Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonieczka87

najlepsze teksty waszych maluchów

Polecane posty

Gość Mamusia 2 chłopców
Przepraszam : KOLĘDA

Gość ulkajam
to mi sie przypomniało ja ja byłam mała .....i módl sie za nami GRZECZNYMI.....

Gość kartonick
Z cyklu zagadki: Mamusia: co to jest: małe, białe i się zakłada na gołe ciałko? córeczka: ząbki :)) M: co to jest: ma cztery kółka i służy do przewożenia różnych towarów? C: siatka na zakupy:)) M: coreczko, wytrzyj pup C: już wytrzona :))

Gość kartonick
miało być wytrzyj pupę of kors

Gość kartonick
W autobusie (pełnym ludzi): my siedzimy a na przeciwko pan z wielką brodą i wąsami. C: ten pan to ma dobrze (wszyscy oczywiście słuchają bo córeczka niesrępowana pełnym głosem opowiada) M: a czemu? C: bo jak kicha to mu się wszystkie gile do brody chowają i nie musi nosić chusteczki jak ja :))

z opowiesci rodzinnych:) pewnego razu zabralam moja 2.5roczna siostrzenicę nad jezioro,nosila wtedy pampersy i powiedzialam jej ze ma mi powiedziec jesli bedzie \'\'cos\'\' chciala zrobic;)ona po chwili zabawy mowi do mnie ze nie chce juz sie bawic w wodzie bo tamten pan zrobil kupke w majtki(pan-ok35lat) ze smiechu nie dałam rady jej wytlumaczyc ze to co pan ma w majtkach to nie kupka:D:D:D:D:D

Moja córka oglądała zdjęcia upamiętniające czasy, gdy jeszcze siedziała w moim brzuchu. -Mamo, a czemu ty masz taki duży brzuch?? - No bo ty w nim jeszcze siedzisz.... Mysli, mysli i nagle z błyskiem w oczach stwierdza: -No to siostrę urodzi mi dziadek, a pewnie nawet za jednym zamachem dwie, bo ma większy brzuch od ciebie wtedy :D

Gość vjhbjmnbj
moj synek (2,5 roku)jadł obiad troszke przy tym paprajac mowie mu synus jedz ładnie a on do mnie masz swoj obiad to sobie jedz

Gość jeszcze jedna historyjka
Tą historię opowiedziała mi siostra. Była w banku, a tam duża kolejka do okienka, bank pełen ludzi, no i między innymi dziewczynka z mamą. Cały czas pyta długo jeszcze, chodźmy stąd, chce do domu...... Mama ją uspokaja. A ona w końcu mówi- jak stąd nie pójdziemy,to powiem babci,że brałaś do buzi tata siusiaka :)

ostatnio jak byliśmy na wyjeździe weekendowym- mój 3,5 letni synek nudził się bo nie było tam dzieci- nagle się pojawił chłopczyk, ale wstydził się, więc ja mówię do mojego synka- idź zapoznaj się z kolegą- mój mały leci do chłopczyka i krzyczy- hey kolega nie wstydź się, chodź walniemy flaszkę- mam Picolo :)

Moja córcia oglądając mój brzuch kiedy byłam w ciąży z drugą córcia pyta czemu mam taki duży brzuch mówię jej że tam mam dzidzie a ona na to a jak zjadłaś

Maks śpiewa kolędę: \"Chwała na wyskokości, chwała na wysokości, a pokój na dole\" :)

pije wodę Jana, bo mam kamień na nerce- synek do mnie- mamusiu daj mi też tej wody zdrowotnej-ja na to- Misiu ale dzieci nie mogą jej pić bo to jest woda jak ktoś ma chore nerki. Po chwili synek przybiega do kuchni i mówi- mamuniu bardzo mnie boli nerka, możesz dać mi tej wody-pytam go- a gdzie cię boli- a on na to- no w gardle :)

Gość kikoo
ta historia w banku to nie wydarzyla sie czasem w sieradzu? albo po porstu oblatana historia bo tez ja slyszlam;p

mój synek zapytany co było na obiadek w przedszkolu odpowiedział, że barszczyk ukraiński- maż się go pyta a wczoraj co było- też barszcz ukraiński -odpowiada synek- ja wyczytałam na tablicy z jadłospisem, że była surówka z kapusty pekińskiej i pytam go- a nie było czasem takiej surówki jak lubisz z kapusty pekińskiej- nie - odpowiada zdenerwowany już- to coś niemozliwe- zastanawia się maż- codziennie barszcz ukraiński- mały już bardzo poirytowany odpowiada- mówię ci wczoraj był barsz ukraiński a dzisiaj też był barszcz!-ukraiński znów?-pytam- nie!-odkrzykął synek-dzisiaj był barszcz pekiński :)

