Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Gość alo kjgoluik-0o
czekamy................................................................

Gość kaktus 1987
Ja również mam pytanie do pani Celesty... Ponad miesiąc temu przeszłam zabieg laserowy fraxelem CO2 w celu usunięcia rozstępów. Na piersiach i udach pozostały kwadratowe pieczątki - przebarwienia. Te na udach pod pupą, są dużo bardziej czerwone, w niektórym świetle nawet bordowe, te na piersiach dużo jaśniejsze, ale mimo wszystko nieestetyczne...Lekarz twierdzi, że tak specyficznie zachowała się moja skóra, że przeprowadza tych zabiegów bardzo wiele i po raz pierwszy wydarzyło się coś takiego, mówi, że ślady znikną. Mam jednak wrażenie, że mydli mi oczy. Czy tego rodzaju przebarwienia kiedyś znikną? Czy zależy to od głębokości poparzenia takim laserem? Czy faktycznie był to błąd lekarza? Nie mam odwagi jego o to zapytać.

Kaktus widzę ,że znów się widzimy,pytałam się mojej pani od Mosaicka powiedziała ,że przebarwienia mogą schodzić tygodniami a nawet dużej,że powinni Ci dać jakiś krem na to ,nie mówiła nic o tym ,że to nie zniknie ,ale miała dziwną minę.

Gość asdfjhasdf
to odpowiedzi brak?

Gość kaktus 1987
Ach mam nadzieje, że te przebarwienia znikną...to już nie chodzi o czas, może to trwać nawet rok, byle by na pewno zniknęło. Dziękuję Czarnulko:)

Gość kabuki2
Witam wszystkie Forumowiczki i serdecznie pozdrawiam. Przebrnęłam przez wątek i dziękuję Celeście za takie profesjonalne odpowiedzi. Dzięki Niej zdecydowałam sie na odmlodzenie skóry ( mam 50 ) - chomiki, utrata jędrności itp. Szukam teraz gabinetu , który pracuje na TRINITI lub ELOS, FRAXEL , ReFirme - bo to chyba najskuteczniejszy ( i w miare bezpieczny) sprzęt dla 50-tki. Tak Celesto? Mam pytanie do Celesty- przez ostatnie 2 lata stosowałam co roku wypełnianie bruzd Aquamidem. Czy w tym roku mogę zastosować coś innego? Moje bruzdy są głębokie.

Gość kabuki2
Czy już nikt tu nie zagląda.?.Szkoda...Czekam jednak cierpliwie.

Gość Do Kabuki2
Elos, ReFirme jest we Wrocławiu i Warszawie

Gość a we Wrocławiu w którym
gabinecie?

Gość kabuki2
Dziękuję za informację. Wrocław i Warszawa troche daleko ode mnie, ale czego sie nie robi dla poprawy samopoczucia. Szukam teraz gabinetów.

Gość kabuki2
Mam jeszcze pytanie do Celesty. Znalazlam gabinet niedaleko mojego miejsca zamieszkania, który poleca usuwanie zmarszczek (laser POLARIS w technologii BIPOLARNEJ. Proszę napisz o o tym sądzisz. Warto?

Gość kabuki2
Staje się chyba troszkę upierdliwa... Ale Celesta chyba wyparowała nam z Forum.): Bliźniaczki dają Jej się pewnie we znaki... A co sądzicie o Polaris? Jestem zupełnie zagubiona... Jeszcze do tego mieszkam w małym miasteczku(trasa Gniezno- Bydgoszcz ) gdzie oprócz dermabrazji diamentowej nikt o niczym więcej w gabinetach kosmetycznych nie słyszał.

Gość kujan50
Do Pani Celesty mam 52 lata. Skóra w dobrej kondycji, ale trza już działać. W miejscowości niedaleko są takie zabiegi. Proszę bardzo o odpowiedź , które by Pani mi poleciła, aby osiągnąć najlepsze efekty odmłodzenia Pytanie 1 AFT 540nm VLPL – Alma Harmony IPL Platform - zabieg fotoodmładzania Pytanie 2 (Pixel Laser – Alma Harmony Platform - LASER FRAKSYJNY PIXEL ( chyba Pani pisała, że to głeboki lifting, który mnie nie odpowiada) Pytanie 3 Skin Tightening – Alma Harmony Platform Laser- Laserowy lifting skóry podczerwienią Pytanie 4 FRAXEL re:store - laser frakcyjny ( tysiące drobnych, głębokich mikrouszkodzeń termicznych ) , a więc ablacyjny Co wybrać?

