogich lekach i wysokosciach emerytur/rent co do grosika. u nas takie umowione spotkania to tzw szity, bo po co ma byc ozniej rezygnacja i zla reputacja jak chcecie sie czepiac to dialogu, bo ci dopiero wymyslaja, ze az rece cycki opadaja

Gość Marcins
Do wszystkich telemarketerów Novum: najwiekszym przekłamaniem czy niedopowiedzeniem, które stosujecie jest ne podawanie tylko samej pierwszej części nazwy ale brak informacji o kpsztach związanych z przejściem do was . Wg jakiej kalkulacji twierdzicie że abonament jest niższy skoro dodatkowo zapłacić trzeba ponad 400 zł tzw opłaty za uruchomienie usługi oraz 70 zł TPSA za zerwanie starej umowy. Podzielcie sobie powyższą kwotę przez ilość miesięcy na ktore namawiacie ludzi i dodajcie wasz proponowany super atrakcyjny abonament. Wogóle przez tel nie informujecie o takich "drobiażdżkach" z regulaminu a w nim samym jest to gdzieś w niezauważalnym miejscu napisane mikroczcionką. Ciekaw jestem jqk byście Wy sie czuli będąc po jakimś czasie tak mile zaskoczeni... No cóż to w końcu tylko wasza praca a każdy zarabia jak może. Dajcie sobie powiedzieć, ze skrypt roMowy telemarketingowej maxie skonstruowany perfdkcyjnie bo nawet ja, który zajmuję sie tym zawodowo dałem sie wkręcić. Właściwie powinienem poprosić was o namiary na agencję która go dla Was opracowywała hehehehhehe ;)

nie wiem jak to jest w innych odzialach, ale u nas zasadniczy warunek jest taki, ze mozemy umawiac tylko klientow, ktorzy maja umowe nczas nieokreslony, dlatego prosimy, zeby rachunek ostatni byl pod reka, zeby kurier mogl to jeszcze raz dokladnie sprawdzc, a to, ze tepsa sie wycwanila i czasem lojalek na rachunku nie ma, a pozniej jest kara, to juz nie nasza wina, ale oczywiiscie klienci maja pretensje do nas. poza tym, dokladnie sie przedstawiam i na koniec rozmowy mowie skad jestem jeszcze raz, a to, ze ludzie slysza, tylko to co chca, to tez nie moj interes

Gość ja toja
dokladnie, ja mowie ze telekomunikacja novum ludzie sluchaja a na koniec pytaja czy to ta prawdziwa telekomunikacja, mowie ze nie ze ja dzwonie z teekomunikacji novum a oni aha aha i sie umawiaja tak samo jak poprzednik obnizke przeprowadzamy tylko u klientow ktorzy maja na czas nieokreslony umowe zeby nie narazac ich na koszta, jak dzialaja inne oddzialy to chuj to wie:) ja bynajmniej nie mam sobie nic do zarzucenia, jestem fair:)

Gość Marcins
Sluchajcie nie chodzi mi o czas umowy ale o fakt, ze dostałem łącznie rachunki na prawie 500 zł o których nikt z was mnie nie informował w rozmowie telefonicznej.... I to jest wk....ce!

to nie wiem, ile musisz dzwonic, ale na pewno nie jest to wina firmy, ja sie naslucham i klienci nigdy nie marudzili, ze przychodzily wysokie rachunki, czy podwojne rachunki, no chyba ze o netie albo dialog chodzi. co najwyzej sie puja, ze warunki korzystne, ale sposob werbowania pozostawil niesmak. jesli ktos pyta skad dzwonie, to mowie ze to tel novum, ale obnizka jest dl KLIENTOW TP, to ich zacheca

Gość malaczarna_127
DO OSZUKANY ........ Obrażać to obrażaj inne osoby a nie tutaj takie rzeczy wypisuj. Nie znasz osoby to sie lepiej nie wypowiadaj!!!!!! NIe wiesz na jakich zasadach ja pracuje więc radzę trzymać buzię na kłódkę. I wcale nie mam prowizji więc nie zależy mi na tym zeby naciągnąć klienta. Moje rozmowy są podsłuchiwane i jeżeli prezynajmniej 2 razy w rozmowie nie wspomnę, że dzwonie z Tp Novum to jesteśmy wzywani na dywanik. Nie znasz reguł panujących w firimie to radzę się nie wypowiadać. I nie oceniaj wszystkich jedną miarką bo ja za inne siedziby nie odpowiadam. I nie wiem co ty tak bronisz nazwy Telekomunikacji. Jakbyś wiedział to TElekomunikacja Polska wcale nie jest Polska więc kto tu jest prawdziwy. A po drugie nazywamy się tak, gdyż mamy podpisanąumowę z TP SA i dlatego tak się przedstawiamy. Więc radzę zapoznać się dobrze z tajnikami pracy w takiej firmie a później pisać tu swoje żałosne wypociny.... Takim ludziom jak ty nie da się nic wytłumaczyć. Są zaślepieni tp sa, która naciąga klientów bardziej niż jaka kolwiek inna firma telekomunikacyjna!!!

no wlasnie. przede wszystkim to nie jest wyplata prowizyjna, tylko mam normalna podstawe. szystkie rozmowy sa nagryane, nieraz nawet na biezaco nas szefowa 'podsluchuje' wiadomo, ze novum, t kazda firma chce zwerbowac jak najwiecej klientow, ale mamy kilka scislych warunkow, ktorych musimy sie trzymac (jesli sie zlamie, mamy aneks, ktory odciaga nm kase z wyplaty), tak wiec, jesli ktos mnie pyta szczegolowo, to wszystko mowie i wiekszosc klientow ardziej interesuje nie czy to novum czy tepsa lub tez czy przedluzy sie umowa, ale czy np minuty darmowe przechodza na kolejn mce:) gdyby nie to , ze luzie nie lubia zmian, to smialo przechodziliby do innych operatorow. wiadomo, ze starsza pani oli zostac w tepsi, ktora ma od 25 lat, ale jak gadam z 30 latkami, to tego problemu nie ma. wiedza gdzie przenosza sie i maja w dupie nazwe. jk kazdy, patrza po prostu gdzie jest korzystniej

Gość zulus
To dobrze że macie nagrywane rozmowy. Przyda mi się do sądu taki argument bo ustalacie umowę od dnia a później po miesiącu walicie karę jak klient podziękuję i wypowie... Bandyckie metody i wasze tłumaczenie jest żenujące... Jak jesteście oki to zmienćie robotę a nie pracujcie na oszusta..

zulus ty mysl, zanim cokolwiek napiszesz. no kurwa, jak popisujesz umowe, a za kilka dni sie rozmylasz, to chyba logiczne, ze placisz kare. tak jest w kazdej fiirmie. od podpisania umowy masz 10 dni na rozmyslenie, a ze tobie wiecej to zajmuje, to juz tylko twoja wina