Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bad Dream

Dlaczego każdy myśli że amstaff i pit bull to mordercy?

Polecane posty

To rozszeżona lista. I amstafów dalej brak:P 1. amerykański staffordshire terrier 2. amerykański pit bull terrier 3. perro de presa mallorquin 4. buldog amerykański 5. bulterrier 6. bullmastiff 7. cane corso 8. dog argentyński 9. dog de Bordeaux 10. fila brasileiro 11. mastif 12. mastif angielski 13. mastif hiszpański 14. mastino napoletano 15. mastif pirenejski 16. mastif tybetanski 17. perro de presa canario 18. tosa inu 19. beauceron 20. bouvier des Flandres 21. czarny terier 22. doberman 23. dog niemiecki 24. owczarek niemiecki 25. rottweiler 26. sznaucer olbrzym 27. akbasz dog 28. anatolian karabash 29. moskiewski stróżujący 30. owczarek kaukaski 31. owczarek południoworosyjski 32. owczarek środkowoazjatycki 33. hovawart Bananowy lubię. Choć ostatnio najwięcej wypijam marchewkowego:)

skoro koneser to bede musala sprobowac. ja tez bananowy lubie. choc naj pomaranczowy, taki z goryczka. a jacka rzadko pije, my kupujemy bourbona, nie pamietam jakiego, prawie to samo:)

dog niemiecki zalicza sie do niebezpiecznych ras? a one są takie piękne 😭 tak naprawdę to wszystkie te whiskacze smakują podobnie;) dobry (i niedrogi) jest grants

"dog niemiecki zalicza sie do niebezpiecznych ras? a one są takie piękne " dog niemiecki piękny? :P chyba głupi żart :P a niebezpieczny jest ten pies... charakter ma zabójcy. w ogole nie powinni sprzedawac tych psow z listy ludziom :P

"ale zdanie na dole mowi samo za siebie, niepotrzebnie te rasy sa wymienione." potrzebnie. weź sobie jeszcze do kolekcji węża kup i niedźwiedzia. i baruj sie z takim towarzystwem ale w jakiejs izolatce najlepiej :P :P pozycze ci swoj nóż wojskowy-moze sie utrzymasz troche przy zyciu :P

"kciukiem (drak-queen@o2.pl) kciukiem@tlen.pl to juz sama nie wiem. ale zdanie na dole mowi samo za siebie, niepotrzebnie te rasy sa wymienione " zamiast walk ludzi w klatkach to zrobic walki nieodpowiedzilanycn wlascicieli takich psow ze swoimi "pupilami" ;P bedzie lepsze widowisko i pozyteczniejsze ;P

sorry ale jak ktos wątpi w rasy agresywne to chyba nie widzial zadnego z tych psow w akcji.. ciarki moga czlowieka obleciec jaka to maszyna nie do zatrzymania moze byc... a to jest tylko pies w dodatku majacy w charakterze zdolnosc do bezwzglednej walki mimo pozornie spokojnego i miłego ułożenia

Gość Anusia79
Mój pies to mieszaniec owczarka kaukaskiego i bulteriera. Jest inteligentny, milusiński i kochany przez całą rodzinę i wszystkich znajomych, nigdy nikogo nie pogryzł i na nikogo się nie rzucił, sąsiedzi pokupowali sobie psy, bo nasz taki spokojny i łagodny. Moi rodzice mieli kiedyś spaniela - kilka razy pogryzł moją mamę. I to mój głos w dyskusji.

ostry pies tak powyzej 30kg wagi (nie mowie o spasionym) moze zagryźć czlowieka w max. pol minuty jak sie wkurzy - i czlowiek jest bez szans bez wspomagacza typu chociaz nóż albo broń ostra... a z tej listy psy moga miec i z 60kg wagi...

soczek bananowy - a sorry ja o dobermanie pisalem... anusia79 - ja tam nie ufam niczemu czego nie bylbym w stanie w duzym stopniu kontrolowac..obejmuje to psy uznane za agresywne... np. labrador albo golden to bardzo milusinski pies chociaz spory i do tego sluchajacy sie czlowieka.. nie powiesz mi ze z charakteru nie rozni sie od np. kaukaza :P

