lentilka 0 Napisano Marzec 14, 2009 czesc 2222!!! okazuje sie po przeczytaniu umowy, ze gdybym zaciazyla to tez nalezy mi sie maternity, wlasnie te £117, no to chyba teraz £125:-)))26tyg. musze miec przepracowane , yuhu!!! w pracy duzo sie dzieje, kazdy dzien inny, rozni ludzie, wczoraj bym sie prawie spoznila dzieki kochanemu mezowi i jego wskzowom:-))no ale jakos dalam rade... musialam :-)) ale fajnie juz za 6dni, nie wiem czy to prawda, ale podobno ma byc w Polsce w przyszlym tygodniu 12-15 st. wyobrazam sobie ze ze sloneczkiem :-)))naprawde pieluszki sa tansze tutaj niz w Polsce?no co Ty? ja zamawiam soczewki kontaktowe jednodniowe i tez mi wychodzi taniej niz w Polsce?dziwne rzeczy!!! a mnie to zawsze czasu brakuje na odwiedziny wszystkich :-( a my planujemy rodzinny wyjazd na pare dni do krakowa w maju albo czewcu, na razie w planach tylko zobaczymy jak sie to wszystko potoczy zwlaszcza w pracy u mojego M, czy zagladnie do nich kryzys czy nie? Fisiownia, jak tam @ przyszla wredota czy sie tylko czai?mam nadzieje, ze sie tylko czai i ze wkrotce bedziesz swietowac duzego wypasionego plusa na tescie!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 22222 Napisano Marzec 14, 2009 pogoda w polsce ma byc super mam nadzieje ze prognozy nie ulegna zmianie tak jak z funtem teraz jest za 4.7 a jeszcze kilka tyg temu byl za 5.30!!!co do pieluch to owszem malej kupuje te z lidla ale to nie w ramach oszczednosci poprostu (reszta pieluch jest mniej wiecej w tej samej cenie i z kolezanka probowalysmy chyba wszystkie)i najlepsze okazaly sie te najzwyklejsze z lidla za 5£ zero uczulenia czy odparzen dobra chlonnosc no i przedewszystkim dobrze trzyma wilgoc tylek od nich nie jest mokry!!ale moj M jak zawsze madrzejszy orginalne najlepsze i dlugo go przekonywalam do tych jak je nazwal ,,dziadowskich,,a teraz przyznaje mi racje!!a co do ceny to w polsce te same 29zl tutaj po kalkulacji(5£)-23zl wiec nie wszystko co orginalne to dobre tak jak johnson baby-duzo dzieciakow ma po nim uczulenia ja dopiero teraz kiedy mala ma prawie 4 mies moge smarowac ja balsamem!a najlepszy kosmetyk dla malenstwa okazal sie olejek do wody i krem P45. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lentilka 0 Napisano Marzec 17, 2009 ja ostatnio w pracy mialam chlopczyka z odparzeniami po pieluszkach podobno dobrze dziala sudokrem, a o tych kremach z serii cos tam 45 to tez je znam i slyszalam... i dowiedzialam sie co mnie zdziwilo, ze sie juz nie stosuje pudru sypkiego na dzidziusia tylko raczej preferuje sie wtarcie kremu w skore bo to lepiej chroni skore bejbika gdyby sie okazalo,ze pieluszka nie wszystko wchlonela...:-)))zbieram, gromadze po trochu informacje, mam nadzieje,ze w ktoryms momencie przyjdzie czas na wiedze praktyczna :-)))oj bardzo bym chciala!!! moze nie pracuje po 8godzin, raczej mniej niz 8, ale przychodze ostatnio tak zmeczona do domu, ze bez drzemki sie nie obchodzi:-))))najbardziej mnie chyba mecza te korki, nienawidze jechac do pracy na 9.00 najgorsza godzina, nawet jak mam blisko musze wyjezdzac z domu przed 8, albo najpozniej o 8, wszyscy wtedy jada do pracy, niestety nie zawsze moge sobie wybrac godziny :-( za chwile ide spac, mialam dzisiaj 2krotkie drzemki i itak mi sie chce spac! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monika226 0 Napisano Marzec 18, 2009 czesc dziewczyny!! ja tez postanowilam od tego roku a dokladnie od nastepnego cyklu starac sie o dziecko.. tylko ja mam taki problem , ze pierw musze wyregulowac cykl.. juz zakupilam witaminki i leki mam nadzieje, ze pomoze :) POWODZENIA !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fisiowna 0 Napisano Marzec 18, 2009 hej. okres niestety przyszedl...hmmm tydzien za wczesnie ale przyszedl. Zrobilam test coby sie upewnic i niestety jedna kreska. No ale coz. Przykro ale uda sie nastepnym razem. Poza tym e sukni slubnej z brzuszkiem to nie za bardzo:). Chcialabym zeby sie udalo ale narazie nie panikuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czerwona wisienka 0 Napisano Marzec 18, 2009 Czesc dziewuszki, ja tez niestety dostalam @, a do tego stresy i w pracy i w domu, bo nasza sytuacja mieszkaniowa niepewna. Ech, szkoda gadac. Fajnie ze chociaz pogoda