Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lora28

Uogólniony obrzęk płodu....

Polecane posty

Gość jestememi
Trzymam za Was mocno kciuki

Gość 19Paulaa91
Więc wiadomo jutro kordocenteza z pobraniem próbki krwi malej i podanie albumin. Rano mam dostać jeszcze jakąś kroplowke. Oby to pomogło naszemu malenstwu.

Gość 19Paulaa91
Trzymajcie mocno kciuki za nasze malenstwo

Gość gość
Trzymam, Paula, musi być dobrze

Gość 19Paulaa91
Podali malej albuminy i pobrali krew. Oprócz tego ściągali mi wody płodowe bo było wielowodzie. Brzuch bolal okropnie ale mam nadzieję ze to malej pomoże. Wyniki z krwi malenstwa nie są tak źle jak na poczatku ale nieco gorsze jak po transfuzji krwi i powinny sie poprawić po tych albuminach według lekarzy. Skąd obrzęk i to wszystko nie wiadomo. Wirusy te najpowszechniejsze wykluczone. Wstępny kariotyp prawidłowy. Oby nasze maleństwo było silne i wygrało z obrzękiem.

Gość jestememi
Wierze w Was i jestem z Wami duchem. U mnie tez nieznajomy wirus to wywolal

Gość gość
Trzymajcie sie Kobietki !!!!

Gość 19Paulaa91
Mówią ze to mogła być np zwykłą lekka grypa u mnie kilka dni trwała i nie czulam a dzidzia sie zaraziła. Mamy nadzieje ze wyjdzie z tego. Dzisiaj zaczęliśmy 34 tydzień lekarz mówi ze minimum 35 będzie ok ale im dłużej tym lepiej i żeby do 37 dotrzymać zależy jeszcze jak z mała będzie i wtedy juz na zewnątrz będą sie nia mogli zająć. Dziękujemy za wsparcie

Gość 19Paulaa91
Wiec cieszcie sie i dajcie maluchowi tyle miłości ile tylko można. My ciągle wierzymy ze nasza mała da rade.

Gość gość
Paula :-) życzę Wam, abyście mogli pokochać swoje szczęście i dać Jej całych siebie :-) :-)będę podczytywać j trzymać kciuki za szczęśliwe rozwiazanie :-) wierze w sprawiedliwość !!

Gość gość
Paula jak sie dzisiaj czujesz ?

Gość 19Paulaa91
Jeśli chodzi o sama mnie to ok tylko skurcze znów mi wyszły jak ktg mialam. Troszke więcej czuje jak Maja mnie gdzieś kopnie. A tak to za wiele nie wiem. Usg pewnie dopiero po weekendzie będą robić bo uznają ze co któryś dzień nie ma to sensu. Cały czas mam nadzieje ze będzie dobrze i sie ułoży.

Gość gość
Paula, może ja nie doczytalam - jesteście w domu czy w szpitalu ?? Teraz każdy dzien jest na wagę złota.. Muszę sie cofnąć w postach i poczytać o Tobie, zeby nie zadawać głupich pytań. Ściskam Cię Ola

Gość 19Paulaa91
Jestesmy w szpitalu. Mialysmy USG i ponoć wodobrzurze malej troszke sie zmniejszyło. Oby sie tylko nie powiększało.

Gość gość
Paula, będziecie leżeć aż do rozwiązania ? Sa już wobec Was jakieś plany ze strony lekarzy ?

Gość 19Paulaa91
Tak będziemy juz do końca. Plany no tak jak pisalam minimum 35 tydzień ale wodobrzusze sie ponoć odpukac lekko zmniejszyło i oby juz nie narosło wiec jeśli sie da to dotrwać do 37 tyg.

Gość GOŚCIANNA
Hej, ja obecnie jestem w ciąży i na początku robiłam sobie badanie na konflikt płytkowy. (Może ktoś już o tym pisał na forum, wybaczcie - nie dam rady przeczytać wszystkich wypowiedzi...) To coś jak konflikt serologiczny, ale dopiero teraz wynaleziono, jak to badać. Badanie jest bezpłatne, bo to projekt dofinansowywany z fund. norweskich. Badania na pewno można zrobić w Wawie. Tu można poczytać: http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/index.php/konfliktplytkowy Warto sprawdzić.... Dowiedziałam się o tym z jakiegoś tekstu w gazecie. U mnie wyszło ok, ale teraz - początek 8 miesiąca - mamy lekką hipotrofię. W pierwszej c. miałam identycznie. Wtedy skończyło się szczęśliwie, więc teraz też jestem dobrej myśli. Życzę wszystkim Mamom i Maluszkom dużo zdrowia!!!

