Gość nowa1983 Napisano Luty 4, 2010 Witam - ja wczoraj odwiedziłam ginekologa ciąże wykluczył parametry mam takie jak na @ ale jej brak więc dał mi na wywołanie luteine i w 13 dc mam iść na sprawdzenie czy nastąpi owulacja Oczywiście trzeba mieć zdrowie do tego wszystkiego co się dzieje i pieniądze bo z roku na rok coraz drożej - wizyta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 4, 2010 Nowa... musisz być cierpliwa i mimo wszystko ze zdrowym nastawieniem ;D na to wszystko... głowa do góry i powodzenia... przecież musi się udać ;D pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 4, 2010 hej. dziewczynki z ta owu to moze byc róznie mozecie nawet ją przespac... albo trwa tylko godzinke jak u mojej znajomej :O to jest dopiero szok. dziewczynki trzymam za wszystkie kciuki. jutro dam znac co i jak. ja dzis 21dc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NEVERSAYNEVER 0 Napisano Luty 4, 2010 Witaj Joanno. Mój lekarz również nie przychylił się do mojego pomysłu, że w tym może tkwić problem. Ale z tego co wyczytałam w necie 10, 11 dni to granica normy w drugiej fazie. Jeśli faza lutealna jest zbyt krótka to ewentualny zarodek nie może się zadomowić. Sama nie wiem, z drugiej strony nie chce sobie niczego imputować. W końcu to on (lekarz) się zna a nie ja. Ale wiecie, zmieniałam już kilka razy lekarzy i nie mam do nich za grosz zaufania. Tak jak pisze Nowa i Tosiak do starań trzeba mieć przede wszystkim cierpliwość i kasę. Sporo to wszystko kosztuje, żeby jeszcze przynosiło jakieś efekty. Pozdrawiam ciepło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NEVERSAYNEVER 0 Napisano Luty 4, 2010 Eluś, masz rację z tą owulacją, to jakaś mega złośliwość losu że tak trudno trafić niektórym kobietom w ten odpowiedni moment. Trzymam kciuki żeby nam się jednak w końcu powiodło :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 5, 2010 Elus1982... i jak tam? jak wyniki daj znać ... dziś 27dc ;D czyli bliżej końca...ale do @ zostało 8-9dni... zobaczymy... póki co castagnus na mnie działa - brak PMS ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 5, 2010 hej mam gina na 14:15 wiec jak wroce to napisze co i jak.. na mnie castagnus na napiecie przed 2 zadzialał dopiero w drugim cyklu stosowania.. w pierwszym bolalo mnie przed strasznie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 5, 2010 Elus... czyli zaraz wchodzisz, trzymamy kciuki aby było dobrze .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 6, 2010 hej kobitki. wrócilm z usg wczoraj no i wyszło że: jajniczki ok, owu była i torbieli nie ma.. wszystko gra :) :D :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NEVER... Napisano Luty 6, 2010 No to super, że wszystko ok. A skoro była owulacja to jest też szansa na bobo :-) Pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 7, 2010 never oby staranka były owocne.. a jak u was dziewczynki? jak tam daleko do testowania? ja dziś 24dc.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NEVERSAYNEVER 0 Napisano Luty 7, 2010 Coś cichutko coś na naszym forum :-) U mnie 28 dc, dziś powinnam dostać @ ale jak na razie nic się nie dzieje. Żadnych plamień tak jak itp objawów @. Oczywiście nie wkręcam sobie też niczego bo już tyle razy to przechodziłam, pewnie przyjdzie później. Zwłaszcza, że tak jak już pisałam, chyba to był cykl bezowulacyjny. A jak tak u pozostałych dziewczyn? Halo halo :-) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NEVERSAYNEVER 0 Napisano Luty 7, 2010 Coś ostatnio straszne literówki mi wychodzą. To na pewno przez pośpiech. Zawsze jak zaglądam na forum to gdzieś się spieszę. Mam nadzieje, że wybaczycie drobne stylistyczno - literowe niedociągnięcia. Pzdr dla wszystkich dziewczyn! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marturka Napisano Luty 8, 2010 NEVERSAYNEVER- może się tej @ nie doczekasz :) oby tak było..najbliższe 9m-cy bez niej :) 3mam kciuki kochana !!! Eluś super że wszystko dobrze, owulka była i w ogóle. Teraz czekamy na testowanie :) Powodzenia dziewczynki ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nowa1983 Napisano Luty 8, 2010 Hej dziewczyny - ja dziś biorę o9statni dzień luteiny ale na @ to ja się nie czuje nie wiem co jest mam nadzieje że w końcu mnie zbierze ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 8, 2010 neversaynever oby nie przlazła wstręciucha!!!!! nowa 3mam kciuki mocno mocno!! Marturka a jak objawy ciążowe?? masz już jakieś :P ?? Tosiak? Batonik? IZa? Mecenaska? Gdzie Wy wybyłyście?? ja zbieram się na progesteron , wiec trzymajcie kciukasy aby było ok. Wyniki jutro :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 8, 2010 cześć dziewczyny jestem jestem... Eluś... Nowa...Never ;D Eluś dobrze że wyniki ok, jeden stres mniej zatem można z uśmiechem starać się ;) Nowa trzymam kciuki za powodzenia leczenia Never jesteśmy w podobnej sytuacji... czekam na @..zero objawów przed ( a miałam zawsze takie nie do wytrzymania) u mnie dzisiaj 30dc... a że ma 36..to jeszcze chwilkę muszę poczekać ogólnie nastrój bardzo ok ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 8, 2010 Marturka a u Ciebie jak?? coś dzieje sie ciekawego w wiadomej kwestii? ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marturka Napisano Luty 8, 2010 Na razie wszystko dobrze, dziękuje :) W tamtym tygodniu się trochę przestraszyłam bo zaczęłam plamić :( pobiegłam szybko do lekarza, zbadał mnie i wszystko ok :)Muszę tylko brać Luteinę. 15 lutego mam wizytę to może już coś zobaczę :) Poza tym boli mnie podbrzusze, ale to ponoć normalne bo macica się rozciąga...to niech boli :)Piersi też dają się we znaki :) Straciłam też apetyt, żeby coś zjeść to muszę się zmuszać. Ale oczywiście się zmuszam,żeby fasolka miała co jeść ;) Kochane czekam na Wasze dobre wieści ! Całuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 8, 2010 dobrze że same ostatnio dobre wiadomości przetaczają się przez to forum ;D oby tak dalej.. dzisiaj do mnie dwie osoby " ty chyba jesteś w ciąży" jakoś tak inaczej wyglądasz... no ale ja tego nie wiem ;D oby miały rację ;D czekam czekam czekam niech dobra passa trwa ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NEVERSAYNEVER 0 Napisano Luty 8, 2010 Cześć dziewczyny. Żeby całkiem nie zwariować zrobiłam dziś test, dzień po terminie @. Był negatywny ale symptomów @ też nie ma. Dziwne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 9, 2010 Never.... ale jak to wieczorem robiłaś test? a może odczekaj jeszcze ze dwa dni ..i test zrób rano.... ;D ja czekam do weekendu ;) na dzień dobry zjadłam 3łyżki imbiru marynowanego... ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 9, 2010 mój wynik w 25dc wynosi : 1,17 ng/ml normy : faza folikularna : 0,2-1,5 faza owulacyjna: 0,8-3,0 faza lutealna 1,7-27,0 i kto mi powie o co chodzi?? tragedia normalnie, ciągle coś nie tak :( owulacje wg mnie mam ok 18-19dc wiec powinnam byc w dobrym czasie na pobraniu, bo niby 7 dni po owu powinno sie zrobić progesteron..pomocyyyy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 9, 2010 never rano zrobilaś test>? imbir marynowany?????????? :O :O na co to?? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 9, 2010 Elus... w interpretacji wyników ci niestety nie pomogę... imbir marynowany ;D na nic.. po prostu mam na niego ochotę ;D a generalnie imbir jest zdrowy "Dlaczego zdrowy" Intensywny aromat imbiru, ze świeżą, trochę słodką, a trochę drzewną nutą to zasługa zingiberolu - składnika olejku eterycznego. Natomiast substancje żywicowe m.in. gingerol i zinferon, odpowiadają za palący, lekko gorzki smak. Wszystkie te substacje mają lecznicze właściwości. Dzięki nim imbir m.in.: Ułatwia trawienie. Olejek zawarty w kłączu pobudza wydzielanie śliny i soku żołądkowego, działa żółciopędnie i rozkurczowo, leczy wzdęcia. Łagodzi mdłości (jest składnikiem leków przeciw chorobie lokomocyjnej), przeciwdziała wymiotom po narkozie i chemioterapii. Wzmaga apetyt. Zmniejsza agregację (zlepianie) płytek krwi, chroni więc przed tworzeniem się zakrzepów. Jest niezbędnym dodatkiem do menu osób z podwyższonym cholesterolem. Łagodzi bóle miesiączkowe. Warto też dodawać go do jedzenia, gdy tylko zauważymy pierwsze oznaki PMS. Leczy przeziębienia i przynosi ulgę chorym stawom, bo jest bogaty w substancje przeciwzapalne. Wchodzi w skład niektórych maści i plastrów rozgrzewających. Podczas masażu kilka kropli olejku imbirowego przynosi ulgę obolałym mięśniom. Leczy migreny - regularnie stosowany zmniejsza częstość i ilość ataków, łagodzi też towarzyszące im mdłości. Działa przeciwobrzękowo, bo zawarty w nim olejek eteryczny ma działanie moczopędne. Dba o jamę ustną. Ma działanie odkażające i odświeżające, pozostawia miły zapach w ustach. Leczy infekcje, pobudza wydzielanie śluzu. Warto płukać nim bolące gardło (do szklanki bardzo ciepłej wody wsypać 2 łyżeczki sproszkowanego imbiru). Zwiększa koncentrację i wydajność umysłową, bo poprawia ukrwienie mózgu. Odrobina sproszkowanego imbiru dodana do kawy, niweluje jej szkodliwe właściwości. Polepsza krążenie krwi, wspaniale rozgrzewa cały organizm. W medycynie chińskiej uchodzi za “gorący", powodujący ogień w ciele. Pobudza też organy płciowe. Tam, gdzie rośnie, czyli w tropikalnej Azji, używa się go jako afrodyzjak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 9, 2010 Eluś.. może ta strona Ci pomoże ;D http://www.prometeusze.pl/badania_hormonalne.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NEVERSAYNEVER 0 Napisano Luty 9, 2010 Tak dziewczyny, kupiłam sobie wczoraj dwa testy bo wiedziałam że nie wytrzymam do rana. Pierwszy zrobiłam wieczorem a drugi dziś rano - oba wyniki są negatywne. Myślę, że jeśli do soboty nie będzie @ to zrobię kolejny. Eluś - mój poprzedni ginekolog mówił mi, że trzeba co najmniej 2 razy powtórzyć to badanie żeby było wiarygodne i najlepiej dołączyć do tego monitoring cyklu. Ale czy on się znał, to inna sprawa. Nie mam pamiętam jakie ja miałam wyniki, powiedział mi tylko, że są ok, jak znajdę gdzieś w papierach to Ci napiszę. Pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 9, 2010 ja też robię się coraz bardziej niecierpliwa ;( a do @ pozostało 5dni niby nie dużo,ale wlecze się jak niewiadomo co.. a generalnie to jest ok 10dni po owu jak łatwo się domyśleć... ;D dziś zaczęły mnie pobolewać piersi..ale tylko w okolicach sutków, wcześniej miałam rwanie i ból całych piersi.. nie mam także plamień przed @ które były co cykl... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mecenaska Napisano Luty 9, 2010 Kobietki wszytskie starające się ... długo mnie nie było bo zawitałam na www.28dni.pl...:) ale jakaś tam taka sama jestem... :( więc wracam i zapraszam tam !!! koniecznie!!!! a u mnie... hmmm poszłam do gina w dzień owulacji i okazało sie.... torbiel 4 cm;(( poczytajcie moje posty na "28 dni" mam nadzieję że tam będziemy kontynuować... po kilku dniach jestem bogatsza o tyleee wiedzy... czekam na WAS!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach