Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość mooniaa123
Asia, Ty to jesteś jednak zajebiaszcza laska. 3maj się ciepło.

no te wróżby ludowe- też mi wmówili że chłopak, choc mnie sie wydaję, że wcale dobrze nie wyglądam, a przynajmniej nic sie nie zmienilo teraz jest mi wszystko jedno imie do dziewczynki jeszcze stworzę do chłopca nie mam żadnego pomysłu Natalia bardzo ładne imię, zresztą Kalina też

Kobieciatko- ja przy braniu clo zauważyłam że mam mniej śluzu, mniej czuję jajniki, powiedziałabym że nawet wcale i jestem bardziej nerwowa. Martwię się bo brałam kiedyś przez 3 m-ce i z tego powodu pewnie miałam torbiele na jajniku, pozniej dostalam duphaston i na wizycie już torbieli nie widziała. Teraz tylko przez 1 cykl miałam zażywać clo i w pazdzierniku idę na wizytę. Wkurza mnie to że nie mam przy tym monitoringu, a jakbym chciała to każda wizyta 100 zł a nie mogę sobie na to pozwolić. Lekarze zbijają tylko kase, nie sprawdzają reakcji na lek tylko przepisują i do widzenia :/

Gość HANKA81
Dżizas, dziś w radiu słyszałam, że imię Marlena pochodzi od Marska i Lenina, wymyślili Rosjanie na ich cześć....... tak więc dziewczyny, wybrać odpowiednie imię dla ukochanego dziecka, żeby go przy okazji nie skrzywdzić-bardzo trudna rzecz!!!! Zorka, ja na endokrynologa z NFZ musiałabym czekać ponad rok, poszłam oczywiście prywatnie, zapłaciłam 100 PLN. I tak stówka do stówki i człowiek z torbami pójdzie!!! SZOK!!!!!

Marlena imię żeńskie, formowane na dwa sposoby: poprzez połączenie imion Maria i Magdalena; tak ukształtowała swój pseudonim artystyczny aktorka Marlena Dietrich, właśc. Maria Magdalena Dietrich von Losch; poprzez połączenie nazwisk Marksa i Lenina; w ten sposób kształtowano to imię zwł. w ZSRR. http://pl.wikipedia.org/wiki/Marlena

heheh zabawne z tą Marleną Imię i osobowość... do mnie nikt nie mówi po imieniu Mojego M też cała rodzina przechrzciła na Kubę, bo sie dzidkowi myliło Mam dylemat

aguuula25,25 ja tez nie mam monitoringu i dlatego sie martwię. U mnie to juz 2 m-c z clo jutro mam wizyte u gin z zabiegiem przedmuchiwania jajowodów....zobaczymy co to da.....dzidzia i tak bedzie kiedy ona zechce a nie my...ja wiem ze juz po tym miesiacu odpuszczam z lekami zakupię najwyżej zioła ojca sroki bo bardzo chwalą .....a na sluz pije olej lniany ..i mam juz nawet sposób....przed nabieram sok do buzi i bez wdechu łykam olej i jakos przejdzie ;) a on naprawde działa

mówią Wanda a dylemat mam nad imieniem dla chłopca bo dziewczynka będzie albo Dorotka, albo Hania

Gość mooniaa123
Wanda, a Ty masz jakieś typy? Ja bym chciała coś z "...mil.." Emilka, Kamilka, ale M kręci nosem

Dorotka mi sie podobała...ale tatus wybierał Ala,Ula,Ola,Ewa,Ewelina,Karolina,Hania,Julia,Maria,Dorota...i wybrał Julę

kobieciatko- to życzę powodzenia! wielu dziewczynom to przedmuchiwanie pomogło, Obyś była w tym gronie ;) Ja tez rezygnuję juz z leków. Chyba zakupię ten olej lniany i będę go pić bo ogólnie ze śluzem u mnie kiepsko.

Chciałam Kamila, ale M się upierał przy Mikołaju, ale moja znojama z osiedla niedawno urodziła Mikołaja i tak jakoś juz psuje do jej synka A no i Lovekrove też ma Mikołaja więc wolałabym inaczej Mówię Hubert to się śmieje, że będzie Bercik no i mówi, że to on idzie zgłościc dziecko i jak będę za dużo wymyśalła to będzie Marian

nie mniej inwazyjny zabieg polegajacy na wprowadzeniu tylko powietrza pod cisnieniem i robi sie w gabinetach prywatnych ...podobno mniej bolesny

Gość HANKA81
Dziewczyny, nie gódźcie się na Clo bez monitoringu!!! Mój gin przyjmuje tylko w środy więc jak zaczęłam brać clo i widział, że coś się kroi, kazał iść na USG do najbliższego gin. Brałam CLO tylko 4 dni od 2 do 5 dc i jajnik podwoił swoją objętość. I tak uważam, że gin ryzykował, bo kazał brać pół tabletki w następnym cyklu i dopiero jak widział, że jajnik dalej powiększony to kazał natychmiast odstawić. Mi został tylko jeden w pełni sprawny jajnik więc jakby coś poszło nie tak to bym się wkurzyła!!!

Wanda, nie wiem właśnieczy to to samo ale tak jak kobieciatko pisze wprowadzają powietrze do jajowodów, podobno nic przyjemnego ale wiem że wielu kobietom to pomogło.

Hanka, ja zaczęłam brać clo zanim się dowiedziałam ze powinien byc przy tym monitoring, pozniej okazało sie ze mam torbiele na jajniku. Jak pojde w pazdzierniku nawizyte i jak mi powie ze znow cos mam nie tak z jajnikami po braniu w tym cyklu clo to jej powiem co myślę. Zmieniłabym lekarza ale naprawdę nie mam na jakiego jak czytałam opinie.

Cześć dziewczyny! A ja zaczynam się martwić gdyż z miesiąca na miesiąc mam coraz szybciej owulację (wiem, że tak działa witamina B6 ale myślałam, że mi przesunie owulację z 16 dc na np. 12-14 dc i na tym się skończy) i wszystkie znaki na niebie i ziemi (wczoraj kreska testowa była dość wyraźna, dziś jest śluz płodny, tempka poleciała w dół jak przed owulacją http://enpr.pl/1712) wskazują, że dziś test będzie pozytywny ...a to dopiero 9 dzień cyklu :( Czy w ogóle tak wczesna owulka może być "pełnowartościowa"? Chyba podaruję sobie staranka w tym miesiącu i posprawdzam do końca hormony, nie chcę zafasolkować a potem poronić np. dlatego, że produkuję za mało progesteronu :(

Gość HANKA81
Agula, no to rzeczywiście przekichane jak nie ma jak lekarza zmienić.....ja mieszkam na śląsku i lekarzy w brud ale schodzę na ziemię jak jadę do mojej siostry do Wielkopolski, tam to nawet do dobrego pediatry to jedzie 80 km do Poznania. U nich na wiosce lekarz-pediatra ospy nie potrafił zdiagnozować i posłał dziecko do ginekologa z chorobą weneryczną, bo pierwsze krostki na pipuni wyszły.....u 5-cioletniej dziewczynki!!!!!! Wandzia, dobrze mówisz, zrób im taką reformę zdrowia, że .......:):):): Z tymi imionami to idzie się pośmiać, a z drugiej strony historia imienia bierze się od ludzi, więc nowe życie całkiem nową historię może przynieść!!!!! Wanda ja mam na imię Ania, a w domu wszyscy mówią Hanka.....:D:D::D:D

HANKA no własnie ja jestem z wlkp. :) może stąd moja złość na lekarzy i chęc reformy, a do Poznania mam 120km no właśnie mniej więcej o to mi chodziło jak pisałam o tym artykule, że clo bez monitoringu wcale nie musi pomóc często wręcz szkodzi

Gość HANKA81
Araguia, z tymi pęcherzykami nie można jednoznacznie stwierdzić....u każdej kobiety rosną inaczej. Na enpr bodajże była dziewczyna, która zaszła w ciążę mając owulację w 9 dniu cyklu (nie mogę jej znaleźć). Z Twojego wykresu ciężko coś wyczytać, zaznaczaj może też śluz i szyjkę. Poza tym to, że teraz pojawił się śluz to jeszcze nic nie znaczy. U mnie śluz płodny pojawił się w 7 dc http://enpr.pl/1017 a owu była 15 dc. Nie wiem jak wyglądały poprzednie Twoje cykle ale nie stresuj się!!!! Wszystko się jeszcze może wydarzyć!!!! http://enpr.pl/1017

Dzięki Hanka za słowa otuchy :), może faktycznie nie będzie tak źle :), zobaczymy co z tego dalej wyniknie. Zazwyczaj miałam test pozytywny dzień po "prawie pozytywnym" ale może w tym cyklu większe stężenie LH utrzyma się kilka dni przed owulacją. Na razie to co miesiąc owulację mam o 2 dni wcześniej (podejrzewam, że to wpływ witaminy B6, wydłużyła mi się za 2 druga faza cyklu tylko wciąż borykam się z plamieniami przed @), jak tak dalej pójdzie to będę mieć owulkę w czasie okresu hehehe ;)

Aragiuia - przypomnij - skróciły się plamienia? Na razie - jak pisze Hania - nie koniecznie owulka musi być tak wcześniej - poza tym od pozytywnego testu mija ok 24-36 H znim nadejdzie - chodz u mnie była ok 12h od pozytywu :))). Ile trwa Twoja faza lutealna? jak ok 13 dni to może szokoda zawieszać staranka :)).

Gość HANKA81
Araguia, a nie sprawdzałaś może wielkości pęcherzyka na USG w tym cyklu ?????

Araguaia wczesna owulka nie znaczy, że niepełnowartościowa. Poza tym dobrze, że wiesz kiedy masz dni płodne i śluz płodny. U nie nie jestem w stanie określić kiedy jest płodny, ale mam nadzieję, że w końcu po lekach mi się to uda. Poza tym planuje od następnego cyklu pić ten olej lniany, pod warunkiem, że znajdę go w sklepie. Na razie zmagam się jednak dalej z moimi wrednymi plamieniami, które rozkręciły się już na dobre. Jestem tylko ciekawa czy @ będzie wcześniej, jak one pojawiły się 4 dni za wcześnie :(

Witam w ten piękny, słoneczny dzień :) Ja nie szczepiłam się p/grupie ale tez tak jak mooniaaa nie pamiętam żebym na nią kiedyś chorowała. Tzn zimą mnie przeczyściło i miałam silne mdłości i goraczkę ale lekarz powiedział że złapałam wirusa i o grypie nic nie mówił. Pójdę jutro lub w piątek po skierowanie do endo i na złość tamtemu pójdę do jego kolegi (podobno go chwalą). Bo ten mój to na pierwszej u niego wizycie nawet nie wytłumaczył mi co to jest niedoczynność, czy się na to umiera itd. Ja nawet nie wiedziałam gdzie jest tarczyca!! Gdyby nie info z netu do dzisiaj bym nie wiedziała nic o tej chorobie!! mooniaaa, w tym roku robiłam przeciwciała. Teraz też zrobić? I co jaki czas? Już sama nie wiem jak często robić badania i jakie. Sasiadka też mi dziś mówiła o tych F coś tam. Myślałam że to tsh jest najwazniejsze.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się