Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annuszja Gangrena

Kafeteryjny Klub Plotkarek

Polecane posty

Gość Wesoły Darek
Dobra, dobra. Onan był składową częścią ożywionej natury. Jako jej integralna część dokonał czynu wbrew naturze w związku z powyższym spokojnie można się upierać, że natura dokonała samogwałtu. Prosta zasada przechodniości logicznej...

Gość Luśka z W..
Przy placu Trzech Krzyży byłam niezliczona ilośc razy, kojarzę, ze jest tam knajpa Szparka i jakaś druga podobna

Gość Wesoły Darek
Ty znajdujesz nasze kumkanie radosnym, Luśka?

Gość zostaw...
weekend lusia, za pasem :)

Gość Wesoły Darek
Mów za siebie, Ovca. Co do moich postów, można by się nimi posługiwać jako klasycznymi cytatami w różnych sytuacjach!

Gość Luśka z W..
To ja jednak postawię na własną, niezależną obserwację świata i wypróbuje to radziecki jedzenie pomimo Twojego sceptycyzmu, Darku

Gość Wesoły Darek
Tak, pora sobie iść w czorty. Mam naszykowane filet z karpia. I rozmrożony woreczek z prawdziwkami. Na obiad będzie smażony karp w sosie maślano-prawdziwkowym. No i zapieczone na brązowo kartofelki. Mniam! :)

Gość Luśka z W..
A nie jest to radosne kumkanie? Ovca uważa, ze tak :)

Gość Wesoły Darek
I co z tego, Luśka, skoro nie masz właściwego punktu odniesienia?

Gość zostaw...
to jest bardziej na nowym swiecie za placem. gesslerowej knajpa. ale nie jestem pewna czy to ta, bo ona ma ich z 15 i juz mi sie myla.

Gość Wesoły Darek
Uzyskasz całkowicie abstrakcyjną wiedzę, której w żaden sposób nie będziesz w stanie zweryfikować.

Gość Luśka z W..
Znaczy o jakim punkcie odniesienia mówisz? Bo jak wspomniałam, nie śledziłam na bieżąco, stąd nie nadążam :)

Gość Wesoły Darek
Ja raczej bym to nazwał. Luśka, radosnym przycieraniem różków Ovcy. :) Luśka, jak sądzisz, czy Twoim zdaniem Ovca została już dostatecznie przeze mnie "zrobiona"?

Gość zostaw...
to lec, karp to jedyna ryba ktorej nie lubie. a ja moze zrobie jutro z pawianem halibuta z kurkami! o! grzybow lepiej nie rozmrazac jesli je smazysz bo plyna i traca smak. taka rada mala :)

Gość Luśka z W..
Aha, chodzi o bliny. Kto wie, moze wygram kiedyś wycieczkę na Litwę i zweryfikuję :)

Gość zostaw...
zrobiona, w konia :)

Gość zostaw...
mozesz sobie tez taka wycieczke kupic w celach weryfikacyjnych.

Gość Luśka z W..
Ja też nie lubię karpia. Czy Ovca została dostatecznie utarta? Myśle, ze nie, więc spokojna głowa, będziesz miał co robić w kolejnych odsłonach :)

Gość zostaw...
daje blotkiem, nie? i taki tluscioch jeszcze. fuj!

Gość Wesoły Darek
Proszę, Luśka. Idziesz do lokalu, w którym się serwuje "rosyjskie potrawy". Zamawiasz sobie "bliny", jesz je, płacisz za nie a potem się chwalisz w pracy, że byłaś na prawdziwych rosyjskich blinach. Przy czym, nie mając pojęcia, co to są bliny i nie wiedząc jak smakują, możesz zjeść wszystko, co podadzą i być święcie przekonana, że to były właśnie bliny. :-) Przed laty spotkała mnie podobna sytuacja. Byłem z Mecenasem w Barcelonie. Któregoś wieczoru udaliśmy się do maleńkiej restauracji, w karcie której moje czujne kulinarne oko natychmiast wyśledziło pozycję o nazwie "krakowski sosydż". Zamówiłem z dużą ciekawością, i w jakież popadłem zdumienie, kiedy panna przyniosła mi coś w rodzaju hotdoga.. Widzisz zatem, Luśka, że gdyby nie miał pojęcia, jak w oryginale wygląda krakowski sosydż, żyłby po dziś dzień w świętym przekonananiu, że oto spróbowałem prawdziwej krakowskiej kiełbasy...

Gość Wesoły Darek
Proszę mnie nie pouczać co wolno, a czego nie należy z grzybami...

Gość Wesoły Darek
Karp nie smakuje? Cóż, znam ludzi, którzy kawiorem się brzydzą...

Gość zostaw...
cholerni katalonczycy! :)

Gość Luśka z W..
Ja widziałam w menu amerykańskiej restauracji danie o nazwie pierogi, jednak towarzyszące mi osoby szczerze odradziły mi testowania :)

Gość Wesoły Darek
Uważaj, Ovca, Katalończycy mają sporo dobrych rzeczy... Choćby fisze i różne morskie robale. Nie mówiąc np o doskonałych świeżych owocach i warzywach.

Gość Luśka z W..
W takim razie wygląda na to, ze zejdę z tego padołu bez wiedzy o prawdziwych blinach. Trudno :)

Gość Wesoły Darek
Zabrakło Ci, Luśka tego, co stanowi o wielkości prawdziwego eksperymentatora! Ja tym bardziej bym spróbował. :)

Gość Wesoły Darek
No wiesz, Luśka, nie jesteś bez szans, żeby dobrych blinków u mnie kiedyś pokosztować.

Gość Luśka z W..
Jak tak dalej pójdzie to będziesz musiał dla mnie gotować przez tydzień, tyle tych dań mi oferujesz :D

Gość Wesoły Darek
A ja myślę, że nie masz racji. Mi wygląda na to, że Ovca się nieźle mną zaintrygowała. Bo i popatrz: i na kuliariach dałem się poznać jako doświadczony człowiek, i na sztukach, i na jajcach różnych. No i - co jest być może najważniejsze - nie skamlę o jej przychylność. Więcej powiem, ja myślę, że Ovca aż się skręca, żebym poprosi np. o jej adres mejlowy. :-) Sama nie chce ryzykować prośby, bo boi się, że go nie dostanie...