Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

all4you

Dlaczego faceci unikają samotnych kobiet z dzieckiem?

Polecane posty

Chciałabym usłyszeć wasze opinie o znalezieniu odpowiedniego faceta, jeśli ma się już dziecko z poprzedniego małżeństwa. Jest to dla mnie ważne, bo to jest własnie opis mojej sytuacji. Jestem 30 - letnią rozwódką i mamusią wspaniałego czteroletniego chłopca. Do niedawna miałam szczęśliwą rodzinę jadnak dwa lata temu mąż zostawił mnie dla innej, młodszej kobiety (właściwie 19 letniej dziewczyny). Teraz staram się znaleźć innego faceta, takiego, który by mnie kochał, szanował i w pełni akceptował moje dziecko. Jest to jednak bardzo trudne, ponieważ faceci unikają stałego związku z takimi kobietami jak ja. Nie chodzi o to, że jestem brzydka, wyuzdana, czy nieznośna, oni po prostu boją się, ze nie dadzą sobie rady jako ojcowie mojego dziecka. Nie szukam męża, na razie, ale stałego partnera, który będzie dla mnie wsparciem, otoczy mnie opieką i czułością. Nie chcę na przymus zmuszać mężczyzny żeby od razu stał się ojcem dla mojego synka, bo on już ma ojca, którego kocha i który kocha jego, chce tylko aby go nie odtrącał i nie traktował jak jakiegoś piątego koła u wozu. Proszę pomóżcie, bo już nie wiem co robić. Od czasu rozwodu miałam juz kilku partnerów, ale po pewnym czasie wszyscy uciekali, a kiedy pytałam dlaczego to robią, odpowiedź zawsze była podobna \"z powodu twojego dziecka\". Liczę na wasze cenne rady. Pozdrawiam

Gość dzej zi
Unikaja, bo chca sie zwiazac z kims bez bagazu. To chyba naturalne, prawda?

Drogi Gogi Bubu! Twoj wypowiedź jest bardzo obraźliwa i nieuprzejma. W związku z tym co napisałaś/eś uważasz, że kobieta wychowująca samotnie dzieckop nie zasługuje na kolejną szansę i szczęśliwe życie z innym mężczyzną?

Drogi Gogi Bubu! Twoj wypowiedź jest bardzo obraźliwa i nieuprzejma. W związku z tym co napisałaś/eś uważasz, że kobieta wychowująca samotnie dzieckop nie zasługuje na kolejną szansę i szczęśliwe życie z innym mężczyzną?

Gość eeeeeEEEEEeeeeeeeee
A ja myślę, że boją się odpowiedzialnośc i pełnego zaangażowania. Zawsze jest taka obawa, że jeśli coś się nie uda cierpi również dziecko. W zasadzie jeżeli ktoś bardzo Cię pokocha, to Twój maluch nie będzie żadna przeszkodą. Może poprostu nie trafiłaś na właściwego faceta.

Gość dzej zi
All4you, jasne, ze zasluguje, ale powinna raczej szukac milosci wsrod rozwodnikow czy facetow z dzieckiem.

Gość ekati
Po prostu miałaś pecha. Byłam w takiej samej sytuacji. Kiedyś facet nie wiedział jak mi powiedzieć, że chce tylko i wyłącznie seksu, to stwierdził, że nie jest gotowy na bycie ojcem dla mojego dziecka i żebym na nic poważnego nie liczyła, bo jestem fajna ale tylko do zabawy. Doszło do kłótni w czasie której dowiedział się, że moje dziecko jednego ojca już ma i mu to w zupełności wystarczy. A potem obraził się bo spotkał mnie na na kawie z kimś innym... Takich przypadków miałam kilka. Aż do czasu kiedy poznałam mojego męża. Sam ma dziecko z pierwszego małżeństwa, ale to nie przeszkadza mu traktować mojego syna jak własnego. Zresztą świetnie się dogadują. I małemu nie przeszkadza, że czasem coś mu każe ktoś niespokrewniony. W końcu spotkasz jakiegoś normalnego faceta dla którego twoje dziecko nie będzie stanowić najmniejszego problemu.

Gość proletaryat
mysle ze powinnas olac ten topic - czytajac te wypociny wpadniesz w jeszcze wieksza depresje.

Gość proletaryat
skoro z niego taki super tatus byl to dlaczego ona ma problem ze to faceci unikaja ...........

Gość dzej zi
Kiedy bylyscie wolne i bezdzietne, to pewnie same nie chcialybyscie zwiazac sie z dzieciatym. Nagle zostalyscie na lodzie z dzieckiem i jestescie wielce zdziwione, ze wolni faceci pragna zwiazku z wolna kobieta(wolna w sensie bez zobowiazan).

