Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

potega Podswiadomo艣ci to s艂owa z tej ksi膮zi przeczyta艂am ja ca艂a ale zastosowac trudniej gdy organizm co innego pokazuje i daje odczuc ... prosze pom贸zcie moze ktos mia艂 taki przypadek nie moge chodzic , siedziec , leze膰 bo 艣wiat wiruje dlaczego ..........operacja to ostateczno艣c i nie daje 偶adnej gwarancji moge po niej wog贸le nie chodzic ........dziewczyny nie daje juz rady , dzis straszny dzie艅 z oczu leja si臋 艂zy same a serce przepe艂nione jest rozpacza ........

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Czsami 艣ledzi艂am sobie Wasze forum o nerwicy hipochondrycznej... A to dlatego 偶e mniej wi臋ce ponad 2 lata temu przyp臋ta艂a si臋 ona r贸wnie偶 do mnie, ale uda艂o mi si臋 j膮 jak na razie przezwyci臋偶y膰 t膮 cholern膮 nerwic臋 i od ponad roku nie mam 偶adnych dolegliwo艣ci:-) Napisz臋 Wam po kr贸tce jak to wygl膮da艂o, a sk艂oni艂o mnie do tego Twoje zapytanie Bianko :-) Mam 26 lat a zacz臋艂o si臋 2 lata temu... Nerwica moja zacz臋艂a po stracie ci膮偶y. Zacz臋艂am wymy艣la膰 sobie 偶e skoro straci艂am ci膮偶臋 napewno jest jaka艣 przyczyna i jestem chora, no i zacz臋艂o si臋. Bianko moje objawy to straszne, niemi艂osierne b贸le g艂owy i kr臋cenie w g艂owie. Ja nawet sama z domu nie mog艂am wychodzi膰 tak bardzo kr臋ci艂o mi si臋 w g艂owie. Potem dochodzi艂y silne b贸le g艂owy dlatego 偶e ci膮gle mia艂am napi臋te mi臋艣nie karku i g艂owy wi臋c zacz臋ly si臋 r贸wnie偶 b贸le. By艂am pewna 偶e jestem napewno chora i to 偶e pewnie mam guza itd. Do tego strasznie trz臋s艂y mi si臋 r臋ce i nogi, bola艂y mnie oczy i czasami tak jakbym nie kontaktowa艂a co si臋 wok贸艂 mnie dzieje. Posz艂am do neurologo. Zrobi艂 mi prze艣wietlenie kr臋gos艂upa i wysz艂a delikatna skolioza ale powiedzia艂 mi 偶e od tego w g艂owie napewno mi si臋 nie kr臋ci i trzeba dalej poszuka膰 przyczyny. Po ok 5 miesi膮cach zrobi艂am rezonans magnetyczny i tam kompletnie nic nie wysz艂o, wszystko w porz膮dku. Robi艂am nawet badanie b艂臋dnika i te偶 nic nie wysz艂o.Posz艂am kilka razy do psychologa kt贸ry wyja艣ni艂 mi 偶e bierze si臋 to z mojej nerwicy a wog贸le to jestem zdrowa. No i uwierzy艂am mu, zrozumia艂am i za kilkana艣cie dni wszystko przesz艂o ,przesz艂o jak rek膮 odj膮艂 :-) i min膮艂 ju偶 rok jak nie wraca:-) Mi臋dzy tymi objawami mia艂am te偶 straszne b贸le n贸g i r膮k a tak偶e kr臋gos艂upa i brzucha itp. Wszystko to to nerwica. Musisz to kochana sobie u艣wiadomi膰 bo inaczej zmarnujesz swoje 偶ycie ! Ciesz si臋 chwil膮 i olej objawy a wszystko minie! I te objawy o kt贸rych napisa艂a艣 powy偶ej to tylko nerwica nic wi臋cej pami臋taj o tym!!!!Moja mama te偶 ma nerwic臋 ju偶 40lat. Tylko ona ma nerwic臋 serca. I mimo 偶e ju偶 40 lat z tym 偶yje a wszpitalu by艂a ze 100razy z podejrzeniem zawa艂u nigdy go nie by艂o i jest wszystko dobrze dzi臋ki Bogu. Teraz od 2 lat leczy si臋 u dobrego psychologa i objawy te偶 ust膮pi艂y. Wi臋c uwierz w swoj膮 si艂臋 i w to 偶e to tylko g艂upia nerwica i wyjdziesz z tego:-)pozdrawiam Ciebie cieplutko jak r贸wnie偶 pozdrawiam zdr贸wko i stres stop :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niebieskooka26
Bianko, a stosowa艂a艣 CINNARIZINUM?

