Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobitak

telekomunikacja novum

Polecane posty

Gość sw33tdr3ams
narzekajcie narzekajcie wierni TP juz niedlugo wasze kochane tp was rozlosuje do innych operatorow a dokladnie z poczatkiem 2011 na takiej samej zasadzie jak z ofe macie tydzien na zapoznanie sie z innymi firmami a pote polowa z was niestety albo stety musi przejsc albo zrezygnowac z telefonu bo pragne przypomniec ze od 2007 roku tpsa jest juz bezprawnie monopolista na polskim rynku !! kary nic nie dały wie UKE ich rozdzieli tak jak to bylo tez telekomunikacja np niemiecka ledwo im klientow poprzenosili do innych operatoro i zniknel haha tak samo bedzie z wasz polska telekomunikacja co do nazwy tez jest bezprawna juz od kiedy wykupili ich francuzi powodzonka

Gość anitkap2dolnosląskie
dzień dobry. moja babcia została " wrobiona" przez firmę Novum. nie minęło jeszcze 10 dni od podpisania umowy i z tego co zdążyłam się zorientować ma prawo zrezygnowania z umowy. byłabym wdzięczna jeżeli ktoś posiada numer kontaktowy do tej firmy.z góry dziekuje

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaa11
Po pierwsze dziwię się że ktokolwiek jeszcze broni firmy TP SA, która nie dba o klienta i z którą ciężko jest cokolwiek wynegocjować. Po drugie dziwię się ludziom, którzy twierdzą, że ich "oszukano", a tak naprawdę czegoś nie doczytali albo nie dopytali się. Gdyby nie to, że jeszcze przez rok wiąże mnie umowa z TP SA, której zerwanie wiąże się oczywiści z kosztami, to przeszłabym do innego operatora, nawet do tego Novum, widzę, że opinie są w większości dobre. Pozdrawiam!! I ludzie czytajcie co podpisujecie!!!

Gość anitkap2
do Dzien dobry. W odpowiedzi na Pani komentarz do mojego postu ,chciałam Pania poinformowac o tym , ze Novum nie postepuje fair w stosunku do konsumenta. z tego co wnioskuje po pani mailu widze ze nie miala pani stycznosci z ta firma, a fakty sa takie ze przedstawiciele przyszli do mojej babci(kobieta po 70), przedstawiajac sie jako pracownicy tp i oklamujac ze to tp zmniejsza abonament. prosze wiec sama przyznac ze to jest klamstwo?? w zwiazku z tym prosilabym kolejnym razem o bardziej przemyslane komentarze na moje posty. Dziekuje

Gość mika4567
a co jeśli: mój tata podpisał umowę z novum 18 grudnia 2009 a ja dziś poprosiłam tpsa o wysłanie umowy na przedłużenie neostrady na 12 m-cy (jest to neostrada z telewizją)? podobno umowa z tpsa na telefon jest do końca marca, później jest już novum. czy bede musiała płacić dodatkową kase tpsie z tej racji, że będę mieć tylko neostrade z telewizją a nie będę mieć już u nich telefonu????

Ostrzegam wszystkich!!! Przed ta firmą to OSZUSCI !!! Pracowalam w tej firmie zrezygnowalam bo zrozumialam na czym to polega. Abonament tanszy ale nie na telefon komorkowy. A pozatym to prawda jak bylam telemarketerem to faktycznie przedstawialismy sie ze jestesmy z Novum ale cala rozmowa byla taka zeby oszukac abonenta i podpisal umowe myslac ze to jest TP sa. w konsekwencji klient mysli ze jaest w tepsie a jest w novum. LUDZIE UWAZAJCIE BO DZWONI SIE PO WIOCHACH ZABITYCH DZIURAMI I NAMAWIA NA BZDURY LUDZI KTORZY SA NAIWNI I NIE WIEDZA ZE TO KIT. a RACHUNKI NIE SA WCALE NIZSZE BO JAKIM CUDEM, BO WLR JEST Z TP NA LACZACH TP, I WKONSEKWENCJI PLACI SIE ZA DWA RACHUNKI Z TP I Z NOVUM!!!!!!!!!!!!

