Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
fermina30

Nowa.Zaczynam starania, kto ze mną?

Polecane posty

Hmm takze niewiadomo co i jak. A teraz dziewczyny musze zmykac bo dostalismy pismo z pracy czy podpisujemy sie na obnizke stawki czy nie bo jak nie to zwalniaja i wlasnie idziemy podagac do znajomego bo on sie dobrze zna na ang.Jak wroce tak kolo 23 bo u nas jeste teraz 19:09 to dam znac.Buziaczki i pozdrowionka.

to moj 14 dzien..jutro wybieram sie do gina,ale prywatnie,musze zapytac mojego M czy mozemy sobie na to pozwolic bo ostatnio cienko u nas z kasa ..a twoj ktory to dzien?

Chciejka,mfigielek------ciesze się,że Wam smakują:)Mam jeszcze kiwi i winogrona a i jeszcze z puszki to może taką mini sałatkę owocową dla nas przygotuje:)a Ty Chciejka spróbuj załatwić kase na tego gina , w końcu zdrowie najważniejsze,a może ma USG? To by Ci moze podpowiedział kiedy to M trzeba do domu koniecznie ściągnąć!Jak ta moja niechciana @ przyjdzie to w tym cyklu mam plan iść własnie na takie podpatrywania pęcherzyków.

Gość nowa81
dziekuje dziewczynki.super z was kobietki.przynajmniej wiem, ze teraz nie jestem sama.czuje sie od razu lepiej wiedzac, ze po drugiej stronie monitora jest ktos kto mnie rozumie.mam nadzieje, ze uda mi sie zdystansowac do tego wszystkiego i nauczyc sie nie zalamywac za kazydm razem kiedy dostane miesiaczke.jeszcze raz dziekuje wam bardzo za przyjecie mnie do swojego grona.

nowa81 kochana u mnie to już 5 cykl z kolei, gdyby nie ten topic to chyba bym już się zalamała albo wystraszła że ze mna to już naprawdę jest coś nie tak

nikulam chyba pojde bo bylam w pandzierniku i powiedzial do zobaczenia w styczniu,a ja nie bylam ,wiec chyba jutro pojde,sprzet ma ok,on tez nawet ok,jest ordynatorem u nas w szpitalu..cos mnie ciagnie do niego,moze powie cos ciekawego,sprawdzi czy wszystko ok :) 100 pojdzie,ale no trudno..

Chciejka---idż idż, będe trzymać kciuki by wszystko było dobrze, skoro to sam ordynator to przynajmniej wiesz za co (kogo) płacisz.

Gość nowa81
mfigielek u mnie dopiero drugi i ciezko mi sobie wyobrazic, ze musialabym starac sie kilka miesiecy i za kazdym razem widziec jedna kreseczke.naprawde podziwiam was wszystkie.a w ogole sa juz tutaj jakies dziewczyny, ktore pierwza ciaze maja za soba i staraja sie o drugie malenstwo?mnie dzisiaj strasznie kluja jajniki, a szczegolnie lewy. no ale musze czekac do okresu, ktory nie jest u mnie mile widziany.milej nocki

Mfigielku, co do faz cyklu to nie była pomyłka, z tego co czytałam jest kilka kryteriów ocen faz cyklu. Ja od zawsze posługiwałam się takim: Pod względem płodności owulacyjny cykl miesiączkowy dzieli się na trzy fazy: 1) faza przedowulacyjnej niepłodności względnej (w skrócie nazywana fazą niepłodności przedowulacyjnej). Jest ona dłuższa w długich cyklach, a w cyklach bardzo krótkich może w ogóle nie wystąpić. Przypada na menstruację i fazę folikularną - do ok. 3 dni przed jej końcem; 2) faza okołoowulacyjna płodności (w skrócie nazywana fazą płodności); składa się na nią kilka dni przed i po owulacji; trwa zwykle 6-9 dni; 3) faza poowulacyjnej niepłodności bezwzględnej (w skrócie nazywana fazą niepłodności poowulacyjnej); trwa ona od wyznaczonego końca fazy płodności do ostatniego dnia cyklu. Odpowiada fazie lutealnej, od ok. 3 dnia jej trwania.

Chciejka jak idzie jazda? U mnie teoria do przodu, placyk zaliczyłam, ale poległam na mieście niestety.

pierwsza :) dzien dobry ...ja spac nie moge..za duzo stresu Ognik....nastepnym razem sie uda...ja wczoraj sporo po miescie jezdzilam,zrobilam kilka dobrych km :)

kawa gotowa,zaparzylam caly dzbanek,bo pewnie reszta dziewczyn sie zaraz zleci :) czestujcie sie,cukier,smietanka..wszystko jest..tylko slodyczy nie ma ,bo ja ostatnio na diecie jestem.. Postanowione ide dzis do lekarza..niech mnie przebada,zobaczy jajniki czy zadne torbiele sie tam nie rozwijaja(przewrazliwiona jestem)i niech powie dlaczego nie moge zajsc!!!

