Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kacha112

A moze sa tu jakies mamy rocznik 85?

Polecane posty

Gość Klarissaa
nivea nie musze wracac do pracy i nie jestem pewna czy tego chce tak jak mowie trochę ki szkoda tego czasu z synkiem!zastanawiam sie nad tym ale na tą chwile jestem bardziej na nie...

ja chciałam mieć najpierw dwoje dzieci rok po roku a później trzecie \"na starość\" ale nie planowałam synka tak wcześnie, chcę najpierw skończyć studia, znaleźć pracę i za jakieś 10 lat postarać się o dwoje dzieci rok po roku albo za jednym razem :) Sama tez mam brata starszego o rok.

do ale ciemnota, jak chcesz sie truc tabletkami antykoncepcyjnymi prosze bardzo nikt cie o zdanie nie prosił a ten XX| wiek wsadz sobie w pupe, wpadki zawsze były sa i beda ja np nie mam zamiaru uzywac tabletek antykoncepcyjnych ani niczego co mogloby rozlegulowac moj cykl dziewczyna nie napisala ze jest w ciazy, ale nawet jakby była to co cie to interesuje? napewno dałaby sobie rade, lepiej wczesniej niz wcale, albo za pozno.. sorki ze tak sie wtracilam w rozmowe ale dziewczyna podzialala mi na nerwy ;) bo sama nie wie o czym mowi

ja chciałam mieć najpierw dwoje dzieci rok po roku a później trzecie "na starość" ale nie planowałam synka tak wcześnie, chcę najpierw skończyć studia, znaleźć pracę i za jakieś 10 lat postarać się o dwoje dzieci rok po roku albo za jednym razem :) Sama tez mam brata starszego o rok.

no wlasnie, na anonimowym forum najwiecej do powiedzenia maja te, ktore maja bardzo slabe pojecie na dany temat, najlepiej kogos zwyzywac od ciemnoty itp. a w zyciu roznie bywa:P

a ja tez wyskoczylam z ta ciaza jak Filip z konopii i sie rozpetalo:D a co do pojscia do pracy to trzeba rozwazyc wszystkie za i przeciw, ja tez myslalam ze od wrzesnia wroce, a mala pojdzie do zlobka, ale z kazdym dniem ten pomysl wydaje mi sie coraz mniej realny, ze wzgledu na charakter mojej pracy ( fizyczna, na zmiany, slabo platna) i ze wzgledu na malutka- no po prostu zal mi dziecka...

mi było żal synka gdy wracałam z pracy zmęczona, a tu w domu trzeba było posprzątać, ugotować, poprać itp. mąż późno wracał z pracy a ja byłam tak zmęczona że aż zła tym bardziej, ze weekendy na studiach przesiedziałam. Nie miałam czasu dla Kuby.

no to Cie podziwiam - praca, studia, dziecko i dom..naprawde mam wielki szacunek dla takich kobiet.

właściwie ja też , ale nadszedł moment refleksji i zdecydowałam , że nic na siłę, ze gorzej dla synka jeżeli będę na niego zła dlatego że mnie absorbuje, domaga się mojego zainteresowania gdy ja chcę zająć się domem po powrocie z pracy niz jeżeli nie kupię mu czegoś ekstra.

ja jestem z rocznika 85, jeszcze na studiach i wkrótce będę mamą :) i uprzedzając anonimową ciemnotę: dziecko jest zaplanowane, zrobione świadomie i od początku kochane! jestem zdania, że lepiej jest wcześniej mieć dziecko, niż w wieku 30-paru lat dowiedzieć się, że nie można mieć dzieci. młoda dziewczyna na studiach zawsze sobie poradzi, a 40-latka już niekoniecznie. 20 i więcej lat temu większość kobiet rodziła dzieci przed 25 rokiem życia i to była norma.

