Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielona ważka

Do zrzucenia 20 kg - start 01.10.2008! Szukam współtowarzyszek niedoli!

Polecane posty

Gość Dorothea24
A i teraz juz tak personalnie , po trosze do każdej z Was:) Ewelino1985-ja tez kiedys wazylam te 57 , ba nawet 56 i tez uwazalam , że mam grube dupsko i nogi ... a teraz ... teraz to faktycznie porażka, bo jestem grubsza o 18 kilo i o ile wtedy mialam watpliwosci to teraz moge byc bankowo pewna , że wygladam jak te wędzonki w siatkach w sklepach mięsnych!!!! A... i tak wogole , bo jakos nie udalo mi się dogrzebac - ile Ty Ewlina wogole wazysz???Bo ja juz doszlam do 73 niezle co??? Szkoda tylko ze tak mi blsykawicznie poszlo w tym zlym kierunku Kasiulak-Oczywiscie trzymam za Ciebei kciuki i podziwiam , że pourodzeniu dziecka nadal tak sie trzymasz ... a wiadomo te kilka kilogramow mniej to zawsze oko cieszy .Poza tym konfort , ze juz nie trzeba przeszukac polowy hiopermarketu , żeby znalesc spodnie ktore pasowalyby idealnie a tylek:) Blubber-glowa do góry i zasuwac na aerobik a laskami sie nie przejmuj i pomysl , ze jak Ty bedziesz cwiczyla to tez bedziesz tak wygladala , tyle ze wiadomo -upaslysmy się wiec troche czasu musi minąc:) Najwazniejsze to sie nie zalamywac :) A Ty afra3szfra to powiem Ci , że szczęściarą jesteś i tyle skoro tak Ci gina i giną te kilogramy , bo ja na diecie już trzeci dzień i raptem 0.3kg:(

Gość lilka79
Witam. Ja też ważylam kiedyś sporo - 85 kg przy wzroście 165. Schudlam 22 kg, ważę 63 i utrzymyuję tę wagę już 2 lata. ALE! Odchudzałam się też 2 lata. nie da się schudnąć zdrowo 20 kg do SYlwetra. To NIEMOZLIWE i niebezpieczne. Zgonie z moim dowiadczenie przede wszystim czas, cierpliwość, żadnych diet tylko liczenie kalorii aby jeść około 1000 ale zdrowo i to na ci się ma aktualnie ochotę i ruch 3 razy w tygodniu. A tempo chudnięcia musi być wolne, kg na mieiąc, wtedy będzie skutek i skóra nie obwisnie ani efektu jojo nie będzie ani problemow z psychiką

Gość Dorothea24
Lilka 79-no to powiem Ci , że Ciebei podziwiam , bo aj to niestety , ale taki slomiany zapał miewam i wiesz... wiem , że duzo jest racji w tym co mowisz , tylko problem jest z tym , że ja juz w tym roku chcialabym jako tako wygladac i ludzi nie straszyc a nie toczyc sie jak do tej pory ... nie widziec tych salcesonow wylewajacych sie po bokach i moc isc do sklepu i kupic cos w 15 minut a nie po przejsciu calego hiipermarketu :( tak wiec mój plan na teraz - to schudnac sporowo , oby jak najszybciej a potem to utrzymam i przejsc na zdrowe jedzonko , tyle ze w moim przypadku , bedzie z tym pewnie podgór e bo ja kocham jest i to tlusciutko , duzo ... pikantnie ale tak czy inaczej trzymajcie za mnie kciuki a ja postaram sie i siebie i was nie zawieśc:) Pozdrawiam cieplutko...

lilka79 gratuluję silnej woli i Cię podziwiam, wiem że masz rację i że każdy powinien chudnąć w takim tempie jak Ty! No ale niestety podobnie do Dorothei24 mam tak, że jak widzę w miarę szybkie efekty to się jakoś jeszcze trzymam, ale jakbym miała chudnąć po 250 gram na miesiąc to sobie ogólnie tego nie wyobrażam. Cały czas miałbym wrażenie że przeżywam męki i katusze i nadal byłabym tłuściochem. A tak mam nadzieję, że za miesiąc zobaczę chociaż drobną różnicę w swoim wyglądzie :)

czesc, ja zaczynam kolejny dzie pelna dobrego humoru, 3majcie sie cieplo buziaki gratuluje dotychczasowych sukcesow!:*

Witajcie :-) Dziewczyny zaczął mi się 4 dzień głodówki i weszłam dziś na wagę. A tu niespodzianka jak holera 3 kilo w dół :-) :-) :-) Ale jestem happy!!!! Dorothea24 - Masz rację że razem raźniej, i fajnie że nas coraz więcej. Pozwiem ci że to już sukces że wybrałaś się do lasu pobiegać. Codzień o 10 minut więcej a efekty napewno będą :-)

