Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pieczareczkaa

grzybica układu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

Gość umarła
hej. jesli chcecie jesc pieczywo to tylko bezglutenowe, na zakwasie bezglutenowym. Zakwas żytni posiada gluten, czyli odżywiacie grzyba.

Gość nuta1
Lenka -nie każdy chleb ''na zakwasie ''jest na zakwasie -jest tylko napis w piekarni ,sama sobie odpowiedziałaś-po moim nie mam wzdęc -albo sparawdzona piekarnia albo własny wypiek,ja kupuję pieczywo pełnoziarniste fitness i wlasny wypiek

aza10 Chleb na zakwasie jadlam od pierwszych dni rozpoczecia leczenia i nie mialam zadnych problemow. A 'budyn' w gardle to mialam ale przed dniem 'zero'. Wiec albo cos dziwnego z tym 'twoim' chlebem albo masz jakis dodatkowy problem. Z soda oczyszczana bym uwazala. Ona neutralizuje kwas zoladkowy a nasz organizm jest taki madry, ze jak w zoladku rosnie pH to zoladek 'dotwarza' kwasu. Tak wiec ulga jest tylko chwilowa, no i pozorna. Jak wyszedl chleb z platkow i maki owsianej? Jestem b.ciekawa mjmk Cos chyba sie pokickalo Ci z tym mlekiem kozim. Ono chyba zadko jest slodzone,przynajmnije to ktore jak kupuje jest bez dodatkow. To sojowe jest najczesciej dosladzane.

Gość szmerek
a moze ten chleb ze sklepu byl upieczony na mace zytniej 720 chlebowej albo inny typ maki zytniej ponize 1500 ja tez kupilam makaron zytni bez dodatkow smak beznadziejny cieszylam sie ze w koncu dostalam cos wiecej do jedzenia niestety dostalam tez objawy za to ostatnio kupilam makaron orkiszowy zytni taka kupuje tez make i nic mi nie jest

Gość szmerek
chyba za duzo powtarzam o tej mace orkiszowej jakbym ja reklamowala :)

Gość nuta1
właśnie orkisz jest tak cwanym zbożem ,że nie rośnie na sztucznych nawozach ,dlatego jest go mało z kwintala czy tak jakoś,ja też raczej piekę orkiszowy

Gość niezdecydowana Lenka
słuchajcie a co powiecie np na sprawe amalgamatów w zębach? Bo ja mam ich z pięć i to niemal od dziecka i tak sie zastanawiam czy one tez przypadkiem nie mają/miały wpływu na grzybice. Zastanawiam sie czy je nie wymienić

Gość adong
ESSIAC herbatka kanadyjska - może nią się zainteresować . Ma działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i co najważniejsze przeciwgrzybicze . Pisze otym Instytut Zielarski z Poznania na stronie u przedstawiciela tej herbatki w Częstochowie . Czytałam tam też całą historię ,,czy essiac mógłby zatrzymać raka,,Bardzo ciekawe -skoro radzi sobie Essiac z rakiem to problemy o jakich tutaj piszemy nie powinny być problemem .

Gość Grzybeczek
Kochani mam jedno pytanko co myslicie o syrpku ryzowym:)jest bardzo dobry,ale czy ktos z was juz prubowal?

Gość nuta1
najlepiej wymienic wszystkie amalgamaty a przynajmniej zacząc od 3 i 4 górnych ,7 i 8 dolnych bo te zęby wpływają na układ pokarmowy

Gość nuta1
pozwoliłam wkleic sobie nowsze wydanie dr Wartołowskiej ,aktualizowane 9 maja ,na końcu są sposoby na odrobaczanie -rewelacja ,zapraszam do lektury

Gość Grzybeczek
syrop ryzowy i klonowy moga tylko osoby z grupy B kosztowac:)pozdrawiam

Gość mam rade
GORACO POLECAM temat na kafeterii- leczenie woda utleniona- .Chyba ze jeszcze wierzycie farmacji ktora nie jest zainteresowana wyleczeniem chorob jedynie sprzedaza lekow.Obejrzyjcie tez film JEDZENIE MA ZNACZENIE .pozdrawiam

Gość mjmk
do mam radę Poczytaj nasze forum to będziesz wiedzieć, że wontek wody utlenionej też był poruszany. My tu się wymieniamy różnymi kuracjami.

