Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ivett0

STARANIA Jesien -Zima 2008- DZIDZIUS LATO2009 kto zaczyna???

Polecane posty

Ja tylko na momencik :P MAGDA odezwij się!!!!!! Mam nadzieję że wszystko dobrze :) Dla wszystkich pozdrowionka przesyłam :)

Hej! przepeaszam ,że dopiero teraz się odzywam ,ale nie najlepiej się czulam ,zresztą nadal nie jest ok. Jestem bardzo słaba i bolą mnie silnie całe podbrzusze mimi domięsniowych leków przeciw bolowych. W każdym razie jestem szczęsliwa ,że już po. Mieli problemy żeby mnie uśpić , napatyczkowali się ,az lekarz żartował po zabiegu. Wyciągnieli ze mnie 17 jajeczek(!) i to stąd te bóle jajników przed zabiegiem , bo to dośc dużo, a to z kolei dobrze, bo jest z czego wybierac i będzie co zamrożić ( pewno któreś odpadna). Reaumując jestem zadowolona,że już po i obolała - leżę w łóżku i się nie ruszam i czekam na telefon ile jajek się nadało do zaplodnienia i ile embrionów się rozwija prawidłowo oraz kiedy transfer ( ma być między srodą a sobotą- jutro będą do mnie dzwonić). Muszę zażywać sporo leków w tym luteine. Milego wieczoru! Dziękuje za troske!

Madziu dzielna z Ciebie kobitka 🌻 dobrze, że już jesteś po punkcji, bo pewnie strasznie się stresowałaś.Teraz odpoczywaj, bo niedługo w Twoim brzuszku zamieszka Twoje długo wyczekiwane maleństwo. Cały czas kciuki mocno zaciśnięte, niech zarodeczki się pięknie dzielą ❤️

Madzia dobrze ze tyle jajeczek naprodukowałaś :) wszystko bedzie dobrze, jesteś dzielna:) Co do bolu to wspołczuje, kochana odpoczywaj teraz przesyłam buziaki:) Ja wczoraj prasowałam byłam dwa razy na spacerze i w sumie to ze 2,5 h byłam , potem mialam lekkie skurcze i nic. Dzis rano meża zmolestowałam troche aby mi pomogł :) ale mała cosik uparta jest , jeszcze dzis zafunduje jej długi spacer , moze sie przebudzi ze snu zimowego :)

Hej dziewczyny :) Dzisiaj już nieco lepiej - tylko 1 pobudka w nocy i o 5 rano, ale potem Aleksik pospał jeszcze do 7.30 ;) A teraz o dziwo grzecznie się bawi :) Wczoraj po basenie poszliśmy jeszcze do moich rodziców i tak usnął łobuziak, że nie oudziło go nawet uieranie kominezonu! A zawsze są awantury przy tym :p Wczoraj spotkałam koleżankę i normalnie mi ręce opadły jak mi opowiadała o swoim synku. Mały urodził się pod koniec czerwca. Ogólnie bardzo spokojne dziecko. Przesypia noce od 4 tygodnia, bo przeszli na butelkę. Ale ostatnio nie bardzo śpi w dzień i ona mu włącza bajkę i sadza przed telewizorem :/ MADZIU cieszę się, że już po punkji - dzielna jesteś :) Teraz odpoczywaj i nie stresuj się :) KRUSZYNA jak tam Hania? DORCIA jak tam mdłości? Pakujesz się już do rodziców? :) ANNA najgorzej jest tuż przed terminem bo się ciągnie strasznie ;) Kiedyś czytałam, że ostatni miesiąc ciąży to trwa dłużej niż pozostałe razem wzięte :P A gdzie wczoraj reszta dziewczyn się ukrywała?

Anna ja męża napadłam 3 sierpnia jak przyszedł na przerwę z pracy na obiadek i pomogło :P:P:P W nocy pojechaliśmy na porodówkę :p

🖐️:D:D:D Suri ja zaczęłam wprowadzać kaszkę bananową i tak z początku mała nie chciała tylko pluła nią później obiadki i deserki tak po troszku :) Grażka z tego co wiem to jak się wprowadza nowe produkty to kupki mogą być zielone :) Dorcia tylko nie dźwigaj :) Magda super że tyle jest jajeczek będą mieli z czego wybierać i leż teraz i odpoczywaj jesteś dzielna :) Aniu musisz po męża zadzwonić niech zrobi sobie przerwę w pracy i przyjedzie na obiadek to od razu na porodówce będziesz :D Suri i buziaki dla mojego zięcia ;) bo wczoraj skończył 4 miesiące :) Polusia moja też się awanturuje jak jej ubieram kombinezon nasza dzieci mają charakterki :P u mnie nic ciekawego dzieci zdrowe wczoraj poszłam na spacer i Dominika całą drogę marudziła a jak weszłam do sklepu to cisza rozglądała się i gadała sama ze sobą :P:P:P a jak wyszliśmy ze sklepu to znowu marudna się zrobiła prawdziwa kobieta z niej :P:P dobra lecę sprzątać bo później Shreka robię tylko Fiony będzie brakować :P:P:P:P a kody są dlatego żeby na kaffe spamów nie było :D

Polusia męża juz martretowałam pare razy, ostatnio dzis ,ale widze ze to nic nie daje. Dłuzy mi sie strasznie , a ludzi mało co nie powybijam naokolo :)

Anna urodziłaś już ?;) hehe mnie nie udusisz za to pytanie, bo daleko jestem od Ciebie;) hehe ,a le musi to być wkurzające... wierze,ze juz nie dlugo będziesz trzymać swojego okruszka w ramionach:) U mnie nieciekawie.... niesamowicie boli mnie cały brzuch, jest jakby napuchnięty (do tego stopnia ,ze nawet siedzenie sprawia mi ból). Dzwonilam do kliniki kazali mi leżeć i nie forować się, jak mi nie minie to mam się zglosic na pogotowie. Czytałam co nie co na necie na ten temat i zdarzają się takie bóle po punkcji , więc cierpliwe czekam na poprawe.... a no i czekam na telefon z kliniki , kiedy punkcja.... co po chwile zerkam na telefon.... ehhh

no Magda ciebie nie udusze :) biedna jestes z tym brzuszkiem, kurcze ale jak kaza lezec to leż. Napracowałas sie kobieto z tyloma jajeczkami to co ty myślisz ;) Widzisz obie czekamy , ty sie patrzysz na telefon , ja na brzuch :) oj nienawidze czekac pozdrawiam i mam nadzieje ze cie troche pusci i obejdzie sie bez pogotowia

hej :) sylwinka - Dawidek dziekuje i buziaki sle dla Dominisi :) magda - zycze Ci malo skutkow ubocznych tych lekow i zeby sie udalo!!!!!!!!!!!!zeby sie udalo ... :) dorka - jak sie czujesz? kruszyna - przyszly wyniki od Hani??chce juz na brzuszku lezec? kasia - jak Wiktorek? grazka - ile masz pobudek w nocy bo ja kurcze regularnie 2 pobudki a bylo juz tak fajnie! w czw zawitam w miejsce gdzie Igorek sie urodzil,ide na ten zabieg i trzese troche gaciami ale mam nadzieje ze bedzie ok kibluje teraz w domu bo czekam na kuriera, m zamowil kamere i zabronil wychodzic z domu a mnie juz skreca :/

anna - Ty nam sie tu melduj czy dalej w dwupaku,ja mysle ze przeterminowana nie bedziesz jednak :)pozdrawiam

