Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka_

Śluby - październik 2009

Polecane posty

Bajbajka 🌼 to tak, jak mnie od paru dni ;) ale taki, że aż miałam problem z oddychaniem ;) No, ale żeby dziś się nie stresować Mężulek zabrał mnie na zakupki :D A jutro zabiera do Teatru :) Twoja podróż pewnie już dobiega końca, mam nadzieję, że tak jak chcieliście - będziecie na 17 :) Daj nam koniecznie znać :*

hejka:) już w Szkocji, udało nam sie złapać wcześniejszy autobus na prom i 0 13 już płynęliśmy. dzisiaj miałam najdroższą przejażdżkę taxi w swoim życiu - zapłaciliśmy 90 funtów:0 ale coś za coś. już w "domku" jesteśmy:) ide zaraz sie kąpać i nic nie robić:) juz z grubsza sie rozpakowaliśmy. nasza szefowa zmieniła autko - się jej powodzi:D ale teraz chociaż ma bardziej użyteczne, a nie jak wcześniej tylko ona i jej pies sie tam mieścili:D miłego wieczorka Wam życzę:*

Bajbajka 🌼 Ciesze się, że Ty już cała i zdrowa na miejscu :) To od kiedy zaczynacie prace? Od poniedziałku?

ViVieen🌼 mój Misiek już jutro zaczyna, a ja w pon, ale cały tydzień mam generalne sprzątanie(nie mam śniadań:() i kolacje, a w któryś jeszcze pokoje.

Bajbajka 🌼 No to długo sobie nie poodpoczywacie :( Ja Was strasznie podziwiam za ta ciezka prace :) naprawde sama nie wiem czy j bym temu podolala nawet nie fizycznie, bo wbrew pozorom silna ze mnie dziewczyna ;) ale psychicznie.. Ja chcę się zapisać na fitness od kwietnia :) tak, żeby poprawić swoje samopoczucie :) w sumie cały zeszły rok nie chodziłam, a wcześniej to tak prawie cały czas przez ostatnie 2-3 lata ;) więc wiem, co mówię :)

Fajnie Bajbajko że udało wam się zdążyć...:) oj to za długo nie odpoczniecie..no ale mam nadzieje że podczas pobytu w Polsce udało wam się naładować akumulatory na dłuższy czas:) Vivieen mi się zawsze podobały tego typu zajęcia..tylko że ja mam wszędzie daleko teraz.. i chyba póki co zostają mi tylko spacerki z Julką:) a jak tam samopoczucie przed jutrem??? no i jak po wizycie w teatrze?

Magggi 🌼 Dziękuję :) Samopoczucie chyba ok ;) najgorzej było w piątek :( chyba wtedy przechodziłam załamanie, a teraz cieszę się, że to już jutro, bo nareszcie będę to miała za sobą ;) A w teatrze fajnie, bo przynajmniej na chwile mogłam zapomnieć o jutrzejszej obronie ;) żałuję, że jedynie jest tak późno o 12 :/ jakby była rano - miałabym to szybciej za sobą ;) Bajbajka 🌼 już zaaklimatyzowani? :)

no to jeden dzień za nami:D hehe, jeszcze tylko.... dużo:D cały dzień sie byczyłam, wiec nie mam co za dużo napisać. Jutro zaczynam generalki, wiec wstanę sobie o 7 i pójdę na 7.1,bo Misiek też ma wcześniej śniadania.a teraz mój mężuś w pracy:* ViVieen🌼 już chyba wystarczająco sobie odpoczęliśmy, wiec teraz do pracy bez marudzenia;)powiem Ci, że ja też sie sama podziwiam... fizycznie jest tylko czasami ciężko, a psychicznie częściej dopada zwątpienie. ale mam nadzieję, że teraz te 8(a może więcej) miesięcy szybko zleci... Też bym chciała na fitness:) kiedyś chodziłam na aerobik, nawet brałam udział w zawodach:) brakuje mi takiego zmęczenia... Mam nadzieje, ze nie stresujesz sie za bardzo;) będzie dobrze! A na czym byłaś w teatrze? Magggi🌼siły są, tylko żeby była praca;) spacerki, zwłaszcza ze swoim bobaskiem sa boskie:)

No Vivieen doczekałaś się:) oczywiście kciuki będę trzymać:) heh a Julka już trzyma:) obie rączki zaciśnięte w piąstki:) Bajbajko czyli pewno o tej porze już sprzątasz na całego..trzymaj się i żeby Ci praca jak najszybciej szła:) a Madeline a co tam u Ciebie??? Ale mają dziś super pogodę Ci co na wagarach:) my dziś na pewno spacerku nie odpuścimy:)

