Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielona ważka

Do zrzucenia 20 kg - start 01.10.2008! Szukam współtowarzyszek niedoli!

Polecane posty

Do zielona ważka ogladalam twoj link ktory cie motywuje bylam w szoku ci ludzie schudli przy tej diecie? czy roznymi dietami ?

asiulekT - to są osoby które schudły właśnie na Cambridge- wzięłam ten link z tej strony: http://www.cambridge-health.co.za/content/view/4/5/ Ale oczywiście tak samo schudnąć można na każdej diecie, trzeba być tylko konsekwentnym, a o to niestety jest najtrudniej. Ja mam dzisiaj drugi dzień diety, trzymam się nieźle chociaż wczoraj wieczorem było ciężko. Mam nadzieję, że niedługo się przyzwyczaję bo przede mną co najmniej 3- 4 miesiące katorgi, a nie jak dotychczas bywało 1 2 tygodnie. Zawsze się odchudzałam przez max. 14 dni i już po dwóch dniach diety zaczynałam myśleć co tam sobie zjem za dwa tygodnie i już wcześniej zaczynałam kupować słodycze na zjedzenie \"po\"- skutek był taki, że co 2 kg schudłam to 3 przytyłam w ciągu kilku dni. Teraz podchodzę do tego inaczej i w nagrodę za wyniki w zrzucaniu wagi mam zamiar zamiast słodyczy i hamburgerów kupić sobie jakieś fajne ciuchy w mniejszym rozmiarze :)

Dzien dobry dziewczeta :) Dzis jest moj czwarty dzien i musze powiedziec nieskromnie,ze swietnie mi idzie tym razem :) Zadnych grzeszkow, zadnych zachcianek. Wczoraj na kolacje zjadlam tylko malutki jogurt, ktory ma 68 kcl i bylam bardzo z siebie dumna :) Robilam wczoraj zakupy spozywcze i przedtem zawsze latalam po sklepie i tylko myslalam, co by tu niezdrowego zjesc i byle duuuzo, a wczoraj spokojnie w glowie komponowalam sobie posilki i co mi bedzie potrzebne. W moim koszyku nie bylo nic niezdorwego, oprocz moze miodu, ale chyba miod nie jest,az taki zly :) Ja tez wierze,ze juz za kilka miesiecy wszystkie bedziemy swietnymi laskami :) Tez sie motywuje tym,ze ja schudne, to kupie sobie nowe ubranka. Mam zamiar zaszalec i kupic sobie naprawde drogie dzinsy- biodrowki :)

Gość księżna
Dzisiejszy drugi dzień boju o ładną figurę rozpoczęłam godzinnym truchtem. O 9 śniadanie w postaci koktajlu wiśniowego(ponoć poprawia stan skóry) o 12 planuję jabłko , 15 obiad kasza gryczana od całkiem niedawana ukochana, bo do tej pory nie tolerowałam jej smaku, ale jak poczytałam o jej walorach to szybko zmieniłam upodobanie . 18 kolacja nie mam jeszcze pomysłu co to będzie, ale na pewno nie dużo. Do tego dużo wody. Mam nadzieję , że się nie skuszę na nic więcej

Witajcie przy porannej kawce....ja już po śniadanku-platki owsiane z jogurtem....zaraz sie szykuj i zmykamy na spacerek, słoneczko świeci wiec trzeba naładowac baterie.... Ale nasze grono się powiększa i widze że coraz większe zaparcie i silna wola w nas przemawia...super... Dziewczyny-widziałyście te zdjęcia po odchudzaniu, jaka radość na twarzach tych ludzi, jak super, atrakcyjnie wyglądają...szok, że schudnięcie tak zmienia życie cżłowieka...oni dali rade to i my damy....