troche lepsza, i jedziemy na swieta do polski!!! Jesli chodzi o drozyzne, to byla widoczna juz wczesniej, ale teraz, z tego co mi rodzinka mowi przez telefon, to juz gruba przesada. Sama nie wiem jak w tym kraju da sie przezyc! Ja pod koniec marca mam zabookowany apointment w klinice ginekologicznej na oddziale fertility. W koncu zbada mnie specjalista a nie internista. Mam nadzieje ze to posunie sprawy naprzod. Ale z drugiej strony patrzac na niestabilnosc finansowo-mieszkaniowa sama nie wiem czy mam prawo fundowac naszemu malenstwu taka przyszlosc. Ciekawa jestem co Wy o tym myslicie? Jak warunki w jakich sie teraz znajdujecie wplywaja na wasze plany rodzinne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lentilka 0 Napisano Marzec 19, 2009 wplywaja wplywaja, ale z drugiej strony nigdy nie bedzie idealnego czasu! ja sie urodzilam w latach 80-tych w Polsce i co?warunki tez nie byly idealne, nigdy nie beda... mnie dzisiaj powali rachunek za prad i gaz za kwartal, niestety byla zima, grzalo sie to sie teraz ma rachunek... u mnie @ na dniach, ale ja juz mam 38dc, jeszcze nigdy tak dlugiego cyklu nie mialam, mysle ze to stres z nowa praca! Tez slyszlam od znajomych i rodziny o drozyznie w Polsce, szkoda gadac , ale kiedys musi minac ten kryzys, nie ma sily:-))))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fisiowna 0 Napisano Marzec 19, 2009 hej. Ja tez sie zastanawialam czy teraz jest dobry moment na dziecko. Kryzys, wynajmowane mieszkanie i choc oboje mamy prace to nie wiadomo co dalej. Ale doszlam do wniosku ze jak bede tak myslala to nigdy nie nadejdzie ten dobry moment. I przestalam sie przejmowac. Co ma byc to bedzie. A mojemu maluszkowi (jak juz sie pojawi) niczego nie zabraknie. A juz napewno milosci i ciepla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzidziamorozo Napisano Marzec 23, 2009 Witam wszystkich staraczy! Ja takze chcialabym w tym roku zajsc w ciaze. Mam w zwiazku z tym pytanko. Chcialabym zrobic sobie rozne badania, nie podejrzewam nic u siebie ale chce miec 100% pewnosci ze nie zagrazam mojemu dziecku. Chodzi mi o badania typu hiv, zoltaczka, kila, mogila itp. Slyszalam cos o familly planing czy ktos z was robil sobie takie badania przed ciaza? no bo w trakcie to wiadomo ze sie je wykonywuje, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lentilka 0 Napisano Marzec 24, 2009 jak wspomnialam lekarzowi, ze staram sie o dziecko i jakie ewentualnie badania moglabym zrobic to nic nie powiedziala tzn, powiedziala, ze nie wydaja sie jej potrzebne...zeby jesc kwas foliowy i zdrowo sie odzywiac... teraz mam zamiar zmienic przychodnie wiec zobacze. Ja bylam szcepiona na zoltaczke wiec na kwiecien umowilam sie na szczepionke przypominajaca i wtedy po 6tyg, pobiora mi krew i powiedza czy mam przeciwciala przeciwko rozyczce i jeszcze jakims innym pierdolom...ale tak naprawde to robie to w zwiazku z nowa praca i oni za to placa, tak jak mowie niestety lekarz nie skierowal mnie na zadne badania... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneczka85 0 Napisano Marzec 24, 2009 222222 mam do Ciebie pytanko:) czy jesli nie mam home office to nie beda mi sie nalezec zadne benefity? z gory dziekuje za odpowiedz:) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość goya 007 Napisano Marzec 24, 2009 ja nie 222222, ale moge odp ;) to zalezy, bo jesli wniosek zlozysz na partnera to ty nie musisz miec HO, u mnie maz pracuje i go ma, ja tylko musialam miec NIN, tez zamierzamy w tym roczku zbroic dzidziusia, ale nie wiem czy tutaj bede rodzic, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneczka85 0 Napisano Marzec 24, 2009 no tylko,ze moj M te go nie ma:) ale to nic wysle go szybko,albo moj M wysle i nie bedzie klopotu:) dzieki za odpowiedz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneczka85 0 Napisano Marzec 24, 2009 STARAJACE SIE Nick ................. Wiek ......... Ile cykli ............ Data nastepnej @ masonowa ........... 25 ................ 3 .................... 06.03.2009 lentilka ............... 28 ................ 2 .................... 16.03.2009 turkusowa81 ....... 27 ................ 1 .................... ????????? emigrantka_UK .... 33 ................ 