No Dziewczyny.. Za kciuki jeszcze nie-dziękuję ;) Zbieram się powoli i ide walczyć! :)

Vivieen mama nadzieję że już po walce:) i że bardzo cię nie wymęczyli:)

Teraz Wam mogę podziękować Dziewczyny - za kciuki i wsparcie :) :) :) Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję :) :) :) Stresik oczywiście był, ale nie przeszkadzał aż tak bardzo ;) No, chyba z 50 min mnie męczyli, ale strasznie pozytywnie ;) gdybym mogła z chęcią posiedziałabym i dłużej ;) a tak to jestem już w domku.. przeszczęścliwa :) bo.. wiosna przyszła do nas dziś :)

ViVieen, gratuluję! Ale ja Wam dziewczyny zazdroszczę Wiosny. U nas zimno, w sobotę spadł śnieg, całe szczęście już stopniał. Mam nadzieję, że i tu się w końcu ociepli. Ja jestem cała zawalona pracą. Teraz taki okres, że dużo nauczycieli choruję, więc mam zastępstwa. No i gorący okres konkursów trwa... Do tego teraz w każdy weekend mam zajęcia z podyplomówki. Najbliższy wolny weekend to święta. Powiem Wam, że zmęczona już strasznie jestem.

Madeleine 🌼 Dziękuję :) Nie martw się - wiosna na pewno jutro do Was zawita :) U nas śnieg spadł w sobotę, w niedzielę stopniał, a dziś zaświeciło słoneczko :) aż chce się żyć :) Mówię Ci - gdy ujrzysz słoneczko sił Ci troszkę przybędzie :) No, niestety taki okres :/ nie tylko nauczyciele chorują.. A zastępstwa? czemu nie? wkońcu są dodatkowo płatne :) Jaki okres konkursów miałaś na myśli?

A tak wogóle to dziś bez jakichś większych szaleństw oblewania ;) Byliśmy na ryneczku, zaraz za szybką i rozkoszowaliśmy się słoneczkiem przy piwku :)

Witam Was:) Mam wrażanie, że los non stop rzuca nam kłody pod nogi:( wczoraj szefowa poinformowała nas, że 14 kwietnia przyjeżdża jakaś para,która będzie z nami mieszkać w hotelowym mieszkaniu! na dodatek to jacyś Szkoci😡 kuźwa nawet nas nie zapytała, ani nie poinformowała wcześniej, tylko nie stąd nie zowąd. mój mężulek jest tak wkurzony, że masakra...tym bardziej ze jej mówił, że ma znajomych którzy chcą z nami pracować... a ona jak zwykle zapomniała "now is too late"😠 nie wyobrażam siebie wspólnego mieszkania z obcymi ludźmi, w dodatku obcokrajowcami:/ Zdecydowaliśmy, że jak będą jakieś mega problemy z zwijamy żagle,niestety:( chyba ze damy rade przez te około 5 miesięcy... ViVieen🌼 gratki:) cieszę sie ze już jesteś po stresie:) i że dobrze Ci poszło!o kurczaczek, dość długo Cię męczyli. Madeleine🌼 a u mnie na wyspie rano jest jesień a popołudniu wiosna... Magggi🌼a dzięki:) praca idzie dość dobrze,chociaż nie lubię generalek. ale od przyszłego tyg.wracam na śniadania:) a jak Julcia?

Vivieen moje gratulacje:) super że już masz to za sobą:) zatem Julki kciuki pomogły choć troszkę:) a swoją droga to faktycznie trochę długo Cię męczyli...dobrze że choć Ci to za bardzo nie przeszkadzało:) no i mam nadzieję że to mega oblewanie jeszcze nadrobisz:) heh to teraz się będziesz nudzić???;) Madeline współczuje ogromu pracy:( ale tak to już jest miną konkursy nadejdzie znów czas na zamieszanie przed klasyfikacją na koniec roku..ech byle do wakacji no nie??? Trzymaj się tam i od czasu do czasu do nas zajrzyj:) no i korzystaj z wiosny:) Bajbajko kurcze to nie za ciekawie...faktycznie szefowa mogła jakoś inaczej to rozwiązać..ale może akurat oni okażą się w porządku i jakoś się będziecie dogadywać:) A Julka w porządku:) dziś huśtałyśmy się na huśtawce przez 2,5 godziny:) Słodziak mój mały:) tylko nadal katar ją męczy i ta wysypka...ale może i to minie:) jakiś mnie taki głupi optymizm dopadł razem z tą wiosną;)

