Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katowiczankaa

suknia ślubna - katowice i okolice

Polecane posty

Gość gość
Czy 5 czy 2 nie robi to różnicy, nie było ludzi aby tak zlekceważyć klienta,może obsługująca wiedziała ze nie sprosta ;) Polecam wybrać sié do Katowic tam inny poziom prezentują sprzedające;)) Pozdrawiam

Gość gość
Miło się czyta pozytywne komentarze o salonie MN Bridal Katowice ul. Mikołowska. Zamówiłam tam sukienkę z Pronovians kwota 5500zł. i dostałam 500zł. rabatu. Obsługiwała mnie bardzo miła i sympatyczna pani. Porównując inne salony które zwiedziłam typu Madonna na Kopernika i inne na pl. Andrzeja w MN Bridal urzekło mnie jedno. Suknie można przejrzeć w internecie umawiam się na przymierzenie sukni i mam 100 % pewność że ta suknia w tym salonie jest. Na sam początek zostaliśmy poczęstowani kawą dostałam katalogi w których jeszcze raz na spokojnie mogłam zerknąć na modele i zaczęłam przymierzać. Wybrałam sobie 7 sukien bez problemu mi je udostępniono. Obsługa salonu była bardzo szczera i wprost powiedział co jest nie tak w danym modelu. Spośród 7 wybrałam tą która zrobiła i na mnie i na siostrze oraz na obsłudze sklepu wow. To wow usłyszałam od wszystkich zaraz po wyjściu z przymierzalni. Pozdrawiam obsługę salonu MN Bridal Katowice :) w sierpniu pierwsza przymiarka podzielę się dalszymi informacjami... Powodzenia w szukaniu tej jednej jedynej wymarzonej.

Gość gość
MN trochę drogie te suknie,wystarczy poszukać innych salonów współpracujących w okolicy i można mieć suknie tańsza nawet o 1000zl tej samej firmy.polecam sie rozejrzeć

Kobieta to jedyny egzemplarz w ewolucji, który szuka pretekstu aby zniszczyć mężczyźnie życie... brak wymarzonej sukni też bywa jego winą.

Gość gość
Ja zamowiłam w M&N bo najbliżej maja suknie Pronovias w Krakowie i Wrocaławiu więc nawet gdyby tam mieli trochę taniej to szkoda byłoby mi czasu i pieniędzy na dojazdy.

Gość gość
Ja osobiście polecam Kwiat Lotosu, do którego trafiłam po obejściu prawie wszystkich salonów w Katowicach. Obsługa w salonie jest rewelacyjna tak jak i Pani Krawcowa - panie są pomocne, cierpliwe, przesympatyczne, potrafią odradzać i doradzać. Suknie są w rozsądnych cenach, a efekt końcowy bajeczny. Jak suknia ślubna to tylko w LOTOSIE :-)

Gość gość
Moje drogie mimo pozytywnych opini o Kwiecie Lotosu,ja niestety nie potwierdzam,może jestem bardziej wymagająca jeśli chodzi o jakość wykonania,modele,tkaniny,nie zrobiło to na mnie wrażenia ,ceny jak w innych salonach gdzie można kupić suknię markową ,odszytą jak się należy. Polecam wybrać się W nieco w innym kierunku jak Dąbrowa Górnicza czy Sosnowiec!duzy wybór a ceny niższe jak w Kat,oczywiście tych samym projektantów , moją zanlazłam tańszą o 700zl,w Evicie Katowickiej 2900 ja kupiłam za 2220 w Madame.powodzenia

Gość malamigotka12
Kwiat Lotosu na pewno nadrabia obsługą. Panie są tam przesympatyczne (krawcowa trochę mniej) suknie są ładne ale to prawda, że materiały są średniej jakości, niemniej da się tam znaleźć tańsza suknie niż w innych salonach więc coś za coś.. niemniej uważam osobiście, że da się tam znaleźć coś dla siebie bo jest naprawdę duży wybór. Moim zdaniem jest to punkt warty odwiedzenia. Niemniej czy któraś z Was kupowała bądź jest na etapie przymiarek (etc.) sukni w salonie Calssa na Mieleckiego?