Gość przedstawiciel netii
witam jestem przedstawicielem netii ale to co napisala poprzedniczka nademna wola o pomste do nieba. Obiektywnie rzecz biorac nie ma czegos juz takiego JAK PREFIKS WLR czyli dwa rachunki z TP i drugiego alternatywnego operatora to raz dwa novum ma lepszy pakiet od TP niewatpilwie 70min za 36zl rewelka w netii sa drozsze wiec smialo mozecie sie pakowac w novum

Gość Polecam NOVUM
Pół roku temu przeniosłam się z Telekomunikacji Polskiej do NOVUM. Numer telefonu pozostał ten sam, jakość usług się nie zmieniła i wciąż dostaję jeden rachunek za telefon. Miesięcznie płacę ok. 20 zł mniej niż przed zmianą operatora. Nie mam żadnych zastrzeżeń i z pełną odpowiedzialnością polecam Telekomunikację NOVUM.

Gość TP-antyfan
Prawda jest taka, że TP ma wyjątkowo wygórowane ceny. Z abonamentu za 50 zł z 60 darmowymi minutami przeniosłem się na abonament za 36 zł z 70 darmowymi minutami. Zapoznałem się z ofertą konkurencji, jednak abonament w Novum odpowiada mi najbardziej pod względem ceny oraz ilości minut w ramach abonamentu. Za połączenia do Wielkiej Brytanii płacę 30 gr/min. Oszczędności można zauważyć już po otrzymaniu pierwszego rachunku (potwierdzam, że dostaję tylko jeden rachunek). Wszystkim, którzy nie chcą przepłacać, polecam zakończenie współpracy z Telekomunikacją Polską.

Gość michal67
telekomunikacja polska oszukuje swoich abonentow! pewnego dnia zadzwonila do mnie pani z novum i zaproponowala obnizenie abonamentu. mialem watpliwosci, bo korzystam z neostrady, ale pani zapewnila mnie, ze internet bedzie dzialal tak, jak do tej pory i nie bede ponosil z tego tytulu zadnych dodatkowych oplat. zadzwonilem do telekomunikacji polskiej, zeby sie upewnic - powiedzieli mi, ze jesli przeniose sie do innego operatora, to bede musial placic im prawie 40 zl za "utrzymanie lacza". bzdura! ponownie skontaktowalem sie z novum - okazalo sie, ze utzymaja mi lacze w ramach abonamentu (bez zadnych dodatkowych oplat). ostatecznie przenioslem sie do novum, z neostrada nic sie nie zmienilo - predkosc i wysokosc oplat pozostala bez zmian. place teraz rachunki nizsze o ok. 30 zl i jestem zadowolony ze wspolpracy z novum, a telekomunikacji polskiej nikomu nie polecam - ze wzgledu na wygorowane ceny i oszukiwanie abonentow.

Gość Niedzwiecki Miroslaw
Dlaczego moj list nie zostal opublikowany!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????? z dnia dzisiejszego czy to znowu jakis kant

Gość sceptre
Do tych oszukanych... Ludzie jak wy podpisujecie te umowy? Przecież są do podpisania 3 papierki (umowa, wypowiedzenie starego abonamentu i regulamin) na każdym jest zdecydowanie widoczny znaczek: TELEKOMUNIKACJA NOVUM i do tego zostawiany jest olbrzymi cennik... Mówicie, że przedstawiciele się przedstawiają że są z TPSA. Ludzie przecież widzicie że podpisujecie umowę z firmą NOVUM, nawet nie trzeba czytać tej umowy - wystarczy spojrzeć. No chyba że wszystkim pokrzywdzonym oczy zakryto... Po co zrywać umowę i płacić kary, gdy jeszcze nie przyszła pierwsza faktura. Chociaż poczekajcie 2 miesiące i przekonajcie się że rachunek będzie niższy... Niższy abonament, więcej darmowych minut i niższe stawki za połączenia! Więc więcej nie może być... Niestety ludzie dalej nie widzą nic poza TPSA, szkoda bo widzą tylko najdroższą firmę. Są czasy w których każda złotówka się liczy, więc może warto skorzystać z tańszych operatorów konkurencyjnych?