Witam wiosennie :) Nudzić? O nie! ;) Nie dość, że dziś tak naprawde dopiero dobrze się wyspałam, to pomyłam 2 okna ;) no i poprasowałam ;P Bajbajka 🌼 No to nieciekawie :/ ale z drugiej stronym, myślę, że jak zaciśniecie ząbki, to jesteście w stanie wytrzymać te 5 miesięcy ;) to tak, jakby się cofnąć do czasów studiów i mieszkania na stancji ;) a może nie będzie tak źle? :> Magggi 🌼 no prosze, jak ładnie :) a optymizm nigdy nie jest głupi ;) nawet jeśli taki chwilowy ;)

O kurcze Vivieen jak ambitnie:) widzę że wraz z wiosną przyszły do Ciebie również wiosenne porządki:) ja też bym chętnie okna pomyła bo przez czas ciąży wszyscy marudzili żebym tego nie robiła..tyle że u nas chyba na deszcz się będzie zbierało..szkoda bo pewno ze spaceru nici...:(

Hehe, ano ambitnie, ambitnie :) Mam nadzieję, że ta radość wiosenna szybko mnie nie opuści ;) Dzisiaj w pracy tak miło mnie wszyscy przywitali :) Naprawdę - było bardzo przyjemnie ;) a i ciasto wszystkim smakowało :) tyle, że nie było moje tylko kupione raniutko w piekarni :( mam nadzieję się kiedyś i z pieczenia poprawić ;) A po pracy poszłam się zapisać do biblioteki, którą mijam w drodze do i z pracy ;) Do tej pory korzystałam tylko z tych w rodzinnym mieście ;) a to było daaawno.. ale mam nadzieję wrócić do czytania ;) wypożyczyłam sobie 2 pozycje, ale kompletnie zapomniałam, co mi Madeleine polecała.. tzn. zapomniałam autora :( no, więc zajrzę sobie pare stronek wcześniej i następnym razem ;) chyba, że tu zajrzy i wcześniej mi przypomni ;) Poza tym weekend najpierw jedziemy na zaległe urodziny teściowej ;) a potem oblewamy z moimi Rodzicami :) Myślę, że będzie fajnie :D Pozdrawiam ciepło i słonecznie :)

Fajnie Vivieen:) widzę że tryskach optymizmem:) i oby tak dalej:) To w pracy to rodzice to teściowie:) samo świętowanie się szykuje:) Super:) A co do biblioteki to szybko sobie zajęcie znalazłaś żeby się nie nudzić:)

Sparks i Picoult - lubię to! ;p. Ostatnio czytam też Emily Giffin. Spokój to ja będę miała teraz w wakacje ;) Konkursy się jeszcze nie skończyły, a już doszły próbne egzaminy gimnazjalne w 1 i 2 klasach. Jestem jedyną nauczycielką tego przedmiotu w szkole, więc wszystko muszę robić sama i tylko z zazdrością patrzę na anglistki. Wszystkim się dzielą. Bajbajka, współczuję Wam tej sytuacji. Też nie wyobrażam sobie mieszkania z obcymi ludźmi, ale tak sobie myślę, że często człowiek jest w stanie znieść dużo więcej, niż myśli ;)

Oj współczuję Madeline...ale do wakacji już wcale nie tak daleko:) głowa do góry:) a to że jesteś sama to faktycznie ciężko ale za to masz satysfakcję że zrobiłaś to sama:)

Witam :) Magggi 🌼 - Dzisiaj nam się troszkę pogoda popsuła :( a optymizm wciąż jest ;) tylko oprócz tego, że butki mnie obtarły (co wiosnę zawsze obcierają :( choć z 3 latka już mają ;) ) to jeszcze coś zmęczona jestem.. Moj mąż poległ ;) A tak poza tym - to oglądaliśmy dziś roletki, bo choć słoneczko uwielbiam, to nie lubię jak prosto w okienka zagląda ;) chyba zamawiać będziemy w poniedziałek ;) tylko się jeszcze musimy zastanowić ;) Madeleine 🌼 Ohh, ale zleci do wakacji - zobaczysz ;) A jakieś plany macie? A z tą pomocą to ja uważam, że może pracy troszkę więcej, bo do podziału tylko dwie ręce, a nie cztery czy więcej ;) ale przynajmniej nie będziesz do żadnej innej nauczycielki porównywana ;) a wiesz, jak to dzieciaki zwykle mają w zwyczaju czynić ;) Ja bym na Twoim miejscu się cieszyła :) A za przypomnienie książek dziękuję :) Zapisałam, bo niedługo znów się do biblioteki wybiorę, a wtedy będę wiedziała już gdzie uderzyć ;* Bajbajka 🌼 A Ty się chyba przepracowałaś, bo coś nie zaglądasz ;) Popraw się natychmiast! :P