Gość mandarynka...
jeszcze jedna historyjka Tą historię opowiedziała mi siostra. Była w banku, a tam duża kolejka do okienka, bank pełen ludzi, no i między innymi dziewczynka z mamą. Cały czas pyta długo jeszcze, chodźmy stąd, chce do domu...... Mama ją uspokaja. A ona w końcu mówi- jak stąd nie pójdziemy,to powiem babci,że brałaś do buzi tata siusiaka świetny tekst :D

kiedy bylam w ciazy z drugim dzieckiem,mowie do corki pokazujac na widoczny juz brzuch: - widzisz, bedziesz miala braciszka, albo siostrzyczke corka sie zamyslila, rozmarzyla i mowi: -nooooo, albo wiewiorke...

siedzimy z corka w poczekalni u dentysty, nagle przychodzi pewna kobieta i siada obok. A to taka paniusia byla, miniuwa i czarne, skurzane kozaki do kolan na wielkim obcasie. Kinga tak patrzy na nia, przyglada sie pare minut i na caly glos mowi z pogarda w glosie: - zobacz, ta pani mi gole nogi i jakie dziwne buty, ktoi chodzi w takich butach....

Mój brat cioteczny ( w tej chwili już 12 letni kawaler) - jakieś 2 latka -przy okazji jakiejś imprezy - moja mama mówi "Panie Zdzisławie, szampan", a Młody na to - "Zdzichu! Lampan" :classic_cool:

Gość mandarynka...
moja córka bawi się metrówką i pyta się proszę pani ile kosztuje ten kawałek ręki ja jej na to 5 zł.a ona to proszę urwać

Gość /*/*/*
"opowiesci rodzinnych pewnego razu zabralam moja 2.5roczna siostrzenicę nad jezioro,nosila wtedy pampersy i powiedzialam jej ze ma mi powiedziec jesli bedzie ''cos'' chciala zrobic ona po chwili zabawy mowi do mnie ze nie chce juz sie bawic w wodzie bo tamten pan zrobil kupke w majtki(pan-ok35lat) ze smiechu nie dałam rady jej wytlumaczyc ze to co pan ma w majtkach to nie kupka " angioletto hahahahaha aleee ,smieszne, widac wszystkich w rodzineie macie ułomych.czy wszyscy też maja nadwagę?

mój brat - 5 lat 1. jedziemy w 4 autem, ja z Tatą z przodu, Mama z Młodym z tyłu, Mody dokucza i zaczepia Mamę, więc Mama go mapą po ręce mapą strzeliła na co Młody ze stoickim spokojem: - "Popsujesz mapę - i nie będziesz miała...." :) 2. Młody załadował sobie w kieszeni spodni pełno cukierków. Mama pyta czy ma cukierki? On mówi że nie. Mama widzi że ma, mówi za dużo wziąłeś i zaczyna mu wyjmować je z kieszeni. Na co Młody: - " Sama mówiłaś że nie wolno grzebać po czyiś kieszeniach...." Spasowała...... :) 3. Dla mnie HIT!!!!!! :) Ogląda z Tatą Czterech pancernych zaraz po Świętach Wielkanocnych Młody pyta - Tato a Pancerni to byli dobrzy czy żołnierze? - Dobrzy - odpowiada Tato - Aha czyli to nie oni zabili Jezusa??? :D:D:D

Gość Eliza xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kiedys, podczas mojego pobytu w toalecie (zmienialam wtedy podpaske), moj czteroletni syn otworzyl drzwi i przez chwile mnie obserwowal. Zauwazylam, ze ma nieciekawa mine. Juz chcialam pytac go, co sie stalo, a on wypali: "urwanego masz?" :D Myslalam, ze padne...

Moj brat - 3 latka Nasz wujek ma domek na wsi i kury, w wakacje kury wlazily mu do domu wiec odganial je noga... Pewnego dnia moj brat siedzial na schodach, mama chciala przejsc, a ze nie mogla to lekko tracila go noga, a maly ze lzami w oczach mowi: \"A co ja jestem, a co ja jestem kula?\" Nie wymawia R :)

Gość i jeszcze cos
corka znajomej do swojej mamy w autobusie na glos miala wtedy z 6 lat'''mama czemu nie kasujesz biletu???'' ta sama dziewczynka w rozmowie ze swoja ciocia ktora do niej podczas ogladaja foto mowi ze ladne wypadla na zdjeciu a ona na to ''nie wypadlam tata mnie trzymal'' ta sama dziewczynka w autobusie do mamy ''a czemu tata jest w wiezieniu''

Gość mojej znajomej córka
kiedy razem byliśmy na zakupach przy kasie, już po skasowaniu produktów pani sprzedawczyni nie miała wydać 2gr,więc mówi że przy okazji a mała mówi "to ja pani pożycze" :-D Innym razem,ze znajomą i jej córką wsiadałyśmy do autobusu i chciałyśmy kupić bilety u kierowcy, znajoma nie miała drobnych i szuka po torebce a jej córka tuż przy kierowcy "powiedz mu że doniesiesz" :-p