Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

zwariuję przez to czekanie na te 2 kreseczki

Polecane posty

Zobaczymy jak wyjdzie ale w dzien moge tego próbować bo na noc to nie za bardzo. Mój skonczył 16 stycznia 3 miesiace i juz wazy 6960. Teraz zobaczymy jak bedzie po tym mleczku bo bo bebilonie strasznie ulewał a teraz mamy specjalne na ulewanie i przeciw kolkom. O d wczoraj właśnie maly slicznie spi tylko wezme na raczki i od razu zasypia nie musze bujac, chyba czuje ze cos jego nie ciekawego czeka:-) i dlatego taki grzeczny:-)

Gość Loonka20
Witajcie;) moj Oliwierek znow dzis nie spal cala noc:/... biedny tak plakal w nocy przerazliwie, ze az mi sie cos robilo... to jest poprostu koszmar.. te kolki, a lekarz mowil, ze ladnie przybiera na wadze i wszystko oki i poprostu trzeba sie przemeczyc, a mleczko mu zmienilismy na bebilon pepti;), a wogole Oliwierek jak sie urodzil wazyl praktycznie 2700 a teraz ma dwa miesiace i tydzien i wazy uz 6000 szybciutka przybiera na wadze;)

Asienka dawaj jemu tyle ile chce. Moja marta je 180 moze od tygodniu a na opakowaniu pisze ze 180 powinna zjadac od 2-3 misiaca wiec kazde dziecko sobie reguluje samo ile je. Marta konczy 26 4 miesiace i od tego dnia powinnam dawac jej 210 ale wiem ze nie zje tyle wiec nie bede robila, zobaczysz po malym czy sie tym najada. A dobrze przybiera na wadze wiec nie masz sie czym martwic :)

Lonka moja jak sie urodzila to wazyla 3120 i po misiacu przybylo jej 1,5 kg wiec tak mysle ze jak rodza sie dzieciaczki z niska waga urodzeniowa to poprostu one pozniej nadrabiaja i dlatego tak szybko przybieraja na wadze.

nie wiem dziewczyny ja co do wagi jestem bardzo przewrażliwiona, pamiętam co przechodziła moja koleżanka, po prostu przekarmili dziecko i mały wylądował w szpitalu, efekt był taki że jak miał 3,5 miesiąca to zamiast jednego mleka dostawał zupę jarzynową. Miał bardzo silną anemię i miał mieć przetaczaną krew ale obyło się. Oni dawali jemu tyle mleka ile chciał a tak nie może być bo mleko modyfikowane to nie mleko matki i nie można dawać na żądanie np. co godzinę tylko min co 2,5 godziny. Nie chcę nikogo straszyć, ale naprawdę warto zwracać uwagę na te schematy niż później mieć pretensje sama do siebie. Ostatnio rozmawiałam z pediatrą na temat wagi, sama powiedziała że nie mamy robią ten błąd i jak dziecko zapłacze to zaraz dają mleko a dziecko nie zawsze jest głodne. Ja po przeżyciach mojej koleżanki, pilnuje tego schematu bo nie chce przechodzić tego co ona.

To dobrze. Ja tylko mam nadzieje ze to mleczko co mamy bedzie dobre. szkoda ze nie karmie piersia nie było by takich prolemów. ale ten czas szybko leci Hania skonczy 5 miesiecy Martusia 4 . Oluś skonczyl 3 miesiace Lonki 2. zaraz pokoncza roczki:-)

Moja koleżanka przekarmiła dziecko. Jej synek miał 2 miesiace i powinien jeść 90 110ml a jadł ponad 150ml teraz ma 5 miesiecy i wazy 12 kg. Ruszac sie nie może. Ja małemu daje mleko co 5-4 -3 godziny ale w miedzy czasie pije herbatke.

ZACIĄŻONE nick..................tydzien....termin.........miejscow ośc..........wiek......płeć Malwina21........??...............Śląsk ...................22.........?? URODZINKI Karola1988..............20.08.09......Gdańsk.... .............21.........dziewczynka Hania Mooncia.................26.09.09.......Gorzów Wlkp........21.......dziewczynka Martusia Asienka478..........16.10.2009........Koszalin.......... .....22.......chłopczyk Aleksander Loonka....10.11.2009......Kielce....20...chłopczyk Oliwierek Natulek....04.01.2010....Zgierz..........28........chłopczyk Mateuszek

uaktualniłam naszą tabelkę, jeżeli wrócą te osoby które już z nami nie piszą to proszę się dopisać i ewentualnie poprawić:)

Gość Lonka20
powiem Wam, ze moj malutki zajada sobei mleczko tez okolo co 2 i pol co 3 godzinki;), ale czasem jest tak ze zje 50 ml i za godzinke znow tyle zje i tak jest przez jakis czas...a w sumie wazy tyle mnij wiecej co inne dzieciaczki w tym wieku;)

ZACIĄŻONE nick..................tydzien....termin.........miejscow ośc..........wiek......płeć Malwina21........9 ..........23.08.2010.......Śląsk ........22.........?? URODZINKI Karola1988..............20.08.09......Gdańsk.... .............21.........dziewczynka Hania Mooncia.................26.09.09.......Gorzów Wlkp........21.......dziewczynka Martusia Asienka478..........16.10.2009........Koszalin.......... .....22.......chłopczyk Aleksander Loonka....10.11.2009......Kielce....20...chłopczyk Oliwierek Natulek....04.01.2010....Zgierz..........28........chłop czyk Mateuszek

Lonka, no wlasnie nie ma reguly co do tego jedzenia. Kazde dziecko jest inne. Karola co do Twojej kolezanki to blad zrobila bo w tym wieku nie mozna zastepowac mleka zupka obiadkiem czy deserkiem. Kaszka mozna bo sie robi ja na mleku modyfikowanym i ma to samo co zwykle mleczko tylko ze jest gestsze no i smakuje bananami :) ja robie jej na tym Nutramigenie i powiem ci ze wcale nie jest taka zla ta kaszka :) to co Martuska zostawi to ja zjadam :) dzisiaj dostala zamiast kaszki zupke jarzynowa. uz coraz ladniej mi je. Dzisiaj np prez przypadek wyslunela mi lyzeczke z reki i sama sobie wsadzila :) wiem ze to zbieg okolicznosci ale Marta jak sie zaczela z tego smiac :) czasami wlasne dziecko mnie tak rozbraja ze nie wiem co mam robic czy smiac sie czy plakac...

w przypadku mojej koleżanki to akurat lekarze kazali jej zamiast jednego mleka podawać zupkę ponieważ jest mniej kaloryczna niż mleko co w przypadku nadwagi ma ogromne znaczenie. Nie chcę się kłócić ale raczej wszystkie mleka mają podobną ilość podawania na dany miesiąc bo po coś ktoś wymyślił ten schemat żywienia. Hania też piła nutramigen i z tego co pamiętam to było tyle samo nutramigenu co bebiko. Każdy robi jak chce:) upiekłam wczoraj ciasto kopiec kreta( ale nie z paczki tylko znalazłam przepis) PYCHA:)

Karola jest inna miara niz na bebiko bo np ja mam w tym ze do 2 tygodnia trzeba dawac po 90 ml a juz od 2 tyg 120 wiec sklad jest inny a w bebiko do miesiaca bylo 90 ml o ile dobrze pamietam. Jak przeszlam na nutramigen to dawalam jej 120 bebiko i na poczatku tyle samo nutramigenu. I sie dziwilam dlaczego ona glodna jest po 2 godz mimio ze herbatke jej dalam. A pozniej zobaczylam ze tam jest inna miara. Ten schemat co masz jest oczywiscie dobry ale dla dziecka bez alergi i z normalnego mleka. Moja jest alergikiem i to jest mleczko sojowe i mniej sycace dlatego trzeba dawac wiecej. Ja ostatnio tez robilam ciasto. Sernik zrobilam wedlug przepisu mojej babci, wyszedl mi dobry. Tylko kazdy sie dziwil dlaczego dalam ziemniaki do niego :)

ja zaczynam szukać spacerówki bo za około 2 miesiące będzie trzeba się przesiąść, tylko nie sądziłam że to będzie takie trudne;/ musi być lekka i funkcjonalna

ja juz mam spacerowke. Chrzestni sie pytali co maja kupic jej na chrzest wiec im powiedzialam. Na allegro zamowili a ja tylko wybralam. I powiem ci ze fajna jest. Lekka, 3 stopniowa regulacja siedzecia, kola piankowe nie plastikowe ma cala roczke a nie podwojna co dla mnie bylo najwazniejsze. Bo jak masz ta podwojna to jak podjezdzasz np pod kraweznik to nie mozesz jej normalnie podniesc zeby wjechala tylko noga trzeba podwazac z tylu. Jak znajde podobna na allegro to ci linka wkleje.