ViVieen, to jeśli mogę jeszcze tak dokładniej coś polecić, to ostatnio przeczytałam "19 minut" Jodi Picoult. Dodam tylko, że ponad 600 stron pochłonęłam w 1,5 dnia. Zrobiła na mnie ogromne wrażenie ;)

Dziękuję Madeleine 🌼 Czuję, że w tej kwestii można Ci zaufać :) Jeśli tylko książka wpadnie w moje ręce, to po takiej rekomendacji, masz to jak w banku, że wypożyczę :) Zresztą przypomniałaś mi inną książkę o podobnym tytule "11 minut" Coelho :) Zresztą Coelho wszystko przeczytałam, prócz ostatniej książki :( Ostatnio nie kupuję książek.. stąd biblioteka ;) Ale może kiedyś - znów uda się kupić parę fajnych pozycji ;) Dobranoc, bo ja powoli zmykam spać ;)

Tak, tak już się poprawiam:D i melduję się:) U mnie nic nowego, chodzę do pracy, wczoraj i dzisiaj miałam generalkę i pokoje sprzątałam, więc troszkę sie naganiałam. wieczorem mamy jakiś quiz night, więc może będzie sporo ludzi. Nasza szefowa zapomniała, że jej mówiliśmy, że mamy znajomych którzy są chętni do pracy😠ta baba jest tak zakręcona jak słoik na zimę.jeszcze nawet nam zaległej kasy nie wypłaciła, bo jak twierdzi nie ma za dużo gotówki... Magggi🌼optymizm nie może być głupi. to pewnie ta wiosna Cię tak nastraja:) oby tak Ci zostało jak najdłużej:) ViVieen🌼oj Ty pracusiu, zamiast troszkę odetchnąć po trudach, to Ty okna myjesz:D moje czekają i sie dopominają umycia, ale tu "nie ma sensu" - słowa koleżanki, bo i tak zaraz będą mega brudne, a to przez ta wodę morską, piach...ale chyba sie zmotywuje i je umyję... Cały czas myślę, że nie będzie źle, nastawiam sie pozytywnie. a nóż będą spoko, albo po miesiącu stąd uciekną:D tak zakłada ta nasza kumpela, dzięki której tu jesteśmy... pożyjemy zobaczymy. Ja po powrocie z "wygnania" też sie zapiszę do biblioteki,chociaż nasza to raczej taka niewielka, ale zawsze coś. zrobiłam błąd, że nie zabrałam sobie z Pl żadnej książki:( wiem, że maja polską księgarnie w Glasgow, więc może cosik sobie zamówię, a jak nie to e-book'i pozostają. A można wiedzieć co sobie wypożyczyłaś? Tylko pozazdrościć tego oblewania:) tylko nie pij za dużo,co by główka nie bolała;) Ja polecam Cobena! Już jestem,więc nie krzycz:P:D Madeleine🌼Kochana wakacje już niedługo, więc się nie martw. podzielam zdanie dziewczyn, że co sie samemu wykona, to wiadomo jak jest zrobione i masz satysfakcję,niestety tylko troszkę trzeba sie pomęczyć. Dzięki:) masz rację,człowiek potrafi wiele znieść, więc mam nadzieje, że nam sie uda i nie pozabijamy się. trzeba postawić sobie cel i dążyć do niego. Co sadzisz o książkach Giffin,warte polecenia? 1,5 dnia i 600 str? niezły wynik:) ja w jeden dzień pochłonęłam całą książkę "Obiecaj mi" Cobena, a liczy ona chyba coś ponad 400str.:) miłego popołudnia:)

Ech ja też chętnie bym coś przeczytała ale na razie mogę o tym zapomnieć...:( nie lubię się odrywać jak coś czytam..a przy Julce to niestety niemożliwe:(