Ja na sniadanie tez mialam platki owsiane z jogurtek, i starkowalam sobie jablko do tego, dorzucialam troche ziaren slonecznika i dyni i dodalam pol lyzeczki miodu. Pychotka. Rekomendowane danie dla osob, ktore maja probley z wyproznianiem :)

hej to moze i ja sie przylacze?? jestem od wcoiraj na iecie niełaczenia/1000 kcal. niestety mam problem z tym, zeby znlezc odpowiedni sposob na cwiczenia. zawsze jezdzialm na rowerze, ale teraz juz zimno i niew iem co ze soba zrobic.... moja waga 74-----przy 168cm.

ja tez postanowilam wyprobowac ta diete 1000 kalorii bo jeszcze jej nie przerabialam a wiec na sniadanie ( godz 9)zjadlam 2 kromki chleba graham z szynka ale bez masla to 200 kal , pozniej o 11 danonka to 93 kal teraz o 13 napije sie zupy ale musze zobaczyc jeszcze ile ma kalori, i zapisuje co jem o ktorej godzinie i ile kalorii tak mi łatwiej:) a po obiadku ide z synkiem na spacer jesienny , tylko troche zimno bo wieje ale trzeba sie hartowac przed zima:(

Ja dziś na sniadanie jadłam grapefrut, i 2 jajka na twardo Dorothea24 - no powiem ci że jak jest się na diecie to naprawdę wszystko kusi 100% bardziej niż normalnie, przynajmniej ja tak mam. Mi też jest ciężko bo muszę gotować obiady dla rodzinki, a to gołąbki, a to gulasz a to schabowy z kapustą i muszę ci powiedzieć że bardzo cierpię przy tych zapachach :-( i przez to najczęściej ponosiłam klęskę. Ale teraz postanowiłam że dam rade!!! A przy was to napewno :-) zielona ważka - to prawda że najwspanialszy prezent kupić sobie ciuchy w mniejszym rozmiarze, ja też tak zrobię :-) migotka - może rowerek stacjonarny ?? Doskonały na zimę i zawsze pod ręką :-)

miki145 mialam w planach rowerek ale stwierdzilam ze to bardziej na nogi wiec w poniedzialek zamawiam ab rocket bo ja mam wielki , tlusty beben po ciazy i mi najbardziej na nim zalezy a to jest moim zadaniem dobre do robienie brzuszkow bo normalnie to mnie kregosłup boli a tak to ciało sie skupia tylko na brzuchu i dla mnie wypas a nawet tańsze od rowerka na allegro po 99 zl sa

dzisiaj rano zmusiłam się do dokładnego zważenia - 88,5 kg ( ale przede mną @) - o kurcze 😭 😭 😭 i najgorsze że zimno i chce się jesć i wogóle czuję się strasznie w piątek idę po raz pierwszy w tym roku na areobik - aż sie wstyd dziewczynom pokazać i spodnie mam strasznie ciasne i wogóle chyba mnie jakaś deprecha dopadła !!!!!

Jak mi jest zimno i przez to spada mi poziom cukru, to aby sie rozgrzac pije herbate roibos z mlekiem sojowym i lyzeczka miodu - pycha :) Robie sobie taki porzadny kubek tej herbatki i bardzo mnie zapycha :) Dzis znowu bylam dobra i nie zjadlam nic niewskazanego choc kolezanka kusila ciastkami, ale bylam twardzielem :)

Witajcie, Dorothea-cierpliwość, cierpliwość...powoli do celu, wiem, każda z nas chciałaby od razu zauważacluźne ciuchyy, smuklejsze nogi i talię...ale nie ma wyjścia...trzeba sie pomęczyć by to zobaczyć... Motywację już masz-ślub, wiec walcz, nie poddawaj się, jedne chudną szybciej inne wolniej, najważniejsze że chcemy tego, to nas łączy-schudnięcie... Zielona wróżka-skąd to znam, schudlam wiec można już zjeść batona, a na jednym sie nie kończyło, codziennie coś, bo już mogę, nie?a nim sie oglądnęłam dupsko znów grube zobaczyłam, juz tego błędu nie popelnie, nigdy... Ewelinka-no, no jakie plany...wszystkie niedługo bedziemy szalec po sklepach...co do owsianych płatków-efekt gwarantowany, nie?też sie lepiej po nich czuję... Księżna-co do kasz gryczanej, wieki jej nie jadłam, do wczoraj, bardzo smaczna i pożywna i żałuję ze na tak długo wykluczyłam ją z menu, Mirkat-są rożne formy sportu-spacery na świeżym powietrzu, albo ćwiczenai w domu-skakanka, hula-hop, podskoki, ćwiczenia brzucha, nog, pośladków...chyba że ktoś jest leniuszkiem, mnie też nie zawsze sie chce, ale wiem że musze... Migotka-spacerki nie tylko sa korzystne dla ciebie ale i dla małego, ja hartuję swojego od samego urodzenia i odpukać nie mam problemów ze zdrowiem...miłego gimnastykowania... Afra-idziesz jak burza...co ty takiego robisz?ja też tak chcę ;-( Blubber-co to za depresja jesienna?aerobik poprawi twój nastroj i samopoczucie, zobaczysz, wiem to po sobie, dlatego znów chce sie zapisać na zajęcia, zawsze to robiłam w porze jesienno-zimowej....

