Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Proust

Pamiętnik odchudzania - start 20 stycznia. cel-15kg

Polecane posty

halo halo witajcie:) jak tam poczatek dnia?:) ja dzisiaj mama yle nauki- biochemia- jutro kolokwium zaliczeniowe!:P ale narazie musze pozalatwiac sprawy na miesnie i uczelni:) trzymajcie sie cieplo!:)

Gość MARIKKKA22
TEŻ SIE DOŁANCZAM 159 WAGA 62 OD DZIS CHCE SCHUDNAC 10KG MOJA WAGA PRZED CIĄŻĄ 52 KG-50KG CHCE SCHUDNĄĆ ZWLASZCZA Z BRZUSZKA :) OD DZIS ZACZYNAM WIECZORKIEM ĆWICZONKA :)

to moze i ja sie dolącze??? mam 168 i 71 kg. moim najwiekszym marzeniem- 61 kg. wiem ze to jest do osiagniecia ale trzeba miec silna wole, 2 tyg temu rzucialam fajki i stwierdzam ze dobrze ze nie przytylam, wiec czas by wziac sie za diete. malymi krokami do celu:)))

a co Was motywuje do odcvhudzania? mnie fakt ze rok temu bylam 10 kg szczuplejsza, ubieralam sie w co chcialam wsumie, w walentynki mam wazna impreze i nie chce sie czuc gorzej, brzydziej od innych. chce czuc "podziw" tzn cos takiego ze sie podobam innym i zwlaszcza sobie;)

Tak się składa że ja też rzuciłam fajki :) ale nie przytyłam jakoś po tym. Rzuciłam je w ostatki ... ale na sylwestra zapaliłam 2 fajki, od tej pory nic ... :) Mnie motywuje moj facet. nie chce zeby to zle zabrzmialo ale on mi zwraca na to ze mam tu i owdzie za duzo ciałka ... mowi ze mam nogi jak kaczuszka ... no nie powiem zeby sprawialo mi to przyjemnosc, wrecz przeciwnie ale chce zobaczyć podziw w jego oczach :) No i robie to tez dla siebie, aby na wiosnę i lato zakladać krotkie spodniczki, spodenki :) W czerwcu planujemy wyjazd do Wloch wiec to dodatkowa motywacja :)

napisze Ci co mnie motywuje wiec to aby nie przytyc po rzuceniu fajek poza tym chce znalezc sposób na zdrowe odzywianie , nie lubie sie odchudzac nie lubie wyrzeczenien a w diecie która ja sobie załozyłam chodzi bardziej aby zdrowo się odzywiac mozna jesc wszystko byle nie łaczyc białak i weglowadonaów i chudnac a jak to bedzie to sie okaze ,poza tym idzie wiosna i wiadomo ze kazda z nas by chciała atrakcyjnie wyglądac ja tez

ja nielaczenia i jak najmniej kalorii:) plus ruch- jak narzie tuylko spacery ale po sesji silownia i basen;)

Gość pretty13
Freestyle tak sie wlasnie zastanawialam nad tym tostem bo almette w skladzie ma napisane najwiecej tluszczy a teoretycznie tluszcze mozna z wszystkimi laczyc... Ja juz wczesniej stosowalam te diete i przyznam sie ze schudlam 8 kg, ale po swietach mi sie przytylo i waze 60 a chcialabym z 55. I czesto bylo tak ze wlasnie nie wiedzialam do czego zaliczyc np. jogurty owocowe, ktore powinny byc bialkiem a maja w skladzie najwiecej weglowodanow ;) A co do motywacji dziewczyny jak tylko uda wam sie troche schudnac i ludzie to zauwaza to bedziecie przeszczesliwe i wasza motywacja bedzie jeszcze wieksza i jeszcze jak bedziecie miec ubrania za duze hehe!!!!:D trzeba tylk ona poczatku wytrzymac, pozniej juz z gorki ;)

Gość goa29
hej dziewczyny! ja już po obiadku: jajko sadzone i pomidorek i czekam na kolację: serek bialy z ziolami i na noc lampka czerwonego wina na trawienie.

Generalnie sery i jogurty to białka ale wyłącznie te naturalne, bez dodatku cukru czy mleka w proszku. W dzisiejszych czasach większość jogurtów jest dosładzana i wtedy zaliczają się już do węglowodanów, podobnie jak smakowe serki homogenizowane. Najlepiej sprawdzać na opakowaniach ,ja staram sie jesc tylko te naturalne , a mój obiadek to kasza gryczana z warzywami ,pyszne było

Hej :) Ja generalnie stosuje dietę MŻ :P staram się nie jeść po 18 ni i odstawiłam słodycze :) Ta dieta niełączeni to podobno badzo fajna rzecz ... stosowałam ją kiedyś ale tylko przez góra 2 tygodnie i nie zauwazylam efektów wiec zrezygnowalam, ale kobiety z topiku o tej diecie bardzo sobie ją chwalą i chudną :)