Witajcie dziewczyny melduje sie ze jestem i jem na sniadanko rybke.A potem kawka i do pracy:-( Do zobaczenia wieczor,a tepm dzis mam taka jak wczoraj 36,2.Dziwne.buzka

co tak pusto? jak ja rano pogadac chwilke mogę, to nikogo nie ma.. ja zaczynam kolejny cykl czekania na cud..ale wiem, że sie doczekam, trzeba tylko woje wyczekać, wystać w kolejce..

Witam i ja, moj meldunek... test owulacyjny zrobiony wczoraj czyli 11 dc baaardzo ujemny nawet cienia kreski nie bylo drugiej wiec skad ten sluz nie wiem... dzis bedzie nastepny ... temp. mierzona - juz mi powoli w krew wchodzi a i M mi przypomina jak mii budzik dzwoni bo ja potrafie wyłączyc i drzemka... a ten mnie molestuje pytaniami czy juz mierzyłam.... no ale dobrze tak ma byc chce potomka niech i on sie troche przyłozy - przynajmniej przypominaniem... a wiec cdn Wydam troszke na testy ale w koncu musze sie nauczyc systametycznosci... no i orbitrek tez sie kreci... i dzis jestem w ulubionej marynarce... ktora juz sie nie dopinała... wiec i w te strone tez cos idzie do przodu a raczej w dół ale jest git... Jedno mnie tylko zmartwiło - bo moj M powiedział ze dopiero pod koniec kwietnia zaczniemy sie starac... bo wtedy on pewnie leki odstawi.... a wiecie moze jak to jest z tymi przeciwbolowymi... u DAWCY... bo skoro ja nie moge zazywac nic to dawca tez... prawda... czy sie myle... ale tak swiadomie kiedy bierze leki chyba nie powinnismy sie starac... jak uwazacie... to moje pyt. do gina ale moze cos wiecie w tym temacie...???

Folik no jak on cos bierze to raczej nie..moj M to nawet jak sobie konkretnie wypije to nie chce w srodku,bo sam mowi ze to nie dobrze i nie chce przez glupote,wiekszej glupoty zobic(zaszkodzic dzidzi :) )

Chciejka26 - tak tez mysle... ze chyba lepiej niech on sobie polezy a ja jednak harce zakoncze na razie na mizianiu po plecach... bo swiadome zaszodzic dzidzi to nie jest normalne... a wiec dzidzia niech sobie jeszcze w Ameryce polata... i przyleci w odpowiednim dla nas momencie... A wiec czas obserwacji nastapił i trwa... hmmm to ja bede miec nie jeden ale 2 i pol cykla przerwy... no cóz zycie...

folik nie martw sie,nadrobisz :) ja dzis ide do gina,sama nie wiem dokladnie po co,ale jak juz pisalam chce posprawdzac czy wszystko jest ok..jakos ciegnie mnie do niego,czuje ze powinnam isc(glupia jestem chyba ) zabiore laptopa to sie testow poucze,bo dluugie czekanie sie szykuje..On przyjmuje od 15,ale kto pierwszy ten lepszy,a kobiety od 13 juz czekaja.Kiedys poszlam na 15 to czekalam 4 godz w kolejce !!! chyba zmienie lekarza

Gość nowa81
hjka, kolezanka wlasnie wyslala mi swoje zdjecia z takim wielkim brzucholem.konczy 8 miesac, ale mam fajnie.jak ogladam takie zdjecia to az plakac mi se chce.tez chcialabym juz taki miec:(ale czuje, ze w tym miesiacu nici z tego.nie mam jakis wielkich objawow.a pozniej znowu bzzz i kolejne czekanie...

nowa81 pomysl,ze nie jestes sama..ja kiedys obwinialam siebie,ze to ze mna jest cos nie tak(jeszcze czasami tak mysle),pragne dziecka jak niczego innego,ale co ja moge...tylko molestowac M :) i dobrze go dokarmiac,zeby byl silny i zdrowy a przy tym jego nasionka :) Nowa damy rade,zobaczysz uda nam sie...za jakis czas bedziemy pisaly jakie lozeczko kupic,jak to cala noc nie spalas :)

nowa81... A co Ty taka załamana na jak stary dach... 2 cykl i juz buczysz... ja 5 zaczełam i bedzie bez bzzz mam 32 lata i przerwa przymusowa 2-miesiaczna pewnie i mysle ze nie szybko to nastapi bo jeden gin mi powiedzial ze mam PCOS... a to nie sprzyja zajsciu... i co mam sie zamartwiac... sa dołki... ale nie poddajemy sie... a Ty nie mysl ze tez chaiałbys jak kolezanka ale mysl ze niedlugo bedziesz jak kolezanka.... pozytywne myslenie.... babolu... tu nie mozemy sie smutacc z powodu @ ... tylko liczymy dni i aby do owulki... A niech sie pojawi REA- ta Cię do pionu dorpowadzic... Chciejka to owocnych przytulanek.... i napisz co gin powiedzial... w sumie ciekawa jestem.... moze zima i babole nie przyjda, kolejka bedzie mniejsza i się dostaniesz.... do znawyc naszych problemów...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować