Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ivett0

STARANIA Jesien -Zima 2008- DZIDZIUS LATO2009 kto zaczyna???

Polecane posty

hej kochane zaczął mi się 12 tydz więc tak wpisałam do tabelki. a co do tyg ciąży to lekarz wpisuje na podstawie wielkości dzidzi, mi wpisał 8 tyg i 2 din a faktycznie było 7 tyg 4 dni STARACZKI: NICK...... .........Termin @.... .........CYKL....MIASTO.....WIEK...IL DZ. Jordan.pl.............6.12....................1.......Po znań.......22.....0 scarlet83.............08.12..................1........Pi ekary.........25..0 magdafikus..........14.12..................2...Zduńska Wola..32........1 nadmanganian......16.12....................?........Wars zawa..33.....1 dedo..................27.12..................1.......Tyc hy...........28....0 aulidka...............06.01....................2......Ty chy...........29..... Novida.............12.01.09................10......Dubl in.......30........0 Sylwinka...........13.01...................3....Jar oci n.........25........1 Kruszyna2008.........16.01..............2........Bie sko.........23......0 olenka81............16.01..................4........Lond yn.......27.......0 Dorka..............23.01(?)...................2.... .Londyn..........28.....0 Kiciuchna............25.01....................4......Gda ńs k.......25.....0 agi26................28.01.09..............4......Lo nd yn. .....26 ........0 SYLA30..............29.01.09..............4.......W-WA.. ........29.......1 MERY27...............31.01...................3.......Wrz e snia.....27.....1 anna999............31.01....................3.....Lublin ........26.........0 _neti_.............01-03.02.................5.......Lubl in.........25.......0 Grażka23...........05.02...................3.....woj.śl ąskie...23.........0 milka czekolada....07.02.09.................5.....Sieradz......... 2 6...... ZACIĄŻONE: NICK............TC........... TERMIN PORODU .........WIEK........PłEC Kasia.T21.............13............27.07.2009......... .....26............. lolcia26................12............06.08.2009........ .....26..........??? Polusia86..............10.............08.08.2009........ ...22...........??? GaGa_....................9...........06/08.08.2009...... ....29............ koteczek19833.........9..........13.08.2009...........2 5............... Asiaaaa...................9.........16,08,2009.......... ..22.............??? Sympatyczna79......... 9.........19.08.2009 ..........29..............??? aska.osa..................6..............09/09/09....... .. .26...........??? Klaudia.P..................6...........(),(),09......... .......21............??? Aniutka*...................5...........23.07.2009....... ...25.............??? lamajra....................5...........15.08.2009....... ......26...........??? K. Liszt....................3...........14.09.2009 (?)..........26..........??? kasza83...................??...........21.07.2009....... .... 25............??? PLANOWANE IMIONKA POCIECH ******************************************************** ****************************** NICK................IMIONA.............................. . ....................... Agi26..............MAJA/ANTEK ale nie na 100%............................. Syla30.............MAJA/OSKAR też nie na 100%............................. Gaga..............MAJA/SZYMON........................... ..................... Grazka23........MAJA/ KUBUS .... .......................................... Aska.osa.........ZUZIA/KUBUS ale nie na 100%............................. lolcia26...........ANTOŚ na 1000...%/Hania? Emilka?.................... KOTECZEK19833..EMILKA/MARCIN............................ ............... Dorka..............Julia/Milo (Miles) Klaudia.P.......Dagmara/Oktavian........................ .... .............. K. Liszt........... Basia / Andrzej lub Paweł..nie na 100%............... Asiaaaa........... Zuza/ Paweł

Dorka no ja tak samo mam :) Kruszyna jesteś w ciąży jak ta lala :) zobaczysz... pamiętasz przecież głaskałaś mój brzuszek i si e zaraziłaś :) :) :) ...Sylwinkę tez to czeka jak nic

Aga, ja jak wyciagalam testy to tez zawsze mialam cieniutka kreseczke, a jak wyszla buzka, to krecha byla gruba, wyrazna :) mi wyszlo na przedostatnim tescie ;) Fajnie ze bedziesz miec znajomych z PL, tez bym chciala :) ja za to jade na weekend ze dwa tyg :):)