Gość malamigotka12
mam jeszcze jedno pytanie. Czy któraś was może wie gdzie w Katowicach lub okolicach jest jakiś sklep z bielizną ślubną i innymi dodatkami np.buty, pończochy etc:)

Gość gość
Salon Sophia na Słowackiego/Chopina w centrum Katowic! Polecam! Sukienka szyta ze zdjęcia z drobnymi moimi indywidualnymi poprawkami. Fantastyczna, miła obsługa, oraz bardzo dobre wykonanie sukienki. Polecam gorąco! Sukienka najtańsza nie była ze względu na materiał (koronka), dodatkowo w niecały miesiąc krawcowe uszyły mi też drugą, na którą się zdecydowałam, na przebranie po godzinie 12 na weselu. Pełen profesjonalizm, i fachowa pomoc. Raz jeszcze, szczerze z całego serca polecam!

Gość gość
Oprócz sukienki w salonie Sophia w Katowicach na Słowackiego, kupiłam bieliznę, myślę że w każdym dobrym salonie można dokupić tego typu rzeczy. Jeśli chodzi o buty nie interesowały mnie "typowo" ślubne standardowe, białe buty. Kupiłam beżowo-złote szpilki z kokardą na przedzie, pieknie wyglądają do sukienki. Zakupiłam je w silesi w sklepie venezia, do tanich na pewno nie należały, ale uważam, że takie nie-ślubne buty prędzej wykorzystam na inne okazje. Jeszcze raz polecam Sophia w Katowicach!

Polecam osobę prywatną z Chorzowa, pani około 60letnia, krawcowa, szyje na wymiar piękne suknie na wzór sukni z magazynów mody :). Ja swoją miałam za 1000zł, a była piękna, skromna jak chciałam ale dodatkowo z klasą, bardzo wygodna i na miarę. Uszyła mi piękne bolerko, rękawiczki, welon i torebeczkę, wszystko pod jeden wzór. Mogę podać namiary, moje gg: 49062577

Gość gość
Ja polecam salony Evita w Katowicach i Tychach. Salon ma jeszcze 3 oddziały w Krakowie i w każdym mają inne suknie :) Znalazłam swoją suknie w salonie w Tychach, a miary miałam w Krakowie gdzie mieszkam z mężem :) sympatyczna obsługa, pracujące tam panie są kompetentne i szczere- a uważam to za bardzo ważną cechę :) Bardzo miło wspominam czas miar i zakupu. Dodatkowo ubrałam tam męża i znalazłam również sukienkę dla mojej mamy :) Polecam!

Gość gość
Ja mogę z czystym sumieniem polecić pracownie ślubną Pani Janiny Kobier z Chorzowa. W małym nie pozornym salonie powstają dosłownie cuda. Do pracowni zabrała mnie koleżanka która szyła tam sukienkę rok temu i miała po prostu rewelacyjną sukienkę i to mnie skusiło. Pani Janina właśnie szyje mi sukienkę jestem po pierwszej przymiarce i jestem zachwycona. Wszystko profesjonalnie z wysokiej jakości materiałów do tego w niskich cenach. A sukienka dopasowana do mojej figury i moich wymagań. Wszystko tak jak chciałam. Tu podaję adres strony www.sukniejaniny.pl

Gość Szprotaaa
Polecam Salon Madame w Sosnowcu,to był pierwszy jaki odwiedziłam, potem jeszcze były Katowice,mikolow,tychy, i w każdym salonie doszukiwalam się tego co miała ta pierwsza suknia!więc drogie panie jak cos sie podoba nie szukajcie dalej,bo to strata czasu.. Dziś juz jestem po podpisaniu umowy,w oczekiwaniu na pierwszą przymiarké,suknie mają piękne,czyste przede wszystkim,aż chce sie mierzyć no i ceny korzystne.polcam szczerze!

