Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katowiczankaa

suknia ślubna - katowice i okolice

Polecane posty

Gość Poszukiwaczkaaa
To udało ci sie kupic taką samą taniej, ile taniej, czy wyprzedażową z salonu?

Gość gość
JA w Madame kupiłam, tzn zamówiłam nową tańszą niż w Katowickiej Madonnie o 800zł , jak dla mnie różnica kolosalna .powodzenia

Martimka odwiedziłam kilka salonów.Co do kwiatu lotosu to potwierdzam negatywne opinie innych...przymierzyłam kilka modeli z polecenia Pani pracującej tam i nie ukrywam czułam się w nich bardzo niekomfortowo . Zważywszy na to że zależało mi na pomocy osoby kompetentnej w doborze właściwego modelu tutaj wręcz nawet moje 'niefachowe oko' krzyczało że wyglądam fatalnie, natomiast Pani za wszelką cenę chciała mi ten model wcisnąć :/. Byłam też w Paniówkach tam nic ciekawego dla siebie nie znalazłam. Suknie w dotyku wydawały się być szyte z niezbyt dobrego jakościowo materiału, później MN Bridal (k-ce) jak dla mnie ceny nie do przeskoczenia.Następnie udałam się do ANNY w Katowicach już tam okazało się że odpowiedni dla mojej sylwetki model to księżniczka a nawet o takim wczesniej nie myślałam ;P. Mierzyłam ten fason w bieli i ivory, po poradach stylistki okazało się że biel jest dla mnie znacznie korzystniejsza,model który mi się podobał najbardziej był tam w kolorze ivory natomiast Pani szybciutko sontaktowała się z główną siedziba sklepu z Gliwic i była biała ! :D pędzikiem sie tam udałam i z górki dodatki stylizacja, tak właśnie wyglądały moje poszukiwania,:)!!!!

Gość Martimka
Kinga ja też już zwiedziłam kilka salonów tej jedynej jeszcze nie znalazłam, z większością twoich ocen się zgadzam tylko piszesz że w mn bridal ceny nie do przeskoczenia a mi spodobała się tam z hermasa za 2700 ale jeszcze nie wiem czy to ta :) są też tam droższe z pronoviasa ale to już całkiem inna półka w jakości i cenie choć miło było sobie choćby przymierzyć w końcu nikt nie wie ile chcę wydać :)

Gość małamigotka
Jakby któraś z Was nadal szukała swojej sukni to myślę, że warto zajrzeć do salonu Classa na Mielęckiego w Katowicach. Ja jestem po 2 przymiarce i jak na razie (mam nadzieję, że nadal tak będzie) jestem bardzo zadowolona. Przyznam szczerze, że wybór sukni nie jest jakiś ogromny jest trochę modeli ale w porównaniu do innych salonów Calssa wypada średnio, niemniej są one na tyle różne (zarówno krój jak i ozdobienie), że jest z czego wybrać. Mi samej na przymiarce spodobała się jeszcze jedna, choć wiadomo każda z nas szuka czegoś innego. Dla mnie poza wyglądem jest również ważny materiał i wykonanie, a tu nie mam do czego się przyczepić. Suknia leży idealnie materiał nigdzie się nie marszczy, i nawet jest dość wygodna o ile suknia ślubna może być wygodna;) . Tak więc dziewczyny zajrzyjcie do Classy może akurat znajdziecie tam coś dla siebie:)

Gość małamigotka
Aaaa jeszcze jedno co do salonu w Paniówkach, to moja kuzynka tam kupiła suknię i ogólnie była zadowolona choć skarżyła się na krawcową, że nie mogła z nią dojść do porozumienia w jakiejś tak kwestii ale nie pamiętam o co chodziło (ślub w ubiegłym roku w październiku) ja sama tam nie byłam i nie wiem, który to był salon i ile ich jest, natomiast z MN Bridal suknię miała moja znajoma, która ślub brała w miniony weekend i muszę przyznać, że wyglądała ślicznie:)

Gość gość
Mnie też jak koleżance wyżej udało się znaleźć suknie w gliwickiej Annie, pełnia szczęścia suknie mam juz odebraną a w przyszłą sobotę ślub :). Piecza i zaangażowanie pracujących tam osób do ostatnich dni przed ceremonią.

Gość gość
Ja polecam , wybrać się nieco dalej bo do Dąbrowy Górniczej, duży wybór sukien i ceny dobre. Myśle ze teraz można już skorxystać z wyprzedaży .

