majka242 0 Napisano Listopad 25, 2009 mała 2 kreski to już jest skok:)np z 36,5 na 36,7 tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Listopad 25, 2009 a jak jest skok to jest owulacja:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Listopad 25, 2009 Majeczka dobrze napisała, wyprowadz się do rodziców, nie odbieraj telefonów, niech troszkę ruszy głową i pomyśli. Może coś zrozumie! Bo wiesz On chyba juz wie, ze zawsze jak Cię obrazi to potem moze przeprosić i znów będzie dobrze na jakiś czas. Dlatego też pewnie to wykorzystuje. Ale ja to zawsze mówie, że szacunek jest najwazniejszy. też Ci przynam, ze nie wyobrażam sobie żebym sama dziecko wychowaywała ale pomysl...jak dzidzia podrosnie to on tak będzie do ciebie mówił przy dziecku??!!Kochana bardzo Ci współczuję. Ja jak bym mojej mamie powiedziaął taka rzecz jak Ty swojej to by mi kazała natychmiast wracać do domu. Mamę Twoją pewnie też to boli, ze On Cię tak traktuje... A co do mieszkania, ja tez mieszkam w mieszkaniu mojego meze, ale teraz już naszym:PI nie raz w formie żartów smieje się ja do niego"jak Ci nie pasuje to się wyprowadz" :):) Ale żeby keidys kazał mi się wynosić...nigdy tak nie było. nie jest wazne co kogo, jestescie razem wiec jest wasze wspólne!!! P.S. Tak w formie żartu, mój maż zawsze mówi że ja to jak jest dobrze to mówie, ze nasze, a jak zle to juz jego:):):):) Majeczko z auta jestesmy bardzo zadowoleni!! Nawet nigdy nie marzyliśmy o takim a tu prosze stoi pod Blokiem. Gdyby nie kochana teściowa to by musiało być coś mniejszego, tanszego;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 Majeczka, ale ja gdzieś przeczytałam ze powinno co najmniej 0,5 stopnia. A u mnie z 36,6 na 36,8. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 mierze termometrem elektrycznym, a słyszalm, że powinny byc te rtęciowe. a ja na taki rano nie mam czasu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Listopad 25, 2009 nie mierzyłam sobie nigdy temperatury, ale miała kiedyś monitoring i na pierwszym miałam pęcherzyki w 17 dc, a podczas drugiego monitoringu okazało się że pęcherzyki nie urosły. Leli na owulacje brałam 3 cykle. Ale z tego co pamiętam to zdarzały mi się kiedyś takie długie cykle, i to chyba oznacza ze owulacji nie było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 Smieszka czekaj na jego przeprosiny, nie próbuj sama czegoś wyjaśniać. niech pokarze, że mu tez zależy. takie sprawy trzeba wyjaśniać za nim urodzi się dzieciątko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Listopad 25, 2009 Małą ja mam własnie skoki o 2 stopnie i mam owulację książkową:) jeśli będziesz miała ochotę to wpisz swoją temp tutaj i zerkniemy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 A nie powinno byc tak, że zeby stwierdzić brak owulacji trzeba monotorowac więcej nic jeden cykl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Listopad 25, 2009 Dopóki nie zaczeliśmy starać się o dziecko to ja nawet nie zapisywałąm daty ostatniej @, tzn raz zapisałam, raz zapomniałam, a teraz wiem że to był wielki błąd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Listopad 25, 2009 Basiu to ty miałaś 2 monitoringi i mówisz, że nie masz owulacji? organizm ludzki potrafi zaskoczyć nie raz:) jeszcze raz namawiam do mierzenia temp,po paru cyklach będziesz wszystko wiedziała o swojej owulce, czy była czy nie:) ja używam rtęciowego:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 6 dzień owu - 36,6 7 dzień owu - 36,6 8 dzień owu - 36,6 9 dzień owu - 36,6 10 dzień owu - 36,6 11 dzień owu - 37,1 (impreza integracyjna alkochol :) 12 dzień owu - 36,6 13 dzień owu - 36,6 14 dzień owu - 36,6 15 dzień owu - 36,6 16 dzień owu - 36,5 17 dzień owu - 36,8 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 aha cykle ok.32 dniowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Listopad 25, 2009 17 dc na 100% skok!!!!! czyli owulka może występować 3 dni do skoku lub 3 dni po skoku wymęcz dzisiaj męża:P:P bo może dzisiaj cos zafasolkować;):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 Basiu powiem Ci, że zaczęłam mierzyc temeraturę dopiero od tego m-ca i muszę przyzanć, że na pewne rzeczy zaczęłam dopiero teraz zwracać uwagę. staram sie zapisywać wszystko śluz, przytulanie. Miałam zwolinić i si ę przestać przejmowac, a jest jeszcze gorzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 Maja wymęczę, wymęczę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Listopad 25, 2009 Tak miałam dwa monitoringi. W tym miesiącu nie biore leków i nawet starać mi się nie chce. Wczoraj mąż chciał a ja nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 Maja ta temp. teraz powinna mi się utrzymac prawda? Bo jeżeli jutro z powrotem będe miała niższa tzn. ze to nie owulacja. dobrze myslę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Listopad 25, 2009 Tzn ze jak jest skok to owulacja była, czy będzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 Basiu to staraj sie wyluzowąc. Może jakś lampka wina na rozlużnienie. To może pomóc. Czlowiek nie jest taki spięty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 Albo była, albo w najbliższym czasie bedzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Listopad 25, 2009 Tak jest skok to jest owulacja:) pamiętaj żeby mierzyć tempkę o stałej porze np ja mierzę o 4,55 przez 5 minut tak się nauczyłam, że nawet jak mam wolne to przebudzam się na pomiar:) aaaa no i musi być przynajmniej 3 godziny snu nie można wstawać np do wc bo wtedy temp skacze i jest zakłócona:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 Z mężem przytulamu się już od kilku dni w razie czego. Wyczytałam gdzieś, że mężczyzna powinien przed wypić kawkę mocną na ruchliwość plemników. I wieczorem mój biedny M siedzi do połnocy bo nie może zasnąć, a ja już dawno chrapie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Listopad 25, 2009 temp po skoku nie może spaść do temp przed skokiem;) mała pisałaś, że masz długie cykle i na pewno masz bezowulacyjne? sama zobacz w 17dc masz skok faza lutealna liczy się od pierwszego dnia skoku i trwa od 12 do 14 dni więc u Ciebie jest wszystko w jak najlepszym porządku:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dula 0 Napisano Listopad 25, 2009 haha mała dobre!:) ale się uśmiałam:) Z moim byłby problem bo On kawy nie pije:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Listopad 25, 2009 hahaha to zamiast kawy coca colę niech walnie:):D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość smieska1 Napisano Listopad 25, 2009 tak ale wiesz ja mieszkam w poznaniu teraz a jestem z radomia -350 km od poznania i tam tez mam rodzine... i co znowu sie pakowac wszystkie graty zwozic itp ? juz tak raz zrobilam...wyjechalam zeby zrozumial swoje zachowanie itp itd jakis czas nie bylismy ze soba ,potem zeszlismy sie na poczatku bylo miodzio itp a potem znowu zaczynalo sie to samo wyzwiska ublizania itp ... mi tez moja mama mowi zebym wracala ze on juz sie nie zmieni wiem ze ja to wszystko boli od razu tez sie denerwuje i cierpi jak ja cierpie ale do kogo mam zadzwonic ? do jego ojca ? do jego matki ? juz tez takich metod probowalam ... ja to jestem sama mozna powiedziec moja rodzine mam daleko i co jak z nim sie pokloce to tylko pozostaje mi fon do mamy a zeby sie spotkac w tych godzinach co ja moge to kolezanki pracuja w tych godzinach... wiem ja pierwsza nie wyciagne absolutnie reki ale tez watpie zeby on przepraszal, on w jakies piorka obrasta nie wiem dlaczego bo co bo ma firme to kur....wa jest bogiem ? gowno prawda powinien traktowac mnie z szacunkiem i jak przystalo na przyszla zone i matke jego corki a on traktuje mnie jak jakies gowno bo tak sie czuje a jak czasami placze przy nim przezn iego to mi mowi nie rycz albo z ironia sie smieje.... myslicie ze mi cos w domu pomaga ? ja mam zagrozona ciaze lekarz nie kazal mi sprzatac na zakupy chodzic duzo lazic itp itd w domu piore ja gotuje sprzatam prasuje... tez mu kiedys powiedzialam zebym i pomogl bo za chwile ja nic nie bede mogla robic bo coraz ciezej sie czuje brzuch coraz wiekszy itp to mi mowi ze on pracujei pieniadze zarabiam a jam owie ze ja przeciez tez z zusu z l4 siano dostaje wiec gorsza nie jestem, nie zeruje na nim.... kuzwa mowie wam nie wiem jak to wszystko sie ulozy bo ja zaczynam psychicznie wysiadac ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Listopad 25, 2009 Dziewczyny przepraszam ,ze zapytam, ale Wam też po przytulankach wycieka część spermy, czy wszystko zostaje w środku? Bo mi wycieka i tak myśle ze to moze niedrozne jajowody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_81 0 Napisano Listopad 25, 2009 Maj a przyznam szczerze, że troche mnie uspokoilaś. Dula podobno działa też szklanka coli :) tez ma kofeinę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Listopad 25, 2009 Basiu to normalne,że wycieka:D:D:D:D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach