Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limonka2+1

PAŹDZIERNIK 2009

Polecane posty

Witam słonecznie:-) Ale dzisiaj jest pięęęęęęęknie:-) Małgorzatka------>samo badanie USG kosztuje 160zł, natomiast badanie USG+krew 380zł.Jak masz skierowanie od lekarza, to nic nie zaplacisz.Ja na razie robie tylko USG i wiem,ze bedzie wszystko dobrze. Słyszałyscie o tym becikowym?????Ale sie wkurzylam, maja je dostac te, co urodza od listopada, wrrrrrr

Ktoś pytał o kosmetyki jakie używam na rozstępy i do pielęgnacji biustu . Zakupiłam z serii Eveline serum na rozstępy i do biustu . Cały czas trzymam rękę na pulsie na na razie jest sucho w poniedziałek mam kontrolną wizytę . Dagar to tanio w Rudzie takie badania to koszt 700 zł . Tak ja nic nie płacę ze względu na wiek :). Tylko ja nie wiem wiele gabinetów prywatnych oferuje badania prenatralne a tak naprawdę mało mają z tym wspólnego upewnij się ,że to dobra klinika i robią to profesorowie . Koleżanka była prywatnie zapłaciła 200 zł i lekarz stwierdził ,ze jest zbyt duża warstwa tłuszczu i na tym etapie nic nie widać .

Małgorzatko, a to twoje 1 dziecko? Ja ide do dobrej Kliniki i do profesora:-)

Gość
a ja wybieram sie do gina. poraz pierwszy 3 kwietnia. musze troszke poczekac bo ide na kase chorych a jak wiadomo KOLEJKI!!! bede juz chyba w 11 tygodniu. troszke pozno jak na pierwsza wizyte prawda??? a jak to jest z tym becikowym? te kobiety ktore poszly do lekarza przed 10 tyg. dostana becikowe? a te ktore dopiero po 10 tyg. wybraly sie do lekarza to nie dostana???? cos slyszalam o tym ale niewiem od kiedy ma to wejsc. wiecie cos na ten temat?? ja tez strasznie boje sie porodu, mam zle wspomnienia po pierwszym porodzie a teraz to sie wogole panicznie boje. staram sie nie myslec o tym bo to jeszcze sporo czasu no ale i tak w koncu bedzie mnie to czekało. ale juz stwierdzilam ze to moje oststnie dzieciatko, trzeciego NIE BEDZIE!

Do 3 kwietnia to kawał czasu aż tak długo się czeka? U nas pacjentki przyjmowane są na bieżąco fakt lekarz przyjmuje tylko 2 razy w tyg. ale nie ma problemów ,żeby się dostać .

Gość
na fakt sporo czsu ale i tak znajoma mi załatwiła a tak to niewiadomo czy bym dostała sie wogole w kwietniu. :( u nas przyjmuje tylko w piatki. a co do tego becikowego to slyszalyscie cos??

🌻🌻wiosna!!!🌻🌻 a to o becikowym: Do 2009 roku becikowe, w kwocie 1 tys. zł przysługiwało wszystkim rodzicom, którym urodziło się dziecko. Od stycznia 2009 roku, starając się o becikowe lub zapomogę z tytułu urodzenia dziecka, rodzice będą musieli przedstawić zaświadczenie wystawione przez lekarza prowadzącego ciąże albo kartę ciąży. Według pomysłodawców, zmiany są konieczne, gdyż zbyt mało Polek ma lekarza prowadzącego ciążę i regularnie uczęszcza na badania.

Gość
dziekuje za wyjasnienie choc mam pytanie. chodzi o badania ogolnie w czasie calej ciazy?(jesli ktos nie robi) czy wlasnie do tego 10 tygodnia?

Gość
np ja pode dopiero w 11 tyg. do gina poraz pierwszy wiec becikowe bedzie mi sie nalezalo????

Gość
Pytam sie bo rodzinka mi mowi ciagle o tym becikowym ze koniecznie trzeba isc do lekarza przed 10 tygodniem no i nie daje mi to spokoju.

WAŻNE od 01.01.2009 roku : zmiany dotyczą warunkowego wypłacania tzw. "becikowego". Jego wypłacenie będzie uzależnione od przedstawienia przez osobę ubiegającą się o te pieniądze zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego objęcie odpowiednią opieką lekarską. Aby otrzymać becikowe należy przedstawić też zaświadczenie lekarskie potwierdzające objęcie opieką lekarską od 10 tyg. ciąży do końca jej trwania lub kartę ciąży.

Gość tttttttt
wedle nowej ustawy nie dostaniesz becikowego.Będzie sie należało kobietom objetym opiką lekarska conajmniej od 10 tygodnia.I takie zaświadczenie musi wystawić ci ginekolog.Jeśli pójdziesz w 11 nie dostaniesz nic.

Gość tttttttt
a tak poza tymi pieniedzmi to trochę to nieodpowiedzialne zwlekać z wizytą aż do 11 tygodnia.Pomyślałaś co by z tobą było gdyby to była np pozamaciczna?

Napiszę Wam dokładnie co dziś przeczytałam w gazecie!!! \"...by dostać becikowe nie wystarczy urodzić dziecko. :-p Każda kobieta będzie musiała udowodnić, że od 10 tc jest pod opieką ginekologa....\" \"Nowe przepisy dotyczyć będą kobiet, które urodzą PO(!!!) 1 LISTOPADA. W ten sposób państwo chce zmniejszyć liczbę kobiet, które w czasie ciąży nie chodzą do lekarza. Także moim zdanie my pazdziernikowe :-p mamuśki nie mamy co panikować byzka 👄

adres dokładnie skopiowany, ale chyba nie działa ;-( wpiszcie w gogle NOWE PRZEPISY BECIKOWE i wyskoczą stronki, fajna jest ta w tytule \"Nowe zasady wypłaty becikowego - Wiadomości - Onet.pl Biznes ..\" tam jest dokładnie opisane, bo link coś nie działa chyba paaaaaa

Czyli nas to nie obejmie,chyba ze dzieci poczekaja z przyjsciem na swiat :-P ale głupotaaaaaaaaaaaaaa

Powstań z mroków zniechęcenia na powitanie nowej wiosny! Potrzebujemy nowej wiosny, wiosny duchowej Spróbuj odsunąć na bok wszystko, co brzydkie, gorzkie, ciemne, ponure, i oczyścić siebie z tego wszystkiego. Powstań z mroków zniechęcenia i znużenia życiem! Na powitanie nowego poranka pełnego słońca, ptaków i kwiatów! Na powitanie nowej wiosny, nowego światła, nowych możliwości! Powstań! W każdym listku drzewa Bóg zapisał zmartwychwstanie, na pewno też w biednym ludzkim sercu. (Phil Bosmans) To tak na powitanie wiosny :) Idź do lekarza wcześniej może do innego miasta albo jakaś wieś ktoś musi Cię przyjąć na kasę wcześniej nie czekaj do kwietnia to może być 11-12 tydz.ja w 12 tyg. mam badania prenatalne a gdybyś Ty musiała robić może być za późno .I jeszcze wiele innych powikłań chociażby ciąża pozamaciczna .

Dziewczynki macie jakis sposob na slinotok i na zgage :-(???

Na zgagę idealne są migdały naprawdę . Albo surowa marchew . A ,jak Wy się dziewczyny czujecie ? Ja czuję się strasznie cały czas śpię ,mdłości mam potworne .Nic mi prawie nie smakuje .Albo odzywa się wilczy głód. Macie już duże brzuszki ?Ja sie nie mieszczę w spodnie .Mam jedne tylko takie większe ,ale to juz też ostni etap.

Ja na razie nic nie przytyłam, brzuszek mam lekko wystajacy,ale taka juz moja uroda. Ja czuje sie dobrze, tylko mam straszny slinotok i do tego piecze mnie zgaga....oby do 12 tygodnia....

Migdały to jadlam, jak mialam mdlosci.....pomagaja tez na zgage?

ja czuje sie dobrze,rano mam mdłosci ale staram sie szybko cos zjesc i mijaja,wieczorami boli mnie noga to chyba rwa kulszowa jest i strasznie boli po całym dniu na szczescie rano mija:) a brzucha ani sladu moze dlatego ze cały czas sie gimnastykuje

O marchewce nic nie pisze :-( Sprobuje z migdałami:-) Agatek---->a mozesz wykonywac cwiczenia na miesnie brzucha?