Czesc dziweczynki! Po pierwsze super wiesci madzia! tyle jajeczek - musi sie udac!!! caly czas kciukow nie puszczam. to czekanie pewnie musi byc najgorsze.... no i bol... spokojnie odpoczywaj, zobaczysz oplaci sie!!!! SURI nic sie nie martw zabiegiem, bedzie po i po zmartwieniu. Anna nie denerwuj sie ze sie ludzie pytaja, to mile znaczy ze sie interesuja, tak mi sie wydaje :D:D a przeciez masz jeszcze kilka dni do terminu, wiec spokojnie przyjdzie na Ciebie czas.Corci za dobrze u Ciebie :D:D:D a ja czuje sie dobrze, mdlosci wlasnie wrocily, zaparzylam herbatke imbirowa, ale sam zapach mnie odrzuca... zaraz wpakuje w siebie jogurt, mam nadzieje ze pomorze. u znajomych bylo super, mala sie do mnie przyssala i nie opuszczala, nawet na mnie zasypiala, przeslodka! dowiedzielismy sie ze dalsi znajomi sa w ciazy a starali sie latami - ciaza cud!!! ona miala powazny wypadek samochodowy kilka lat temu i zmasakrowala damskie narzady wewnetrzne... lekarze robili co mogli aby jak najwiecej uratowac... starali sie o dzidzie, ale nie dawali im wielkich szans a teraz jest w 10-tym tyg. Cuda sie zdarzaja i przychodza do tych wytrwalych! zaraz ide sie chyba zdrzemnac bo oczy mi sie sam ezamykaja. buziaczki dla was wszystkich!

Właśnie wróciliśmy ze spacerku i Olinek zjadł obiadek :) A teraz wsuwa chrupki kukurydziane :P:P:P A wyspacerowaliśmy się nieźle - 2,5 godziny. Pogoda wiosenna u nas także było super :) Magda mam nadzieję, że przestanie Cię boleć. I że szybko zadzwonią z kliniki. Dorcia biedaczku - śpij jak najwięcej. I jedz to na co masz ochotę :) Sylwinka Dominiczka uwielbia sklepy, a Aleks to prawdziwy facet i nie lubi sklepów :P:P:P Suri raz dwa zrobią zabieg i będzie dobrze :) Kasia jak tam Wiktorek?

Cześć dziewczynki :) Magda super super super :) Oby tylko ten bol ustąpił! Suri raz dwa i będzie po zabiegu, nic się nie martw. Igor od jakiegoś czasu śpi całą noc, idzie spać o 21 i wstaje o 6 na mleczko, później jeszcze śpi do 7:30 :) ogólnie to z niego śpioszek bo później śpi na spacerku 2 godziny, zje kaszke, troszkę się pobawi i znów śpi ( właśnie teraz jest ten moment), później koło 18 znów spanko i o 21 już do rana :) jak jest śpiący to jest taki maruda, że nie można wytrzymać, więc widać że potrzebuje :) Kruszyna no właśnie napisz jak wyniki Hani, mam nadzieję, że wszystko dobrze. Anna oj przypomniały mi się moje ostatnie dni przed porodem :) też już chciałam być po :) i te pytania mnie też denerwowały :) no ale za chwilkę już będziesz po i miło będziesz to wspominać:) Polusia super pogooda, my dzisiaj spacerowaliśmy 2 godzinki. Lubię jak jest tak cieplutko :) I jak Oluś? cieszę się, że macie już 3 ząbki za sobą. pozdrawiam reszte i uciekam gtowac obiad :)

No ladnie, przymknelam oczy i sie obudzilam dwie godziny pozniej :) Chlopak sie dziwi jak ja moge tyle spac, ale spi mi sie lepiej w dzien niz w nocy :D:D:D Grazka to masz synusia spioszka! super! przynajmniej masz troszke czasu dla siebie i caly wieczor z mezem :D:D:D Polusia super taki dlugi spacer! U nas szarowa, leje, zimno, wieje ze az sie nosa z domu nie chce wysciubic :( Juz czekam na piekna wiosne, aby mozna w ogrodku posiedziec, i aby slonko swiecilo!! Kasia a co u Was? jak nowy lokal? Znalezliscie pracownika, bo ostatnio pisalas ze wam uciekl? Ja juz powoli zaczynam sie zastanawiac nad szukaniem pracy, dzis pisze CV. musze znalezc w przeciagu miesiaca, bo pozniej juz mnie nikt nie przyjmie... torche sie denerwuje ze mi sie nie uda, a nawet jak sie uda to bede musiala klamac... ale co mam zrobic, kaska bedzie potrzebna jak sie dzidzia narodzi... czeka nas zakup nowego auta, bo bedzie wieksze potrzebne i bezpieczniejsze no i wszystkich gadzetow dla malenstwa... juz sie nie moge doczekac jak kupie pierwsza rzecz!

