Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klokj

leczenie wodą utlenioną

Polecane posty

Może i rzodkiewki...tak się wsłuc**ję w słowa Profesora.. Ale do tego pierwszego przepisu-cytryny dodaje się po 2-3 dniach? Porównuję różne jego przepisy i cytryny dodaje się po paru dniach, prawdopodobnie i w tym przepisie też tak jest. Kochani, to nic,że nie piszemy tu o wodzie utlenionej, ale to są przepisy naszego góru(pozytywny wydźwięk, nie żeby...), Nieumywakina.W dodatku chyba nowe przepisy, nigdzie ich nie spotkałam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rzodkiewka to po rosyjsku riediska lub ried`ka, a rzepa to riepa ("Posadił died riepu...")

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do papaja
Nie wiem czy zwróciłaś uwagę, że w linku o chrzanie, który podałaś na forum "grzybica układu pokarmowego" Iwan Pawłowicz Nieumywakin mówi, że chrzan jest źródłem enzymu peroksydazy stosowanym w rakietach. Do czego stosuje się w rakietach? Otóż do rozkładu nadtlenku wodoru. Nadtlenek wodoru o stężeniu 90% jest źródłem tlenu do spalania paliwa rakietowego ale aby z H2O2 mógł się wydzielać tlen potrzebne są peroksydazy, Co to są peroksydazy? Jest to grupa enzymów należących do klasy oksydoreduktaz katalizujących utlenianie nadtlenkiem wodoru różnych substratów. W naszym organizmie występuje katalaza - jest to enzym z grupy oksydoreduktaz katalizujący proces rozkładu nadtlenku wodoru do wody i tlenu. Otrzymana po raz pierwszy w postaci krystalicznej w 1937 roku przez J.B. Sumnera. Znaczne jej ilości występują w komórkach zwierzęcych np. w wątrobie, nerce, leukocytach i erytrocytach (krwinkach czerwonych), w bakteriach tlenowych oraz w peroksysomach komórek roślinnych fotosyntezujących.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czyli co? Ta chrzanowa nalewka kłóci się z terapią wodą utlenioną? Nie bardzo kumam.... Nieumywakin w ,,Endoekologii zdrowia" podaje ,,Receptę młodości", w której składnikami są : 1 szklanka soku z marchwi, 1 szkl. soku z buraka 1 szklanka soku z czarnej rzodkwi, 1 szklanka miodu 1 litr wódki. Czyli....rzodkiewkę można śmiało zastąpić czarną rzodkwią. Str.277

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Papai
Dlaczego ma się kłócić - wręcz odwrotnie, jeśli pijesz H2O2, to bez peroksydazy nadtlenek wodoru nie będzie mógł się rozłożyć na tlen i wodę. Jedząc chrzan lub pijąc nalewkę chrzanową dostarczasz do własnego organizmu właśnie enzym potrzebny do rozkładu H2O2 na tlen i wodę. Co do rzodkiewki i czarnej rzepy. Jeśli powołujesz się na książkę Iwana Nieumywakina "Endoekologia zdrowia", to masz na myśli jej tłumaczenie na język polski. Na filmie autor mówi o soku z ried`ki. Czy tłumacz konsultował się jakie warzywo miał autor na myśli rzodkiewkę czy czarną rzepę? Trudno to ocenić. Ried`ka albo riedis albo riediska - to po polsku jest rzodkiewka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wikipedia Rzodkiewka (Raphanus sativus var. sativus) – odmiana rzodkwi zwyczajnej. Obecnie występuje tylko w uprawie. Jest uprawiana w wielu regionach świata. W Polsce występuje głównie jako roślina uprawna, lecz przejściowo dziczeje. W uprawie występuje wiele kultywarów. Również rzodkiew czarna i rzodkiew japońska, to też tylko kultywary rzodkiewki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rzodkiew zwyczajna (Raphanus sativus var. maior), jedna z uprawianych odmian rzodkwi, rośliny należącej do rodziny krzyżowych. Wytwarza jadalne, owalne, kuliste lub wydłużone zgrubienie korzeniowe, białe, fioletowe lub czarne o białym miąższu. Chociaż za ojczyznę rzodkwi uważa się Chiny, to była ona znana w starożytnym Egipcie, Grecji i Rzymie. Uważano ją za roślinę lecznicza obniżającą ciśnienie i leczącą choroby wątroby. Współczesna medycyna potwierdziła te właściwości i stosuje wyciągi z korzeni rzodkwi w leczeniu chorób wątroby i dróg żółciowych. Obecnie rzodkiew jest podstawową jarzyną w Chinach i Japonii. Wyhodowano tam odmiany osiągające wagę kilkunastu kilogramów. W Polsce najczęściej uprawianą odmianą jest czarna rzodkiew, która zawiera dosyć dużo białka, cukrów i soli mineralnych ale niewiele witamin. Ostry smak nadają jej olejki eteryczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ot i poniał :-) W książce , w recepturach, występuje rzodkiewka a czasem czarna rzepa, jedna i druga ma podobne działanie. Ja zastosuję czarną rzepę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gdzieś kiedyś czytałam że czarna rzodkiew rozpuszcza kamienie zółciowe a przy zastosowaniu soku należy zaczynać od małej dawki bo bardzo podrażnia żołądek ale jest bardzo pomocna przy kamicy, nie wiem czy to nie u Tombaka było coś o rzodkwi, wiem że rzodkiewki też są wskazane przy wątrobie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czy można 10 kropel rozpuścić w większej ilości niż 2-3 łyżki wody, powiedzmy szklanka lub dwie, to coś zmienia? Bo rozumiem że H2O2 powinno się pić naczczo ale mnie z rana suszy i musze sie napić wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Można, a nawet wskazane!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Informacja ze Śląskiej Izby Lekarskiej: Średnia wieku lekarzy zmarłych w latach 2001-2006 to 67,8 lat (kobiety 67,3; mężczyźni 68,1)! Oznacza to, że średnia długość życia lekarza znacznie odbiega od średniej długości życia statystycznego polskiego obywatela - 74,7 lat (kobiety 78,9; mężczyźni 70,5). Jaki z tego wniosek? Otóż taki, że lekarze tak potrafią nas leczyć, jak siebie leczą. Chcesz długo żyć unikaj lekarzy, ponieważ oni umieją tylko wypisywać recepty na antybiotyki !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Margrejt
Papaja zrobilas juz to oczyszczanie watroby i nerek przy uzuciu sorbitolu? Napisz prosze jakie wrazenia ja sie przymierzam zrobic to w sobote..wszystkie skladniki potrzebne juz mam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"gość Można, a nawet wskazane!" A skąd ta wiedza? Chodzi mi o to czy nadtlenek nie traci swoich właściwości gdy rozpuszcza się go w większej ilości wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pytasz skąd ta wiedza? Ja cię przecież nie pytałem skąd twoja niewiedza. Pytałeś, więc ci odpowiedziałem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
--10.09.13 gość niestety wiele w tym prawdy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ciekawostką dotyczącą osób, którzy zrobiły karierę radząc innym jak żyć zdrowo i długo jest to, że najczęściej zeszli z tego świata wbrew swoim cudownym zaleceniom. Na przykład: Hulda Clark autorka książek "Leczenie wszystkich rodzajów raka" oraz "Jak zapobiegać rakowi" sama zmarła na raka. Inny przykład - Michel Montignac twórca diety, która miała zapobiegać wielu chorobom, w tym chorobom serca, zmarł na zawał serca w wieku 66 lat. Kilku aktywnych propagatorów diety optymalnej, która miała zapobiegać chorobom serca i nowotworom sami zmarli na nowotwór lub zawał serca (Włodzimierz Ponomarenko, Adam Jany i wielu innych).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
masz rację doradzali innym ale zapomnieli o sobie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Doradzali innym,lecz niestety sami nie przestrzegali swoich zaleceń.... U optymalnego człowieka łączenie tłuszczy z dużą iloscią węglowodanów może się zakończyć poważnymi komplikacjami zdrowotnymi a nawet zawałem serca......

