Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Artigiana

Zdrowy sen malucha a obawa o laktacje

Polecane posty

Dziewczyny prosze o poradę. Otóż moja córeńka wczoraj skończyła 2 miesiące, karmimy się piersią. Odkąd wprowadziłam rytuał zasypiania o tej samej godzinie i w tych samych okolicznościach jej sen w nocy znacznie sie zaczął wydłużać. Ponieważ pieknie rośnie lekarka powiedziała by pozwolić jej spać ile zechce. Ale mam jedno pytanie, czy jeśli pozwolę jej spać dłużej niż 7 godzin (bo ona chętnie przesypiałaby nawet 8-9) to czy nie zaburzy to mojej laktacji? Dodam że nie da jej się po tych 8 godzinach dostawić tak by opróżniła oba cycki, po jednym zaraz zasypia i budzi się po kolejnych 3 godzinach, czyli drugi cycek jest \"nieużywany\" 11-12 godzin. Jak sądzicie?

u nas bylo tak ze corka od 2 dnia zycia do ukonczenia 4 m-cy spala w nocy po 10-12 godzin od 4 m-ca budzi sie w nocy kilka razy wiec po pierwsze korzystaj ze snu poki mozesz a po drugie laktacja jest tak sprytnie pomyslana ze dostosowuje sie do potrzeb malucha... dodam tylko ze nadal karmie piersia a corka ma 8 m-cy...

Tak, też mi się wydaje że masz promocję. Moja do ukończenia 3 miesięcy spała ładnie w nocy, z jedną pobudką około 4-5. Potem zaczęły się dwie pobudki. Najgorzej było w okolicach 9-10 miesiąc. Teraz znowu mamy dwie pobudki :D (a ma 13 miesięcy)

Gość ja aabb
zazdroszcze,moja ma 4 mies. a cały czas budzi się co 2,3 godziny,marzę o przespaniu calej nocy :]

Artigiana sen twojej córeczki nie zaburzy twojej laktacji. Jeśli masz po nocy problem ze zbyt pełnymi piersiami to przystaw malutką do jednej a po chwili do drugiej, albo odciągnij pokarm z tej \"nieużywanej\" tak trochę.