Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZINNEJBECZUŁKI

w jakim celu kupuje sie takie lalki????

Polecane posty

No dobra przekonałyscie mnie. Przyznam ze podeszlam do tematu ze zbytnim uprzedzeniem:) Udało sie wam małpuchy! Tak przyznam racje zalezy od wykonania. Przyznam racje ze juz spodobal mi sie drugi egzemplarz i tak przyznam racje kupiłabym któras z nia mojej córce i tak przyznam sie, ze pewnie spodobaloby mi sie wiecej tych lalek w DOBRYM wykonaniu a nie w UPIORNYM. Bo niektore przerazaja:) WYGRAŁY Przekabaciły mnie argumentami na swoja strone;)

Haha dzieki a wam za to ze dałyscie mi rade:) Rzadko komu sie to udaje zazwyczaj twarda sztuka ze mnie ale ttuaj nie bylo sie co wykłocac! Wygralyscie:)

nie wiem ale te ostatnie mnie zmroziły.... ten wianuszek na głowce... oj./

bo to nie dziecko tylko maly elfik nie widzicie jakie ma uszy > :P a co do anny to tez mi sie tak wydaje :) ale tak czy siak to jej fotki są piekne :D

ide do męża bo sie złości:) mamy wolną chate bo dziecko na feriach u dziadków a ja przed kompem na forum jak zwykle:) Pozdrawiam Paule i przybijam wirtualną piątke z mamani;)

🌻 milego wieczorku ja tez ide spac jutro mam lekarza moze sie dowiem ze jestem w ciazy bardzo bym chciala juznie ma miesiaczki 4 dni. Buziaki dziewczyny jutro sie odezwe wieczorkiem! :) Trzymajcie kciuki ❤️

ja juz za jedną trzymalam i zaciążyła mam jakies szczesliwe fluidy;)

Gość ciekawskadziewucha
więc powodzenia paula2890

Oj to trzymaj mocno madonna jutro zdam wam relacje heh to teraz jeszcze za medium robisz? haha tro ladnie, dziekuje za wsparcie dziewczyny dobranoc 🌻

Gość mam jestem fajna
jesli nie wiesz mamani jaka jest roznica miedzy powyzsza lalka a yorkiem to diametralna, a mianowicie taka, ze york zyje.... dziecko powinno wiedziec, ze lalka to laka, a choc troche rozgarnieta mamuska powinna robic wszystko, zeby nigdy nie zdarzylo sie, ze jej dziecko pomyli niemowlaka z lalka, jak juz wyzej ktos napisal... ale jak juz sie znajda na jednym temacie dwie z identycznym zdaniem to prosciej jechac po wszystkich prawda???? zalosne

Gość marylkamaaa
prince polo te film o którym ty mówisz leciał na zone reality .Pokazywał zycie kilku kobiet w Angli które na zamówienie robiły sobie te lalki.Jedna z nich zrobiła sobie kopie wnuka który wyjechał ze swoja mama za granice. Druga z tych kobiet ma tych lalek kilkanascie bo ja sie sama wyraziła nie lubi dzieci gdyz sie brudza.Te kobiety wydaja fortune na ubranka wózki i inne gadziety i normalnie wychodza z nimi na spacer. jak dla mnie to kurcze choroba jakas.

Gość ciekawskadziewucha
iti gol holm RZeczywiście ta jest wyjatkowo urocza :p

i to nie my jechalysmy a po nas jechano;) ale to juz tak na odchodne dopisalam;)

madonna mialąs do emza isc :P:D przeczytaj jeszcez raz w jakim kontekscie napisalam o tym yorku :P pisalam ze kobiety przekewaja swoje uczucia na np yorka z ktorego robia dziecko- karmia caluja w pyszczek ubieraja w kurteczki (psy w ubraniach chodza stosunkowo od niedawna a w rozowych to juz baaardzo niedawno) wiaza kokardki myja zabki i woza w wozeczkach!! serio widzialam pania ktoa wioslą pieska w wozku! wiec dlaczego tak was oburzaja lalki skoro jest przyzwoilenie na "udziecinnienie" piesków

Gość mam jestem fajna
madooonna- znasz takie powiedzenie "czasem lepiej sie nie odzywac i wydawac sie glupim, niz sie odezwac i rozwiac wszystkie watpliwosci".

Gość lalalalalalallall
czytałam całą rozmowę i stwierdzam, ze madonna jest troche tępa, twierdzi że to lalka dla dzieci, bo ona ja tak spostrzegła, ale nie obchodzi ją to że tyle krzywdy robi na świecie, bo jest tylko maleńki odsetek takich madonn które użyją te lalki jako typowe lalki dla dzieci, a reszta imituje ludzio, dorosłym ludziom zywe dzieci... tragedia

prosze ale napiszcie mi co w tym zlęgo ze kobieta ma 15 lakek bo nie lubi dzieci bo sie brudza a te lalki nie. no prosze czy ona kogos tym krzywdzi? czy ktorejs z was sie dzieje krzywda ze ona wydaje majatek na te lalki i akcesoria dla nich? nierozumiem...

Gość mam jestem fajna
MaMani ja nie twierdze, ze owa kobieta kogos krzywdzi jednak te lalki swoim wygladem przypominaja czesto zywe dzieciatko, a lalka byla, jest i moim zdaniem powinna zostac tylko i wylacznie zabawka jak dla mnie wyglad tej lalki diametralnie rozni sie od tego czym zawsze byla zabawka upodobnianie lalek do dzieci w tak duzym stopniu nie jest dla mnie zdrowe ale to tylko moje zdanie

Gość lalalalalalallall
te kobiety same siebie krzywdzą, ale nie są tego świadome gdyby celem tworzenia tych lalek była zabawka dla dzieci to ok, ale co czytam to nikt tu nie wspomina że ktoś je kupuje dla dzieci

do lalala i jestem fajna--------------------------- bardzo się ciesze ze robie tło dla waszego intelektu:) i nie moja wina ze wy byscie z tą lalką najchętniej do piediatry nawet latały:) Ja uwazam ją za zabawkei mam nadzieje ze takich porypów jak wy jest odsetek;)

i zastanawiam się kto ma większy problem, ja widząca w zabawce zabawke czy wy kobiety które od razu widzą jaki by tu jej inne znaleźć przeznaczenie:) A fantazje macie wybujałą:)