Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jestem piękna

topic dla kobiet które chcą odzyskać pewność siebie!

Polecane posty

Witam:) Jestem tu nowa i postanowiłam założyć swój własny topic, który będzie opisywał moją walkę o pewność siebie! Chce schudnąć6kg czyli osiągnąć wagę 50kg. Mój typ figury to gruszka więc ćwiczeniami będę pracować nad dolną częścią ciała, ale również mam zamiar robić brzuszki. Mam zamiar schudnąć na pomocą mż czyli mniej żreć:) odstawie też słodycze, fast-foody, pszenne pieczywo, napoje gazowane, mam zamiar nie jeść również po 18:) Mam nadzieję że ktoś się do mnie przyłączy

Gość kasjjaaaaa
idx na ciąże . Tam staraczkom przyda się doping i przypływ wiaryw możliwości . Bo zrobienie BEJBUSA jest stradsznie dla niech 'wyczerpujące'

Gość Anka.K.
Hej ja bym chciała schudnac ok 7 kg:)moja zmora sa słodycze jem ich bardzo duzo

Polecam zainteresowac sie najpierw dietyka :) Czy jesli nie mialabys wiedzy z dziedziny zasad ruchu drogowego to przejechalabys bezpiecznie trase ze Szczecina do Zakopanego?

Gość czekoladowa kulka
Ja chętnie dołączę:) Też jestem za MŻ. Mam 20 lat, ważę 57 kg przy wzroście 167 cm. Moim celem jest dojście do 53 kg. Ćwiczę od zawsze, więc może teraz postaram się ciut więcej, jeżeli czas mi na to pozwoli. Moim głównym problemem są nieregularne posiłki i co za tym idzie obżarstwa nocne. Dietkę zaczęłam od wczoraj:)

Dr.Szpec a skad wiesz że niemem takiej wiedzy ,wiem wiecej niz ci sie wydaje:P

Ja mam zamiar zaczac jesc zdrowsze produkty i zmniejszyc dziennie ilosc spozywanych kcal o 300-400. Nie chce schudnac szybko tylko na stale juz

Anka.K. czekoladowa kulka--> ciesze sie ze dolaczylyscie do mnie:) ja zaczelam walke dzisiaj. Zaraz bede miala obiad troszke ziemniakow, piers z kurczaka w ziolach i duzo surowki z bialej kapusty:) a kolo 17 zrobie sobie salatke owocowa

Anka K. ... ja nie umiem przewidywac przyszlosci - Twoj komentarz zostal napisany "po moim" :) Odpowiedz kierowalem w strone "bedacej" ... bo pare mitow przedstawila: - nie jesc po 18 - cwiczenia punktowe Piękna 300-400 to rozsadne ciccie :) Mam nadzieje, ze znasz swoje dzienne zapotrzebowanie, jak nie to skorzystaj z: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3224040

Witam was🖐️ ja głownie rezygnuje ze słodyczy ,bo czesto podjadam sobie ,i nawet jezeli staram sie jesc duzo warzyw,owocow, unikac smazonych potraw i tak zawsze gdzies sie przemici jakas czekoladka:( od dzis słodycze dla mnie nieistnieja

Gość czekoladowa kulka
Smacznego życzę:) Ja na obiadek zjadłam dziś warzywa z brązowym ryżem. Do końca dnia planuję jeszcze jogurt naturalny z pomarańczą i otrębami oraz surówkę warzywną.

Gość czekoladowa kulka
Anka, ja nie mam problemu ze słodyczami w ogóle, ale za to pasjami opycham się pieczywem. nie jem go dopiero od dwóch dni, a już mam "kryzys" i po głowie chodzą mi pyszne bułeczki, bagietka. Tym bardziej, że mój chłopak opycha się nimi przy mnie.

Anka K. ... strona, ktora podajesz nie jest zbyt dobra. Zdanie: "Najlepszym rozwiązaniem jest eliminacja 250 kalorii z pożywienia (przeczytaj Sekrety odchudzania: jak zaoszczędzić 50 kalorii przy śniadaniu?) i 250 kalorii spalić podczas ćwiczeń (zajrzyj do działu Jak spalić...?)." mowi samo za siebie. Najlepsza metoda byloby uzyskanie ujemnego bilansu 500kcal poprzez cwiczenia silowe - jesli chodzi o diete. Poza tym licznik kalorii z tej strony jest bardzo niedokladny - okresla caly dzien wspolczynnikiem, a przeciez kazdy dzien kazdej osoby jest inny, jak mozna to okreslic jednym wspolczynnikiem?

ucielo tekst ... jesli chodzi o diete to zgodnie z zapotrzebowaniem (wylaczajac cwiczenia).

dr szpec ja nie bede stosowac tylko cwiczen punktowych, poniewaz jestem studentka wych.fizycznego wiec na codzien mam duzo cwiczen a dokladnie aerobow wiec dodatkowo w domu chce robic brzuszki, cwiczenia na nogi i rozciaganie a co do niejedzenia po 18 to ja musze miec taka zelazna zasade bo inaczej sie rzuce na jedzenie po 22. Nie wszystkie zasady do wszystkich pasuja. Kazdy organizm jest inny

Gość azaharka mara
hehe, pewnei że bezrobotny, na dodatek nie ma dziewczyny ani przyjaciół....... kto by z nim wytrzymal?

"Jestem piekna" ... biochemia nie rozroznia podzialu na innosc, kazdy organizm w ten sam sposob reaguje na pewne procesy. Zapewne masz dostep do hantli, sztang, ciezarow - najlepsze sa wlasnie cwiczenia silowe, bo dzieki nim mozesz chronic miesnie. Aeroby powiekszaja tylko ujemny bilans, nie sa az tak zalecane na diecie. 0,5-1h przed snem smialo mozesz zjesc 50-100g bialka, zeby chronic miesnie przed spalaniem.

Akurat o tym wiem, ale powinno sie prowadzic trening gdzie najpierw zaczynasz od aerobow a pozniej sa cwiczenia silowe poniewaz nie ma sensu wyrabiac sobie miesni gdy one beda pokryte wartswa tluszczu

Jesli masz ujemny bilans kaloryczny to nie wyrobisz grama miesni, dlatego warto zainwestowac w te cwiczenia na diecie, by chronic miesnie.

Jestem - ale ja nie wymyslam tego sam. Byly przeprowadzane badania naukowe i takie osiagnieto wnioski :)

No dobrze ale probowales tego na sobie? Bo czasami trzeba czegos doswiadczyc niz sama teoria sie poslugiwac bo nie zawsze jest ona prawdziwa

Gość czekoladowa kulka
Jestem piękna, może podpowiedziałabyś mi jakieś ćwiczenia wyszczuplające uda i łydki?

Pewnie, ze probowalem. Obecnie cwicze tylko 20 minut dzienne za pomoca ekspandera, mam tak ulozony zestaw cwiczen, ze zastepuje on silownie. Jesli aeroby sprawiaja Tobie przyjemnosc to mozna je wykonywac, dzieki czemu uzyska sie ujemny bilans. Ale chodzi o to, zeby najwiekszy nacisk polozyc na cwiczenia silowe, bo ich rola, podczas diety, jest ogromna. A znasz juz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne?

http://www.modeling.pl/?sub=artykuly&fil=read&poz=11&art=48&dz=11&page=1&PHPSESSID=cd3aec4c3ae613e9e84598ca26c489c6 tutaj masz link gdzie masz cwiczenia no nogi ale sa rowniez inne doradzalabym Ci rowniez rozciaganie po cwiczeniach ,ktore nie pozwoli na rozbudowe miesni oraz rozbije kwas mlekowy jesli doszlo do jego gromadzenia Jesli masz mozliwosci to takze basen jest dobry

Gość //////////////////
Dr. Szpec Polecam zainteresowac sie najpierw dietyka Czy jesli nie mialabys wiedzy z dziedziny zasad ruchu drogowego to przejechalabys bezpiecznie trase ze Szczecina do Zakopanego? ----> mozna sie zerzygac takimi komentami napaarwde;/ ciekwi mnie jak Ty sie opdzywiasz Dr. Szpec

Jem po 18 i nie stosuje punktowych cwiczen :) Jesli masz bulimie to dzieki mnie \"chudniesz\" :) Widzisz jaki jestem przydatny.