"soczek bananowy Kwiatek,ale o co Ci chodzi? przyjaciół szukasz czy o drogę pytasz? " cos mnie razi jak ludzie malo frasobliwie pisza ze niepotrzebna ta lista jest :P i tak Polska to cholernia psiarnia Europy jest a ludzie nie maja nieraz kultury "posiadania" psa ze sie tak wyrażę :P

Gość Anusia79
Każdy pies ma inny charakter, który zależy przede wszystkim od wychowania i właściciela. Niestety istnieje mit psa mordercy i wiele osób uogólnia - jak amstaff to morderca, jak york to kochany piesek. Moi znajomi słysząc jakiego mam psa, bali się do mnie przyjść, a jak już poznali mojego psiaka, to go pokochali. Większość kaukazów lub ich mieszańców mieszka na podwórkach na łańcuchach i nic dziwnego, że są agresywne. Przywiążcie yorka do łańcucha i też się zmieni. _Kwiatek - ja Ci nie mówię, że masz ufać. Ja też nie ufam czemuś czego nie znam. Chodzi mi tylko o to, że ludzie uogólniają, a szkoda.

"Anusia79 Każdy pies ma inny charakter, który zależy przede wszystkim od wychowania i właściciela " OK, ale kazda rasa ma tez inny charakter ktory wynika z samej genetyki, nie tylko z wychowania i nalezy to tez brac pod uwage... dobra znikam

Gość Anusia79
Co do listy, to może lepiej wciągnąć na nią ludzi, tzn. kto nie może być właścicielem nie tylko psa, ale także innych zwierząt. Bo niestety, ale nie każdy ma predyspozycje, żeby mieć zwierzątko.

Anusia, ale zauwaz ze z yorka nie zrobisz mordercy chocbys nie wiem jak go "tresowala" - ten piesek jest po prostu za maly i wystarczyloby mu dobrze z kopa dac jakby sie rzucil do nogawki i po problemie :P tu chodzi o niedawanie potencjalnie bardzo groźnej broni do ręki nieodpowiedzialnym ludziom... poza tym pies stoi za swoim wlascicielem i wczuwa sie w jego nastroj-taki dobrze wychowany rottweiler moze sie zrobic wsciekly bo jego pan bedzie wsciekly... a jak wlasciciela podkusi zeby posczuc na sasiada ktory mu zalazl za skore to zrobi sie niewesoło...

"Anusia79 Co do listy, to może lepiej wciągnąć na nią ludzi " no czemu ludzie nie mieliby badan psychologicznych przechodzic przy checi zakupu psa z listy tak jak przy skladaniu pozwolenia na bron ostra? zdaje sie ze na Zachodzie tak sie to robi jezeli takie psy mozna w ogole kupowac...

Gość Anusia79
_Kwiatek zgadzam się z Tobą "tu chodzi o niedawanie potencjalnie bardzo groźnej broni do ręki nieodpowiedzialnym ludziom...", wszystko zależy od właściciela. Ale chodzi też o to, aby nie uogólniać.

a najgorsze sa walki psów do których wykorzystuje się właśnie amstaffy i pit bulle:( to takie okrutne,póżniej dziwić się ze one są agresywne skoro ludzie robią z nich maszynki do zabijania.bardziej popularny jest ten proceder w usa ale w Polsce też sie \"uprawia\" ten krwawy \"sport\".:O trzeba być zwyrodnialcem żeby tak się znęcać nad zwierzęciem

Gość Anusia79
soczek bananowy masz całkowitą rację, i jak widzisz wszystko kręci się wokół nieodpowiedzialnych właścicieli. Niestety na moim osiedlu też kiedyś były takie walki..