Sympatyczna - ile ja się brzuszków nagłaskałam :) Ale mam nadzieję że mnie zaraziłaś tym pięknym "wirusem" :D

lista staraczek i zaciazonych pol na pol:D wkoncu jakos to wyglada hihi Dorka a do Pl lecisz:)???? jak Ci fajnie:) super Lolcia26 witaj:)!!! jak tam? Co u Ciebie>???? a Dorcia nei zapytalam- czy jakos wykorzystaliscie porzadnie to niebieska kreske????:D

Sympatyczna bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku z maleństwem :):):) A tym tyłozgięciem to faktycznie mi lekarka też powiedziała, żeby się ni eprzejmować, ale ja wiedziałam już od dawna, że je mam :) I tabelkę aktualizuję od razu - 12 tydzień zacznie mi się jutro, ale nie wiem kiedy będę mogła wejść, bo w weekend mam zajęcia na uczelni :/ Już mi się nie chce :P STARACZKI: NICK...... .........Termin @.... .........CYKL....MIASTO.....WIEK...IL DZ. Jordan.pl.............6.12....................1.......Po znań.......22.....0 scarlet83.............08.12..................1........Pi ekary.........25..0 magdafikus..........14.12..................2...Zduńska Wola..32........1 nadmanganian......16.12....................?........Wars zawa..33.....1 dedo..................27.12..................1.......Tyc hy...........28....0 aulidka...............06.01....................2......Ty chy...........29..... Novida.............12.01.09................10......Dubl in.......30........0 Sylwinka...........13.01...................3....Jar oci n.........25........1 Kruszyna2008.........16.01..............2........Bie sko.........23......0 olenka81............16.01..................4........Lond yn.......27.......0 Dorka..............23.01(?)...................2.... .Londyn..........28.....0 Kiciuchna............25.01....................4......Gda ńs k.......25.....0 agi26................28.01.09..............4......Lo nd yn. .....26 ........0 SYLA30..............29.01.09..............4.......W-WA.. ........29.......1 MERY27...............31.01...................3.......Wrz e snia.....27.....1 anna999............31.01....................3.....Lublin ........26.........0 _neti_.............01-03.02.................5.......Lubl in.........25.......0 Grażka23...........05.02...................3.....woj.śl ąskie...23.........0 milka czekolada....07.02.09.................5.....Sieradz......... 2 6...... ZACIĄŻONE: NICK............TC........... TERMIN PORODU .........WIEK........PłEC Kasia.T21.............13............27.07.2009......... .....26............. lolcia26................12............06.08.2009........ .....26..........??? Polusia86..............12.............08.08.2009........ ...22...........??? GaGa_....................9...........06/08.08.2009...... ....29............ koteczek19833.........9..........13.08.2009...........2 5............... Asiaaaa...................9.........16,08,2009.......... ..22.............??? Sympatyczna79......... 9.........19.08.2009 ..........29..............??? aska.osa..................6..............09/09/09....... .. .26...........??? Klaudia.P..................6...........(),(),09......... .......21............??? Aniutka*...................5...........23.07.2009....... ...25.............??? lamajra....................5...........15.08.2009....... ......26...........??? K. Liszt....................3...........14.09.2009 (?)..........26..........??? kasza83...................??...........21.07.2009....... .... 25............??? PLANOWANE IMIONKA POCIECH ******************************************************** ****************************** NICK................IMIONA.............................. . ....................... Agi26..............MAJA/ANTEK ale nie na 100%............................. Syla30.............MAJA/OSKAR też nie na 100%............................. Gaga..............MAJA/SZYMON........................... ..................... Grazka23........MAJA/ KUBUS .... .......................................... Aska.osa.........ZUZIA/KUBUS ale nie na 100%............................. lolcia26...........ANTOŚ na 1000...%/Hania? Emilka?.................... KOTECZEK19833..EMILKA/MARCIN............................ ............... Dorka..............Julia/Milo (Miles) Klaudia.P.......Dagmara/Oktavian........................ .... .............. K. Liszt........... Basia / Andrzej lub Paweł..nie na 100%............... Asiaaaa........... Zuza/ Paweł