Udost臋pnij ten post

Najpiekniej jak tylko potrafie dziekuj臋 gdybym mog艂a to bym cie przytuli艂a tak bardzo ci dziekuje ja tez ca艂y czas by艂am swiadoma 偶e to narwica ale teraz jak zrobi艂am ten ezonans i zrobili opis na p贸艂 strony a p贸zniej jeszcze lekarz stwierdzi艂 偶e bedzie potrzebna operacja zacz臋艂am w膮tpic ze to nerwica .....teraz nawet watpie 偶e mam nerwice serfca jak mi ko艂acze i sa dodatkowe skurcze ............mam dok艂adnie tak jak piszesz zawroty niemi艂osierne ........dodatkowe skurcze serca szybki puls , oczy jak by mi ktos piachu nasypa艂 , b贸le brzucha , kregos艂upa , n贸g , dretwienia twarzy , r膮k ale jakos sobie z tym wszystkim radzi艂am by艂y chwile s艂abosci ale wychodzi艂am z nich teraz po tym rezonansie nie moge sie opamieta膰 no i dosz艂y zn贸w silne ko艂atania serca i te zawroty ......... Nigdy nie bra艂am Cinarizyny bra艂am kiedys flunarizin臋 ale jakos nie widzia艂am r贸znicy kawa艂ek czasu mia艂am spok贸j ale zn贸w wr贸ci艂o ......i ta tarczyca mysla艂am 偶e to wszystko wina tej tarczycy ale jak widac jednak nie ............. Sprubuje zn贸w od poczatku ale nie wiem czy m i sie tym razem uda bo juz naprawde moja wiara zaczyna s艂abn膮c