1 .................... ????????? london girl .......... 29 ................ 12 ................... ?????????? milutka81........... 28 ................. 1 .................... ??????????? fisiowna.............26...................2............. ........14.03.2009 ZACIAZONE Nick .............. Wiek ........... Ktory tydz? ........... Data porodu tez w ciazy ........ 28 ................. ? ................... 23.08.2009 przyszla mama .... 23 ................ 23 .................. ? ANECZKA85..........24................. 10 ................... 11.10.2009 Nasza wierny kibic 222222 ale ten czas leci,a juz za 6 dni moje pierwsze USG,juz prawie sie doczekalam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneczka85 0 Napisano Marzec 24, 2009 STARAJACE SIE Nick ................. Wiek ......... Ile cykli ............ Data nastepnej @ masonowa ........... 25 ................ 3 .................... 06.03.2009 lentilka ............... 28 ................ 2 .................... 16.03.2009 turkusowa81 ....... 27 ................ 1 .................... ????????? emigrantka_UK .... 33 ................ 1 .................... ????????? london girl .......... 29 ................ 12 ................... ?????????? milutka81........... 28 ................. 1 .................... ??????????? fisiowna.............26...................2............. ........14.03.2009 ZACIAZONE Nick .............. Wiek ........... Ktory tydz? ........... Data porodu tez w ciazy ........ 28 ................. ? ................... 23.08.2009 przyszla mama .... 23 ................ 23 .................. ? ANECZKA85..........24................. 11................... 11.10.2009 Nasza wierny kibic 222222 popierniczylam tabelke:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fisiowna 0 Napisano Marzec 28, 2009 STARAJACE SIE Nick ................. Wiek ......... Ile cykli ............ Data nastepnej @ masonowa ........... 25 ................ 3 .................... 06.03.2009 lentilka ............... 28 ................ 2 .................... 16.03.2009 turkusowa81 ....... 27 ................ 1 .................... ????????? emigrantka_UK .... 33 ................ 1 .................... ????????? london girl .......... 29 ................ 12 ................... ?????????? milutka81........... 28 ................. 1 .................... ??????????? fisiowna.............26...................3............. ........09.04.2009 ZACIAZONE Nick .............. Wiek ........... Ktory tydz? ........... Data porodu tez w ciazy ........ 28 ................. ? ................... 23.08.2009 przyszla mama .... 23 ................ 23 .................. ? ANECZKA85..........24................. 11................... 11.10.2009 Nasza wierny kibic 222222 i znow czekanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość julita128 Napisano Marzec 29, 2009 lentilko, cos czesto spisz, moze jestes w ciazy ????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czerwona wisienka 0 Napisano Marzec 29, 2009 STARAJACE SIE Nick ................. Wiek ......... Ile cykli ............ Data nastepnej @ masonowa ........... 25 ................ 3 .................... 06.03.2009 lentilka ............... 28 ................ 2 .................... 16.03.2009 turkusowa81 ....... 27 ................ 1 .................... ????????? emigrantka_UK .... 33 ................ 1 .................... ????????? london girl .......... 29 ................ 12 ................... ?????????? milutka81........... 28 ................. 1 .................... ??????????? fisiowna.............26...................3............. ........09.04.2009 czerwona wisienka...33................21.....................13.04.2009 ZACIAZONE Nick .............. Wiek ........... Ktory tydz? ........... Data porodu tez w ciazy ........ 28 ................. ? ................... 23.08.2009 przyszla mama .... 23 ................ 23 .................. ? ANECZKA85..........24................. 11................... 11.10.2009 Nasza wierny kibic 222222 No to zabieram sie do roboty.