Ja sie niedawno zareczylam wiec jakby tez chcialabym byc sliczna i SZCZUPLA panna mloda. Choc do mojego slubu to jeszcze ho ho ho i troche czasu zostalo :)

Zazdroszczę Wam dziewczyny tego, że potraficie się zmusić do sportu. Ja sobie zawsze powtarzam, że od jutra :) Rowerek stacjonarny służy mi za suszarkę do ciuchów no i musiałabym zacząć ćwiczyć na brzuch, żeby po schudnięciu nie zbierać wiszącej skóry z podłogi ;)

zielona ważka - no ja też jestem leń do ćwiczeń, u mnie rowerek to służy za wieszak na kurtki, ale jest coraz zimniej to się chyba z nim przeproszę i go dosiądę :-) I kończy mi się 3 dzień diety, ostatnie jedzenie o 18 sałatka z warzyw ( pomidor, ogórek kiszony, korniszon i seler naciowy) oraz gotowana w rosołku pierś z kurczaka :-) Idzie mi to nawet nieźle :-) ostatnio nie wytyrzymałam i poległam na tej diecie w trzecim dniu :-( Ale teraz się nie dam!!!!!

czesc kochane:) dziś zjadłam: - jogurt - 220 kcal - 3 jablka okolo 230kcal - gruszka 70 kcal - zupka jarzynowa około 250 ml.. nie wiem le mogla miec, max z 300:) do tego dzisiaj mialam leka atletyke po sniadanku wiec duzo spalilam:D przed spaniem jeszcze kilka brzuchow i pompek:) z dnia dzisiejszego jestem bardzo zadowolona:) w sobote rano chce skonrolowac wage..:) mam nadzieje, ze zobacze mniej niz 77!:P bo to wtedy blizej celu!:) aha w piatek, sobote i moze niedziele biegam bo po pierwsze musze przygotowywac sie do zaliczenia przedmotu na studiach a po drugie- sprzyja to mojej diecie:D a tak w ogole jest tu ktos o tej porze?:)

Gość tajemniczaxxx
witam poratujcie urawl mi sie katakt z mojim dostawca i szukam kogos kto da namiary moje gg 8022935 ROZOWA WYWIORA zyjesz tam daj znac :) pozdrawiam chce jeszcze z 10 kilo zchudnac teraz wazw 89 a wazylam 102 przez 3 miesiace tyle zchudlaam jestem szczesliwa tylko ze skonczyl mi sie zaasik i niema kto zatankowac prosze o pomoc :)TAJEMNICZA XXX

Gość tajemniczaxxx
ale wstyd tyle bladow narobilam bo sie spieszylam i o niebo nie usuneli mojego postu niemoge sie nadziwic ...wiec dajcie namiary na adi... gg jest wyzej podane pozdrawiam wszystkich o ile mnie nie usuna :)

do zielona ważka kurde bardzo bym chciala osiagnac takie efekty jak ci ludzie ale wiem ze to bedzie bardzo trudne a mam jescze pytanie gdzie mozna kupic te wszytkie batoniki itp do tek diety ?