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiedy艣 dawno temu
te偶 dosta艂am Cinariziunum, do tego propranolol i xanax. Te trzy tabletki spoowodowa艂y 偶e zacz臋艂am zn贸w cieszy膰 sie zyciem, po 10 min od wzi臋cia tego zestawu poczu艂am sie jak nowonarodzona. Niestety tabletki te a zw艂aszcza xanax s膮 bardzo uzalezniajace.Nie mniej jednak wiedzia艂am 偶e skoro po ich wzi臋ciu moje wszystkie dolegliwo艣ci min臋艂y, 偶e jest to silna nerwica.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
Bianko, to linki o zale偶no艣ci chorob tarczycy a zawrot贸w g艂owy http://tnij.org/hwjz http://tnij.org/hwj2 Ale najlepiej zrobisz czytaj膮c jakie nieprzyjemne objawy MOG膭 towarzyszy膰 chorobom tarczycy, unikniesz l臋ku i nie b臋dziesz zaskoczona kiedy objaw si臋 pojawi:) A prawdopodobnie jaki艣 czas jeszcze b臋d膮 Ci dokucza膰, gdy偶 leczenie rozpocz臋艂a艣 niedawno. Ale g艂owa do g贸ry! Wa偶ne, 偶e ju偶 bierzesz tyroksyn臋 :) I zagl膮daj na forum o chorobach tarczycy na gazeta.pl i nie b贸j si臋 zadawa膰 pyta艅, dziewczyny ch臋tnie odpowiadaj膮 poza tym maj膮 ogromne do艣wiadczenie bo same d艂ugo choruj膮... A czy mia艂a艣 robione przeciwcia艂a??? 呕eby wykluczy膰 lub potrwierdzi膰 chorob臋 Hashimoto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Laura spod ba艂tyku
bardzo wam dzi臋kuj臋 za odpiwed藕. na innym forum nikt mi nic nie odpisa艂. Lekarka m贸wi艂a mi 偶e my nerwusy te偶 czasem mamy chwile kiedy my艣limy 偶e 艣wiat jest w zmowie przeciwko nam ale osoba chora faktycznie nie zdaje sobie sprawy ze swego stanu, BA, nawet si臋 nad tym nie zastanawia;) pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Bianko Kochana Te wszystkie objawy o kt贸rych napisa艂a艣 s膮 to tylko i wy艂膮czne objawy nerwicy! Niemi艂osierne kr臋cenie w g艂owie, b贸l oczu - Ja mia艂am takie b贸le oczu i takie zm臋czone oczy 偶e wszyscy pytali czy co艣 si臋 sta艂o, czy nie p艂aka艂am. Patrz膮c czasami wydawa艂o mi si臋 nawet 偶e nie widz臋 dok艂adnie, 偶e obraz mi si臋 rozmazuje i czu艂am si臋 jakbym by艂a w dziwnym letargu! Nawet w badaniu na b艂臋dniki wyszed艂 mi oczopl膮s, a neurolog 艣mia艂 si臋 strasznie z tego i m贸wi艂 偶e mam tak膮 nerwic臋 偶e oczy mi drgaj膮 przez co w badaniu wyszed艂 oczapl膮s, kt贸ry oczywi艣cie po opanowaniu nerwicy min膮艂 jak r臋k膮 odj膮艂. Kochana do tego bola艂 mnie czasami kr臋gos艂up tak silnie 偶e m贸j m膮偶 艣mia艂 si臋 ze mnie 偶e zachowuj臋 si臋 jakbym mia艂a z 80 lat a mam 26 lat :-)Do tego wstawa艂am w nocy bo dr臋twia艂y mi tak r臋ce i nogi 偶e musia艂am je masowa膰:-)no i mia艂am takie dziwne uczucie 偶e ze strojon膮 si艂a czu艂am ka偶dy dotyk. Mianowicie ma ma艂ego pieska yorka kt贸ry 艣pi z nami w 艂贸偶ku. Wieczorem kiedy ju偶 le偶a艂am sobie i ogl膮da艂am co艣 m贸j ma艂y piesek skaka艂 po 艂贸偶ku sobie i jak tylko skoczy艂 mi na nog臋 czy chocia偶by dotkn膮艂 mnie delikatnie ja stawa艂am na r贸wne nogi bo czu艂am jakby dziwne mrowienia i b贸l. M贸j psycholog powiedzia艂 mi 偶e to normalne, 偶e gdy szalej膮 nerwy to tak w艂a艣nie mo偶e by膰. Nogi i r臋ce bola艂y mnie niemi艂osiernie, jakbyc ca艂y dzie艅 na si艂owni 膰wiczy艂a!No b贸l straszliwy w plecach w 艂opatkach tak jak napisa艂a艣 jakby kto艣 mnie pobi艂 lub 偶a偶acych w臋gli nasypa艂 do 艣rodka. Bianko niestety ale to szczera prawda o nerwicy! W trudnych chwilach ja 艂yka艂am sobie hydroksyzyn臋 10mg i pomaga艂o.Nie proponuj臋 Ci si臋 faszerowa膰 psychotropami. Chyba 偶e znajdziesz dobrego lekarza kt贸ry przypisze Ci na jaki艣 czas dobre leki, kt贸re Ci pomog膮. Nie sugeruj si臋 podpowiedziami na forum o lekach bo one s膮 dla ka偶dego indywidualne. Znam Boskiego psychiatr臋 , kt贸ry pom贸g艂 bardzo mojej mamie. (a zaznacz臋 偶e przez ok 17 lat leczy艂a si臋 bez skutku u r贸偶nych psychatr贸w). Przyjmuje ko艂o Ostrowca 艢wi臋tokrzyskiego. Niewiem sk膮d jeste艣 Bianko ale jakby艣 chcia艂a dok艂adniejsze namiary to napisz. Warto do niego si臋 wybra膰 naprawd臋 uwierz mi :-) 呕ycz臋 Ci s艂oneczka w 偶yciu i g艂owa do g贸ry. Je艣li uwierzysz 偶e to tylko nerwica zobaczysz 偶e wszystkie objawy p贸jd膮 w sin膮 dal. Tylko uwierz kochana. Mi pomaga艂o my艣lenie "co ma by膰 to b臋dzie"i my艣lenie 偶e jakbym naprawd臋 by艂a chora to z tymi objawami ju偶 dawo bym chyba umar艂a, a jest wszystko dobrze!Uwierz w to :-) Pozdrawiam Ci臋 serdecznie

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich i dziekuj臋 za wpisy , wzie艂am na noc tabletke przeciwb贸lowa bo kregos艂up strasznie mnie wczoraj bola艂 i do tego m膮偶 wysmarowa艂 mi kregos艂up ma艣cia przeciwb贸lowa i jakos zasn臋艂am o godz .2 w nocy z艂apa艂 mnie taki b贸l w prawym boku nie wiem co to by艂o w dole brzucha tak jakby jajnik albo nie wiem co ale tak bsardzo bola艂o 偶e sie obudzi艂am taki k艂贸cie bardzo mocne przeszywajace na wylot b贸l promieniowa艂 az do kolana w jednym momencjie juz chcia艂am budzic syna zeby wi贸偶艂 mnie na pogotowie ale po godzinie zasne艂am teraz gdy wsta艂am ca艂y czas czuje taki lekki b贸l w prawym boku i silny b贸l krzy偶a do tego pojawi艂a sie biegunka ......co sie ze mna dzieje zn贸w tysiace mysli kr膮偶y mi po g艂owie moze to wyrostek ale boli az do kolana ? moze cos ginekologicznie , moze jelita mysli kr膮偶a jak oszala艂 a ca艂a mnie zalewaja poty jestem jakbym wysz艂a z pod prysznica .....czy偶by to tak ta tarczyca szala艂a ?

Udost臋pnij ten post

mirabell dziekuje ci .......wczoraj juz jakos przekona艂am sie 偶e to nerwica i jakos sie uspokoi艂am a dzis od nocy organizm szaleje , wiesz 偶a艂uje 偶e posz艂am robic badania bo teraz wszystko jakby sie obudzi艂o we mnie pisze tu a w boku jkby mi ktos w艂o偶y艂 balonik i go dmucha艂 takie rozpieranie ...........ja mam ma艂ego synka jeszcze musze dla niego by膰 silna a co sie ze mna dzieje ?

Udost臋pnij ten post

Bianko Wiesz ja te偶 czasami mam takie silne b贸le w dole brzucha lub w boku prawym a czasami lewym! Nie martw si臋 na zapas:-) Je艣li oczywi艣cie b贸l nie ustanie w ci膮gu najbli偶szych dni to na sopokojnie sprawd藕 poprostu co si臋 dzieje. Zr贸b usg u ginekologa czy popro艣 o badanie z krwi og贸lne na OB czy te偶 CRP kt贸re potwierdzi czy w organi藕mie jest stan zapalny i czy to nie wyrostek. My艣l臋 natomiast 偶e b贸le Ci min膮艂 i b臋dzie w porz膮dku:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
do olosiastys - widocznie bianka czuje tak膮 potrzeb臋, wolno jej :) Dziw, ze Tobie chce si臋 logowa膰 by wpisa膰 zgryzliwy komentarz :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agnieszka110
polecam terapie , tylko terapia moze uzdrowic z objawow somatycznych ktore powoduja uwiezione emocje , uczucia i mechanizmy obronne wedle ktorych dzialamy i stad z艂e samopoczucie.

Udost臋pnij ten post

ja dopiero teraz jestem, bianko to nie wiedzialam ze Ci臋 czeka slub c贸rki:) pewnie oprocz tych dziwnych boli sie stresujesz tym slubem i te krecenie sie w glowie narasta, ja tez tak mam i moja mama rowniez ze jak dlugo jest jakis silny stres to wtedy kreci nam sie w glowie Tylko trudno nam uwierzyc ze to ta cholerna nerwica:/ no ale moze nadejdzie taki dzie艅, gdzie w koncu nerwica nas opusci!!!:) Te偶 mam co jakis czas dziwne bole, wczoraj na wieczor np nie moglam normalnie oddycha膰 myslalam ze puchne w srodku, dzien wczesniej tez mnie cos k艂ulo ze myslalam ze to wyrostek! no i tak ciagle cos:/ a wsparcie jest bardzo wazne, szkoda ze nie mozemy sie spotkac i gadac codzinnie twarz膮 w twarz