Gość sprawiedliwy
Nowum to perfidni oszuści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moją mamę, schorowaną i zniedołężniałą /80l./gnojek z novum oszukał tak że mama nigdy dotąd nie była tak oszukana. Mama nie chciała przejść do novum, ponieważ jest zadowolona z tpsa, to gnojek powiedział jak pani nie chce to pani podpisze że pani nie chce. Oczywiście podsunął umowę i niedowidząca kobieta podpisała będąc zadowoloną, że będzie miała spokuj z natrętnym młodym gnojkiem. SKANDAL!!! Oczywiście nie zostawił żadnych dokumentów, ani umowy, ani regulaminu czy cennika i efekt to opłata180,-. Najciekawsze jest to, że novum twierdzi że gnnojek to nie novum. NIE PODARUJĘ !!!

Pewnego dnia zadzwonił do mnie telefon z propozycją zmniejszenia rachunków z telekomunikacji NOVUM wszystko wyglądało ładnie i pięknie więc podpisałem umowe na taryfe NOVUM 70.W trakcie już trwania umowy przyszedł do mnie pierwszy rachunek w styczniu ok. 60 złotych(w telekomuikacji oscylował od 35-45złotych) w lutym 80 złotych.Chciałbym zaznaczyć, ze w tym okresie wykonywane były z tego numeru telefonu tylko tzw. "puszczanie sygnałów" na tel komórkowy i ja oddzwaniałem ponieważ mam dużo darmowych minut z tel. w sieci Orange. Poprosiłem o biling rozmów za luty i mi go przysłali. Na bilingu były połączenia z moim numerem tel. komórkowego i za to mi naliczali kase. Narazie wysłałem powiadomienie do firmy NOVUM z moim opisem i poprosiłem o wyjaśnienie tej sytuacji.Zobaczymy co odpowiedzą, ale na dzień dzisiejszy to jest dla mnie oszustwo i wyłudzanie pieniędzy. Pozdrawiam.

Gość prawie wszystko wedząca
Pracowałam w tp s.a. a obecnie zaczynam prace w telenovum i trochę się orientuje. Jak myślicie dlaczego to jest oferta tylko dla klientów tp s.a. już pisze bo 73% ludzi w Polsce korzysta z ich usług,a to nie zgodne z prawem.Nad wyżkę muszą oddać innym firmą np.telenovum.Fakt zdarzają się osoby które oszukują tego nie da się uniknąć w żadnej firmie ale takie osoby długo nie popracują,ale przez takie przypadki traci też firma nie tylko klienci. Warto to sprawdzić: http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?news_cat_id=133&news_id=3013&layout=1&page=text&place=Lead01

Gość magiczna noc
kuzwa co za cholerna firma moja tesciowa tez podpisała z nimi umowe i tez facet który zadzwonił przedstawił sie jako parcownik tp mnie nie było w tym dniu w domu ale jak tylko pzreczytałam umowe i zorientowałam sie ze to nie tp to od razu zrezygnowałam z umowy czyli wysłałam im pismo ze rezygnuje z umowy.wysłałam to w ciagu 10 dni i tu moje pytanie czy przyjdzie nam do zapłaty cos za to?????????????

Gość trotylsim
do prawie wszystko wiedzącej - widać że wiesz bardzo mało. to że ktoś ma dużo klientów jest niezgodne z prawem? pokaż mi taki przepis prawa! jeśli ktoś mówi że obniżył sobie rachunki do 36zł przechodząc do novum - podpiszcie umowę z tp w promocji "plan tp od 1zł" i będziecie mieli średnią cenę ok. 37zł/mc (pół roku za 1zł, później 50zł) i do wyboru 60 albo 120min.

Gość semi78
DO trotylsim: Zastanów się co Ty piszesz, kogo obchodzi średnia jaka wyjdzie jak sobie przeliczysz, teraz złotówka potem 50!!! Dla człowieka, który zmaga się co miesiąc z masą rachunków konieczna jest stabilizacja. Stały rachunek!!! Co mu da obniżenie na 1 zł jak za rok może nie będzie mógł zapłacić 50. Niestety nie myślimy przyszłościowo, nie zdajemy sobie sprawy że posiadanie to stan przejściowy. A co do wyboru pomiędzy 60 i 120 minutami- przeczytałaś na jakiej zasadzie można z tego korzystać??: 60 minut jeśli chcesz korzystać 24h/dobę, 120 poza godzinami szczytu tj. od 18.00- 8.00. Deklaracja jest stała, można ją zmienić z nowym okresem rozliczeniowy. Rozmowy w godzinach niezadeklarowanych: DODATKOWO PŁATNE Jeśli zaś chodzi o niezgodność z prawem!!! Poczytaj sobie o monopolu na usługi i karach jakie płaci TPSA za to. Porównaj też to co napisałaś: tpsa-średnia 37 zł - 60 minut , novum-36 zł- 70 minut

Gość natalia_183
Czytam i czytam te wypowiedzi i gubię się. jedni mówią że novum jet złe drudzy że ok... Przed wczoraj pani zadzwoniła do mnie przedstawiła się i również przedstawiła firmę jaka reprezentuje czyli telekomunikacja novum. W TP płaciłam 50 zł za abonament, gdy wczoraj zadzwoniłam do TP i zapytałam się czy mogę zmniejszyć abonament bo mi taki duży nie potrzebny to pani z którą rozmawiałam powiedziała mi że ten abonament który mam w tej chwili (50,00 zł) jest najniższy!!! Jest niższy ale to dotyczy osób które otrzymują pomoc socjalną!!! Dla mnie to dziwne. Wczoraj również odwiedził mnie przedstawiciel telekomunikacji novum przedstawił ofertę i wszystko wyszczególnił. Podpisałam umowę. Co prawda po przeczytaniu opinii na tym forum mam mieszane uczucia... Mam nadzieje że ja nie będę miała złych doświadczeń z ta firmą.

Gość doradca klienta
witam:) jestem doradca klietna w novum. powiem szczerze,ze wiekszosc ludzi to ciemiaki ( nie mowie o osobach dla których ta oferta nie jest dopasowana np. socjalny, tp1200) ale klient ktory płaci 50, 70 zł dla niego naprawde jest to korzystne tylko ludzie boją sie zmian... jakby to bylo koniec świata przecież to wszytsko jest na łączach tp numer zostaje taki sam? same koszyści zmian... jeżeli ktos dzowni na stacjonarne... wiadomo,ze na komórki jest wiele drożej... dlatego dzwoni sie z komórki na komórke... ludzie są strasznie ograniczeni mówią ,ze drogo w tp a jak ktoś im proponuje taniej za to samo to nei chca bo to jest inne... to po co to narzekac??niech tp dalej ściaga kase z nieswiadomych ludzi... pozdrawiam

Gość doradca klienta2
Byłem pracownikiem tp... przełożoni codzien wymyślaja cos nowego chcesz miec neotrade z tv musisz mieć abonament telefoniczny w tp. raz można raz nie można sami nie wiedza co chcą jedna lokalizacja może druga nie moze... i tak w kolo macieja... abonament telefoniczny nie może byc uzależniony od internetu!!!! przecież to już dawno tak jest!!! ludzie obudzcie sie...