>> kobieta wychowująca samotnie dzieckop nie zasługuje na kolejną szansę i szczęśliwe życie z innym mężczyzną? Szczerze to nie obchodzi mnie kto na co zasługuje. Napisałem Ci jakie jest podejście 99% do kwesti samotnych matek :o Poza tym, jak byłyście bezdzietne, to też nie oglądalyscie się za facetami wychowującymi dzieci. Nie wymagajcie od nas tego, czego kiedyś same nie byłyscie w stanie zaakceptowac.

Gość bo wiesz
ci faceci prawdopodobnie nie chcą mieć nawet własnych dzieci (no może kiedyś.....bardzo kiedyś) nie należą do ludzi którzy kochają dzieci i nie widzą jak piękne jest dziecko.....................może kiedyś im się zmieni i dorosną do tego postrzegają dziecko jako kłopot i absorbent czasu kobiety....dziecko pochłania czas kobiety finanse....nie chcą inwestować w cudze dziecko (nawet własnego nie chcą ...bo to kosztuje i odpowiedzialność) mają do wyboru wiele kobiet do seksu (bezdzietnych kobiet) trafiasz na nieodpowiednich facetów szukaj odpowiednich I wiedz że statystyki są bezwzględne ....zaledwie 17 % kobiet rozwiedzionych wchodzi w ponowne trwałe związki (niewiadomo jak szczęśliwe to są związki), następne 20 % rozwiedzionych wchodzi w związki nie przekraczające 5 lat a potem rozstanie, pozostałe osoby to różnie ale w zasadzie pozostają na trwałe singlami. Głównym powodem utrudniającym znalezienie odpowiedniego partnera jest pragnienie znalezienia romantycznej miłości....mało realne.

>> Gogi Bubu wszyscy sie uczą na błędach Chyba nie sądzisz, ze ja będę kimś, kto z litości weźmie sobie kobiete z dzieckiem "bo kiedyś popełniła błąd"? :o

Gość A ja powiem.....
jestem kobietą, rozwódką ale bez dzieci i niestety nie chciałabym się wiązać z facetem, który ma już dziecko, nawet jeśli dziecko mieszka z matką. I uważam, że najrozsądniej jest jak dzieciaty facet szuka dzieciatej kobiety i odwrotnie. Kiedyś spróbowałam spotykać sie z dzieciatym panem. Długo nie wytrzymałam. Miałam zwyczajnie dość tego, że pan często odwoływał spotkania bo akurat dziecko potrzebowało jego obecności. Po co sobie utrudniać życie?

>> nie należą do ludzi którzy kochają dzieci i nie widzą jak piękne jest dziecko..................... Co ty bredzisz? :o Owszem, piękne, ale swoje, a nie cudze.

Gość elle22
bo wiesz, nie tworz z laski swojej takich pseudoteorii. Wiekszosc facetow chce miec dziecko, ale z kobieta, dla ktorej tez to bedzie I dziecko. To normalne i nie ma co tu wyzywac facetow od niedojrzalych, nieodpowiedzialnych czy nienormalnych. Ja tez nie chcialabym ukladac sobie zycia z facetem z zobowiazaniami.

Dziwi mnie że ktoś reaguje na chamów typu Gogi Bubu . Co do tematu... a co tu radzić? Trafisz kiedyś na takiego co zaakceptuje twoją sytuację życiową i tyle.

*sami* nie wierzysz? To przeczytaj sobie wypowiedzi w tym temacie i przekonasz się, że to nie żadne bzdury...

eee to nie tak ale ja to nienormalna jestem wiec sie nie licze i nie wypowiadam

>> postrzegają dziecko jako kłopot i absorbent czasu kobiety.... A nie jest absorbentem czasu kobiety? :o:o >>....nie chcą inwestować w cudze dziecko Noooooo :o To rzeczywiście nienormalne :o

Do autorki... Faceci unikają samotnych kobiet z dzieckiem, bo są samotne i w dodatku z dzieckiem. Smutna prawda.

każdy pisze prawie nikt nie chce. a gdyby was spotkała taka sytuacja?? sami pozdrawiam:) i jeszcze raz 100 lat:) hehe

Gość to jest pewien problem
dla mężczyzny z "czystym kontem" czyli bezdzietnym kawalerem rozwodnik inaczej na to spojrzy - zresztą mnóstwo jest właśnie takich par - rozwodnik - rozwódka nie widzę problemu

Aha i jeszcze jadno, ja nie wymagam od faceta żeby dawał na utrzymanie moje, czy mojego dziecka. Sama pracuje i stac mnie żeby zadbać o nasze bezpieczeństwo i to zeby niczego nam nie brakowało. Po za tym jak już mówiłam, on ma ojca, który płaci na niego alimenty.

>> gdyby was spotkała taka sytuacja?? To miałbym problem, ale póki go nie mam, to się nie martwię 🖐️