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podobnie jak z osobami któe same doradzadzają jak żyć, a potem same popełniają samobójstwa...kiedys byla taka baba z zawodu psychiatra, promujaca ideologie new age,nie pamietam teraz nazwiska , która wlasnie tak skonczyla a brala tysiace zlotych za regresing od zdesperowanych i chorych ludzi...przyjmowala lata temu w Szczecinie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To Bożena Figarska ,juz śp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dokladnie dlatego nie warto wierzyc naciagaczom ktorzy wciskaja ciulowe suplemanty przez dystrybutorow w necie, soki noni i inne tego typu bzdury temat warty przeczytania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wydaje się, że szczególnie niebezpieczne są diety skrajne. Jan Kwaśniewski twórca diety optymalnej twierdzi, że żywienie według tej diety zapobiega chorobom układu krążenia i rakowi. Skoro tak, to dlaczego właśnie "pomór" rakowo-zawałowy dotyczył najbardziej aktywnych propagatorów diety optymalnej? Nekrolog z miesięcznika OPTYMALNI marzec 2003 rok: "Z głębokim żalem zawiadamiamy, że w dniu 23 lutego zmarł nagle pan Zbigniew Kiełkowski - założyciel i dyrektor Arkadii Zdrowia "Colonia" w Ustroniu-Jaszowcu". Przyczyną śmierci był rak. Także śmierć teoretyka optymalnych - "prawej ręki" Jana Kwaśniewskiego - Włodzimierza Ponomarenki w wieku 66 lat (zator w tętnicy płucnej) albo prezesa OSBO Adama Jany nie dożywszego sześćdziesiątki (rak - ponad 12 lat na żywieniu optymalnym) dają dużo do myślenia. Nekrolog z czerwca 2009 roku w Dobrej Diecie: "Z wielkim żalem zawiadamiamy, że zmarł Karol Braniek - współtwórca pierwszego liczydła optymalnego, niestrudzony propagator optymalnego żywienia - wszystkim optymalnym znany jako MORGANO. Uroczystość pogrzebowa rozpocznie się w piątek 5 czerwca br. o godz. 14.00 w Bytomiu, w kaplicy ceremonialnej Zakładu Pogrzebowego „Walicki przy ul. Piekarskiej 99." Zmarł w wieku 68 lat na raka jelita grubego - odżywiał się optymalnie 15 lat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nic dodać nic ująć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W temacie innym radzili sobie nie pomogli: Adelle Davis autorka książek o prawidłowym odżywianiu zapobiegajacemu wielu chorobom, a w szczególności rakowi. Zmarła na raka kości w wieku 70 lat. Nathan Pritikin, autor niskotłuszczowej diety Pritikina - twórca Centrum Długowieczności Pritikina w Miami USA. Zmarł w wieku 69 lat (samobójstwo z powodu zaawansowanej leukemii). George Ohsawa twórca makrobiotyki (odmładzanie i przedłużanie życia za pomocą odpowiedniego odżywiania). Zmarł w wieku 72 lat na raka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mam (miałam ) brzydką bliznę na ręce .Od jakiegos czasu maltretuję ją 30 % nadtlenkiem wodoru .Blizna coraz mniejsza , jeszcze trochę i napewno sie jej pozbędę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Iwan Pawłowicz Nieumywakin też jest leciwy i zdrowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×