Gość nietaka
ja też nie wiem co robić.....mama ,staruszka ,podpisala u mowe z Novum,a teraz przyszło pisemko z TP w sprawie rezygnacji z zamówienia WLR.Pisemko wypelnione danymi mamy.Nie wiem co jej doradzić,bo mieszka sama i dzwoni tylko do mnie na komórke,a widzę ,że sprawa jest jeszcze do wycofania skoro przysylają takie pismo.Zależy im chyba żeby zatrzymać ludzi .Zastanawia mnie tylko ,czy je podpisując zlecam jej, czyli TP, autromatycznie zalatwienie tej sprawy i już nic sama nie musze robić? I czy poniosę jakieś koszty ? Może ktoś doradzić? Umowa podpisana byla miesiąc temu.

Gość rasmi90
Pracuję od niedawna w Novum. W moim biurze nikt nie oszukuje i nikt nie wciska kitów klientom że niby są z TP SA. Wszystko jest wyjaśniane od początku do końca. Rozmawiając z klientem staram się mu wszystko jasno wytłumaczyć. Ci którzy mają niższy abonament niż ten, który proponuję- po prostu kończę rozmowę, bo wiem że i tak tego nie weźmie. Dopytuję również klientów do których dzwonię czy mają podpisną umowę z swoim operatorem na czas nieokreślony. Jeśli na określony- równiez kończę rozmowę i nic nie oferuję, bo inaczej klient zapłaciłby karę. Jestem naprawdę rzetelnym i uczciwym pracownikiem i nie chcę nikogo oszukiwać. Jeśli wcześniej Novum oszukiwało i kazało mowic pracownikom, że są z TPSA- nic mi o tym nie wiadomo.. Być może to prawda.. NIe mam pojęcia. Pracuję tam od kilku dni, z pracy jestem zadowolona i tak jak mowię- u mnie w lokalu nikt nie wciska takich kitów, jakie tutaj czytam. Aż wytrzeszczam oczy ze zdziwienia!

Gość AbGa
Witam Bylem pracownikiem Telekomunikacjo Novum i musze powiedziec ze to co czytam to bzdura jakas konkretna, mianowicie pracownik TN przedstawia sie z imienia nazwiska i z kad dzwoni nie ma mozliwosci zeby przedstawil sie za pracownika TpSa bo kazda rozmowa zostaje odsluchiwana i przechodzi przez dzial jakosci, kazda mala pomylka chociazby zle podana cena abonamentu zostaje wychwycona i rozmowe taka trzeba przeprowadzic jeszcze raz!!!! Poza tym nazwa TN pada podczas calej rozmowy conajmniej 4 razy!!!! Potencjalny klietn ma prawo do zadawania pytan jesli nie jest czegos pewien a kolsuntant ma prawo mu na kazde udzielic odpowiedzi zgodnej z prawda!!! Ale ludzie nie sluchaja, jak slysza telekomunikacja to juz sadza ze chodzi o TpSa, chociaz nie wiem czemu ona sie Polska nazywa jak to francuski juz biznes!!!! Ale zapatrzenie ludzie w TpSa ktorzy kozystaja z ich uslug od 10 lat nie potrafia zrozumiec ze ktos im cos proponuje cos co jest tansze i czesto gesto slychac z ich stron niezle wiazki!!!! Ale jak spodni nie zmieniaja to czemu by mieli operatora zmienic tak??

Gość wzburzona!!!!
w fatalny sposób firma werbuje!!! Zadzwonili, przedstawili się jako telekomunikacja iiiiiiiiii........... podobno podpisali się za mnie, że rezygnuję z telekomunikacji polskiej a teraz tp zyczy sobie , żebym udowodniła, ze to nie ja podpisalam (muszę udowodnic, że nie mam garba) bo inaczej pismo nie podpisane przeze mnie bedzie ważne!!! Oczywiście, później byli osobiście, nie miałam czasu z nimi rozmawiać bo wychodziłam z domu to...........podpisali sie za mnie sami. Gratuluję pracowników. paranoja !!!!!!

Gość Zbigniew Dupermann
Niedawno zadzwoniła do mnie pani przedstawia się że jest z telekomunikacji Polskiej!!!! i mówi ze względu na to że jest pan naszym stałym klientem mamy dla pana nową ofertę i niższy abonament na drugi dzien miał mnie odwiedzic przedstawiciel tp z nową umową. Pan przychodzi i mówi że Unia Europejska ze wzgledu na zakaz monopolu powołała nową spółkę i poczyna wciskac kit ze bede otrzymywał teraz dwa osobne rachunki jeden za telefon drugi na internet oczywiscie twierdzi cały czas że to całe novum to spółka zalezna od TP SA !!!!! Kiedy zadzowniłem do tepsy żeby potwierdzic dane osobowe tego akwizytora oczywsicie prawda wyszła na jaw. Facet zaczał sie głupio tłumaczyc ze przeciez bedzie pan płacił taniej wobec jawnego krętactwa wyrzuciłem gnoja za drzwi. Niemam zamiaru współpracowac z firmą która na dzień dobry chce mnie oszukac. Jak to novum ma taka super oferte to czemu podszywa sie pod tepse ? niedajcie sie oszukac pozdrawiam

Gość Byly pracownik NOVUM
Nie jestem w zwiazku z TP ani z zadna inna firma telekomunikacyjna nie posiadam tel stacjonarnego wiec grzeje mnie kto i jakie proponuje warunki. Ale pracowalem w NOVUM i wiem ze uczciwi do konca nie sa zreszta jak kazda taka firma. Oczywiscie proponuja dosc dogodne warunki aleeeeeee - trzeba pilnowac ostatniego miesiaca umowy i zadzwonic do nich z prosba o zakonczenie wspolpracy lub przedluzenie znowu na czas okreslony umowy bo inaczej abonament wzrosnie a klient nie bedzie o tym wiedzial az dostanie wyzszy rachunek. Kolejna sprawa to jest problem natury technicznej nie w kazdym miescie jest punkt NOVUM, a wszystkie usterki zalatwiac trzeba telefonicznie a do dzialu technicznego jest wiecznie problem. Bylem tez swiadkiem jak starsza pani placila regularnie a zostal jej wylaczony sygnal - argument? hehe nie terminowe splacanie i tu co sie okazalo panie ktore sie zajmuja fakturowaniem poprostu nawalily. W punktach NOVUM panuje jeden wielki rozgardiasz, fakt rozmowy sa nagrywane nikt nie moze sie przedstawic zlym imieniem , nazwiskiem lub wprowadzac w blad ze dzwoni z innej firmy, fakt nie ktore oferty sa atrakcyjne ale osobiscie nie pakowalbym sie w taka firme!!!!!Utsreki techniczne , natury lacza, kabla zawnetrznego hmmmmm to tez zostawia duzo do zyczenia. Firma jest nie stabilna!!!!

Gość oszukana przez novum
Do mnie również zadzwoniła pani z novum, przedstawiając się że jest z telekomunikacji i zaprponowała mi obniżkę abonamentu. Przekonywała, że w ten sposób telekomunikacja walczy o stałych klientów, żeby nie zmieniali operatorów.Na szczęście nie podpisałam jeszcze umowy, ale zadzwoniłam na infolinię i anulowałam swoje zgłoszenie zmiany abonamentu. Ciekawe co będzie dalej.

Gość kuba z wawy
jest w telekomunikacji novum prezentacja numeru?

Gość neo4life
Witam, ja też jestem "ofiarą tej firmy", napisałem rezygnację po upływie 4 dni od zawarcia umowy. Odesłali mi pismo, że w rezygnacji nie podałem swojego numeru telefonu i dlatego moja rezygnacja nie może być rozpatrzona ;s. Błagam tylko nie piszcie mi, że kolejny uważa się na ofiare! Proszę o rade co mogę w tym przypadku zrobić?