Ja też aktualizuję :) :) :) :) :) STARACZKI: NICK...... .........Termin @.... .........CYKL....MIASTO.....WIEK...IL DZ. Jordan.pl.............6.12....................1.......Po znań.......22.....0 scarlet83.............08.12..................1........Pi ekary.........25..0 magdafikus..........14.12..................2...Zduńska Wola..32........1 nadmanganian......16.12....................?........Wars zawa..33.....1 dedo..................27.12..................1.......Tyc hy...........28....0 aulidka...............06.01....................2......Ty chy...........29..... Novida.............12.01.09................10......Dubl in.......30........0 Sylwinka...........13.01...................3....Jar oci n.........25........1 Kruszyna2008.........16.01..............2........Bie sko.........23......0 olenka81............16.01..................4........Lond yn.......27.......0 Dorka..............23.01(?)...................2.... .Londyn..........28.....0 Kiciuchna............25.01....................4......Gda ńs k.......25.....0 agi26................28.01.09..............4......Lo nd yn. .....26 ........0 SYLA30..............29.01.09..............4.......W-WA.. ........29.......1 MERY27...............31.01...................3.......Wrz e snia.....27.....1 anna999............31.01....................3.....Lublin ........26.........0 _neti_.............01-03.02.................5.......Lubl in.........25.......0 Grażka23...........05.02...................3.....woj.śl ąskie...23.........0 milka czekolada....07.02.09.................5.....Sieradz......... 2 6...... ZACIĄŻONE: NICK............TC........... TERMIN PORODU .........WIEK........PłEC Kasia.T21.............13............27.07.2009......... .....26............. lolcia26................12............06.08.2009........ .....26..........??? Polusia86..............12.............08.08.2009........ ...22...........??? GaGa_....................9...........06/08.08.2009...... ....29............ koteczek19833.........9..........13.08.2009...........2 5............... Asiaaaa...................9.........16,08,2009.......... ..22.............??? Sympatyczna79.........11.........19.08.2009 ..........29..............??? aska.osa..................6..............09/09/09....... .. .26...........??? Klaudia.P..................6...........(),(),09......... .......21............??? Aniutka*...................5...........23.07.2009....... ...25.............??? lamajra....................5...........15.08.2009....... ......26...........??? K. Liszt....................3...........14.09.2009 (?)..........26..........??? kasza83...................??...........21.07.2009....... .... 25............??? PLANOWANE IMIONKA POCIECH ******************************************************** ****************************** NICK................IMIONA.............................. . ....................... Agi26..............MAJA/ANTEK ale nie na 100%............................. Syla30.............MAJA/OSKAR też nie na 100%............................. Gaga..............MAJA/SZYMON........................... ..................... Grazka23........MAJA/ KUBUS .... .......................................... Aska.osa.........ZUZIA/KUBUS ale nie na 100%............................. lolcia26...........ANTOŚ na 1000...%/Hania? Emilka?.................... KOTECZEK19833..EMILKA/MARCIN............................ ............... Dorka..............Julia/Milo (Miles) Klaudia.P.......Dagmara/Oktavian........................ .... .............. K. Liszt........... Basia / Andrzej lub Paweł..nie na 100%............... Asiaaaa........... Zuza/ Paweł

Aga, wykorzystalismy na maxa :) nieswiadmomie dwie nocki pod rzad przed no i w sama owu, radza aby jeszcze nastenpnego dnia sie przytulac, ale ja juz nie dalam rady, bo w tym czasie sie strasznie zle czulam. Bardzo sie ciesze ze lece do PL, ale niestety do lekarza, aby gin sprawdzil czy te tabl ktore mi dala dzialaja. Mam nadzieje ze to juz bedzie ostatnia wizyta :) Tabelka pieknie sie zmienia, az milo patrzec no i motywuje do dzialania :D

No ja mam taka nadzieje:) Przynajmniej w tym miesiacu wiem ze wtrafilismy w owu, ale to nie znaczy ze sie udalo... chociaz mam taka cicha nadzieje ze tak!

No ubrałam się :) (bo jak do tej pory chodziłam w szlafroczku ) :) :) i zrobiłam sobie kanapeczki z serkiem wiejskim i kiszonym ogórkiem :) :) hiihihihi. Wczoraj lekarz kazał kupić witaminki to kupiłam .Elevit dla kobiet w ciązy 30 szt za 34 zł i oprócz tego ciągle brać folik :) POlusia to jesteśmy prawie o tydzień różnicy :) w tygodniach

Strasznie pusto :(:( ale bedzie juz jutro :D Kruszyna, to jak trafiliscie to tez musialo sie udac! Nie ma innej opcji! mnie dzis rano tez jajnik kol, ale ja to uwazam ze pewnie przez to ze wczoraj rozmawialysmy o oznakach i to taka sugestia :) bo nawet jak sie udalo, to duzo za wczesnie na jakiekolwiek oznaki :(

Bedziecie mogly sie razem wspierac przed porodem :D Oj jak ja nie lubie kiszonych ogorkow! Ogolnie nie lubie kwasnego i mam nadzieje ze mi sie to nie zmieni :) Fajnie masz w szlafroczku sie przechadzac, ja od rana w pracy, ale troche dzis nudy....

Wiecie co ? powiedzcie mi KOchane :) jakie jest prawdopodobieństwo na to że ja bede miec rozstępy bez smarowania jezeli moja mama tez nie smarowała niczym przy 4 ciążach i też nie ma ani jednego rozstępa??????????? widziałam Mamuni brzuch wczoraj bo az nie wierzyłam ani jednej blizny na brzuchu!! przecież kiedyś nie meli czasu az tak sie kremowac a nawet mama mówiła ze nie wiedziała nawet o tym... :)Mama mówi ze nie potrzebnie wklepuję w siebie tyle tego... bo ja nie bede miała rozstepów tak jak Ona ;) ale wole zapobiegać niż nie móc wyleczyć . :) co Wy na to?

Gość magda//
Witam! Fajnie ,że są takie fora jak to , by dzielić się trudami w bojach ;) jak i radościami . My z Mężem staramy sie od kilku miesięcy ( 9 ) i nic.... to dziecko to nasze największe marzenie. A ja mam poczucie winy ,że nie mogę go dać Mężowi, choć zdaje sobie sprawe ,że jeśli jest jakiś problem to nie musi on wynikać z mojej strony. Sam Mąż też nigdy nie dal mi do zrozumienia ,że ja nawalam... w każym razie to poczucie we mnie nie znika...:(

jednak wczoraj sama byłam u gina bo M. nie mógł sie z pracy wyrwać...Mielismy plan zeby razem zobaczyc serduszko :) ale trudno jeszcze bedzie nie jedna okazja :)M. mówi ze chcby sie paliło to bedzie na słuchaniu bicia serduszka :) Dorka jak zaciążysz to tez bedziesz chodzić w szlafroku :) bo sobie bedziesz odpoczywać :) :) :) życzę Ci tego KOchana jak najszybciej

Witaj Magda :) Wiesz, dołowanie się to chyba najgorsze podczas starania się. Robiłaś jakieś badania siebie lub męża? Jeżeli badania są ok to tylko działanie i pozytywne nastawienie zostaje :) Polecam obserwacje cyklu metodą Rotzera, dużo można się o sobie dowiedzieć :)

Witam Magda! Zadene poczucie winy! To wszystko zniszczy! Moja gin zawsze mowi ze polowa sukcesu to nastawienie! Trzba sie wyluzowac i cieszyc samymi starankami, a jezeli przez rok nie wyjdzie to oboje sie przebadac! Wiec nie obwiniaj siebie, przytulajcie sie czesto i wyczekujcie! Tak jak my to tu robimy :) Sympatyczna, a co do kremow, to ja uwazam ze nie ma co sie dac zwariowac, ale jak rozstepy juz sa, to nie znikna... wiec pewnie lepiej nie doprowadzic aby sie pojawily. Jezeli mozesz wydac kase na kremy, to ja bym uzywala... moja mama tez nie ma, po dwojce, ale ja na pewno bede sie smarowac.

magda nie martw się :) ja miałam tak samo jak TY :)też taki natłok mysli ....a teraz jestem w 11 tygodniu i ciesze sie jak dziecko :) :) :) Grunt to sie nie załamywać ..postaraj sie nie myślec negatywnie i 'nie chcieć' taaak bardzo(wiem to najtrudniejsze ) ale to działa!!!!!!!!! Ja już zaczynałam odpuszczać sobie ciągłe zamartwiania testy stresy ..i co ? i udalo się ...:) :)Dołacz do nas Wpisz się w tabelkę i dziel z NAMI tym co czujesz..napweno poczujesz sie ze nie jestes z tym sama :) :) powodzenia :)

Sypatyczna, dobrze piszesz! madga dopisuj sie wyzalaj sie nam tu a wieczorami szalej i na pewno sie uda! Mi codzienne pogaduszki duzo pomogly, bo sie wyluzowalam podczas staranek, i dziewczyny pomagaja mi przetrwac czas wyczekiwania :D

Sympatyczna masz rację - tydzień różnicy :) Co do rozstępów to moja mama też nie ma, ale ja wolę smarować, bo mimo wszystko moja mama zawsze była chudzielcem, a ja aż taka chuda to nigdy nie byłam :p Ty się już ubrałaś, a ja dopiero w piżamce :P Zabrałam się za referat na uczelnie i wcale mi się nie chcę ubierać :P:P:P Witaj MAgda :) My staraliśmy się 4 miesiące,a udało się jak zajęłam się dietą - nie miałam czasu na myślenie czy jest już owu czy nie. I takie spontaniczne przytulanki były i udalo się - już 12 tydzień :)

Gość magda//
Dzięki za słowa wsparcia:) Co do badań to nie robiliśmy jeszcze żadnych, bo moj ginekolog stwierdził ,że tak po roku starań warto się zacząć martwić...łatwo mu mówić .... łykamy tylko obydwoje witaminki tak jak wszędzie radzą. Wiem, ze to glupio zabrzmi ale czuje się juz zmęczona tymi straniami i wyczekiwaniem...zmęczona kolejnymi porazkami. Juz myślałam ,żeby odpuścić na jakiś czas , ale jak patrze na mojego Męża ,gdy zerka do wózków innych np w sklepie , a najgorzej gdy patrze na niego jak śpi to łzy mi sie cisną do oczu ,że tak bardzo go kocham ,a nie potrafie spełnić jego największego marzenia i co więcej swojego też....ehh wiem ze przynudzam i sporo dziewczyn pisze tak jak ja i ,że się starara i wogóle , ale jest we mnie coś takiego od kilku dni czego nie potrafie sie pozbyć...przepraszam za ten wywód...na liste wpisze się oczywiście :) pozdrawiam.

Madzia, absolutnie nie przynudzasz! Wiekszosc z nas tez sie z takimi myslami borykala, i wcale sie nie dziwie ze jestes zmeczona wyczekiwaniem. A probowalas testow owu aby sie upewnic, ze na pewno trafiasz w odpowiedni dzien? to odbiera duzo stresu i wyczekiwan, przynajmniej tak mi sie wydaje! Zostan z nami a my ci ulatwimy wyczekiwania :)

Gość magda//
mam w miere regularce cykle i do tej pory opieralismy się na wyliczeniach i obserwacji śluzu. Chyba pomysle o tych testach... tymczasem 22 .01 powinnam dostać okresu a raczej nie powinnam ;)hehe wiec mamy tydzień wyczekiwań. Fajnie ,że jesteście.

Ja powinnam dostac 23, to razem bedziemy wyczekiwac, aby ta durna @ nie przylazla! Ja tez sie operalam na obserwacji, no i myslalam ze owu mialam dwa dni wczesniej, a test pokazal dwa dni pozniej :) Oczywiscie byly przytulanka no i mam nadzieje ze trafilismy i sie udalo!