Kolejny dzionek mija....uff, a mi sie ni echce ćwiczyć ;-) ale chyba zaraz wezmę swoj tyłek w troki i zaczne sie gimnastykować, bez ciężkiej pracy nie uda sie...chciałoby sie tak szybko i łatwo schudnąć jak przytyć a tu nie ma łatwo...ale to niesprawiedliwe...To do jutra przy porannej kawce, od jutra zaczynam liczyć kalorie, macie jakąś fajną stronkę, ja w tym liczeniu jetsem zieloniutka....

Ewelina-nim się obejżysz a będziesz ubierać suknię ślubną.....dlatego bardzo dobrze, że wcześniej myślisz o swojej figurce, tym bardziejj że sie nie śpieszy i masz na to trochę czasu, by powalczyć z kg...ja tez przed swoim ślubem katowalam sie codzinnie na aerobiku przez 3 m-ce, ładnie schudłam i mogę powiedzieć że pięknie wyglądałam w ten najpiękniejszy i najważniejszy dzień...Tobie też tego życzę, byś czuła się wyjątkowo pięknie...

Kasiulak dziekuje za mile slowa :) Czwarty dzien diety sie konczy a ja caly czas jestem twardzielem, choc ja jem wiecej niz niektore z Was. Nie potrafie powiedziec kalorycznie ile, bo nie umiem liczyc kalorii.

Gość TABELA KALORII
Tutaj tabela kalorii

Gość koszototka
i ja tez.. jak bym s 20kg bylabym juz szczesliwa, waze cos ok, 110, dawno sie nie wazylam, teraz moze 106, kg, mam 168cm, tragedia:o kiedys jak wazylam troche ponad 60 myslalam ze jestem ogromna, a teraz moim marzeniem jest taka waga, a na chwile oecna bede szcesliwa jak na wadze bedzie 80:O

koszototka ja Ci powiem,ze jak kiedys wazylam 57kg to tez uwazalam,ze jestem gruba :) Teraz jakbym wazyla 62-63 to bym sie bardzo cieszyla. Mam nadzieje,ze uda mi sie dobic do 60 :)

Gość Dorothea24
Hej kobitki:) Pierwsze co chciałabym napisć to to , że dobrze , że jesteście , bo z Wami to jakoś razniej. U mnie oczywiście minąl kolejny dzień może nie katuszy ale jednak wyrzeczeń , bo ja kocham jeść dużo i tłusto i najlepiej od 18 wzwyż. Ale co tak .Przejdę do konkretów:)Co do mne to powiem wam szczerze , że ja rewelacji niestety nie zauważyłam i wciąz na wadze te same cyferki-72, 9 . Najgorsze jest to , że chciałabym zrzucić jakieś 18 kilo a to wydaje mi się nie bardzo realne z tym moim trybem zycia bo ucze angielskiego i zajecia z uczniami mam od 14 do 19 przeważnie a co za tym idzie plan jakichs pięciu posiłkow w moim przypadku jest wręcz nierealny. Na dzien dzisiejszy mam jeden plan-wstawac wczesn iej a nie spac do 11, biegac chocby troszkę bo napewno nie moge sie tutaj równac z Tobą KSIĘŻNA bo w życiu nie bylabym w stanie bviegac non stop przez godzinę.Poza tym , żeby nie bylo , że leń ze mnie smierdzacy to pochwale sie ze dzisiaj wstalam , wzielam psa i poszlismy do lasu pobiegac ale były tak takie kałuze i taka ciapa po deszczu , że wyszłam po 15 inutach usyfiona jak wieprzek!!! Jutro ten sam plan- pobudka po 7 , ok 8 do lasu.Ok 9 powrót do domu , sniadanko i tak dalej... A.... juz wiem dlaczeo nie chudne-bo dzisiaj na miescie przed praca zjadlam sajgonki z sosem i miesem:) Wiem-sos to zabojstwo ale na samym sniadaniu w pracy do 19 to na bank bym nie wysiedziala . JEDNO CO JEST PEWNE TO TO ZE DOBRZE ZE JESTESCIE , BO OKAZUJE SIE ZE NIE JESTEM JEDYNYM TLUŚCIOCHEM HEHEH. Poza tym skoro wy mozecie to moze i ja osiągne moje wymarzone 55 kilo tylko pytanie za ile lat heheh...