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lentilka 0 Napisano Marzec 30, 2009 hej dziewczyny niestety nie jestem w ciazy :-( a spie dlatego, ze jezdze duzo zw zwiazku z moja praca i sie stresuje, bo czasem wyjezdzam z domu i nie mam pojecia gdzie mnie ta satelitarna nawigacja zaprowadzi, musze byc mega skupiona w pracy i jak jade , bo oczywiscie napotykam na same godziny szczyty a pomyslec ze w poprzedniej pracy nocami wracalam do domu i to bylo takie fajne bo nikogo nie bylo na drodze, no i jeszcze jak nastepnego dnia mialam wolne usiasc sobie z kieliszkiem wina hmmmm...no ale te czasy sie skonczyly :-)) Czewona wisienko i dziewczyny probujemy dalej, nowe nadzieje, nowy miesiac !!! STARAJACE SIE Nick ................. Wiek ......... Ile cykli ............ Data nastepnej @ masonowa ........... 25 ................ 3 .................... 06.03.2009 lentilka ............... 28 ................ 2 .................... 22.04.2009 turkusowa81 ....... 27 ................ 1 .................... ????????? emigrantka_UK .... 33 ................ 1 .................... ????????? london girl .......... 29 ................ 12 ................... ?????????? milutka81........... 28 ................. 1 .................... ??????????? fisiowna.............26...................3............. ........09.04.2009 czerwona wisienka...33................21.....................13.04.20 09 ZACIAZONE Nick .............. Wiek ........... Ktory tydz? ........... Data porodu tez w ciazy ........ 28 ................. ? ................... 23.08.2009 przyszla mama .... 23 ................ 23 .................. ? ANECZKA85..........24................. 11................... 11.10.2009 Nasza wierny kibic 222222 No to zabieram sie do roboty.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneczka85 0 Napisano Marzec 30, 2009 lentilko pozwolilam sobie zmienic dane w tabelce bo to Twoj 3 cykl:) STARAJACE SIE Nick ................. Wiek ......... Ile cykli ............ Data nastepnej @ masonowa ........... 25 ................ 3 .................... 06.03.2009 lentilka ............... 28 ................ 3 .................... 22.04.2009 turkusowa81 ....... 27 ................ 1 .................... ????????? emigrantka_UK .... 33 ................ 1 .................... ????????? london girl .......... 29 ................ 12 ................... ?????????? milutka81........... 28 ................. 1 .................... ??????????? fisiowna.............26...................3............. ........09.04.2009 czerwona wisienka...33................21.....................13.04.20 09 ZACIAZONE Nick .............. Wiek ........... Ktory tydz? ........... Data porodu tez w ciazy ........ 28 ................. ? ................... 23.08.2009 przyszla mama .... 23 ................ 23 .................. ? ANECZKA85..........24................. 12................... 11.10.2009 Nasza wierny kibic 222222 c dane w tabelce bo to Twoj 3 cykl:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hej dziołchy Napisano Kwiecień 7, 2009 już się nie staracie czy tylko topik zdechl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneczka85 0 Napisano Kwiecień 7, 2009 wiekszosc z nas przeniosla sie na strone 28dni.pl gdzie nikt nie daje porabanych komentarzy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneczka85 0 Napisano Kwiecień 18, 2009 lentilko pozwolilam sobie zmienic dane w tabelce bo to byl Twoj ostatni cykl starankowy:) oglaszam Wam,ze lentilka zostanie mamusia:)) STARAJACE SIE Nick ................. Wiek ......... Ile cykli ............ Data nastepnej @ masonowa ........... 25 ................ 3 .................... 06.03.2009 turkusowa81 ....... 27 ................ 1 .................... ????????? emigrantka_UK .... 33 ................ 1 .................... ????????? london girl .......... 29 ................ 12 ................... ?????????? milutka81........... 28 ................. 1 .................... ??????????? fisiowna.............26...................3............. ........09.04.2009 czerwona wisienka...33................21.....................13.04.20 09 ZACIAZONE Nick .............. Wiek ........... Ktory tydz? ........... Data porodu tez w ciazy ........ 28 ................. ? ................... 23.08.2009 przyszla mama .... 23 ................ 23 .................. ? ANECZKA85..........24................. 12................... 11.10.2009 lentilka.............. 29.................. 4-5 ....................okolo 26.01.10 tak sobie sama wyliczylam:) Nasza wierny kibic 222222 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość typoweeeee Napisano Kwiecień 18, 2009 lentilka zaczela pracowac, i od razu w ciaze zaszla....... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneczka85 0 Napisano Kwiecień 19, 2009 STARAJACE SIE Nick ................. Wiek ......... Ile cykli ............ Data nastepnej @ masonowa ........... 25 ................ 3 .................... 06.03.2009 turkusowa81 ....... 27 ................ 1 .................... ????????? emigrantka_UK .... 33 ................ 1 .................... ????????? london girl .......... 29 ................ 12 ................... ?????????? milutka81........... 28 ................. 1 .................... ??????????? fisiowna.............26...................3............. ........09.04.2009 czerwona wisienka...33................21.....................13.04.20 09 ZACIAZONE Nick .............. Wiek ........... Ktory tydz? ........... Data porodu tez w ciazy ........ 28 ................. ? ................... 23.08.2009 przyszla mama .... 23 ................ 23 .................. ? ANECZKA85..........24................. 15................... 11.10.2009 lentilka.............. 29.................. 4-5 ....................okolo 26.01.10 tak sobie sama wyliczylam Nasza wierny kibic 222222 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lentilka 0 Napisano Kwiecień 21, 2009 Tak zostane mamusia i badzo sie z tego powodu ciesze!!! Dzieki Aneczko!!!! Do TYPOWEJ moze to typowe dla Ciebie, ale jakos w poprzednich pracach nie zachodzilam w ciaze???o co chodzi?sugerujesz ze osoby, ktore staraja sie o dziecko musza zaczac nowa prace i bedzie to dla nich terapia, ktora zagwarantuje im szczesliwe poczecie? ach, dziewczyny dlatego wlasnie sie przenioslysmy na forum 28dni:-))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneczka85 0 Napisano Kwiecień 21, 2009 Lentilko olej:) cieszmy sie,ze bedziemy mamusiami i miejmy gleboko w dupie takie tanie komentarze:Pchyba zle obliczylamTwoja ciaze:):) dodalam ci miesiac wiecej ciazy hehe:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emena Napisano Kwiecień 21, 2009 Dziewczyny, olejcie, co sie bedziecie jakims anonimowym smarkaczom tlumaczyc? Ani to towarzystwo na was nie zarabia, ani wam pracy nie daje, ani w waszych domach nie mieszka, to co im do tego? Mozna by tu oczywiscie zapytac, co mnie, emenie, do tego? No, chocby to, ze tez chicalabym miec dziecko (choc nie mieszkam w Anglii, wiec sie nie dolaczylam), dobrze zycze wszystkim przyszlym mamom, podziwiam emigrantki (ja tez na obczyznie)...no i niesmialo prosze o trzymanie kciukow za mnie tez. ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lentilka 0 Napisano Kwiecień 23, 2009 no tak na obczyznie ciezko, bo to nie swoj kraj, inne podejscie, inna mentalnosc..no i rodzina tez daleko, chocby chciala, to nie zawsze moze pomoc, cale szczcescie ze nie jestesmy na drugiej polkuli:-)) Mam nadzieje Emeno, ze Ty nie jestes z drugiej polkuli:-)) Oczywiscie, ze trzymam kciuki i zycze powodzenia, ja probowalam, 4cykle, 4okazal sie tym szczcesliwym, ale jak przestalam brac tabletki to zrobilam 2miesieczna przerwe wiec prawie polroku...ile by nie bylo, wazne ze sie udalo:-)) W piatek ide do lekarza, na nic nie licze, bo tu tak dziwnie z tymi lekarzami:-)) Pozdrowki!!! I zaciskam kciuki :-)) Ania, tylko slonicy ze mnie nie rob , bo nie zamierzam spedzic pol zycia w ciazy :-)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monia 15 Napisano Kwiecień 23, 2009 Hej dziewczynki! Witam. Gratuluje tym, ktorym sie udalo i trzymam kciuki za te, co sie staraja. Ja tez chce sie zaczac niedlugo starac. Bylam juz w ciazy i niestety zakonczyla sie w 15 tygodniu. Wszystko dzialo sie w UK, tutaj tez sie leczylam, zeby zajsc w ciaze - mam pco. Leki od razu zadzialaly i zaszlam bez problemow. Jednak to co sie stalo pozniej - nikomu nie zycze. Bardzo chcialabym miec dziecko i latka tez leca, ale nieco sie obawiam, ze znowu cos zlego sie stanie...choc niby lekarze mowia, ze nie powinno... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach