Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mon1czka25

łóżeczko tradycyjne czy turystyczne?? co polecicie

Polecane posty

Witam, moja dzidzia przyjdzie na świat za 1,5 m-ca więc czas wybrać łóżeczko tylko nie wiem które będzie lepsze... tradycyjne ze szczeblami czy turystyczne na kółeczkach jak myślicie??

Gość deli26
ja cały czas byłam zdecydowana na turystyczne,a co do czego mamy zwykłe...

Gość My mieliśmy początkowo
tradycyjne, teraz mamy turystyczne i uważam że to drugie jest lepsze. Po pierwsze jak mały się kręci (a strasznie się kręci podczas snu) to nie ma możliwości uderzenia się. Po drugie ma doskonałą widoczność przez siateczkę. Po trzecie gdy jechaliśmy do rodziny wzięliśmy je bez problemu ze sobą.

kiedy oglądałam w necie na allegro turystyczne bardzo mi sie podobały takie kolorowe i praktyczne ale kiedy zobaczylam w sklepie z bliska zaczelam sie zastanawiac czy to łóżeczko wytrzyma 3 lata?? wydaje sie byc wykonane z kiepskich materiałów głównie to ortalion i czy maluch jest bezpieczny w łóżeczku na kółkach?? z drugiej strony drewniane jest twarde i kiedy dzidzia upadnie może zrobić sobie krzywde... i juz sama nie wiem co wybrać.

Gość Anialisa
Ja kupiłam swojemu synkowi właśnie takie kolorowe turystyczne an allegro. I powiem ci, że moje jest wyjątkowo porządne, z porządnych i trwałych materiałów. Mały ma teraz 9 miesięcy, przewraca się w tym łóżeczku strasznie, a krzywdy sobie nie robi. Ja dokupiłam jeszcze dodatkowy piankowy materacyk, żeby było mu wygodniej i jest ok:) Łatwo można je umyć, przetrzeć, no i złożyć w razie wyjazdu. Sprawdź łóżeczka Bee Bee (z budką i moskitierą, na siatce misio) i koniecznie popatrz, żeby miało standardowe wymiary 120x60, bo nie wszystkie mają takie.

ja tez zastanawiam się nad takim łóżeczkiem tylko boje się że bedzie mało stabilne :( co wy na to?

Gość jaaaaaaaaaaaa11
nie wiem ja mam normalne, teraz synek ma 1,5 roku i calkiem usunelam szczebelki ma tylko ochronki boczne... jesli chcesz turystyczne musisz koniecznie dokupic PORZADNY materac, pianki do niczego dla kregoslupa.

Gość Anialisa
Pomyliłam materace, w łóżeczku mojego synka nie jest piankowy, a kokosowy, specjalnie sprawdziłam. Kosztował około 60 zł, więc to nie może być zwykła pianka. A co do stabilności łóżeczka nie mam żadnych zastrzeżeń. Moja córka 11 lat temu miała drewniane łóżeczko i to ono właśnie skrzypiało i trzeszczało od jej akrobacji i wygłupów. Ponadto ciągle się bałam, że włoży główkę pomiędzy szczeble i sobie coś zrobi. Turystyczne jest dla mnie pełnowartościowym łóżeczkiem, a do tego bezpieczniejszym i przyjaźniejszym.

Gość jaaaaaaaaaaaa11
ja polecam materace anty alergiczne, jakies warstwowo cos tam, ja za swoj zaplacilam ok 400zl, i taki polecaja lekarze...

Gość wiem ze rodzice sa rozni
z tymi kokosowymi materacami to sciema. widziala przekruj tych materacy. z jednej i drugiej strony jest napchane kokosu i gryki moze centymetr, a podspodem jest zwykla pianka :O matkom sie wydaje, ze dzieci spia na porzadncyh materach,a wszystko i tak jest chinskm szajsem. na szczescie dzieciom nic po nich nie jest.

Gość gosc11111111111111111111111111
moim zdaniem zdrowsze tradycjnyje.mam i takie i takie.w turystycznym beznadziejny materac dzielony co nie jest zdrowe dla kregoslupa no i zawsze lepszy przeplyw powietrza w zwyklym jest