Gość kujan50
Pytanie 5 wyjechac na wycieczkę i jebać to wszystko. Proszę o rady

Gość 5 wariant najlepszy

Gość Elos Refirme
jest we Wrocławiu w Kształtosferze

Witam Wszystkich! Dziękuję za wyrozumiałość, ale moje podwójne szczęście poprostu pochłonęło mnie całkowicie. Do OLASZKA, depilacja laserowa włosów ciemnych i grubych przebiega najłatwiej i w zasadzie najszybciej, aczkolwiek zawsze jest to trochę loteria, ponieważ podczas każdego zabiegu trwale usuwa sie tylko te włosy, które maja połączenie z mieszkiem, czyli sa w fazie wzrostu, szacuje sie że jest ich zwykle na ciele ok.20%, ale są to dane szacunkowe uśrednione. Nikt nie jest w stanie dokładnie określić ilości niezbędnych zabiegów, ponieważ nie jest w stanie tego przewidzieć. zwykle jest to przedział 3-7 zabiegów, ale predyspozycje indywidualne odgrywają tu najważniejszą rolę. Podobnie nikt nie może dać ci gwarancji , że włosy już nigdy nie odrosną, ponieważ na skutek nieprzewidywalnych czynników takich jak poważne zachwiania hormonalne, oraz w przypadku 2 % populacji z przyczyn nieznanych część włosów może po latach odrosnąć, ale już nigdy nie będzie ich tyle co przed depilacją i będą o wiele słabsze. Poza tymnależy pamiętać , że depilacja laserowa nie likwiduje 100% włosów, tylko ok.90% nigdy nie da się wydepilować co do jednego włoska właśnie z powodu różnych faz wzrostu. Obawiam się , że kurs kosmetyczny to za mało by wykonywać zabiegi laserowe, mało tego by być dobrą kosmetyczka fachowcem.

do laser a kwas jeżeli mówimy o depilacji laserowej miejsc , na których działano kwasem migdałowym to jest to zdecydowanie za krótki okres, należy zastosować 4 tygodniową przerwę.

do Natasza 78 ad.1. Najlepiej jest od razu po porodzie stosować pas uciskający, by skóra lepiej się ściągała, ale jeśli jest już za póżno najlepiej wykonywać zabiegi łączone np. masażu oraz laserowego podgrzewania kolagenu, lub mezoterapii, ale od razu uprzedzam , ,ze walka będzie długa. Najlepiej jest nie dopuścić do takiego stanu. Najczęściej i tak najlepsze efekty daje plastyka brzucha, jeżeli konieczne jest wycięcie fałdu skórnego. ad.2. Aby długo cieszyć się dobrą kondycja skóry należy regularnie o nia dbać i to jest najważniejsze. Nie ma sensu wykonywać sobie zabiegów, których potem nie możemy powtórzyć. Czyszczenie twarzy raz do roku na wiosnę to niestety za mało. Moim zdaniem Polki za mało korzystaja z usług profesjonalnych kosmetyczek ( nie mam na myśli też b.drogich zabiegów). Na pewno regularnie powinno się wykonywać zabiegi eksfoliacji, by pobudzać naturalne procesy podziału komórek ( mikrodermabrazja, peelingi lub hydradermabrazja) w ilości przynajmniej 3-5 zabiegów na wiosnę i jesień. Zimą zabiegi odżywiające skórę a latem nawilżające. Jeżeli chodzi o zabiegi laserowe to w zależności od problemu powinno sie je wykonywac raz do roku np. jeżeli ktoś ma problem z przebarwieniami, naczynkami i poszarzałą burą cerą powinien sobie robić raz do roku serię 3 -4 zabiegów fotoodmładzania , by nie pogarszać kondycji skóry i przeciwdziałać oznakom fotostarzeniowym, jeżeli komuś zarysowują się już widoczne b ruzdy i zmarszczki to najlepiej juz coś z tym robić , by się nie pogłębiały np. frakcjonowanie skóry. itp ad.3. Nadmiar tkanki tłuszczowej najlepiej potraktować fosfatydylocholiną, czyli zabiegiem lipolizy igłowej klasycznej lub b.zaawansowanej bezigłowej LipoKontour. Nie ma nic lepszego.

do Gosia majowa zabieg oczyszczania skóry nosa można wykonać po miesiącu od operacji pod warunkiem, że nie będzie obolały i będziesz umiała to wytrzymać. Z medycznego punktu widzenia nie ma innych przeciwwskazań, nic nie może się stać. Nie ma żadnego okresu karencjii po mezoterapii , by zajśc w ciążę , natomiast zabiegów nie wykonuje się kobietom w ciąży i karmiącym, także dopóki nie jesteś w ciąży możesz chodzić na zabiegi.

do ana martyna zaczerwienienie może się jeszcze jakiś czas pojawiać na skutek przedawkowania sterydu, natomiast rumień można likwidować zabiegiem fotoodmładzania, można zacząć w każdej chwili, ale po odstawieniu antybiotyku nie wcześniej. zabieg jest b.skuteczny, wykonuje się go raz w miesiącu, potrzebna będzie seria 3-5 zabiegów.