700 kcal za mną :) Na stronie www.vitalia.pl jest super kalkulator kalorii:) zjem jeszcze coś koło 17-18 i zmieszczę się w 1000 :) jestem zadowolona z siebie, od poniedziałku się dobrze trzymam :) Wam też tego życzę :)

Jest to ktoś? :) Wlaśnie zaliczyłam 40 minut skakanki :) muszę się koniecznie porozciągać i zrobić cwiczenia na wewnętrzną stronę ud. szkoda ze nie mam agrafki ... chyba bede sciskać poduszkę miedzy nogami ... :P

Gość MoOniaszek
Witam wszystkie dziewczyny :) ja tez sie dorzucam do dietki :) mam 170cm i 72kg :/ chcialabym na poczatek zrzucic 10 kg. Diete zaczelam dopiero 2 dni temu ale wykluczylam makaron, slodycze, i bialy chleb. Pije natomiast wode z cytryna i czerwona herbatke :)

Gość MoOniaszek
Macie moze jakis fajny pomysl na przepis na sniadanie? :) Dziewczyny bierzemy sie "w garsc" :) Ja dzisiaj zrobilam 200 brzuszkow (rano i wieczorem po 100) ale slyszalam ze same brzuszki nie pomagaja na oponke. Najlepiej robic skreto-sklony lub pajacyki :)

Na oponkę czyli tłuszczyk to cwiczenia aerobowe :) nic innego nie spala tluszczu :) a w polaczeniu z brzuszkami lub cwiczeniami na dane partie ciala naprawdę będzie fajnie :) a pomysly na sniadania ... zalezy czy liczysz kalorie, czy jestes na diecie nielaczenia albo jeszcze jakiejś innej :P

moje snadanko to musli zmieszane z otrebami i truskawkami a na obiad mam rybke z warzywami szkoda tylko ze w ogóle nie mam ochoty na cwiczenia, to do mnie niepodobne ale niestety tak jest- byc moze to przejsciowe , ale obiecuje ze sie poprawie tylko że nie wiem kiedy to nastapi wazne abym nie przytyła. Zima to nie jest dobry czas na odchudzanie, bede chodz pilonowac aby waga nie poszła w góre, dalej będe stosowac moja diete a moze waga pojdzie w kocu w dół pierwsze wazenie za tydzien aktualna waga - 74 kg cel 1 - 70kg cel 2 - 65kg cel 3 - 60 kg

Gość pretty13
Na oponke i w ogole wszelkiego rodzaju brzuszek świetne jest hula-hoop - naprawde polecam, sprawdzone przeze mnie :) Na poczatku wiekszosc z nas nie umie krecic ale nie mozna sie zniechecac, ja sie nauczylam po tygodniu :) Dzisiaj mam w planie - buleczke z pomidorkiem, pozniej jogurt, obiadek -ryz z warzywami i kolacja owoc :)

Cześć dziewczyny! :) Fajnie, że tyle nas jest. Niestety nie zawsze będę mogła pisać tutaj codziennie (praca), ale dietę oczywiście trzymam. Dziś w końcu miałam czas oficjalnie się zważyć, zrobiłam stopkę, pewnie zaraz wyznaczę sobie jeszcze cele krok po kroku (żeby jakiegoś bata nad sobą trzymać ;))) no i oficjalnie zaczynam dietę :) dziś: pewno z 1300 kcal zjem. planuję zjeść rybkę, jakąś surówkę, potem pewnie jeszcze owoc, jogurt.

No to cele już są. jak się postaram to wychodzi mi, że do końca kwietnia powinno być już "pozamiatane", więc w maju (okres już cieplejszych dni) mogę się pochwalić fajną fihurką. oby, oby, oby się udało. trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Witajcie :) dziś zjadlam 2 kanapki z ogorkiem, jogurt z musli i szklankę maślanki :P no i troszkę smazonego mieska z piersi z kurczaka, bo robilam obiad i musialam sprobowac czy dobrze doprawione :) hehe ale myślę ze w 100- 1200 się zmiescilam :) przed chwilą wrocilam do domu, wskoczę w dresik i zabieram się za skakanie na skakance ... akurat obejrzę sobie \"Wzór\" :)

Gość klepersona
dolaczam sie do was :D rowniez 15 kilo.. 157 cm wzrostu i .. 69 kg ;/;/;/ 54 to marzenie do 1 lipca musi sie udac :)

Witajcie :) dziś zjadłam: na sniadanie, kanapkę z polędwicą sopocką i ogorkiem (bez masła), II sniadanko 2 jablka :) na obiad starkowalam 2 banany i jablko (naszlo mnie na taką \"papkę\" :P) no i schrapałam kilka kopytek :) Terax jem kanaokę z serkiem topionym i pije jogurt :) Dzis wyszło mi mniej wiecej 1200 kcal :) wolę zaokrąglać do góry niz w dół :) W szkole pojezdzilam pol godziny na orbitreku, potem poskaczę jeszcze na skakance :) A wam jak idzie?