Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EmiBaby99

Dla wszystkich mam, które tu zaglądają.

Polecane posty

Dostałam to od mojej przyjaciółki, która ma 4 dzieci i cały dom na głowie a mimo to zawsze jest serdeczna i pogodna:) MATKI: - prawdziwe matki nie jedzą wyszukanych potraw- nie mają czasu ich przyrządzać -prawdziwe matki wiedzą, że ich najlepsze sztućce są prawdopodobnie we wiaderku z foremkami. -prawdziwe matki często mają lepiące podłogi, przypalone kuchenki i szczęśliwe dzieci. -prawdziwe matki wiedzą, że zaschnięta plastelina już nie zejdzie z dywanu -prawdziwe matki nie chcą wiedzieć, co właśnie wciągnął ich odkurzacz -prawdziwe matki czasem pytają \"czemu ja?\" i dostają odpowiedz, gdy cienki głosik mówi \" bo ciebie kocham najbardziej\" -prawdziwe matki wiedzą, że rozwój dziecka nie jest mierzony we wzroście czy latach, ale w powolnym przekształcaniu sie z mamusi w mamę i matkę. OBRAZ MATKI: w wieku 4 lat- moja mama może wszystko! 8 lat- moja mama wszystko wie! 12 lat- moja mama tak naprawdę nie wie wszystkiego 14 lat- oczywiście, mama tego też nie wie... 16 lat- mama? jest beznadziejnie staromodna! 18 lat- ta stara kobieta? co ona może wiedziec? 25 lat- w sumie mama może o tym sporo wiedzieć... 35 lat- zapytajmy mamy, zanim zdecydujemy. 45 lat- zastanawiam się, co mama o tym myśli... 65 lat- chciałabym móc porozmawiać o tym z mamą... Piękno kobiety nie kryje się w ubraniu jakie nosi, jej figurze albo fryzurze... Piękno kobiety widzi się w jej oczach, ponieważ to są drzwi do jej serca- miejsca, gdzie mieszka miłość. To troska, którą otacza nas z miłością, jej pasja i poświęcenie i to piękno tylko rośnie w miarę upływu lat. Pozdrawiam wszystkie mamy:)

Gość ekati
prawdziwe... mam 34 i tak strasznie chciałabym porozmawiać z moją mamą... tylko, ze teraz to już nie jest możliwe.. pozdrawiam wszystkie mamy...

Gość ekati
poryczałam się jak głupia... a minęło już ponad dwa lata.. jaka głupia ta nasza młodość... teraz z perspektywy widzę jak często miała rację.

Gość ekati
widzę, że nie tylko ze mnie wycisnęło łzy :)

piękne, prawdziwe i wzruszające.... a mi ten środek uciekł. dobrze że nigdy nie myślałam tak o mamie :) ale wiem że większość nastolatków tak ma. ja przeszłam od 14-latki od razu do 25latki :D teraz jestem na tym właśnie etapie. moja mama zawsze piękna i dobra kobieta, ostoja miłości, spokoju i wiary w lepsze jutro i w drugiego człowieka.... i płaczę a nie chciałam.........

No nie tylko z ciebie:) Ja też się popłakałam... ale napisałam to, bo chcę uświadomić wszystkim młodym mamusiom jak to wygląda z perspektywy dzieci:) Dużo tu ostatnio o tym, że obowiązki mam sa trudne i przychodzą chwile zwątpienia a tak naprawdę to nie obowiązki są ważne. Nasze dzieci nie będą pamiętały wyprasowanych ubranek czy czystego domu tylko te wszystkie uczucia jakie w nich wzbudzimy i naszą miłość. To jest naprawdę ważne.

Gość ekati
kurcze a ja od dwóch dni sie wściekam, bo mały jest chory i jestem na zwolnieniu... właśnie przyszedł, przytulił się i zapytał czemu płaczę... mały Skarbek... powiedziałam, że tęsknie za Babcią... on już prawie jej nie pamięta.. ja i on mamy taki nasz własny system... ja pytam, jak myślisz kogo mama kocha najbardziej? a on uśmiecha się szeroko i pokazuje palcem na siebie..

Ojej:) Ja mam 9 latka. Ma na imię Szymon. Staram sie jeszcze jak najlepiej wykorzystać ten czas zanim nie będzie chciał już słyszeć , że mama go bardzo kocha albo się przytulać. Na razie jest z niego jeszcze przylepa i nawet za rękę ze mną na spacerze chodzi:) Ciekawe jak długo jeszcze hehe. Szymon pamięta na szczęście moją mamę a ja się bardzo staram, żeby jej nie zapomniał. Często oglądamy jej zdjęcia i czasem razem sobie popłaczemy albo się pośmiejemy przypominając sobie wspólne chwile. Niedługo będzie miał braciszka:) Szkoda tylko, że on już nie pozna babci...

Gość bububububu
EmiBaby99, to ile Ty miałaś lat jak zaszałaś w pierwszą ciążę?

Gość marysia00000
wow, też się popłakałam.

cudne., ja dopiero ucze sie byc mama od 3 tyg... zamartwiam sie bo karmie butla nie piersia jak mała zasnie to sprzatam nie odpoczywam. dopiero od kilku dni wole rano poleniuchowac i popatrzec na usmiech Niny niz szorowac gary:-) zbyt rzadko widuje mame

zbyt rzadko widuje moja mame:-( czesto jednak mysle o niej z podziwem wychowała 5 dzieci straciła jedynego syna... mimo to zawsze jest usmiechnieta i pełna optymizmu...

Jak przeczytałam, że niektóre z Was nie moga 'pogadać' z Mamą to też się poryczałam :( Strasznie to przykre i niesamowicie współczuję, bo ja ciągle o tym myślę, żeby ja jak najdłużej mieć przy sobie. Mam tez nadzieję, że moje dzieci będą mnie miały dopóki będą mnie potrzebować.

Przepiekne i prawdziwe i... lzy wycisnie chyba kazdej kochajacej matce :) Dobrze jest od czasu do czasu cos takiego przeczytac...

No niestety, niektóre z nas już nigdy nie porozmawiają ze swoją mamą. Wiecie, moja mama nie była idealna ale bardzo ją kochałam. Przed jej śmiercią pokłóciłyśmy się o bzdurę i nie odzywałyśmy sie do siebie przez miesiąc. Potem się pogodziłyśmy i 2 tygodnie póżniej nagle umarła. Nawet nie wiem co było przyczyną...To stało sie tak nagle, w Wigilię Bożego Narodzenia. Teraz została mi tylko teściowa, na którą na szczęście nie mogę narzekać i zawsze mogę liczyć na jej pomoc. Ale od czasu śmierci mojej mamy nauczyłam się to doceniać i chociaż nie jestem bardzo wylewna w okazywaniu jej uczuć to od czasu do czasu mówię jej, że ją kocham, bo wiem, że potem może być już za póżno...

Gość babki
piekne. zwlaszcza to nizej.