Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ann Amith

Czy sa jeszcze ludzie, ktorzy studiuja tylko jeden kierunek?

Polecane posty

Gość qwedsa
a ja jestem na 1 roku studiuje 1 kierunek i przezywam teraz pierwsza sesje a z nia zalamanie psychiczne jak mozna studiowac 3 czy 2 kierunki i to godzic?

Gość hehehehheeheh
Ona też mogła za granicą, ale nie każdego na to stać. Podobno biotechnologia to dobry kierunek, ale nie tutaj, podobno nie ma żadnej pracy, a co ciekawe to kierunek zamawiany :D Tak samo jak inżynieria biomedyzna. Tylko kto w pl prowadzi takie badania?? 5 lat trudnych studiów i nabicie kolejnych ludzi w butelkę. To jest mniej wiecej tak jak w końcu lat 90 przekonywali, że ocron srod to super kierunek, a dziś wszyscy, którzy na to poszli klepią bezrobocie....

Gość ooooommmmaaaannnnn
doszlam do konsensusu wypowiedzi koralowca zlocistego... tak jak korale w kosmos uwazam ze jestes niedojrzala rozpieszczona dziewczyna... ktora zaraz napisze ze jestem dla niej nikim, wkoncu tak traktuja pacjentow wszyscy psychologowie:O a jezeli nei zamierzasz miec gabinetu, to szanuj chociaz te studia, wypaczasz obraz psychologa

Gość koralowiec złocisty
bo korzystasz z prostych skryptów, schematów i sobie wypracowałaś obraz klasycznego psychologa, to taka typizacja teraz dostajesz sygnały, które każdą Tobie zastanowić się nad swoim schematem, on jest stale aktywny więc 1) albo uznasz, że ja jestem inna, zła, gorsza, a normalnie psychologowie są fair i czuli i kochaniu 2) albo będziesz musiała zrewidować sąd o psychologach 3) albo uznasz sprawę za trudną do rozstrzygnięcia i zajmiesz się tym kiedyś, gdy będzie więcej bodźców :) ale ciesze się, że mnie rozpracowałaś jestem rozpieszczona

biotechnologia to spoko kierunek tylko trzeba wiedziec, gdzie sie zakrecic. badania sa prowadzone ale w tym siedza ludzie naprawde uzdolnieni i majacy czas ;) a ze biotechnologie konczy sporo ludzi to i dla wszystkich ludzi pracy nie ma takiej jakby chceili :) a ochrona srodowiska to rzeczywiscie kitowy kierunek :D

Gość hehehehheeheh
z psychologią też skończcie :) Sory, ale to kolejne bzdury i klepanie bezrobocia, takie studia to jedna wielka teoria...a jak wiadomo najważniejsza jest PRAKTYKA :D

Gość sesjon
koralowcu.... ja mowilem o korale w kosmos.... mojej idolce:) ale nie przecze ze i ty nie jestes :) szkoda ze nie czytasz wypowiedzi innych ze zrozumieniem...... Ja uwazam ze biotechnologia to wspanialy kierunek, mostwo nauki fakt... a i moj wyjazd nie byl drogi... dla mnie...firma w ktorej pracowalem zalatwila mi wszytko , mieszkanie wyzywienie, a nawet wycieczki, jedyny koszt jaki ponioslem to bilet. w polsce moze i na peczki miejsc pracy nie jest, ale prawdziwy czlowiek z pasja i kreatywnoscia sobie napewno poradzi ze znalezieniem... biotechnologo moze pracowac w kazdym labolatroium niemalze, jeszcze w z aleznosci od specjalizacji.... zaklady typu polfa itp stoja otworem wiec prosze sie zapozac z tematem a dopiero wysnuwac na jego temat wnioski

Gość hehehehheeheh
Elinka to gdzie te perspektywy co ? Bo moją kumpele (autentyczne) uczelnia chciala wyslac na praktyki do Mongoloii, tak do Mongolii, no to bez jaj....W tym kraju nikt nie ma pieniedzy na badania, a kierunek ten jest tak wykladany, ze szkoda gadac - teoria z ksiazek i minimum laborek....

Gość koralowiec złocisty
sesjon - oj zaraz bez zrozumienia, koleżanka - Twoja idolka wybrała sobie nick podobny do mojego i przyznaję, że bywa to mylące

Gość hehehehheeheh
"w polsce moze i na peczki miejsc pracy nie jest, ale prawdziwy czlowiek z pasja i kreatywnoscia sobie napewno poradzi ze znalezieniem..." Raczej ze znajomościami :D

Gość sesjon
po biotechnologii mnostwo ludzi?????:O u mnie na roku jest 40 osob, studia na uniwesytecie.... ludzie, skad take teorie????