Gość gość
Cześć dziewczyny! widzę, że pojawiły się opinie odnośnie do salonu Madame w Sosnowcu, więc również się wypowiem. :) Zamówiłam tam sukienkę i jestem bardzo zadowolona, zarówno z oferty sukienek jakie tam mają, jak i z obsługi. Panie są kompetentne, potrafią szczerze doradzić i pozwalają mierzyć sukienki kilkakrotnie :D ja osobiście przyszłam z zamiarem zamówienia sukienki w stylu księżniczki, mierzyłam kilka modeli i mimo że nie wyglądałam w nich źle, czułam że to nie do końca to ;) Pani z salonu widziała że coś jest nie tak i zaproponowała mi model, który jak sama stwierdziła jej zdaniem będzie pasował do figury. zmierzyłam i się zakochałam, ostatecznie się na nią zdecydowałam. Co do cen - są na pewno niższe niż w katowicach, ja za swoją z kolekcji na 2014 rok płace niewiele ponad 2 tys. moim zdaniem to niedużo. A sukienki wyglądają na dobrze uszyte, zwłaszcza te z Gali i Ananis. Plusem jest też to, że są to sukienki polskich producentów (moim zdaniem wcale nie ustępują jakością zagranicznym) i nie ma problemów z jakimiś modyfikacjami :) minusem na pewno jest niewielka powierzchnia salonu - 4 osoby w środku to już tłum, więc nie ma możliwości zabrania ze sobą całego sztabu doradzających ;) Co do innych salonów, to niewiele mogę powiedzieć bo Madame był pierwszym i ostatnim do którego weszłam w trakcie poszukiwań "tej" sukienki. Poszłam tam bo poleciła mi go kuzynka, która ślub miała w kwietniu zeszłego roku i wyglądała na nim naprawdę pięknie. Jedyne co obiło mi się o uszy, to to, że trzeba uważać na salon na przeciwko plazy, ale nie pamiętam o co dokładnie chodziło. Pozdrawiam serdecznie! :)

Gość gość
Hej Dziewczyny :) ja z całego serca polecam Panią krawcową z pracowni krawieckiej Katrin w Katowicach na ul. Stanisława 9, krawcowa jest niezwykle sympatyczną osobą, za swoją suknię zapłaciłam o połowę taniej niż w innych salonach. W dodatku Pani oferuje również szycie bolerek i welonów i czyszczenie sukni :) jeszcze raz szczerze polecam pozdrawiam Was :)

Gość gość
Koleżanko nie można porównywać sukni szytej z suknią z firmy tym bardziej renomowanej.

Gość gość
hej, swoją suknię ślubną kupowałam w lutym w salonie Atelier w Warszawie. nie jestem ze stolicy, ale warto było przebyć trochę drogi! byłam strasznie zadowolona, suknia przetrwała całą imprezę, a pogoda nie była najlepsza. przede wszystkim wygoda i nieziemski wygląd. polecam gorąco www.ateliersuknie.pl

Ja bylam dzisiaj w Pasazu Weneckim w Krakowie. Kilkanascie salonow w jednym miejscu. Sporo sukienek mi się podobalo ale nie podjelam jeszcze decyzji. Na 100 % kupimy tam ganitur bo maja super modele i narzeczonemu się bardzo podobal jeden z nich. W poniedziałek jedziemy go kupic i może tez się zdecyduje na suknie. Warto się tam wybrać bo teraz maja rozne promocje i można kupic cos super za dużo mniejsza kase.

Gość Magda Siew
Witam serdecznie, Z czystym sercem, polecam salon Kwiat Lotosu na ul Andrzeja! Moja suknia wyszła przepięknie, goście nie mogli się nawychwalać ;) Słyszałam same miłe i pochlebne komentarze :) Mnie osobiście również bardzo się podobała. Była wygodna, lekka, nie krępowała ruchów. Nie miała żadnych problemów w poruszaniu się w niej, ani nawet w tańcu, jak czasem inne Panny Młode w swoich sukniach ;) A to ważne, aby móc również pobawić się na własnym weselu. Wybrałam suknię Aleksandrie z pewnymi drobnymi modyfikacjami. Buty również kupiłam w salonie, bardzo wygodne, spory wybór. Jestem bardzo zadowolona z pracy Salonu Kwiat Lotosu. Cieszę się, że wybrałam właśnie ten salon na uszycie tej jedynej sukni na nasz wyjątkowy dzień :) Obsługa bardzo sympatyczne, cierpliwa. Doradzają dobrze i trafnie, nie wciskając na silę byle czego ;) Ceny również nie są wygórowane. Pozdrawiam serdecznie Magda S.

Warto jechać do Krakowa. Na Długiej jest mnóstwo salonów. Ja zamawiałam w Pasazu Weneckim i jestem bardzo zadowolona. Zadnych problemów nie było. Ceny rozsądne. Mają tam teraz do końca września duże promocje więc jeszcze jedziemy kupić garnitur bo bardzo ładne tam widziałam. Wiec mogę z czystym sumieniem polecić

Gość gość
Skusilam się i pojechałam do tego Pasażu Weneckiego. W sumie warto było bo sukni nie kupiłam ale była super promocja na wloskie garnitury wiec wzielismy smoking, tyle ze nie taki jak wszędzie ale bardziej wybajerowany. Kupilam tam jeszcze sukienke na drugi dzień i jestem zadowolona.

Gość gość
Cześć dziewczyny podbijam pod tym tematem ,ale chodzi mi o buty ślubne. Wydawało mi się, że to wybór sukni okaże się wyzwaniem ,a co się okazuje znalezienie butów jest dla mnie zdecydowanie cięższe. Czy polecicie mi jakiś salon gdzie znajdę eleganckie ( nie okryte satynką! ;) ) buty ślubne?

Gość gość
Bylam w Pasazu Weneckim w Krakowie. Jestem pozytywnie zaskoczona. Duża galeria , swietne sukienki, garnitury, buty i dużo innych rzeczy. I w końcu normalne ceny. Zreszta na tej ulicy jest chyba ze 20 - 30 salonów slubych. Szok. Warto pojechać bo chyba nigdzie tak nie ma Na facebooku Pasaż Wenecki ma kupony rabatowe wiec może ktoś skorzysta bo dzialaja do końca września.

Gość gość
ja też proszę o pomoc w znalezieniu dobrego salonu z obuwiem ślubnym Kasia Katowice

Gość gość
salon w którym ja zamawiałam suknie ślubną to evita w krakowie ale z tego co wiem, oni maja też salon w katowicach :) super atmosfera, miła i kompetentna obsługa i wysoki poziom! cały ten czas szukania sukni ślubnej był stresujący, ale tam poczułam się bardzo wyjątkowo i coś czuję że będę szukała okazji żeby tam wrócić :D

Gość Animmka
Ja swoje buty zamówiłam w salonie Anna na Zwycięstwa w Gliwicach. Buty z firmy La Boda, po ślubie mogę je odesłać do przefarbowaniana inny kolor :D

Gość gość
Witajcie,wiadomo,ze atmosfera jest bardzo wazna zwlaszcza gdy wybiera sie suknie slubna,a jesli chodzi osalon Evita w Katowicach to rzeczywiscie fajne miejsce i dobrze wyszkolony personel.Lubie gdy osoba ,ktora mnie obsluguje jest kompetentna i zna sie na swoim fachu.Tam tak jest i gdy mam tylko okazje wpadam i buszuje bez opamietania az wkoncu cos znajduje:)))

Gość gość
ja kupowałam tutaj www.magdalena.olsztyn.pl obsługiwała mnie mega miła Pani Ewelina i nie wciskała mi niczego na siłe jak to czesto bywa w takich salonach; //

Gość gość
Ja zamowilam w salonie Gracja w Krakowie, fajne ceny, siwtna jakość. Polecam

Gość gość
A my różnie. Suknia - Karolina Kraków Garnitur Pasaż Wenecki Kraków Obrączki i inne dodatki to już Katowice bo to akurat chciałam zalatwiac jak najbliżej. Ale nie da się ukryc ze w Krakowie maja największy wybór

Gość gość
Kurcze tak przeczytałam kobietki te wasze posty i sie przeraziłam. Myslałam do tej pory, że szukanie sukni to sama przyjemnosc ale teraz... to aż się boję. Zaniedługo sama wybieram sie na poszukiwania tej jedynej i czarno to widze ;(

Gość gość
Jak chcecie reklamować swoje salony w Krakowie to załużcie nowy temat salony w Krakowie a nie zaśmiecajcie tutaj.

Gość gość
Do gościa powyżej. Prawda jest taka ze w Krakowie maja największy wybor. Proszę jechać i sprawdzić. My byliśmy w zeszla sobote i nie wrocilismy z pustymi rekami. Na ulicy Dlugiej co drugi sklep to suknie, garnitury i inne rzeczy slubne. W każdym razie ja polecam bo warto.

Gość gość
Zgadza się ... np. w Pasazu Weneckim w Krakowie maja swietne rzeczy.... a tak apropo to czy jest jakas galeria w tym stylu w Katowicach??? jak ktoś cos wie to proszę o info.

Gość gość
Jakie to znane marki są w Krakowie których nie znajdziemy w Katowicach? Co Pani takiego niezwykłego kupiła w Krakowie? Skoro Kraków taki rewelacyjny nie ma potrzeby reklamowania go w wątku o Katowicach. Wiec zakończcie swój niedolny marketing szeptany w tym miejscu.