Udost臋pnij ten post

ja wiem 偶e mam bardzo silna nerwice ale jak mi tak naprawde zaczyna doskwierac bardzo silny b贸l wtedy zaczynam watpi膰 a tak na codzien jak te b贸le sa takie znosne to nie zwracam na nie uwagi normalnie zajmuje sie domem , robie zakupy duzo szyje ,maluje sama bo na malarza mnie nie sta膰 , mam wielki ogr贸d w kt贸rym wykopa艂am sobie oczko wodne porobi艂am mn贸stwo skalniak贸w ogr贸d jest pe艂en kwiat贸w i drzewek ozdobnych takie tam pierdo艂y i wszystko jest na mojej g艂owie ale przychodza takie momenty 偶e nie daje rady .....tak jest w艂asnie teraz dalej boli mnie w boku ale b贸l promieniuje od kregos艂upa po prawym biodrze do pachwiny i do kolana teraz boli mnie r贸wniez w klatce piersiowej miedzy 艂opatkami az bo przodu mi zn贸w wiem 偶e to kregos艂up ale ta wredna podswiadomo艣c ciagle mnie neka ze to serce ....wiec tak sie nakrecam ....... teraz dopiero wr贸ci艂am by艂am na zakpuach z c贸rka i synkiem tymi najm艂odszymi jecha艂am samochodem chodzi艂am po sklepach juz jak wraca艂am to gniot艂o mnie w klatce a teraz jak sie zupe艂nie wyluzowa艂am to jeszcze bardziej mi dokucza ale mam nadziej臋 偶e to tylko nerwica .......... Tak kochane c贸rka wychodzi za m膮z a jak mia艂a 10 lat to ja juz umiera艂am codziennie cos nie by艂o w moim zyciu dnia w kt贸rym by mnie cos nie bola艂o ale funkcjonowa艂am dopiero jak zacz臋艂am brac psychotropy to chcia艂am umrzec bo wtedy by艂o najgorzej .....przesz艂am wtedy piek艂o Pan B贸g da艂 偶e przezy艂am te lata i mo偶e da 偶e przezyje szcz臋艣liwie ten 艣lub .....bo to teraz najbardziej mnie stresuje boje si臋 偶e nie dam rady w ko艣ciele , w lokalu 偶e nawale i zepsuje c贸rce ten najpiekniejszy dzie艅 w 偶yciu ....... teraz szczeg贸lnie potrzebuje wsparcia .....moja psycholozka na urlopie a mnie z艂apa艂o na ca艂ego ............

Udost臋pnij ten post

Wiesz stres-stop mnie najbardziej wkurza jak serce jest spokojne ale pod 偶ebrami 艂apie mnie taki 艣cisk jakby ktos pod piersiami za艂o偶y艂 mi o=br臋cz metalowa i zaciska艂 stopniowo czasami az mi biustonosz przeszkadza az do brzucha wtedy zn贸w wmawiam sobie 偶e to juz napewno zawa艂 bo u kobiet m贸wia 偶e najpierw zaczyna sie od brzucha i jak tak mysli mnie maltretuja wtedy za chwil臋 pojawia sie ko艂atanie dodatkowe skurcze i juz maszyna rusza ............trz chcia艂a bym zaprzyjaznic sie z kims kto potrafi艂 by mnie wspiera膰 , bo to bardzo wazne w艂asnie w nerwicy .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
bianko a 艂ykasz dalej magnez??? Ko艂atanie serca nasilaj膮ce si臋 wieczorem jest cz臋sto po艂膮czone z chor膮 tarczyc膮 - slowmag b6 bierz max dawk臋, poczujesz ulg臋! Poza tym Ty naprawd臋 mo偶esz by膰 obola艂a bior膮c si臋 za m臋skie prace przyk艂adowo malowanie. W m艂odo艣ci cz艂owiek ma wi臋cej si艂 i szybciej si臋 regeneruje z up艂ywem czasu kr臋gos艂up daje o sobie zna膰 niestety :( Wiem co艣 o tym, bo sama tak post臋powa艂am ;)

Udost臋pnij ten post

Biore ca艂y czas magnez i propranolol i ten Euthyrox dosta艂am dawk臋 25 mg ale mam brac po艂贸wk臋 az do pierwszych bada艅 ......moze ta dawka mi nie pasuje ?najch臋tniej zrobi艂a bym juz badania co z ta tarczyca bo juz sama nie wiem przy zadnej dolegliwo艣ci tak nie panikuje jak przy tych dodatkowych skurczach .......zawroty tez by艂y uci膮zliwe ale tak bardzo ich sie nie boje jak tych skurczy ......... Musz臋 zmienic tok my艣lenia a to bardzo trudne

Udost臋pnij ten post

Biore ca艂y czas magnez i propranolol i ten Euthyrox dosta艂am dawk臋 25 mg ale mam brac po艂贸wk臋 az do pierwszych bada艅 ......moze ta dawka mi nie pasuje ?najch臋tniej zrobi艂a bym juz badania co z ta tarczyca bo juz sama nie wiem przy zadnej dolegliwo艣ci tak nie panikuje jak przy tych dodatkowych skurczach .......zawroty tez by艂y uci膮zliwe ale tak bardzo ich sie nie boje jak tych skurczy ......... Musz臋 zmienic tok my艣lenia a to bardzo trudne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
Po艂贸wk臋 z 25? To tyl co nic! Pisa艂a艣 nna forum choroby tarczycy na gazeta.pl? Za艂贸偶 w膮tek i wpisz wyniki dziewczyny Ci pomog膮:) A bada艅 nie ma sensu robi膰 wcze艣niej ni偶 po 4 tygodniach, bo euthyrox nie dzia艂a ekspresowo poza tym musi uzupe艂ni膰 niedobory hormon贸w w organizmie jakie powsta艂y przez tak d艂ugi okres nieleczenia. Tu masz link, nie czekaj tylko poradz si臋 do艣wiadczonych, ul偶y Ci samo wygadanie si臋:) A w wolnej chwili poczytaj zdziwisz si臋, jak si臋 powtarzaj膮 dolegliwo艣ci i czego dotycz膮 z winy chorej tarczycy. http://tnij.org/hw1y

Udost臋pnij ten post

ja juz biore od 1 lipca tez Euthyrox mo偶e juz by mozna zrobic badania co sie tam dzieje czy spada czy sie podnosi poziom hormon贸w ja mjuz tak wzie艂am 贸艂 a lekarz kaza艂 mi brac p贸艂 z p贸艂 tp wcale ........ale tak czasami pr贸bowa艂am ca艂a to od razu gorzej sie czu艂am ........leakarz powiedzia艂 mi 偶e mam bardzo wrazliwy uk艂ad wegetatywny i u mnoie najmniejsze dawki lek贸w sa wystarczajace ale nie wiem czy w przypadku euthyroxu to sie sprwdza .............ale dzieki wszystkim za pomoc .....

Udost臋pnij ten post

Bianko ale ty jestes dzielna przeciez!!! Pomysl ile rzeczy robisz sama zajmujesz sie ca艂ym domem i pi臋knym ogrodem!!!!! :) Nie ka偶dy tak potrafi 馃尲 Pomimo tych b贸li dajesz rad臋 piel臋gnowa膰 to wszystko, wiec jeste艣 bardzo dzieln膮 pracowit膮 os贸bk膮!!! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 albo w ten spos贸b prosi bliski
bliskich o uwag臋 i mi艂o艣膰...Mo偶e uwa偶a, 偶e tylko pracuj膮c b臋dzie akceptowana? Sprawa do przedyskutowania na terapii.

Udost臋pnij ten post

Nieprawda jest ze z przykrymi objawami nerwicy nie mozna sobie poradzic samemu, bez lekow i terapii. "Choroba" psychiczna nie jest realna choroba jak rak czy bialaczka, tylko zbiorem pewnych blednych mysli i przekonan ktore wywoluja przykre emocje, emocje do ktorych mozemy dotrzec rowniez samemu, czasem nawet szybciej niz na terapii, to zalezy tylko od nas czy bedziemy chcieli. Sa na swiecie osoby ktorym zalezy zebysmy nie wierzyli ze damy rade sami bez pomocy gdyz maja z owej pomocy znaczy zysk. Nie mozna dac sie wrobic propagandzie. Nawet jak ktos idzie na terapie to 99% zalezy od niego czy wyzdrowieje. Kazdy terapeuta ci to sam przyzna. Uwazam ze najlepiej samemu sie zastanowic nad przyczyna swoich zachowan/mysli/uczuc i zmienic to co jest niekorzystne dla naszego samopoczuci. Psychoterapeuta nie dysponuje zadna specjalistyczna wiedza, tylko ze zwykle zyciowe schematy myslenia jakie ma kazdy normalny czlowiek nazywa "mechanizmami obronnymi" co daje wrazenie powagi i naukowosci. Te same mechanizmy u siebie mozna samemu odkryc, jedyne roznica ze nie bedziemy znali naukowego nazewnictwa, co w drodze do zdrowienia i tak nie ma najmniejszego znaczenia. Ja mialem kiedys takie objawy ze az strach i wstyd byloby mi wypisac wszystkie a teraz czujesz sie zdrowy, szczesliwy i zadowolony z zycia, a prawdziwa poprawa zaczela sie u mnie w momencie kiedy zrezygnowalem z lekow i terapii a postanowilem samemu wziac sie za siebie. To samo polecam wam wszystkim.

Udost臋pnij ten post

Nieprawda jest ze z przykrymi objawami nerwicy nie mozna sobie poradzic samemu, bez lekow i terapii. "Choroba" psychiczna nie jest realna choroba jak rak czy bialaczka, tylko zbiorem pewnych blednych mysli i przekonan ktore wywoluja przykre emocje, emocje do ktorych mozemy dotrzec rowniez samemu, czasem nawet szybciej niz na terapii, to zalezy tylko od nas czy bedziemy chcieli. Sa na swiecie osoby ktorym zalezy zebysmy nie wierzyli ze damy rade sami bez pomocy gdyz maja z owej pomocy znaczy zysk. Nie mozna dac sie wrobic propagandzie. Nawet jak ktos idzie na terapie to 99% zalezy od niego czy wyzdrowieje. Kazdy terapeuta ci to sam przyzna. Uwazam ze najlepiej samemu sie zastanowic nad przyczyna swoich zachowan/mysli/uczuc i zmienic to co jest niekorzystne dla naszego samopoczuci. Psychoterapeuta nie dysponuje zadna specjalistyczna wiedza, tylko ze zwykle zyciowe schematy myslenia jakie ma kazdy normalny czlowiek nazywa "mechanizmami obronnymi" co daje wrazenie powagi i naukowosci. Te same mechanizmy u siebie mozna samemu odkryc, jedyne roznica ze nie bedziemy znali naukowego nazewnictwa, co w drodze do zdrowienia i tak nie ma najmniejszego znaczenia. Ja mialem kiedys takie objawy ze az strach i wstyd byloby mi wypisac wszystkie a teraz czujesz sie zdrowy, szczesliwy i zadowolony z zycia, a prawdziwa poprawa zaczela sie u mnie w momencie kiedy zrezygnowalem z lekow i terapii a postanowilem samemu wziac sie za siebie. To samo polecam wam wszystkim.

Udost臋pnij ten post

nie wiem ze zawsze musi sie znale偶膰 ktos zgryzliwy , ja nie musze nikogo prosic o uwage ani mi艂o艣c bo nie robie tego wszystkiego w tym celu .....robie to po prosyu dla siebie zeby dobrze czuc sie w swoim domu , czystym domu a ogr贸d jest moja pasja i relaksem nikt nie musi mnie za niego kocha膰 ............. By艂am dzis z mama u lekarza dopiero wr贸ci艂am bo musia艂am jeszcze odwie艣c mame do domu przy okazji zrobi艂am zakupy i pospacerowa艂am po Forum w Gliwicach a teraz padam ze zmeczenia .........jutro zn贸w rano wyjazd na targ musze kupic og贸rki do kiszenia zeby by艂y na zim臋 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 for bianka pozdrawiam
no w艂asnie skoro bianko zajmujesz sie domem i robisz zakupy to nie jest z toba tak 藕le pamietaj! Wa偶ne zeby nie lezec w 艂ozku non stop i nie rozmyslac! bo to wtedy jeszcze pogarsza sprawe pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Nigdy nie le偶e w艂贸zku bo to nie w mojej naturze .....juz tak mam ze ciagle musze cos robi膰 , czuje sie wtedy dobrze , a dolegliwo艣ci sa takie jakie sa i sa momenty 偶e musze komus o nich powiedziec zeby wyrzucic to z siebie , a i duzo mi pomaga rozmowa tu z wami bo czasami cz艂owiek sie martwi ze cos z艂ego sie dzieje a jak tu napisze to sie okazuje ze wiele os贸b tak ma wiec swiadczy to o nerwicy .wtenczas uspakajam sie i jakos sie to 偶ycie kreci ......... Przepraszam 偶e czasami tu marudze ale daje mi to odrobin臋 ulgi ......pozdrawiam was bardzo milutko u nas dzisiaj w nocy by艂a okropna burza la艂o jak z cebra ale teraz zn贸w upa艂 niemi艂osierny .......jtro chcemy pojechac gdzies z dzieciaczkami bo wakacje sie ko艅cza wiec troche po za dom ..........

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