Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

zwariuję przez to czekanie na te 2 kreseczki

Polecane posty

ja mam gimnazjum I, II i III klasy, wlasnie czytam o NPR, zaczne od jutra codziennie rano w pochwie bede mierzyla

o matko najgorszy wiek (1,2,3 gimnazjum) My przed ślubem chodziliśmy na poradnictwo rodzinne i tam mieliśmy takie można powiedzieć"szkolenie" odnośnie NPR możesz poszukać w internecie albo zadzwoń do swojej parafi i tam ci powiedzą gdzie mogłabyś sie zgłosić na takie nauki o npr;) naprawdę nie ma w tym nic strasznego

nie bede szalec, juz teraz jestem zdania ze co ma byc to bedzie, nic nie bede przyspieszala, teraz staram sie uspokoic, a o npr poczytam w necie

ale to nie bylo tak ze kochamy sie na sile w tych dniach co mam niby plodne, np ostatnio nie mielismy za bardzo ochoty i wcale nie bylo przytulanka

jak dobrze pamietam to chyba wczoraj:) moze dopiero wcoraj sie udalo:) zaczynaja mnie troszeczke bolec piersi, ale niby na poczatku ciazy ma sie takie bole jak na okres

musze uciekac spac bo sie nie wyspie, dzis chodzilam jak cien po szkole taka zaspana bylam:) dobrej nocki i oby nam sie udalo juz w tym pierwszym cyklu

Gość Aspro
cześć babeczki co u was słychać jak dzień mija??? Przepraszam ,że was wczoraj zaniedbałam ...już się poprawiam :) Kupiłam se termometr:D:D:D:D:D OŁ YeAch!!! :) no i się zdziwiłam tempka 37,3 i zaś sie nakręcam .......... W dodatku te dziwne objawy....... Jak ja bym chciałam ,żeby to nie była @ !!!!!!!!! Co do sexu na siłę !!!!!Ja mówię temu stanowcze nie !!!! ani z tego przyjemności , ani nic......to już wole iść spać :P Pozdrawiam do zklikania :*:**:*:*:*

anulka a nie za szybko zrobilas ten test? zycze powodzenia starajacym sie :)

Gość Aspro
test nie zawsze pokazuje prawde zrób 2 w dniu podziewanej ciotki ;)

Gość Aspro
mnie też pobolewa....przestaje..znów pobolewa :) więc ja sama nie wiem :P.....ale bym chciała ....

moze za szybko zrobilam, okres chyba 20 pazdziernika powinnam dostac, ale stracilam juz nadzieje, nie mam podwyzszonej temperatury, chyba nic nie wyszlo tym razem

temeperature można brać pod uwage tylko wtedy kiedy rzeczywiście mierzysz ją regularnie bo teraz nie masz porównania czy ci podskoczyła. Więc nie ma się czym martwić ja też musze czekać do 24.10:(

jezeli teraz nie wyszlo to mam tylko nadzieje ze do swiat moj organizm sie ruszy i sie uda zrobic prezent na gwiazdke:)

powtarzam sobie ze jak nie teraz to moze nastepnym razem, i bedziemy sie jeszcze wymienialy doswiadczeniami naszych ciaz na tym topiku, zobaczycie, glowka do gory:)

Gość Titeko
hej karola ja tez test mam na 20 a w 24 dc robiłam test ale wyszedł negatywny no ale jak to mówią póki nie ma @ to jest nadzieja

Najbardziej płodny okres występuje bezpośrednio przed owulacją, choć zapłodnienie jest także możliwe w ciągu mniej więcej trzech poprzednich i następnych dni. Po owulacji komórka jajowa przedostaje się do jajowodu, gdzie może zostać zapłodniona przez około 24-48 godzin. Podczas stosunku płciowego miliony plemników zostają wyrzucone do pochwy. Pokonując drogę przez szyjkę macicy i macicę, dostają się do jajowodu. Plemniki są zdolne do zapłodnienia przez 2-7 dni. W normalnej sytuacji komórka jajowa ulega zapłodnieniu przez plemnik w jajowodzie. Podróż zapłodnionej komórki jajowej do macicy zajmuje około 5-7 dni, po czym komórka ta zagnieżdża się w jej błonie śluzowej. Po zagnieżdżeniu zapłodniona komórka jajowa wysyła sygnał hormonalny. Jajniki zwiększają produkcję hormonów, w wyniku czego nie dochodzi do krwawienia miesiączkowego. Nie mają już za zadanie prowadzić procesu dojrzewania komórek jajowych. Macica ze swojej strony reaguje w mgnieniu oka na sygnał hormonalny i zamyka szyjkę gęstym czopem śluzowym. Teraz zarodek znajduje się pod pewną ochroną.

to moze moja komoreczka sie jeszcze ie zagniezdzila:) i dlatego nie zaczal sie wytwarzac hormon hcg, albo jest go tak malutko ze testz moczu go nie wykazal.

wenmnie też obudziła się nadzieja:) bo jeżeli najprawdopobniejszym dniem zapłodnienia był u mnie 10.10 to 3 dni pozniej daje 13.10 a przytulanko było 12.10, 13.10, 14.10 :) Nie wiem co myslec