Gość gość
Polecam salon sukien ślubnych Fasson w Paniówkach koło Mikołowa- trzeba trochę podjechać, ale ceny też tańsze niz w centrum katowic

Cześć dziewczyny!!! teraz kolej na mnie wpadłam w wir poszukiwania tej jedynej wymarzonej sukni. Jak widzę wątek toczy się już dość długo może teraz troszkę informacje będą odświeżone ..;). Poszukuje salonu w Katowicach lub Gliwicach,Jaki polecacie i jak przygotować się wogóle do takiej wizyty? Do listopada juz niewiele czasu,kiedy Wy zaczęłyście swoje przygotowania? Pozdrawiam :):):)

Gość gość
Do listopada 6 miesięcy a na niektóre suknie czeka się 3-5 miesięcy, aby mieć swobodny wybór ostatni dzwonek :)

Tak, to prawda ostatni dzwonek! Czy jakiś salon możecie polecić? budżet jakim dysponuję to 2.500 zł...ostatnimi czasy pootwierała się masa salonów zależy mi na informacji o tych sprawdzonych przez Was. :)

Gość gość
2500 to może fasson w Paniówkach albo M&N Bridal w Mikołowie, spróbuj też w Katowicach część salonów ma już wyprzedaż kolekcji 2014

Gość gość
Polecam salon sukien ślubnych Ksymena w Katowice - Tąbkowice nieopodal lotniska. Dobre marki sukienek ceny dostępne do twoich wymagań bardzo miła obsługa. Ja swoją kupiłam jednak w MN Bridal w Katowicach. Czasu zostało Ci troche mało także wyruszaj na szukanie tej jednej jedynej wymarzonej... Powodzenia

Gość gość
Polecam salon Madame i Mała biała w Sosnowcu,różnica cen miedzy Kataowicami to kilka ładnych stówkę;)))powodzenia

Dziękuje dziewczyny za podpowiedź, w poniedziałek wyruszam na poszukiwania,trzymajcie kciuki by zasada pierwszej przymierzonej sukni zadziałała ;) hehe napisze gdzie finalnie udało mi się coś znaleźć. miłego weekendu!

Udało się :D po odwiedzeniu kilku salonów ostatecznie 'wylądowałam' w salonie ANNA w Gliwicach przy ul. Zwycięstwa. Jestem usatysfakcjonowana i przeszczęśliwa, ponieważ spotkałam się z bardzo miłym przyjęciem i totalnym profesjonalizmem ze strony Pań stylistek!!! Finalnie wybrałam model Sincerity 3752 ku mojemu zdziwieniu obniżony o 1000 zł!!!!!! Tak jak jedna z Was napisała zaczęły się przeceny kolekcji ..w ANNIE nawet do 2000 zł. Nie skończyło się na samej sukni,Panie pracujące tam pomogły mi w doborze dodatków i pomogły wystylizować cały look. Teraz czekam na korekte krawiecką. Pełnia szczęścia :):):) , polecam gorąco to miejsce!

Gość b_skaa
Dziewczyny! Piszę ku Waszej przestrodze. Uważajcie na salon Doroty Wormuth. Mało brakowało a zostałabym bez sukienki na ślub. Nie wyobrażałam sobie, że można tak kogoś wprowadzać w błąd tuż przed ślubem i nie mieć litości nad przyszłą panną młodą. Zamówiłam sukienkę w salonie jakieś 2,5 miesiąca przed ślubem, lecz jak się później okazało nic w tym temacie się nie działo. Gdy termin odbioru nadszedł ciągle byłam uspakajana, że sukienka będzie na czas i należy czekać. Po 1-2 tygodniu spóźnienia otrzymałam informację, że sukienka jest w przesyłce. Uspokojona poczekałam kilka dni, natomiast nikt nie dzwonił i po tygodniu dalej twierdzono, że sukienka jest w przesyłce z Warszawy. Nie chciano mi podać nazwy kuriera, ani numeru przesyłki. Były to jawne kłamstwa. Do ślubu zostało mi 10 dni i wiedziałam już, że będą tylko kłopoty. Dopiero po użyciu w dyskusji słowa prawnik, nagle okazało się że sukienka będzie za 2 dni do przymierzenia. Cudowne odnalezienie sukienki to nic innego jak wyciągnięcie starej z magazynu - za krótkiej, nie dopasowanej i pozaciąganej. Tłumaczenia były żałosne i nawet brak słów jak można tak traktować klienta, jakby był niedorozwinięty i łapał każdą głupotę, którą się mu wmawia. Jedyne rozwiązania na 8 dni przed ślubem to: możemy rozmawiać o rabacie, albo można zrezygnować z sukienki. Dziękuje 8 dni przed ślubem. Miałam 15 minut do zamknięcia salonów i wybiegłam na poszukiwania sukienki. Teraz miejsce na wielkie podziękowania dla salonu Madonna, gdzie pozwolono mi poprzymierzać sukienki mimo późnej pory, przeszyto sukienkę o 2 rozmiary w kilka dni, a końcowy efekt był lepszy o początkowo wybranej sukienki. Także polecam salon Madonna, wszyscy byli zachwyceni suknią, a salon Doroty Wormuth omijajcie szerokim łukiem.