Gość mam rade
wlasnie sie wymienilam moja kuracja nic wiecej

Gość 56mari56
Pisze sie wątek jesli juz

Gość mjmk
56mari56 Jak tak skrupulatnie sprawdzasz to przeoczyłaś "prubował" Grzybeczka na początku tej strony.

Gość gabso
witam witam. dolaczylam do cwiczen fizycznych i rowera leczenie woda ksiedza kneippa. i powiem wam ze to chyba najmocniejsza sprawa ze wszystkich. po prostu cialo jest jedrne mocne i silne. oczy robia male postepy ale zawsze cos. a i cwiczyc mi sie nie chce ale sie zmuszam. soki pije nadal. glowa nie boli nabieram miesni ale waga tylko delikatnie poszla w gore. momo to czuje sie zupelnie inaczej niz miesiac temu to znaczy duzo silniej wrocila energia.

Gość gabso
i polecam wszystkim kuracje woda. czyli chodzenie boso po wodzie, po strumieniach, kaluzach, po deszczu. to jest naprawde mega mocne.

Gość 56mari56
Gabso a znasz cos na rozpuszczenie kamieni w woreczku zolciowym? cos sprawdzonego

Gość nuta1
ja mam kamienie na woreczku ,a w zasadzie woreczek do usunięcia ,możesz spróbowac lidan paishi pian [wpisac w google wyskoczy medycyna chińska i tam kupisz],shilitong ,ciston ,jest też sposób na tygodniowe picie soku z jabłek i wypicie wieczorem gorzkiej soli [wpisac w google sok z jabłek na usunięcie kamieni],używam reguralnie hepato drainolu [lek homeopatyczny ]-mam skierowanie na usg ,dostałam od lekarza bo poprzednie robiłam w grudniu i sama jestem ciekawa co tam słychac ,pij oliwę przed posiłkami ,wodę ciepłą z sokiem cytryny ,nie odczuwam woreczka a całkiem niedawno po posiłku miałam bóle,co prawda lamblie dają podobne objawy do woreczka -poposiłkowe bóle

Gość gabso
nie wiem co na kamienie. jak cos znajde to napisze. wrocilam od lekarki. endo nie ma. nie ma kandidy. nie musze juz trzymac rygorystycznej diety czyli mozna slodycze w malych ilosciach. natomiast problemy z wchlanianiem ktore mam od .... urodzenia ( :(:(:(:(:(:( ) bede leczyc jeszcze baaaaaarzo dlugi. czyli do konca zycia musze uwazac. mam zalecony wzmozony wysilek fizyczny i wszystko co wzmaga wchlanianie. innych porblemow juz nie mam ale samo to strasznie mnie doluje.

Gość gabso
i zla jesem na moja matke ktora bedac w ciazy w ogole nie dbala o siebie co jest powodem mojego stanu. a matki ktore sa takie tepe ze skazuja juz w lonie swoje przyszle dzieci na raka , niepelnosprawnosc i wszelkie inne problemy mnie rozwalaja