Dzien dobry :) U mnie piaty dzien diety i chyba troszke skurczyl mi sie zoladek :) Wczoraj zjadlam obiad o 17 i juz nic nie jadlam, bo po prostu nie bylam glodna. Dorothea24- ja waze wiecej niz Ty, bo jakies 79kg. Przede mnie dluga droga, ale nie ograniczam sie czasowo. Jesli zajmie to 8 czy 10 miesiecy to w porzadku. Juz niedlugo wszystkie zobaczymy jakies rezultaty, chocby w postaci ladniejszych wlosow czy paznokcia albo zdrowszej cery :)

Gość tajemniczaxxx
halo kiedys ja pomoglam innym a teraz jak potrzebuje niema nikogo ehh morze ktos da mi namiary na adi...... poratujcie nie badzcie samolubami :(

miki145 gratulacje! Ja się zważę najwcześniej po tygodniu, a tak ogólnie to bym chciał po zakończeniu mojej diety ścisłej czyli za dwa tygodnie, bo chcę zobaczyć od razu na wadze ten piorunujący efekt :)

a u mnie lipa lipa lipa, niby nie jem duzo ale słodycze troszke podjadam jeszcze na noc, jakos nie moge złapac motywacji za bardzo , moze przez ta pogode mi sie nic normalnie nie chce jak tak dalej pojdzie to chyba poniose kleske:( :( :( :( ale wy dziewczyny dajecie rade i podziwiam was na maksa

Gość Dorothea24
OJj... *miki145 * ale ja to Tobie zazdroszczę bo u mnie 4 dzień i na wadze wciąż 71, 8 czyli po 4 dniach raptem 1, 2 kg ale to i tak lepiej niz ostatnio jak zanotowalam spadek o 250 gram:) Tak czy inaczej na serio zazdroszcze Ci bardzo bo ja tak bardzo chcialam schudnac przed we4selem na ktore się wybieram ale w tym tempie to chyba jednak nie wbije się w te kiecki które mama w domu i znow na zdjęciach bede wyglądala jak tucznik;/ Ale tak czy inaczej dobrze , że wciąż nas tu przybywa bo nie wiem jak z Wami ale mnie to strasznie motywuje by następnego dnia móc napisac , że sie nie zlamalam:) i nie zerzarlam calej tabliczki czekolady:) A Ty -ewelino1975- ile ty własciwie masz do zrzucenia???wazysz 79 przy jakim wzroście?bo wiesz ... u mnie to też nędza ;/ ja mam 166 i od dzisiaj 71,8kg więc tak jakbym wogole nie była na zaden diecie.Poza tym dzisiaj tak u nas leje , że nie biegalam zupelnie... no chyba ze po miescie bo mialam sporo spraw do załatwienia.Teraz szybciutko wrocilam do domu , zaraz cos zjem- kasza gryczana , piers z kurczaka i pewnie cos jeszcze a potem do pracy .... a no i największe wyzwanie wieczorem , bo widze sie z kumplem- idziemy na bilard i pewnie jak zobacze piwo to dostane ślinotoku , nie mowiąc juz o hamburgerach :(:(:( ktore beda mi chodzily po glowie , ale mam nadzieje ze sie nie poddam i bede mogla sie Wam pochwalic jak wroce do domu , ze nie obzarlam się jak wieprzek:) A ty ***migotko**** myslę , ze piersze i najważniejsze to sie nie zalamywac i neistety nie podzerac w nocy, bo wierz mi ...rozumeim -tak to boli , ale trzeba z tym naszym obzarstem walczyc i wierz mi ... mnie nie jest łatwo , ja KOCHAM jesc i to wlasnie duzo w nocy ale rezultat jaki osiagnelam nie ejst niestety najlepszy:( 166 i 73 kg na liczniku:( Tzn teraz po 4 dniach zeszlam do 71,8 wiec chyba nie musze Ci mowic jak sie czuje widzac ze inni leca z wagi na łeb na szyje a mkoja stoi i stoi i stoi i te moje wysnione 18 kilogramow w dol to brzmi jak iluzja:( Ale ok. juz nie narzekam , bo jeszcze i ja podłapie doła o ile juz go nie mam , bo chodze non stop glodna a tu nawet rezultatów nie widac:(:(: ALE PISZCIE PISZCIE KOBITKI BO JEDYNIE TE WIESCI OD WAS TO JAKIES POCIESZANIE DLA MNIE :):):)

Dorothea mam 170 wzrostu, czyli tez jestem grubaskiem :) Ja nie chodze glodna. W ogole nie mialam zadnego kryzysu do tej pory a to juz 5 dzien. Wczoraj po obiedzie czulam,ze cos bym jeszcze zjadla, ale poszlam polozylam sie do lozka i po kilkunastu minutach mi przeszlo. Poza tym moj narzeczony bardzo mnie wspiera :) Ja nie mieszkam w Polsce wiec nie wiem czy akurat ten produkt jest dostepny, ale ja od czasu do czasu jem sobie deser sojowy. Zdrowy i ma okolo 100 kcl, a zaspokaja laknienie na cukier. Dzis wieczorem wychodze i mam zamiar wypic drinka albo dwa tylko,ze miedzy drinkami bede pila duzo wody wiec nie powinien mi ten alkohol tak bardzo zaszkodzic :)

Witajcie, kolejny dzień zmagan... Lilka-masz w zupełności rację...i gratuluję nie tylko spadku wagi ale jej utrzymania, bo nieraz bywa to trudniejsze od samego zgubienia kg...ja mam problem z liczeniem kcal...wszędzie pokazują zawartość w 100 gramach a ja nie wiem ile ma kromka chleba, kubek kawy czy herbaty, miseczka zupy...z tym mam problem... Dorothea-bardzo jestes surowa wobec siebie, musisz byc cierpliwa i wierzyć że w koncu sie uda...i ćwicz silną wolę, bo te słodycze, tłuste jedzenie własnie cie gubi, a przeciez zależy ci na super wyglądzie w niedługim czasie...może wystarczy ze nad tym popracujesz...a reszta sama przyjdzie z czasem...pozatym super że starasz isę biegać, ja nie mam jak, cały dzienz dzieckiem wiec tylko spacerki wchodzą w grę i ewentualnie ćwiczenia wieczorkiem jak synek zaśnie, kochana, nawet nie wiesz jak ja bym chciała schudnąć choć 2 kg nawet w m-c, a narazie kicha, waga stoi jak zaklęta, gartuluje ci spadku , widzisz, małymi kroczkami a sie uda, nie wszystko naraz... Miki-gratulacje, super wynik, staraj sie tego nie zaprzepaścić...oj jak ja bym tak chciała...kiedy ja napiszę, ze waga spada?;-( Migotka- a co to za humorek?nie zalamuj się, raz sie pogubiłaś, mam na myśli slodycze, to nastepnym razem tego juz nie rób...ja ostatnio ćwiczę silną wole , od tyg. wożę w wózku jakies batoniki, hebatniki itp, dla dziecka a ja ich nawet nie dotykam...i jestem z siebie dumna;-)narazie, zobaczymy nieługo bo bede miała ciagoty na słodycze, zapewne...

Hejka, dzięki dziewczyny za miłe słowa, bardzo motywują :-) właśnie zjadłam ostatni posiłek w dniu dzisiejszym. A przez cały dzień to zjadłam : śniadanie - pół grejfruta i 2 jajka na twardo II śniadanie - surówka (ogórek kiszony, korniszon, pomidor i seler naciowy) i pół grejfruta i obiad - kromka wasy, 2 jajka na twardo, brokuły i pół kostki chudego twarogu migotka - nie łam się, może zamiast słodyczy podjadaj jabłuszka też są słodkie i smaczne :-) Dorothea24 - no mi własnie zależy teraz szybko schudnąć bo też idę na wesele 18 pażdziernika i mam nadzieję że spadnie mi chociaż 5 kilo. Może spróbuj diety norweskiej, może ci się uda też trochę stracić kasiulak - staram się jak mogę żeby nie zaprzepaścić :-) Dziś przeszłam niezłą próbę, byłam u mamy a ona dziś na obiadek pierogi ruskie miała i wyobraźcie sobie że NIE ZJADŁAM!!! patrzyłam jak moja córcia wcina. Oj było ciężko, bardzo ciężko ale teraz jestem z tego dumna :-)

Gość Dorothea24
No pewnie!!!nie zastanawiaj się ani prze moment :) Im Nas więcej tym lepiej i motywacja większa:) Poza tym ja wlasnie za moment wychodze na miasto więc trzymaj kciuki , żebym się moe obżerala i piwska nie piła :) No i oczywiście witam w imieniu wszystkich kobitek i pozdrawiam cieplutko:)

No i 4 dzień za mną :-) jestem dumna bo nie częstko mi się udaje wytrzymać. Witam nowe dziewczyny, fajnie że się przyłączacie do nas :-)

Kochane, chciałam sie pochwalić, że właśnie sobie poćwiczyłam, aż mi cieplutko i lżej na duszy i ciele też...;-) nie wiem tylko ile mam spożywać dziennie kcal, nie chcę sie głodzić, a z dzisiejszych moich podliczeń to nawet nie wyszlo 1000 kcal...tak ma być?I chciałam sie pożegnać na weekend, bo jadę do rodzinki, ale w poniedziałek z samego rana nadrobię wszytskie zapiski, no moze wieczorkiem w niedzielę...trzymajcie sie ciepło...

Gość Dorothea24
Droga miki145:) Dziękuje za rady i ten pomysl z norweska bo to jak dla mnie chyba super rozwiazanie - uwielbiam grejfruty- to jeden z moich ulubionych owocow huraarrarararara i do tego jajeczka mniam mniam ... chyba cos z tego bedzie:) ale poki co zje jeszcze zapasy tej piersi z kurczaka ktora sobie ugotowalam na jutro no i oczywiscie stane ponownie na wadze. Poki co jestem jednak z siebie dumna bo bylam w pubie i wypilam tylko dwie herbatki - bez cukru oczywiscie :) Ale to juz natyle tego mojego klechtania , bo jak tak zaczynam to skonczyc nigdy nie mioge:) Buziaki slodziutkie dla Was wszystkich i do zobaczenia jutra bo juz pomalu uzaleznilam sie od Waszej obecnosci ale oczywiście w pozytywnym tego slowa znaczemu bo bez Was byloby mi tak trudno przeciez , bo samej:)

Cześć dziewczyny :) Fajnie, że się dzielnie trzymacie :) Ja też nie popełniam żadnych grzeszków- nawet tych malutkich. Dzisiaj obudziłam się niestety głodna jak wilk, ale mam nadzieję, że wkrótce mi to przejdzie! Dzisiaj u mnie czwarty dzień na samych koktajlach i zupkach, czyli dopiero za 18 dni będę mogła zjeść normalne (ale dietetyczne) jedzenie.

Witajcie słońca :-) No i zaczęłam dzień 5 !!! cieszę się jak cholera bo nie skusiłam się przez ten czas na nic innego, tylko kurczowo trzymam się diety. Dorothea24 - powiem Ci że z wszystkich diet jakie robiłam (a raczej zaczynałam :-( ) to norweska najbardziej mi się podoba, grejfrutu są przepyszne, jajka lubię a i są piersi z kurczaka i rybka tak że spoko, tylko nie lubię szpinaku a le wyczytałam że można go zastąpić brokułami - które bardzo lubię tak że spoko. Muszę Ci powiedzieć że bardzo cię podziwiam za te herbatki w pubie - oj mi to by było ciężko siedzieć tam i piwska nie wypić, oj spisałaś się na medal. Czyli masz silną wolę i dasz rade!!!!!!! zielona ważka - czyli 3 tygodnie masz tą dietę a potem normalnie jesz tylko dietetycznie? Potem już nie będziesz stosować cambridge?

miki 145 niestety to jest proces długotrwały. 3 tygodnie jem 4 posiłki Cambridge, potem dwa tygodnie 2 posiłki Cambridge + 2 posiłki własne (pierś z kurczaka, jakaś ryba + warzywa, biały ser itp.) potem znowu 3 tygodnie 4 posiłki Cambridge, potem 2 tygodnie Cambridge + 2 własne, potem 1 Cambridge + 3 własne, potem dieta 1000 kcal aż do osiągnięcia 65 kg i potem co tydzień trzeba dokładać po 200 kcal aż do osiągnięcia liczby przy której zacznie się tyć. Uff- jak to napisałam to brzmi przerażająco! Ale nie dam się!!!!! To jest moja ostatnia szansa, żeby być laseczką, a tylko to mi teraz brakuje do szczęścia :)

witajcie, u mnie dzisiaj jak na razie dobrze rano zjadlam jogurt naturalny bez cukru , wlasnie chcialam sie was zapytac bo sa jogurty naturalne ale na niektorych pisze bez cukru ale po pierwsze smakuja tak samo a po drugie maja tyle samo kalorii!!! jak to jest???? dobra ta dieta 1000 kal bo przynajmniej mozna cos jesc tylko najlepiej uwazac co !!!!:) teraz na obiad zjeb goląbka teraz patrzalam w tabele golabek z miesem i z ryzem tylko 37 kal w 100 gr to nie duzo moim zdaniem a z samym miesem az 110 w 100 gr , roznica jest , dobrze ze mam z ryzem:) i oczywiscie bez sosu:) a tak ogolnie to przez ta pogode jesienna sie przeziebilam i musze siedziec w domu, na razie bedzie bez spacerku:(

Hejka wszystkim. migotka - jogurty są słotkie mimo braku cukru bo są dosładzane słodzikami albo substancjami słodzącymi. Zwróż uwagę jeszcze na tłuszcz bo dzięki niemu jogurty też mają więcej kalori