Gość żonaa
Dziewczyny! Piszę ku Waszej przestrodze. Uważajcie na salon Doroty Wormuth. Mało brakowało a zostałabym bez sukienki na ślub. Nie wyobrażałam sobie, że można tak kogoś wprowadzać w błąd tuż przed ślubem i nie mieć litości nad przyszłą panną młodą. Zamówiłam sukienkę w salonie jakieś 2,5 miesiąca przed ślubem, lecz jak się później okazało nic w tym temacie się nie działo. Gdy termin odbioru nadszedł ciągle byłam uspakajana, że sukienka będzie na czas i należy czekać. Po 1-2 tygodniu spóźnienia otrzymałam informację, że sukienka jest w przesyłce. Uspokojona poczekałam kilka dni, natomiast nikt nie dzwonił i po tygodniu dalej twierdzono, że sukienka jest w przesyłce z Warszawy. Nie chciano mi podać nazwy kuriera, ani numeru przesyłki. Były to jawne kłamstwa. Do ślubu zostało mi 10 dni i wiedziałam już, że będą tylko kłopoty. Dopiero po użyciu w dyskusji słowa prawnik, nagle okazało się że sukienka będzie za 2 dni do przymierzenia. Cudowne odnalezienie sukienki to nic innego jak wyciągnięcie starej z magazynu - za krótkiej, nie dopasowanej i pozaciąganej. Tłumaczenia były żałosne i nawet brak słów jak można tak traktować klienta, jakby był niedorozwinięty i łapał każdą głupotę, którą się mu wmawia. Jedyne rozwiązania na 8 dni przed ślubem to: możemy rozmawiać o rabacie, albo można zrezygnować z sukienki. Dziękuje 8 dni przed ślubem. Miałam 15 minut do zamknięcia salonów i wybiegłam na poszukiwania sukienki. Teraz miejsce na wielkie podziękowania dla salonu Madonna, gdzie pozwolono mi poprzymierzać sukienki mimo późnej pory, przeszyto sukienkę o 2 rozmiary w kilka dni, a końcowy efekt był lepszy o początkowo wybranej sukienki. Także polecam salon Madonna, wszyscy byli zachwyceni suknią, a salon Doroty Wormuth omijajcie szerokim łukiem.

Gość żonaa

Gość Lunasa
Hej :) ja dzisiaj jeździłam z przyjaciółką po centrum Katowic szukając sukni ślubnej. A więc odwiedziłam M&N Bridal, Kwiat Lotosu, Sarah i Cymbeline (Dorota Wormuth) . W M&N B bardzo miła obsługa zainteresowanie klientem i ładne suknie :) Trochę drogie ale chyba się zdecyduję na White One Toscana :) Najgorzej - Cymbeline, obsługa nie miła.. gdy przymierzyłam suknię usłyszałam ze mam w niej stać na podeście i nie schodzić, nie ruszać się bo ją potargam lub pobrudzę :| z parasolem też był problem.. W sarah miła obsługa i nawet tanio materiał nie zbyt ładny. I Kwiat Lotosu bardzo przemądrzała Pani wciskająca wszystko co się da.

Gość Martimka
Kinga a jak było w innych salonach?

Gość Lunasa
Po dzisiejszym dniu polecam Mała Biała Sosnowiec! Suknie bardzo ładne i naprawdę nie mają porównania do ceny w centrum.. :) Polecam!