Gość gabso
skoro u mnie jest tak zle a niby dobrze to nie wnikam jak jest u was

Gość gabso
oto co znalazlam na temat kamieni w ksiazce ktora czytam obecnie: "pecherz zolciowy lezy w watrobie, skad wyplywa zolc dwoma kanalami. w kanalach tych moga sie utworzyc z wydzielin watroby stwardnienia zwane kamieniami zolciowymi. wskutek tego nastepuja zaburzenia w odplywaniu zolci. takze nacisk, uderzenie lub tym podobne przypadlosci wywolujazaburzenia wskutek ktorych dostaje sie zolc do krwi i tak powstaje zoltaczka. moze ona powstac takze po ciezkich slabosciach jak tyfus silna goraczka itp. moze takze watroba BYC CHORA a stad i krew jest chorowita albo nawet zatruc ja moze z wolna. jezeli zoltaczka pochodzi z zaburzen lub innych chorob natenczas najczesciej male ma znaczenie; jezeli jednak pochodzi z CHOROBY WATROBY wtenczas latwo sprowadza smierc. pierwsze znaki zoltaczki spostrzec mozna w bialkach ócz, potem na skorze, w stolcu, w urynie apetyt zwykle traci sie a nawet smak zmienia sie czestokroc. gdy watroba jest zdrowa natenczas leczenie tej choroby nie przedstawia zadnych trudnosci. wewnetrznie zalecenia hodnem jest: 3-4 razy w dniu wypic kazda raza po 3-4 lyzek herbaty z piolunu lub 3 razy w dniu na noniec noza proszku z piolunu w 6-10 lyzkach cieplej wody zamieszac i wypic. dobrym na strawnosc srodkiem jest takze pieprz; 6 ziarenek polknac codziennie przy jedzeniu. w jedzeniu i piciu trzeba zachowac miernosc. mleko jest pokarmem wybornem. jako najlepsze zabiegi wodolecznicze wskazane sa: w tygodniu 2-4 razy opaska krotka i 1 obmywanie calkowite w nocy z lozka wstawszy i na powrot do lozka. zolta cera nieraz tygodniami calemi pozostaje, ale nie ma to zadnego znaczenia. podobnie jak z materii jakiejs niepredko wywabisz farbe, tak ma sie i z zoltaczka. jezeli jednak kolor zolty przechodzi w brunatny i czerniawy gdy apetyt zawsze sie zmniejsza w skorze czuc ogolne pieczenie i palenie a chudniecie wzmaga sie bardziej natenczas jest ugruntowana obawa ze watroba jest nieuleczalna i nastapi stwardnienie watroby rak lub inna podobna choroba watroby. nadzwyczaj skutecznie dziala na chora watrobe i przeciw zoltaczce mleko zmieszane z lyzka proszku weglanego z cukrem. pije sie rano i wieczor filizanke

Gość Grzybeczek
Do gabso....nie powinno sie rodzicow osadzac,mam na mysli swoja matke,w ciazy nie bada sie kobiet na pasozyty,.a z drugjej strony skad one moga o tym wiedziec ze cos maja jezeli ginekolog powie ze wszystko wporzadku...to wierza w to ciezarne.Wiadomo ze chca zdrowe potomstwo ,kazda matka broni swojwgo dzeciatka jak lwica:) Uwaza ze powinnas byc bardzjej objektywna....

Gość gabso
mam na mysli totalne zle odzywianie. palenie fajek picie alkoholu i sztuczne zarcie, niejednokrotnie tez biora rozne tabletki same nawet nie wiedzac co to. nie wspomne juz o kobietach ktore bedac w ciazy daja sie szczepic. a poza tym to co ginekolog moze powiedziec oprocz tego co widzi na skrinie? otoz nic. kobieta ktora uprawia seks chyba wie o tym ze moze stac sie ciezarna wiec jezeli ma ziarenko rozumu powinna wiedziec ze nie nalezy pic palic oraz dobrze odzywiac sie minimum 6 msc przed poczeciem. matki ktore 'przypadkiem' zaszy dziwuja sie potem wielce ze dzieci maja skaze bialkowa, alergie i inne badziewia. i zamiast wreszcie zaczac uzywac mozgu laduja w dzieci sterydy, antybiotyki i szczepionki ktore totalnie juz pograza juz i tak biedne dziecko. a potem jeszcze wina obarczaja biednego lekarza ktory przeciez to czy tamto przepisal. otoz lekarz nie odpowie za nasze zycie i nigdy nie bedzie ponosil konsekwencji swojej wiedzy czy tez niewiedzy. ludzie zbyt leniwi by sami mozgiem ruszyc biegaja do wszechwiedzacego lekarza tak jakby mial on patent na zdrowie i zycia i tak jakby bez niego nikt zdrowym byc nie mogl.

Gość gabso
pasozyty to jest poza tasiemcem akurat maly pikus w porownaniu do uposledzenia narzadow z ktorymi dziecko sie rodzi. pasozyty mozna stosunkowo latwo wytepic pod warunkiem ze organizm jest na tyle silny by zapobiec ich ponownemu rozpanoszeniu sie

Gość gabso
kazdy kto jest na tyle glupi by ulegac propagandzie latwego seksu, stosowania modnych uzywek, antykoncepcji, tabletek na wszystko i wyniszczajacego stylu zycia zaplaci za swoja lekkomyslnosc bardzo wysoka cena a jezeli nie on to jego dzieci

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować