Gość smiy4kama Napisano Luty 17, 2010 Hej hej Neverek Normy progesteronu podalas w nmol/l a wynik masz w ng/ml, wiec trzeba byloby to przeliczyc na jedna ta sama jednostke zeby sprawdzic. Gdzies w necie widzialam przelicznik i jak znajde to wam podam. Mi progesteron wyszedl 4 nmol/l w 28 dc a cykl mialam 30-sto dniowy i wedlug Twoich norm wychodziloby ze jest okej, natomiast moja ginka martwila sie, ze jest za niski i badanie jest do powtorki, wiec zaczynam troche sie zastanwiac co jest co. Pozdrowionka i do jutra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 18, 2010 hej laski neverek helloł, wkoncu trafilaś do nas :) co do wyników to juz ci wklejam linka http://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych przelicznik 1ng/ml - 3,18nmol/l mi tempka dzis spadła, wiec pewnie @ dziś do mnie wpadnie.... jutro robie badanie chłopaków, mam stresa :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 18, 2010 co do luteiny ja jadłam juz kilka cykli ale zawsze gin kazał mi brac 10dni i odstawiac.. nie wiem jak to jest z tym braniem do końca cyklu.. luteine bede brala w tym cyklu na bank od 19dc jakoś bo wiem że owu mam ok 20dc.. chociaz gin kazała mi brać od 14dc ale nie mam zamiaru zachamowac sobie owu w ten sposób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 18, 2010 ja zrobiłam progesteron w 25dc, teraz juz wiem ze za wcześnie bo to by wychodziło 5 dni po owu lub 4, a powinno sie robić 7dni po owu. a owu miałam ok 20dc.. wynik mi wyszedł 1,cos tam a norma od 5.. wiec wychodzi że za wcześnie bo progestereon powinieni sie podnieśc.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amarantowy 0 Napisano Luty 18, 2010 witam ja mam nadal tempkę dobrą 36,95 więc na razie ok choć brzuch boli na @ im bliżej tym bardziej martwię się że się nie udało i wszystkie plany w leb wezmą bo od tego nie zależy jedynie to czy będę mamą ale także czy mnie nie zwolnią z pracy... mam nadzieję że chociaż prawnik sie dziś odezwie i powie mi na czym stoję w mojej sytuacji... eh to czekanie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amarantowy 0 Napisano Luty 18, 2010 elus a tempka spada zawsze dzień przed @ ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anna2806 Napisano Luty 18, 2010 Witajcie :) U mnie dziś 28 dc. Temperaturę mam niższą od wczoraj, więc mogę chyba szykować transparent na powitanie @ :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amarantowy 0 Napisano Luty 18, 2010 eh u wszystkich przewidywania na @ :(:( no niedobrze kurde a gdzie te szczęśliwe 2 kreseczki? :-o:-o ciekawe jak u CARMEN?? CARMEN odzywaj się dostałaś @ czy nie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CARMEN** 0 Napisano Luty 18, 2010 czesc amarantowy i wogole wszyscy ja nie dostałam @ a temp utrzymuje mi sie ok 37C takze nie trace jeszcze nadzieji przepraszam ze nie jestem tak czesto na forum ale musze zajac sie maluchem moim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amarantowy 0 Napisano Luty 18, 2010 rozumiemy ja po prostu dużo piszę bo mnie z pracy zwalniają i mam wyrąbane na nią dlatego wolę nie wysilam się i dużo tu siedzę.... a może tobie na prawdę się udało!!! :):):) ale bylo by super a z pierwszym dzieckiem jak było ile razy próbowaliście? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 18, 2010 hej kochane. tempka spada na dzień lub dwa przed @, u mnie zawsze tego dnia co mierze i spadła to dostaje.. mam nadzieje ze mój termometr sfixował i nie bedzie @ :( :O 3mam kciuki dziewczynki.. anna moze Twój termometr tez sie pomylił.. niby mi kiedys kumplea mówila ze tempka spadla przed @ a jej nie dostala i była w ciazy bo tempka spadła w tym dniu bo powinno byc krwawienie ale nastepnego dnia juz podskoczyla znów.. jest szansaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CARMEN** 0 Napisano Luty 18, 2010 za pierwszym razem sie udało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CARMEN** 0 Napisano Luty 18, 2010 a może ja żle mierze sobie ta temperature jak wy to robicie i jakim termometrem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smily4kama 0 Napisano Luty 18, 2010 Carmen trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje, ze sie udalo :) Koniecznie daj znac jak bedziesz testowac. Ja poczytalam dzis troche o progesteronie i mam na 100% za niski, nawet jesli badanie zrobilam dzien za pozno. Cos mi sie wydaje, ze czeka mnie duphaston, ale to dopiero sie okaze za 2 tygodnie, kiedy powtorze badanie. Poza tym zaobserwowalam, ze codziennie wieczorem pobolewa mnie prawy jajnik, czego nigdy nie zaobserwowalam w poczatkowych dniach cyklu. Ja na razie nie mierze tempki, bo nie moge dostac tutaj w aptece porzadnego elektronicznego termometru ( Irlandia jest zaskakujaco zacofana ), wiec za tydzien jak bede w Polsce kupie sobe taki porzadny, ktory pokazuje dwa miejsca po przecinku. Ale ja mam nosa do owulki. W ostatnim cyklu na dzien przed owulka juz wiedzialam, ze sie zbliza, bo mam wtedy specyficzne bole i skurcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amarantowy 0 Napisano Luty 18, 2010 no widzisz CARMEN może i teraz tak się udało ja kupiłam w aptece taki szklany owulacyjny termometr za 8 zł :) ma też w razie co zwykłe rtęciowe kupiłam na allegro tez po 8 zł + wysyłka....