Dziewczyny drugi dzień z rzędu ok. 17 mały dostaje ataku histerii. Nic nie pomaga - ani noszenie, ani tulenie, ani cyc :( Kompletnie nie wiem co jest. Płacze tak strasznie, że aż się zanosi. Trwa to jakieś 20-25 minut. A potem usypia wykończony :( Już nie wiem co zrobić :( Chyba pójdziemy do lekarza, jak tak dalej będzie...

Suri bedzie dobrze bedziesz pod opieka specjalistow :) Dorka spij spij, ja mialam tak tylko przez miesiac w 4 mc chyba , a teraz odwrotenie spie coraz krocej i wstaje wyspana , a niedlugo bede jescze mniej spac. Ja tez dzis byłam na dwoch spacerkach jeden na 30min rano , a potem na godzinke , super pogoda wszyscy sie powynużali z domu , wiosna w powietrzu :)

Polusia nie wiem co ci napisac bo sama nie wiedziałabym co robic , moze dziewczyny pomogą ,maja więcej doświadczenia. Mam nadzieje ze szybko przejdzie

Polusia moze zabki go tak strasznie bola??? to musi byc strasznie nieprzyjemne dla dzidzi... a jak boli to placze, bo jak inaczej ma pokazac ze cos jest nie tak... tylko to mi przychodzi do glowy, bo na pewno wszystko jest super!!! anna ty niedlugo wychodzisz swoja malutka, przy tylu spacerach :D:D:D A ja pisze to CV, ale mi nie idzie.. powoli zaczynam sie martwic praca, co i jak bedzie... jakos tak niefortunnie sie to zlozylo! gdyby mnie tylko zwolnili tydz pozniej, to musieliby mi placic za 9 miesiecy... jak o tym pomysle to az mnie skreca.... i zla jestem na siebie ze nawet o tym mysle!!!! Musze sie uzalic, ze boje sie ze wszystko finansowo bedzie na glowie ukochanego, a ja zawsze bylam bardzo niezlezna, niczym sie nie przejmujaca z dobra praca itp... a teraz boje sie ze nie dam rady czegos znalezc w ekspresowym tempie i moze byc nam ciezko.... a ja nic na to nie bede mogla poradzic... och czlowiek zawsze czyms musi sie martwic...

Dorka jesteś sprytna i zaradna to na pewno coś znajdziesz ,a jak nie to chłopak zadba na pewno o Was- daj mu się wykazać! Ważne ,że się udało i będzie w trójke. Jak się nie uda znależć to maluch podrośnie i pojdziesz do pracy :) Dacie rade!

Ja znowu dzisiaj miałam pobudkę po 6. Mój ranny ptaszek ani myśli dłużej spać. Budzi się, poje sobie i zabawa :P A mama ledwo na oczy widzi o tej porze, ale co tam :P Dzisiaj wybieramy się do biblioteki odebrać zamówione książki, a potem na spacer z moją koleżanką i jej córcią :) ANNA trafiłam na artykuł dla Ciebie na onecie ;) http://dziecko.onet.pl/41530,5,8,kiedy_maluch_sie_spoznia__a_mama_traci_cierpliwosc,artykul.html DORCIA ja myślę tak jak Magda, szybciutko coś znajdziesz :) A jeśli nawet nie teraz to jak maluszek się urodzi :) GRAŻKA super, że Igorek tak ładnie śpi :) Jak to robisz? Bo Aleks aktualnie w dzień to najchętniej by nie spał wcale :( A zmęczony jest i marudzi nieraz... 🌻🌻🌻🌻🌻🌻 dla reszty dziewczyn :)