waga 9,5 kg, szukam jeszcze lżejszego:) czeka mnie wnoszenie na 4 piętro więc sama rozumiesz:) ale ogólnie fajny:)

Hej:-) Ja nie kupuje spacerówki mam z wózka. Szkoda Karola że nie masz żadnej piwnicy ani pomieszczenia na wózki. Wiem ze w niektórych blokach jest wózkarnia. Z reszta szukałam wózka ze spaceróka i nawet lekka. Co tam u was dziewuszki:-) ja własanie robie obiad mały spi to mam troszke spokoju:-) Dzisiaj ide do dentysty i mąż zostaje z małym. Zobaczymy jak sobie poradzi:-) MAcie może jakiś fajny przepis na ciasteczka?? najlepiej z czeklolada. Oby był prosty:-) taki dla początkujących:-) Pozdrawiam

Jestem po wizycie :) Wszystko jest w porządku. Ginka zmniejszyła mi Duphaston do 1 tabletki. Mam też wykupić sobie witaminy. Podała mi 5 nazw i mam wybrać jeden zestaw witamin: - Prenatal - Feminantal - Vibovit Mama - Elevit - Materna centrum. Które byście polecały?? Na nastepną wizyte mam zrobić badania na toksoplazmoze i iść do rodzinnego lekarza aby zrobił EKG aby posłuchać serduszka. Kolejna wizyta za 3 tygodnie I termin porodu wypada na 23 sierpnia, czyli na naszą drugą rocznice ślubu :)

Karola to faktycznie u ciebie waga wozka musi byc jak najmniejsza, bo wnosic ciezki wozek na 4 pietro na dluzsza mete to porazka. Ja mam dobrze, bo mieszkam w domku to mi waga wozka jest obojetna :) a nawet nie wiem ile wazy ten moj wozek... a u nas juz dobrze, Marta coraz lepiej sie czuje no i katarek juz przeszedl. Karola ten krople co pisalas sa naprawde dobre, dostaje jeszcze antybiotyk ale w poniedzialek idziemy na kontrole i mam nadzieje ze juz bedzie koniec :) a tak ogolnie to nawet oki. M

malwina ja bralam Prenatal przez cala ciaze i bylam zadowolna wszystkie badania krwi wychodzily dobre. Ja jeszcze mam prawie cale opakowanie a mi juz nie bedzie potrzebne to moge ci wyslac jak chcesz. Szczesciara jestes dzien porodu w rocznice slub :) fajnie jakby tak sie udalo :)

Mąż mi wczoraj kupił Prenatal. Babka w aptece mu poleciła. Mówi, że większość witamin to wszystko to samo, a tylko nazwa inna i ceną się różnią. A macie jakieś fotki wózków głębokich, jakie macie? Chętnie bym sobie pooglądała :)

Ja do prenatalu bralam jeszcze kwas foliowy. Niby tez tam jest ale tyle sie na czytalam wtedy o wrodzonych wadach ukladu nerwowego wiec wolam brac. to moj e-mail moncia6@op.pl wyslij dane to cie znajde na nk ;) a wozek gleboki to ja z takich modeli mam jestem bardzo zadowolona bo akurat na zimne dni mam taka wkladke z budka dodatkowa, no i ma duze kola co na zime akurat sie przydaje szczegolnie jak jest duzo sniegu to nie wkreca sie snieg miedzy kola :) http://www.allegro.pl/item888681453_kunert_ekskluzywne_wozki_na_paskach_mega_gratis.html

Hej MAlwinka ja brałam kwas foliowy:-) Co tam u was??? U nas kiepsko:-( chodzi o męża a mały coraz fajniejsszy:-) Ja mam taki wózek i super sprawa. Po śniegu jak sie fajnie śmiga:-) koła lecą po śniegu nigdzie sie nie wbija i wogóle super sie sprawuje. Czekam tylko kiedy spacerówke wypróbuje:-) Mam niebieski:-) http://allegro.pl/item893630003_4664_3_wozek_gleboki_implast_clipper_3_wys_0zl.html Mojego męża siostra od poniedziałku miała skurcze co 30-20 i 10 minut miczoraj, w nocy zanikły dzisiaj jej wywoływali poród bo już była ponad tydzień po terminie, czekamy na wiadomość czy urodziła. pozdrawiam

Pojadę z mężem do hurtowni dziecięcej, obejrzymy, pojeździmy i wybierzemy:) Mam spacerówkę od obecnego wózka tylko jest za ciężka, wolałabym aby została ta ale cóż waga robi swoje. Więc szukam czegoś innego:)