Gość Anusia79
Aha, i jeszcze coś: Taki jest mój pies: pysk - zawsze uśmiechnięty, silne żuchwy mogą stać się podstawą wielu zabaw. Szyja: Szeroka, dzięki czemu można się na niej uwiesić całą rodziną naraz. Potężna klatka: Tylko taka jest w stanie pomieścić jego ogromne serce. Kupa mięśni: Wspaniała zrównoważona sylwetka. Dzięki tym mięśniom nikt nie dorówna mu w skakaniu i bieganiu.

Gość wlascicielka barego
mam póltora letniego amstaffa. śmieszą mnie zdania niektórych z was. widać, że nie wiecie nic o tej rasie psów, a wypowiadacie się jakbyście 7 rozumów pozjadali...mniejsza o to... mój pies to wariat. w pozytywnym tego słowa znaczeniu. jest jak wieczne dziecko. gdy ktoś z rodziny wchodzi do domu, ten skacze jak szalony z radości. cieszy sie jakby 100 lat tej osoby nie widział :) może to być męczące, bo jest to silny pies i jak na ciebie skoczy, to może przewrócić..ale robi to z radości a nie złośliwie. nie ma żadnych przejawów agresji względem domowników. nawet jak mocno spał, a ja go pogłaskałam to aż cały podskoczył, przestraszył się, ale nie było czegoś takiego, żeby mnie chapnął... owszem, przyznam, ze nie lubi innych psow. a to dlatego, ze kiedys jak byl z moja mama na spacerze, podlecial do niego czarny kundel i zaczal go gryzc...oczywiscie musial sie jakos bronic i zaczely sie oba gryzc...pozniej mial moj biedak rany na ryju i szramy przez tego czarnego chuja :/ po tamtym incydencie moj pies nie przepada za innymi. co nie znaczy, ze gdy jakiegos widzi to od razu leci do niego i go gryzie. w stosunku do obcych ludzi nie przejawia agresji, ewentualnie, tak jak wyzej pisalam skacze. wroce jeszcze do jego stosunku do nas-domownikow. to jest na prawde cudowny pies i nie wiem dlaczego niektorzy z was twierdza, ze kazdy pies tej rasy kiedys zaatakuje i zagryzie swojego wlasciciela. jezeli nie wychowujesz psa na morderce, to nigdy nim nie bedzie...bzdura jest, jak piszecie, ze one maja zakodowana walke i zabijanie..BZDURA !!!! gdy moj pies cos przeskrobie, albo probuje sie ze mna "przekomarzac" to jak tylko sie na niego krzyknie to leci ze skulonym lbem schowac sie najlepiej pod stol...owszem, bywa czasm zlosliwy, ale to chyba jak kazdy pies... podsumowujac..to jakiego macie psa zalezy tylko od waszego wychowania..od niczego innego... ps. przepraszam za chaotyczne zdania, ale spiesze sie i nie mam czasu czytac tego ponownie.

mój świętej pamięci kundelek był mieszańcem labladora i amstafa mieszanego z bokserem. i NIGDY nie warknął. ani w zabawie, ani tak serio. za to była okropną panikarą (bała się zostawac sama w domu, wpadała w panikę, była w stanie pogryźc mi rękę, żebym nie zamknęła drzwi), nabawiła się padaczki i niestety, odeszła. poza tym zostawianiem samej w domu nic nie było. tylko przed tym jak zachorowała, okropnie lubiła gryźc, jak to każdy szczeniak podczas zabawy. ale nigdy serio oprócz ww sytuacji.

a, i zawsze ten mój piesek lubił się bawic a amstafem z naprzeciwka. w sumie to sama nie znam ani jednego agresywnego amstafa, wszystkie okropnie przyjazne i mimo kilku lat na karku, wieczne szczeniaki. ;)

Gość uppp
ja wcale nie nie uwazam ich za modercow!!! to normalne rasowe psiaki!

Gość dzej zi
W tamtym roku szczeniak amstaff, ktorego wlasciciel wyprowadzal bez smyczy(kretyn) rzucil sie na psa sasiadki, a jak ta probowala go odciagnac, wgryzl sie w jej noge. Faktycznie bardzo spokojna rasa...