(ale one są tak na wszelki wypadek awaryjne jeszcze nie używane... elus1982- tez tak może być bo ja oglądałam wykresy dziewczyn na 28dni i ci powiem że tez takie coś tam widać było na niektórych i w ogóle jak na to patrze to wszystko jest możliwe :):):):) jak oglądałam wykresy pod tytułem "jestem w ciąży" same zobaczcie .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kachaxx Napisano Luty 18, 2010 Cześćdziewczyny czytałam wasze forum od dość dawna i mam tylko jedno pytanko czy któraś z was brałacastagnus i czy on rzeczywiście działa??????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anna2806 Napisano Luty 18, 2010 Elus dzięki za wsparcie Bardzo bym chciała ale pożyjemy zobaczymy ...:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kachaxx Napisano Luty 18, 2010 Anna 2806 jak długo starasz się o dzidziusia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 18, 2010 Kahaxx jak czytałaś ;D to wiesz..część z nas bierze castagnus.. są to początki ;) mi pomógł na PMS... biorę go dalej... ;D wraz z wiesiołkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tosiakk78 Napisano Luty 18, 2010 Kachaxx ;) widze że zrobiłam błąd w nazwie..przepraszam.. jestem chyba szybsza od klawiatury ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anna2806 Napisano Luty 18, 2010 Kachaxx prawie 2,5 roku. Ze mnie już prawdziwa "weteranka w starankach" :) Nie przejmuj :) się na tym forum są dziewczyny, którym po castagnusie i wiesiołku udało się:) Ja kończę dopiero 1 opakowanie castagnusa, przede mną jeszcze 2. Trzeba go brać przez 90 dni więc nie jestem nawet w połowie. Jak przeczytasz więcej postów to się zorientujesz jakie są opinie na temat castagnusa, wiesiołka i witaminek :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elus1982 0 Napisano Luty 18, 2010 kachaxx ja skończyłam w tym cyklu brac castagnus, nie wiem czy mi pomogl czy nie i na co, napewno na bóle przed.. prolaktyny nie musiał chyba mi zbijać bo wynik wyszedl mi ok.. wiec mi z castagnusem sie nie udalo zafasolkować.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rybcia2010 0 Napisano Luty 18, 2010 Cześć dziewczynki :) Czytałam wasze forum i postanowiłam do Was dołączyć :) razem raźniej ;) Jak niektóre z Was biorę castagnus, ale nie widzę efektów :( Biorę go już 40 dni i jeszcze nie mam okresu :( w ciąży też nie jestem, bo na teście niestety jedna kreska :(:( Czy któraś z Was tak miała? Doradźcie coś :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amarantowy 0 Napisano Luty 18, 2010 a który dzień cyklu rybcia ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rybcia2010 0 Napisano Luty 18, 2010 Już 39... a objawów zbliżającej się @ nie widać :( W sumie to często mam dosyć nieregularne okresy, ale teraz to już mi się sporo spóźnia... Może to przez ten castagnus?? Chociaż on niby miał wyregulować?? Już nie wiem co o tym myśleć :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amarantowy 0 Napisano Luty 18, 2010 podobno się zdarza że rozregulowuje ale wiesz jak masz kasę może zrób badanie krwi.... w invicta koło 40 zł a jak nie to czekaj co czas przyniesie i rób testy te domowe może pokaże się 2 kreska u niektórych później się pojawia tak winika z tego co obserwowałam na 28dni wejdź na stronkę 28dni i zobacz cykle tych juz w ciązy można tak u góry w ustawieniach to wybrać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rybcia2010 0 Napisano Luty 18, 2010 Test robiłam dwa dni po spodziewanym terminie @ więc raczej się nie pomylił... Chociaż cichą nadzieję cały czas mam :) A jakie macie dziewczynki sposoby na zaciążenie? Doradźcie coś ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amarantowy 0 Napisano Luty 18, 2010 a ja myślę że jak nie dostaniesz jeszcze kilka dni to zrób test jeszcze raz a co zachodzenia polecam wiesiołek mi baaardzo pomógł na śluz.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CARMEN** 0 Napisano Luty 18, 2010 CZY ZWYKŁYM TERMOMETREM TEZ MOGE MIERZYC TEMPERATURKE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amarantowy 0 Napisano Luty 18, 2010 znaczy rtęciowym ? niby takie są najlepsze a te elektroniczne to podobno dobre są firmy microfile chyba tak się ta firma nazywa... ja kupiłam owulacyjny szklany nie wiem z czym w środku kosztował 8 zł... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach