Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inkomon

żony obcokrajowców mieszkające za granicą - jakie imiona dajecie dzieciom??

Polecane posty

Nawet nie wiem co to za lek nicorette i mnie sie nie kojarzy :p Sophie tez bardzo mi sie podoba, ale tutaj jest to bardzo popularne imie i duzo jest dziewczynek o tym imieniu.

Gość do zolzy chyba
masz szczescie, ze nie ogladasz tv;)nicorette pomaga rzucic palenie;)

Gość alexa 69
AGAPI MOY do ciebie pisze ,ja tez mieszkam w Grecji kolo Patry a ty gdzie.Jestem w ciazy w 3 mscu i moj mi juz zapowiedzial ze jak bedzie chlopak to bedzie Sokratis ,jak mi sie to nie podoba .Tutaj ten zwyczaj dawania imion po rodzicach,matka Ewgienija o Boze nie takie imiona przez gardlo mi nie przejdzie tym bardziej ze nie nawidze tej strygli tesciowej.Narazie sie nie odzywam ale napewno sie nie dam ,dojdziemy potem po urodzeniu z moim do jajkiegos porozumienia miedzy nami tylko ale dla nikogo xary tzn tesciowej i tescia nie zamierzam dawac imion dziecku .Gdzies mam te ich tradycje ze daja imiona po dziadkach.A najbardziej mnie smieszy ze jak jest rodzina duza to jest dziadek Kostas syn Kostas wnuk Kostas .Musza sobie zdac sprawe ze do rodziny weszla obca z innej kultury i wiary i tez mam cos do poeiedzenia.Tak wogole to czuje wojne rodzinna w tej sprawie nadania dziecku imienia po greckich dziadkach.

:) Ja mieszkam w Norwegii. Nasza corka ma na imie Linnea. Imie wlasciwie pochodzenia szwedzkiego, ale dosc popularne w Norwegii ostatnio. Ja i polska rodzina mowimy na mala Linusia, Linka, Lineczka, Linejka.

Gość mamamadrid-jakie imie w Hiszp
ja mieszkam w Hiszpanii od 13 lat i chyba juz nie wroce choc cala rodzine mam w Polsce, ale chce dac mojemu badz moim dzieciom polsko brzmiace imie, np Maksymilian, a skrot to Max, wiec na calym swiecie bez problemu, abo Gabriel albo Filip, a dziewczynka to moze Gabriela albo Monika, podoba mi sie Dominika, ale kuzynka ma corke Dominike i chyba nie wypada, i tez m sie podoba Wiktoria, ale przyrodnia siostra dala corce Wiktoria, :) Ktos moze mi dorazic? :) bo w hiszpañskim "j" wypowiada sie jak "h" i "h" nie wypowiada sie wogole, wiec nie jest latwo, a ja jstem nauczylka angielskiego wiec na pewno chce zeby po angielsku imie tez bylo latwe do wypowiedzenia, czy ktoras ma podobny problem???? buziaczki dla przyszlych mam i zon obcokrajowcow

Gość zolza od czasu do czasu
NIE NIE NIE nie zgadlyscie. ale racja moze i dziecinnie sie zachowuje.

Gość albarteos
ja mysle o Alicja (Alice) albo amelia albo Hanna ( h) a chlopczyk- David, Max, alex

hej do mamamadrid-jakie imie w Hiszp pozdrawiam ja tez mieszkam w hiszpanii :) wlasnie czekamy na narodziny sobriny mojego lubego - dziecko ma miec na imie - Lara - nawet ladnie pozdrawiam :)

Gość kremowa rurka
a mi się podoba Patricia .

Gość mamamadrid
pepita82 - Lara bardzo ladne imie, tylko czy jest Swieta Lara? :) a co do imienia Anna to mi sie bardzo podoba ale moja mama ma tak na imie i siostra mojego faceta :)

do mamamadrid mi tez osobiscie podoba sie - dla chlopca Hugo, na kiedy masz termin ?? i jestes pewna ze to bedzie dziewczynka ?? :)

Gość mamamadrid
Maria to najbardziej popularne imie w Hiszpani, polowa kobiet to Maria z jakim dodatkowym imieniem, np Maria Teresa, Ana Maria,itp. Jak bym powiedziala mjemu facetowi Maria to by sie na pewno usmial :) choc pieke imie Maria, Marysia, Mari..... hmmmmmm

no fakt, pewnie popularne:D mi sie podoba dla chlopca Filip ale we Francji Filipow od groma:) kuzynka mojego meza to Hiszpanka, ma na imie Luz Anastasia a jej dzieci Pablo i Xavier

Gość mamamadrid
pepita 82 - oczywiscie imie dziewczynki to tylko takie sprawdzanie bo jak zobaczyz moje wypowiedzi wczesniej to dalam pare pomyslow na imie dla chlopczyka. Jestem dopiero w 9 tygdniu :) hihi, le wydaje mi sie ze dzidzia to dzidziu, tzn chlopczyk, ale jakbedzie dzidziunia to tak na wszelki wypadek z tymi imionami. A termin mam na okolo 4 wrzesnia, a 5 wrzesnia sa moje urodziny, hehe A Ty Pepitko gdzie meszkasz? ja w madrycie ale wkrotce przez bobaska przeprowadzimy sie do Alcala de Henares, bede tesknicza Madrytem, uuuuuu :(

Gość mamamadrid
Luz tzn swiatlo, to imie jest pzesliczne, tylko po polsku brzmi dziwnie, a po angielsku czytaloby sie "las" albo "les" :)

ja mieszkam Rivas Vaciamadrid - ale spoko nie lam sie Alcala de Henares nie jest tak daleko :) - no to mam nadzieje ze dzidzia zaczeka i bedziecie razem swietowac urodzinki hihi ale dzis fajnie troszke slonka widac :)

Gość mamamadrid
no tak, ale troche mi smutno bede musiala dojezdzac d pracy do centrum Madrytu.....i oczywiscie zapomniec i szybkich kawkach ze znajomymi o 9 wieczorem w lato

dlaczego sie przeprowadzacie ?? no fakt mi doazd zajmuje prawie 50min przy dobrych wiatrach ehheeh i tez brykam pociagami Vicálvaro-Atocha i kolejny pociag czasmi meczy to ale tak juz jest :) juz tez tesknie za latem i tymi tarasami heheh

moj partner jest litwinem i bardzo chcialabym, aby nasze wspolne dzieci mialy litewskie imiona, ktore jednoczesnie mozna jakos przelozyc na polskie. dla dziewczynki Wiktoria, choc mi bardzo podoba sie typowo litewskie imie Mejle (nad pierwszym e powinna byc taka kreseczka ale nie ma tego na klawiaturze, wtedy to e wypowiada sie bardzo mieeko) co znaczy doslownie milosc po litewsku. a dla chlopca to jeszcze nie wiem, wlasciwie prawie wszystkie imiona litewskie maja polskie odpowiedniki, wiec nie powinno byc problemu. podoba mi sie tez, ze wiele typowo litewskich imion ma konkretne znaczenia np. Audrius-burza, Rasa-rosa, Indre-kwiat itp. no i dodam, ze mieszkamy w szkocji :)

Gość osiokolop
Moja córcia ma na imię Lara. Ładne się zdrabnia: Larusia, Larunia