Dorka rozumiem twoje obawy, choc ja nie mam az takiej sytuacji , tez miałam głupie mysli.Poniewaz jakby nam sie udało wczesniej , to bym jeszce na wychowaczy poszła, a teraz po macierzynskim zostanie mi chyba 2 mc wych. bo do konca roku mam umowe a napewno do tego czasu nie wroce. wiec zostane bez pracy i jak bede chciała wrocic do pracy to poprostu bede musiała jej szukac i szukac nianki, poniewaz moi rodzice pracują a moi teściowie nie wykazują zainteresowania opieka nad dziekiem (pozatym nie chce aby potem mi wypominali ze dzieki nim wrocilam do pracy) Z drugiej strony i tak nie chciałam wracac do tej pracy akurat , ale zawsze jakbym wrociła na 2 mc to bym w miedzy czasie mogła spokojnie czegos szukac. DZieki za artykuł ale cos mi sie błąd pojawia i mi sie nie chce otworzyc ta strona :(

Polusia juz sobie dałam rade :)dzieki , prawie wszystko stosuje :) dzis znowu męża zmolestowałam :) stwierdził , że "mężczyzna ma jednak duży wpływ , bo nie tylko jedna kropla daje dziecko , a le potem sperma ktora zawiera prostaglandyne – hormon, który wywołuje skurcze macicy" A niech ma chłopak :) troche pocieszy jeszcze bo potem połóg :) Dopiero przyszłam ze spaceru jeju wiosna !!!! normalnie wiosna !!!:) potem ide jeszce raz narazie musze obiad zrobic. Najgorzej bo musze chodzic w kurtce zimowej , takiej ocieplanej ( zakładam ja tylko na krotki rekawek ) bo w inne sie nie mieszcze , wiec niech Daria wybko wychodzi bo mama głupio wsrod ludzi wyglada :)

Jest +10 stopni!!!!! Aaaaaa wiosna idzie!!!!!!! Wiatru nie ma, idę z małą na długaśny spacer w końcu :):):):):):) A poza tym mam dziś gorszy dzień, w nocy była pobudka ale szybko mała zasnęła na szczęście, z M się wieczorem spięłam i sobie troszkę pobeczałam – może mi na zdrowie wyjdzie :P ANNA no idź w końcu rodzić :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P MAGDA masz jakieś wieści o transferze?????? Zaciskam kciuki :)

Dzwonili przed chwilą z kliniki- wszytsko ok i jutro 8.00 tranfer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):0

aaaaaa magdaaaaaa to super :) bedziemy obie lezaly o 8 rano jutro bo ja bede miala ten zabieg,wiec lacze sie z Toba w bolu ;) dorka - poglaskaj brzuszek odemnie :) no wlasnie grazka daj przepis jak zrobic zeby maly cala noc spal??moze za malo pokarmu mam? Dawidek jakis silniejszy sie zrobil,dzwiga sie do siadania,przewraca na plecki i "lazi" po calym lozku jak sie go samego zostawi ;) anna- jak sie czujesz?? ide na spacerek bo fajna pogoda

Magda cudnie :)!!!!! Jutro nastwiam budzik na 8 i trzymam kciuki :) Suri za Ciebie też, nic sie nie bój, bedzie dobrze :) A ja nic nie robię, że Igor śpi mi w nocy :) Dstaje juz kaszki i deserki więc może to go tak zaciska że nie potrzebuje w nocy jeść. Za to o 6 jak mleko nie jest na czas to cały dom potrafi obudzic i sąsiadów też ;) Byliśmy na spacerku 2 godziny :) No cudnie, tak wiosennie :) Uwielbiam taką pogodę i mam nadzieję, że będzie się robić coraz cieplej :) Suri Igor też tak wędruje po łóźku i wszystkim na czym leży :) Dorka tak mnie cieszą Twoje mdłości i senność :) W ogóle to bardzo się cieszę, że dzidzia daje o sobie znać mamusi naszej nowej :) Anna cierpliwości, też uważam że urodzisz w terminie :)