Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

o ktorej godzinie bierzecie/braliscie slub ?

Polecane posty

ja o 16, niektorzy uwazaja ze to pozno mnie sie wydaje ze teraz najczesciej ludzie biora slub ok 15-16

Gość Ja brałam
ja brałam ślub dwa lata temu i to była godzina 11:00 w kościele. O 12 skończył sie ślub,potem zdjęcia i dojazd na salę czyli tak o 13:30 byliśmy już na sali i po toascie i szampanie był obiad. Dla mnie to nie było za wcześnie. Wręcz w sam raz. Po obiedzie taniec,potem krojenie tortu i o 16:00 pojechaliśmy na zdjęcia. Szczerze to nie spotkałam sie że ślubem o 15:00 czy 16:00 ale jak tak Tobie pasuje to tak rób-to Twój ślub i ma być tak jak Ty chcesz :)

Ja miałam o 16 - jak dla mnie idealna godzina... Nie wyobrażam sobie siedzieć, tańczyć na weselu 16 godzin :-/.

no my mieliśmy wybór pomiędzy 13:30, a 18:30.... 15 sierpnia jest świętem kościelnym i msze są jak w niedziele - o 15:00 i 17:00. z kolei na 16:00 bym się bała, że poprzednia msza się przedłuży, a w połowie ślubu do kościoła zaczną schodzić się babki, żeby zająć sobie swoją ulubioną ławkę na msze o 17:00 ;) moja siostra miała ślub na 13, byłam też na kilku weselach na 12. wszyscy dobrze się bawili do świtu. więc mam nadzieję, że i u mnie o 24 ekipa się nie wykruszy. a nawet jeśli to nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. będziemy mieli dłuższą noc poślubną :D

My bierzemy ślub 10.10.2009 o godzinie 16:00 i wydaje Nam się, że to super pora, bo nie będzie jeszcze ciemno:) Pozdrawiam!

Gość zzuuzziaaa
My rok temu w październiku o 18.00 godz. :)

Gość czermus
miałam 0 16...w kwietniu......5 lat temu ;)

my mieliśmy o 16 jakoś nie wyobrażam sobie mieć ślubu o 11 lub 12 i potem cały dzień i noc na weselu

Gość patusiapipi
15 ale mamy październik wiec wolimy wczesniej gdyby nie to pewnie byłaby 16

ja milam, o 16 chociaz wolalam 17 albo 18 ale niestety te godziny nie byly wolne, nie moglabym miecslubu wczesniej i potem o 24 wegetowac ze zmeczenia na sali

my mielismy pod koniec wrzesnia o 16 - jakby bylo lato to bym wolala o 18 ale chcielismy jeszcze skoczyc na zdjecia po slubie wiec tylko taka godzina wchodzila w gre. A ta dziewczyna co mowila ze miala slub o 11 to pewnie ze slaska jest - slyszalam ze u nich tak sie wlasnie robi. Ale jakos nie wyobrazam sobie zeby tanczyc i pic od poludnia do 5 nad ranem....no chyba ze wesele wtedy skonczy sie ok 1 w nocy

Gość gjjjjjj
im później tym lepiej

to prawda, że w niektórych rejonach górnego śląska robi się wesela o 11/12. okolice piekar śląskich z tego słyną. natomiast w katowicach normą są śluby o 15-17. mój o 13:30 został określony zbyt wczesnym ;)

Gość a jak myslicie
ja bede miala slub w sierpniu.Kosciol jeszcze niezarezerwowany i tak sie zastanawiam ktora godzina bylaby najlepsza.??? ja myslalam tak o 16 lub 17.Chyba doba pora co??

Gość byla bywalczyni siw
17.00 16.00 też bylaby dobra, ale niestety juz zarezerwowana

Gość byla bywalczyni siw
a jestem z Zagłębia, a na ślasku tak naprawdę to rzadko się zdarzają takie wczesne śluby

Gość ...zainteresowana...
Deauville - my ślubujemy w tym samym dniu z tą różnicą że o 14.00 :) mogłobybyć później ale mamy cichą nadzieją że po obiedzie uda się wyskoczyć na mały plener do parku w którym jest wesele.