Gość mama 86
Kiedy urodziłam pierwsze dziecko wcale nie planowalam kolejnego. Nawet nie myślałam o tym. Córka skończyła 4 miesiące i wtedy coś mnie opętało. Ciągle mówilam o drugim dziecku. Planowałam wszystko. Usiedliśmy z mężem i zaczęliśmy rozmawiać jak to będzie i czy damy radę. W zasadzie to ja go przekonałam bo był nastawiony sceptycznie. W końcu zdecydowaliśmy, ze zaczniemy starania o drugiego malucha. Udało się odrazu. Tym sposobem u mnie niewielka różnica wieku.

ja nie mam odwagi na kolejne dziecko jak dla mnie jest jeszcze za szybko chciałabym aby syn sie troszkę usamodzielnił i wtedy pomyslę o kolejnym :)

Gość ...glamour
Witam :) Mam na imię Agnieszka. W marcu skończę 24 lata i jestem mamą 2-letniej dziewczynki :) W przyszłym roku planuję starania o drugie dziecko. Pozdrawiam wszystkie mamusie 🌻

czesc dziewczyny mam pytanie, bo jestem w ciazy po raz pierwszy i szczerze troszke boje sie porodu i chcialam was zapytac jak wyglada wszystko przed porodem, bo chodze do prywatnego lekarza i nie wiem czy musze isc do szpitala czy co? nie mam w tej kwet\\sti zielonego pojecia mozecie mi troszke pomoc???? dziekuje

hej ja też jestem rocznik 85 i jestem w ciąży planowanej !!!!! mieszkam w Krakowie

Ja jestem 83, ale mój facet jest 85:P Mamy synka, który za 2 tygodnie będzie miał 14 miesięcy:D

kasiaw27 no musisz isc do szpitala zeby urodzic :D twoj gin pomoze ci wybrac szpital w ktorym chcesz rodzic ewentualnie w tym mozesz w ktorym on pracuje!moj gin dal mi skierowanie do spzitala w ktorym chcialm rodzic i urodzilam :)

Gość papryczka12
zglaszam sie. mam 2miesiecznego planowanego synka:)

papryczka, wiec nasze dzieciaki sa w podobnym \"wieku\". a co do swiadomego macierzynstwa, to moja mala tez byla dzieckiem planowanym i bardzo, ale to bardzo wyczekiwanym..jak juz tu wczesniej ktoras z dziewczyn napisala, lepiej wczesniej niz pozniej:P pozdrawiam wszystkie mamy i przyszle mamy i lece kapac mala

hej dziewczyny ja tez jestem z roku 85, mam 4letniego synka i własnie dzis zrobiłam test ciązowy i wyszła druga kreska(troche blada ale jednak jest) :)

Tak Was czytam i czytam i stwierdziłam, że wtrącać się chyba nie będę bo jakaś taka "stara" jestem;) A przede wszystkim stażem ("późnego") macierzyństwa:P

Witam witam,no widze ze grono sie ladnie powieksza,to swietnie:-) Zawsze jak ktos rozpocznie jakis nowy topik to najwiecej na poczatku jest klotliwych zaczepliwych pomaranczek,ale najlepiej nie odzywac sie do nich,niekarmiony TROLL zdechnie sam:-D Poskacze jak kogucik na darmo,znudzi mu sie i odejdzie:-D To ja tez opowiem cos o sobie,mam 23 lata,meza,i jak narazie zajmoje sie tylko domem i rodzinka

Agatek hehe widze ze nie jestem sama jakby co:P no rzeczywiscie niektore pomaranczowe sie nudza, zaraz zacznie sie najezdzanie ze skoro mamy czas na kafe to pewnie dzieci brudne i glodne chodza:P juz tu niejeden taki temat byl. a tak w ogole to co stalo sie z autorka tego topiku?

Witam Was wszystkie! Zalozylam topik u ucieklam a tu prosze:) Tyle Was:) Ja mam prawie poltoraroczna coreczke, nie do konca planowana ale bardzo kochana.Mieszkam w Anglii.Wyjechalam zaraz po obronie licencjata zeby dolaczyc do meza.Od marca ide do pracy.Troche sie tego obawiam.