Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

4pory roku termin JESIEN 2009! kto ze mna?

Polecane posty

paczus boisz sie ze ty tez tak mozesz miec?? paczus ale wam przeciez sie juz raz udalo tyle ze to bylo poronienie samoistne tak?? mowilas to dla gina?? kurcze paczus kiedy w koncu wejde na nasz topik i przeczytam wypowiedz ktores z was a najlepiej wszystkie na raz: jestem w ciazy?? chciala bym zebysmy w koncu zamaist o staranich pisaly o swoich przezyciach w ciazy:(paczus trzeba byc dobrej mysli...nie matego zlego co by na dobre nie wyszlo:)

paczusiu oj za duzo czytamy:) zeby nie te artykuly w intrenecie o ciazy i staraniach to bym pewnei sie mniej przejmowala tym wszytkim. o wiele mniej:) paczus moj gin tez mowi ze trzyma kciuki za nas, ale mnie najbardziej zbulwersowalo to co wczesniej wam pisalam, ze oni badania robia jakiekolwiek po 2 a nawet 3 poronieniach. by mogl chociaz na jakiego kolwiek badania mnie wyslac .tak na wszelki wypadek a tu nnic:O:O:O

tak udalo sie raz(por. samoistne)Ja podejrzewam ze mam niedrozne jajowody.Juz sama nie wiem.Albo ta prolaktyna podwyzszona.Nie jest tak zle chyba.Mam 30.80 a norma to od 6.00-29.90Ale chyba zadzwonie dzisiaj do innego gin i zapytam o PRL.Czasami tez do niego chodze.Aaaa pisalam na innym topiku i chyba bede musiala brac tabletki na zbicie.Karmelku ja tez zastanawiam sie ktora z nas wkoncu zajdzie w ciaze.A najlepiej wszystkie:)

aaa mowilam gin.o poronieniu.Mowil ze musi sie udac bo przeciez juz raz bylam.Powiedz swojemu gin.ze zamierzasz zrobic badania i koniec.A jakie chcecie zrobic?myslalas juz?

paczusiu a ja mam jeden taki troszke nie typowy problem:( myslalam ze to poprostu tak po poronieniu.w sumie juz w 11 tyg bylam. po poronieniu za jakis krotki czas zobaczylam ze z piersci tak troszke wycieka mi siara...taki troszke przezroczysty metny plyn. dopieor teraz mi sie przypomnialo...minelo juz 2 m-ce a ja jak przycisne troszke mocniej piers to dalej tak mam:( nie wiem czy powinnam sie martwic:( czytalam o tym na innym topiku ze jedna dziewczyna tak ma ale nie byla ani nie jest w ciazy i dziewczyny jej napisalay ze ma podwyzszona prolaktyne. nie wiem po czym to stwierdzily:O

Gość Mogę coś powiedzieć
Prolaktyna to hormon produkujący mleko w piersi. Wysokie stężenie tego hormonu występuje w ciąży i podczas karmienia. Skoro dziewczyna nie była w ciąży, lub obecnie w niej nie jest, to oznacza że ma za wysoką prolaktynę. P.S. Ja mam hiperprolaktynemię czynnościową, tzn na czczo prolaktynę mam ok., natomiast po obciążeniu Metoklopramidem po godzinie mam za wysoką. Nie mam żadnego wycieku w piersi.

Witam was! Karmelku siostra na pewno palnęła to nieświadomie. Rozumiem cię ze było ci przykro. Takie teksty zawsze ranią. Tak sobie nieraz przypominam jak staralam sie o pierwsze dziecko. To było takie proste, za 3 razem...A teraz tyle walk i nic :( U mnie dziewczyny dzisiaj temp spadła do 36.2 a ja myslalam ze idzie w górę :o .No ja chyba zwariuję. Wygląda na to że dzis jest najniższa temp a jutro dopiero pojdzie w gorę. Czuje tez jajnik. Nie wiem dlaczego ale ja czuje tylko lewy jajnik zawsze...A wy obydwa? Jeszcze zastanawialam się nad jednym. Powiedzcie mi jak jest ta temp najniższa to owulacja się rozpoczyna, dopiero zacznie na drugi dzień czy jak?

Karmelku ja kiedys czytalam ze jakiejs dziewczynie wyciekal plyn z piersi.Ale nie pamietam dlaczego.Powiedz o tym swojemu lekarzowi.Moze od podwyzszonej prolaktyny.hmmm... Karmelku zrob te badania.

hej antonino:):) antonino ja tobie nie pomoge w tym mierzeniu temp bo doswiadczenia w tym nie mam:( antonino ja wiem ze moja siostra powiedziala to bez myslnie, ale ona z reguly jest strasznie bezposrednia i nie liczy sie z uczuciami drugiej osoby:( antonio to ktory jest to twoj dzien cyklu?? juz sie pogubilam??

Gość Mogę coś powiedzieć
Jeśli stężenie prolaktyny jest za wysokie, to mogą być problemy z zajściem w ciążę.

Anntonina chyba jest tak ze przed owulacja jest najnizsza a na drugi dzien powinna skoczyc w gore.Ja wczoraj mialam wysoka a dzisiaj znowu niska:oAle zrobilam test i wyszly 2 kreski.Moze jutro bedzie skok:)

moge cos powiedziec?? ale chdzi mi o to ze ja poronilam 2 m-ce temu i od tamtej pory wycieka mi ten plyn:O i nie wiem czy mam sie tym martwic czy nie?? i znowu musze isc do gina:O kurcze nigdy w zyciu sie tyle razy do gina nie umawialam:O

to mój 21dc. Paczus to widze ze twoja tempka tez wydziwia trochę :) Karmelku to moze zrobila jednak to celowo. Jesli tak to podwojnie mi przykro!!

jak mi się uda to wkleje wam wykres jak zaszłam w ciąże za 1 razem. Jest po prostu idealny :) Widać wyraźnie skok temp taki jaki wlasnie powinien byc.

wiecie , w niedziele spotkalam kolezanke ze szkolnej ławy. Mówiła mi ze o pierwsze dziecko starała się 5 lat. W koncu wyjechala do Irlandii do pracy i pyk! zaszła w ciążę. Ma 3 letniego synka. Stwierdzila ze nie będą się zabezpieczac i jak Bozia da to będą miec drugie dziecko. Wyjechali do Irlandii (znów) i pyk! Drugie dziecko, córeczka :)

wykresik musze zeskanowac , troche to potrwa. Ale co się dla was nie robi :)

hehe irlandia im sprzyja antonina:) wiecie a jak ja lerzalam w szpitalu po zabiegu to moj maz spotkal swojego kolege( ale to straszy facet) i przyszedl do swojej corkiw odwiedziny ktora juz w 4 tyg. miala ciaze zagrozona. mowil ze zanim jego zona urodzila ich corke to poronila 5 razy :( a teraz jego corka przezywa to samo:(

Gość Mogę coś powiedzieć
Wiem dość dużo na temat prolaktyny. karmelek amada- przykro mi że poroniłaś. Powinnaś iść do ginekologa po poradę. A za niedługo życzę Ci owocnych staranek

Czasami tak jest że się dziedziczy takie świństwa. A karmelku u ciebie w rodzinie jak było? Dziewczyny naprawde warto mierzyc temp.!