Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ovca5

mial byc ksiaze a jest zaba ohydna.

Polecane posty

"ale wiedza czy swiadamosc to jedno a sila i wola to drugie." najgorsze ovca ze my tak naprawde prawie nic nie mozemy zrobic bo on ma na ciebie tak duzy wplyw jakiego my razem przez internet nie bedziemy w stanie miec

Gość ofer ma
"ale wiedza czy swiadamosc to jedno a sila i wola to drugie." no i właśnie o tym mówię. fakt że mamy świadomość tego skąd się biorą takie a nie inne nasze uczucia nie zmienia tych uczuć. to boli tak samo. to tak jak z ukąszeniem węża. nawet jeżeli zdajesz sobie sprawę z tego, że musisz wziąć nóż i przeciąć ranę po to żeby wyssać jad to wcale nie sprawia że to cięcie staje się fajne i przyjemne.

Jak mieszkasz w Warszawie, to mogę podręczyć w realu :P Wyjątkowo.

Oferma, nie tylko o to chodzi. Ja znam zupelnie normalna rodzine, rodzice w porzadku, a jednak ich 18 letni syn popelnil samobojstwo. Chyba wiesz, ze wiekszosc rodzicow nie spelnia sie stuprocentowo w swojej rodzicielskiej funkcji? A jednak ich dzieci czesto wyrastaja na normalnych ludzi. Nie jest tak, ze wszystko zaleszy od rodzicow, z tym sie nie zgodze

Gość very very
dobra, ja juz kończę tę dyskusję :) Ofer ma stawiam Ci browar :) Ovca, może napisz sobie dlaczego nie chcesz z nim być. Zrób listę. Potem drugą : co zyskujesz na rozstaniu Co o tym myslisz?

Luśka - są jeszcze choroby, kompleksy, wpływ rówieśników, nie w porę wyłapana depresja, charakter. Ja sama dom miałam normalny, a z depresji się leczyłam. Nie obwiniam nikogo.

Cześć-hehe Luska widze ze Ci sie spodobało \'wyrażenie \'\'zrobił kuku\'\' poczytam Was sobie bo dziś nie mam ochoty na \'\'uczucia\'\':O:)

Gość ovca5
very, to dobry pomysl. kocham tego rybiego chuja, ale chce spokoju. a on sie nie zmieni. jesli przez tyle lat sie nie zmienil. hush a kogo Ty chcesz dreczyc, mnie czy ofer me? :)

Sami, jakos mi podpasowalo w tym momencie, mysle, ze dzieki Tobie przyczailo sie na koncu jezyka ;-) Hush, zgadzam sie, w wiekszosci przypadkow nie da sie jednoznacznie obciazyc rodzicow. Na to sklada sie wiecej czynnikow. Poza tym czasami dwojka dzieci tych samych rodzicow, wychowywanych w tych samych warunkach, wykazuje sie odmiennym charakterem i ogolnie sposobem postepowiania. Sama znam co najmniej dwa takie przyklady

Gość ovca5
lusia, ale sa takie przypadki, kiedy rodzicow da sie obciazyc jednoznacznie, zapewniam Cie. tylko to nie jest o tym w gruncie rzeczy :)

Gość ofer ma
pierdol listy. odpowiedz sobie na jedno pytanie. czy jemu zależy na tobie? czy twoje dalsze życie to będzie pasmo udręki w którym w momencie gdy czara goryczy znowu się przeleje facet przyjdzie z kwiatami żeby cię zatrzymać a poza tymi momentami będzie cię traktował jak jakieś dobro użytkowe. podejmij decyzję i jeżeli będzie "nie" to każ mu się bujać. żadnego przychodzenia do pracy do ciebie, żadnego opowiadania pierdół. to nie ma wyglądać że stroisz jakieś fochy i chcesz żeby on się o ciebie starał tylko to jest koniec!!! stanowczo i zdecydowanie. i choćby nie wiem jak bardo trudno było. tu złośliwa ma rację. w domu to sobie możesz płakać ile chcesz. tutaj też pisać co chcesz ale facet ma wiedzieć że to koniec.

Ciebie, Ofer ma świetnie się dręczy sam ;) Ostatnio mam serię babskich spotkań z przyjaciólką ,co to właśnie usiłuje się Pawiana pozbyć, a nie idzie (kocha go i już, zwłaszcza, że związek był krótki, acz intensywny, skomplikowana historia, jak one wszystkie). W związku z tym od poniedziałku wieczorne napitki składają się głównie z wina. Jak chcesz się dołączyć - wyjątkowo zapraszam. Wyjątkowo dlatego, że nie spotykam się z ludźmi z sieci, a juz na pewno nie z tego forum ;)

Gość ovca5
taaaaaaaaaaaaaa. no racja, racja. ale liste se zrobie. nie zaszkodzi :)

A nie, spotkałam się kiedyś z przemiłym małżeństwem w Finlandii ;) No ale znaliśmy sie wcześniej kupę czasu, a początek znajomości miał miejsce na serwerze gry MMORPG World of Warcraft.

Luśka, offtopicowo: nie znasz przypadkiem tematu kolagenowych implantów łąkotki kolanowej? bo mnie tetmat bardzo interesuje a mianowicie czy warto wszczepiac cos takiego do kolana jak sie mialo czesc własnej łąkotki bocznej usuniętej

Gość ovca5
dziekuje hush, doceniam taki gest :) jak zaczne pekac, z przyjemnoscia skorzystam.

Ovca, dlatego napisalam w wiekszosci przypadkow, zawsze jest marines spoleczny, czy jakis procent rodzin, ktorych dysfunkcyjnosc jest oczywosta i nie podlega dyskusji. Wtedy faktycznie bardo duzo zalezy od rodzicow. Z drugiej strony istnieje tez zapewnw grupa rosdzicow idealnych, nie da sie zaprzeczyc. Ale wg mnie wiekszosc nie zalicza sie do zadnej z grup. I moze faktycznie nie ma juz sensu ciagnac tego tematu :) Ovca, musisz uwierzyc w siebie, i zwyczajnie siebie kochac. Od tego zacznij!

"a początek znajomości miał miejsce na serwerze gry MMORPG World of Warcraft. " prosze prosze kobieta i w Warcrafta gra. szacun. ale jak powiesz ze w Red Dragona gralas to dopiero szacun bedziesz miec ;)

Gość ovca5
kwiatek, ja cie kiedys zamorduje :)

oferma a mi pomożesz? Naucz mnie odrózniać buca od normalnego:(

Gość ofer ma
"Na to sklada sie wiecej czynnikow." ale tymi czynnikami rodzice się muszą interesować. wpływ rówieśników, cechy charakteru. oczywiście że dzieci są różne i dlatego różnie je trzeba wychowywać. dlatego gadanie że "nie wolno bić" jest idiotyzmem. niektóre dzieci wolno, niektórych nie wolno. takie bzdury że "szkoła ma wychowywać" to można sobie w buty wsadzić. nauczycielom i rówieśnikom nie będzie zależało nigdy na twoich dzieciach. nauczyciele nie są w szkole dla dzieci tylko dla wypłaty a inne dzieci to po prostu dzieci i też twojego dziecka wychowywać nie będą. nie można wypchnąć dziecka do szkoły i stwierdzić że reszta cię nie interesuje.

Gość very very
widzisz ovca, ofer ma ma rację- dopóki będziesz CHCIAŁA grać w tę grę- tak długo ona będzie trwała...

ovca - czego dusza jęczy? ja cie troche nie rozumiem bo 2 lata temu moje bum bylo wiec sorry jakby co ;)

Gość ovca5
lusia, ja wlasnie jestem z takiego marginesu. w sensie przemocy rodzinnej wylącznie, bo w sensie spolecznym to jestem panienka z tzw. dobrego domu. za dobrego nawet. dlatego lubie sobie przekląc, wypic i zapalic i nawet, bywalo, sie puscic. ale to stare dzieje ;)

Kwiatek - z MMO jest jak z mężczyznami. Wyznaję zasadę, że tylko jeden naraz ;) A poza tym teraz dodatek wyszedł (Wrath of The Lich King) i leweluję po nocach. PS. Za to grywam w single-playery. To jak dobry film, MMO to z kolei serial.

Gość ovca5
nie tym tonem mlody czlowieku ;)

Przepraszam za okropne literowki powyzej :O Kwiatek, co do off tematu, dlaczego pomyslales, ze ja moglabym sie znac? Z moimi kolanami wszystko OK i a w innych miejscach tez sobie jeszcze nie kolagenu nie wstrzykuje ;-) Nie znam sie na tym, ale jeden moj kolega mial kiedys ze 4 operacje na kolano i wszystko z nim OK. Zanczy, ze pewnie mozliwosci medycyny sa teraz duze, tym bardziej ze operacje mialy miejse ponad 10 lat temu

hush - Red Dragon rządzi (strategiczna gra oparta w całości na statystykach jest. do tego koalicje do 17 księstw tworzysz i bijesz sie z innymi. przemyslana strategia daje wygraną ;) ovca - prawie rówieśnikami jesteśmy, młódko (rok starszy jestem ;) )

Gość ovca5
a skad wiesz? :P

Ze strategii to ja jestem cienka jak łepek od szpilki :] Ovca - weź zacznij grać, gwarantuje, że przestaniesz o patafianie myśleć ;)