Gość okokokokokok
no to tak: przeczytałam wypowiedzi, jednoznacznie stwierdzam - moze i koralowcu jestes inteligentna, błyskotliwa i bystra, ale na pewno nie jestes przyjemna, o to to na pewno nie. na każda jakąkolwiek uwagę w swoją stronę reagujesz agresywnie, pod przykryciem ironii. Jesli tak samo działasz w rzeczywistości, to współczuję - bo moze nie znam sie na psychologii i innych inteligencjach emocjonalnych, ale wiem, ze czasem warto innym przyznac rację, jesli ją mają, niz walczyc do upadłego, aż w koncu nie bedziesz miała z kim rozmawiac.

Gość hehehehheeheh
"sesjon po biotechnologii mnostwo ludzi????? u mnie na roku jest 40 osob, studia na uniwesytecie.... ludzie, skad take teorie???? " Tylko, że biotechnologia w tym krjau jest na każdym unwerku i każdej polibudzie, o PWSZ i uczelniach prywatnych nie wspomnę :) A miejsc pracy ile ?

Gość sesjon
w jakim miescie taka schitowa biotechnologia??? u mnie laborki od rana do nocy!! I Love it:D nie dziwei sie ze praktyk nie ma.... nawet nie wie pewnie co to ependorff

minimum laborek to kasy na to nie ma (tzn uczelnia) takie czasy. no alea biotech jest na uniwerkach i na polibudach niech na kazdej uczelni konczy 40 osob to sobie wylicz ile jest absolwentow ;) jak juz pisalam perspektywy sa tylko trzeba wiedziec co i jak ;) zeby zajmowac sie tymi badaniami i nauka w szerszym pojeciu mozna zostac na uczelni lub robic doktorat

Gość hehehehheeheh
G. Slask....wiec polibuda calkiem niezla jak sadze w skali kraju....a info o bio z pierwszej reki

Gość hehehehheeheh
"jak juz pisalam perspektywy sa tylko trzeba wiedziec co i jak zeby zajmowac sie tymi badaniami i nauka w szerszym pojeciu mozna zostac na uczelni lub robic doktorat" dr na państwowej uczelni ? Jak znajdą kasę w danym roku. Chciałem robić dr to wiem jak to wygląda, inna sprawa samemu na taki dr ciężko :P

Gość sesjon
w moim miescie z 4 uczelniami panstwowymi - uniwerkami, i niezliczona iloscia prywatnych uczelni:P BT jest tylko na moim i na jeszcze jednym- tam jest 30 osob o ile mi wiadomo... nie nawidze takiej sciemy😠 na polibudach profil biotechnologii jest nie co inny, nastawiony bardziej na przemysl

Gość koralowiec złocisty
okok - chętnie przyznam rację komuś, kto ją ma

Gość hehehehheeheh
sesjon bio na poli jest jednak troche lepsze niz na uniwerku,podobno bardziej praktyczne, ale nie wiem :P

doktora mozna robic nie tylko na uczelni ;) no to akurat w twoim miescie. na chyba kazdej polibudzie jest biotech. i na uniwerku, dodatkowo sa kierunki calkiem pochodne po ktorych takze masz wyksztalcenie biotechnolog.. :P

Gość sesjon
koralowcu, moja idolka, bardziej kolezanka po fachu... czuje do niej symaptie:) szczera kobita:) gdziona sie podziala??:( ja poszedlem na uczelnie ktora ma ogromne zaplecze labolatoryjne i to w niej kocham!!! daltego jestem pewny siebie co do pracy

Gość hehehehheeheh
Dokładnie zgadzam sie z Ellinką - biotechnologia to mniej więcej tak jak: biologia, chemia, technologia chem. czy analityka....a wszystkim których znam po tych kierunkach robią obecnie podyplomówki z kwestii laboratoryjnych, a pracy naprawdę zero....

Gość sesjon
ja specjalnie wybralem uniwerek :classic_cool: polibude tez rozwazalem po co mam sie meczyc z nauka o jakis maszynach i nie wiadomo czym tam jeszcze:P Ja uwielbiam prace labolatoryjna, to naprawde moja pasja:) elektroforeza, chromatografia...hmhmh. to to co tygryski lubia najbardziej:D

nie rozumiem z abardzo po cholere wypisujesz hasla ze swojej dziedziny, nijak ma sie to do tematu :P

Gość sesjon
naprawde nei che tutaj podawac definicji slowa biotechologia.... ludzie.... zawistni jestescie??? Co kolezanki studiujecie?? ze BT taka beeee jest dla was??? tylko nie wyskakujcie tu z filologia polska:O

Gość hehehehheeheh
nie mogę pojąć jednego, że bio i np.inżynieria biom. są zamawiane, a w kraju brakuje infomatyków - to gdzie logika....

Gość sesjon
mam prawo sie wypowiedziec:) pozatym tyle wiesz o biotechnologii, ze pracy nei ma ze to to samo co chemia, a nie znasz podstawowych terminow

Gość hehehehheeheh
sesjon ja generalnie pracuje :) a wywody "są" po pracujacych znajomych i ich refleksjach :) Wiadomo mowi sie Wam, że przyszlosciowe, no bo chca miec prace, ale uwierz ze prayc raczej malo....

Gość sesjon
a ja jestem ciekawy co na temat biotechnologii sadzi koralowiec zlocisty??? zla jest???