Gość aniiiia
mam pytanie do pani, która się na tym zna - na jaki laser najlepiej iść żeby spłaszczyć małego bliznowca na brzuchu po zabiegu chirurgicznym?

do zdesperowana, owszem laser jest bardzo skuteczny, wiązka światła zabija bakerie wegetatywne i zauważa sie zmniejszenie trądzika. aczkolwiek zabiegów trzeba wziąśc min 5. Nie znam w Polsce cen tego zabiegu niestety.

Gość kabuki2
Droga Celesto. Teraz wiem, że mam do wyboru Focus Radio Frequency lub Elos Syneron. Chodzi mi o odmłodzenie twarzy i szyi. Mam 50 lat. Który z tych zabiegów mi polecasz? Proszę o odpowiedź.

do Antala Pani przypadek jest zdumiewający , ponieważ Cosmelan jest bardzo skutecznym produktem, w takiej sytuacji ciężko mi cokolwiek doradzić skoro nic nie działa. Powiem tak : na Pani miejscu próbowałabym wszystkiego i zdecydowałabym sie jednak na fotoodmładzanie, ale tak na prawdę nie jestem w stanie pania zapewnić , że to cokolwiek da. Myślę, że efekt powinien byc ponieważ zabiegi laserowe bazują na koagulacji tak więc przebarwienia powinny się z czasem " zetrzeć". Może Pani również zastosować zabieg hydradermabrazji z kwasem glikolowo-salicylowym ( w tym zabiegu najpierw zmiękcza się naskórek, potem sciera a na koniec działa sie kwasem) .

do Bogusia6609 Pani Bogusiu jestem pewna , że w Islandii znajdzie Pani coś dla siebie. wnioskując z Pani wypowiedzi proponuję zabiegi kompleksowe. Proszę zacząć od eksfoliacji, następnie może Pani skorzystać z zabiegów wpływających na gestosc i jakośc skóry, są to zabiegi bazujące na procesie tzw.podgrzewania kolagenu falami RF, na podbródek oczywiście lipoliza, a na bruzdy wargowo-nosowe polecam frakcjonowanie czyli działanie specjalnym laserem , który nakłówa głęboko skóre nie uszkadzając naskórka powodując powstanie tzw.stożków mikrotermalnych , a w efekcie wygładzającym bruzdy. Proszę pamiętać, że na efekty zabiegów będzie Pani musiała poczekać parę miesięcy, ale będą to efekty trwałe w porównaniu np. z wypełniaczami.

Gość ktosvvv
a czy hydrodermabazacja postaci: złuszczanie jako mikrodermabazacja z kryształkami ~koroidu + peeling hemiczny różni się bardzo od zwykłego zabiegu hydro i czy ewentualnie te kryształki koroidu czy jakos tak negatywnie wpływaja na skurę, zdrowie....?

do kaktus 1987 Sprawa jest bardzo delikatna, ponieważ nie da się jednoznacznie stwierdzić, czy jest to wina lekarza czy rzeczywiście tak zareagowała Pani skóra. Na pewno przed zabiegiem poproszono pania o pisemne wyrażenie zgody na zabieg, a tam na pewno znajdował sie zapis o ewentualnych skutkach ubocznych zabiegu , tak więc lepiej zostawić to w spokoju i zacząć działać w celu zlikwidowania przebarwień , które pani zostały. powinna Pani często je ścierać, niestety czas ich znikania jest ściśle związany z ich głębokością, tak więc proszę się spodziewać raczej długiej walki. Rada dla wszystkich: aby uniknąć takich kłopotów należy wybierać zabiegi na najlepszym sprzęcie, które sa niestety droższe, ale na zdrowiu sie nie oszczędza, są lasery skanujące skórę przed operowaniem głowicami po niej np. Fotona, są lasery gwarantujące , że poparzenie nie wystąpi, ponieważ same przerywają wygenerowany impuls gdyby było ryzyko poparzenia np. Elos. Czasami robi mi sie słabo jak słyszę, że panie wykonują sobie zabiegi na słabym, często chińskim i podrabianym sprzęcie, nie spełniającym żadnych norm , a w Polsce jest takich wiele. Markowych sprzętów takich jak Elos czy fotona jest niestety niewiele, poniewaz sa to sprzęty warte 400-500 tyś pln, ale za to gwarantujące komfort i jakosć zabiegu.

do Kabuki, nie znam niestety sprzętu Polaris i nie jestem w stanie się wypowiadać, ale nie będzie to nic nadzwyczajnego chyba , bo nigdy o tym nie słyszałam. Ale do rzeczy: bruzdy można zlikwidować laserem frakcyjnym, wypełnić kwasem hialuronowym lub polimlekowym. Efekty wypełniaczy są krótkotrwałe , ale za to natychmiastowe, natomiast na efekty zabiegów laserowych tzreba poczekać, ale są za to trwalsze.