Gość 19Paulaa91
Oczywiście byłoby swietnie gdyby w ogóle zniknęło wodobrzusze ale oby sie nie powiększyło. Pęcherz jest dwudzielny z jakimiś przegrodami ale ponoć operacyjny. Miedniczki nerkowe troszke powiększone. I jest na pewno dodatkowy paluszek u reki ale to nie jest w tej chwili ważne. Mówią ze wychodzi na to ze to jakieś zakażenie wewnątrzmaciczne ale nie są w stanie tego stwierdzić. U mnie konflikt serologiczny wykluczony. Mam nadzieję ze u Ciebie sie ułoży a dzidzia odpowiednio urosnie i przybierze na masie.

Gość jestememi
Paula ja mialam wlasnie zakazenie wewnatrzmaciczne i tez w ciazy mialam grype

Gość 19Paulaa91
Tylko ja nie przypominam sobie żebym była chora. Może mnie lekko gardło bolalo z dzień czy dwa czy lekki katar mialam ale żeby cos więcej no nie umiem sobie przypomnieć.. No wygląda im to na zakażenie wewnątrzmaciczne ale jakie i jakim cudem nie mamy pojęcia i oni tez nie wiedza. Byleby naszej małej było lepiej i wyzdrowiala.

Gość 19Paulaa91
Maja juz wyniki genetyczne naszej Majki i wyszedł kariotyp prawidłowy. Kolejny ciężar z serca nam spadł. Oby było coraz lepiej.

Gość tengość
Paula nie będę tu pisala ze przez przypadek trafilam na ten topik tylko napisze ze zainteresowal mnie temat..i codziennie czekam na wieści od Ciebie i bardzo mocno zaciskam kciuki za Was obie. Jestescie dzielne i tak trzymajcie!!

Gość gość
Paula :-) wspaniała wiadomość !!! :-) długo czekaliscie na wyniki ? teraz pewnie będziesz czekać na kolejne wieści aż do poniedziałku ? :-( bardzo mocno Was ściskam. :-) Ola

Gość 19Paulaa91
Czekalismy ponad 3 tygodnie na wyniki ale jak dzwonilismy to nam mówili jak wstepne wychodzą. Teraz czekamy do następnego USG poniedziałek lub wtorek no i na decyzje czy znów podajemy albuminy czy czekamy. Dziękujemy za słowa otuchy.

Gość gość
Paula jesteś tak silna kobieta, ze to aż boli :-( :-( aż łzy mi stają w oczach jak mysle o tym, ile musiałaś przejść i jak wiele cierpienia przeżywa ta maleńka Istotka :-( :-( żadna matka nie zasługuje na takie męczarnie... . Niesamowite jest to, ze mimo bólu jesteś tak opanowana i z pokora przyjmujesz to wszystko :-( Wierze, ze dacie radę :-) bo kto jak nie Wy ?? Ola

Gość 19Paulaa91
Z opanowaniem to akurat różnie bywa. A łzy to u nas codzienność od kad sie dowedzieliśmy ze naszej Majce cos dolega:( ale cały czas mamy nadzieje ze będzie z nami i będziemy mogli ja tulic i sie nia opiekować

Gość gość
Paula, masz wsparcie ze strony najbliższych ? W takich chwilach sama obecność zaufanej osoby znaczy bardzo wiele.. Ściskam Cię mocno i razem z Wami czekam na rozwiazanie :-) Ola

Gość 19Paulaa91
Mam wsparcie i to duże. Tatuś Maji codziennie u nas jest. Ale wiadomo ze oboje czekamy żeby uslyszec ze z nasza mała wszystko będzie dobrze.

Gość tengość
Paula miałyście już usg? Jak sie czujecie?