Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kacha112

A moze sa tu jakies mamy rocznik 85?

Polecane posty

Ide do banku.Strasznie dlugo zajelo mi znalezienie takiej pracy.Chodzi o dojazdy- 35 km.Moja mama przyjedzie na pol roku.A potem mala juz bedzie miala 2 latka to pojdzie do zlobka.No i skonczy sie dlugie spanie, ociaganie ze sniadaniem...wiecie jak to jest z dzieckiem w domu;)

na pewno na poczatku bedzie niefajnie, ale z biegiem dni i Ty i mala wpadniecie w ten kolowrotek, najgorsze beda pierwsze dni.. moja tez juz spi, kochane dziecko, kapiel, jedzonko i calonocny sen- mala wie co dobre :D

Moja niestety budzi sie w nocy na picie.Ale daje butle i zasypia:)

A to powodzenia nowej pracy,zycze ci zebys szybko sie zaklimatyzowala w nowym otoczeniu,teraz ciebie dokladnie rozumiem,ja raz w tyg chodze na zajecia dla mam,i ciezko mi sie z wyrka cieplego ruszyc:-D Ja planuje drugie,ale jeszcze niewiem kiedy

kacha-moj tez sie budzi ,i na picie i na mleko,wlasnie stopniowo go oduczam od mleka w nocy,ciezko mi to idzie,potem chyba latwiej z samej wody zrezygnowac jak z mleka,czytalam ostatnio ksiazke o nauce zasypiania dzieci,pisali zeby absolutnie nie dawac wody w nocy albo jedzenia,ze niby z jakimis odstepami czasu ,czekac jak poplacze i wchodzic i wychodzic itp.

witam, mysle ze ciezko oduczyc dziecko nocnego jedzenia, mi akurat sie udalo, bo mala od urodzenia spala w nocy, na poczatku budzila sie 2 razy, potem raz, teraz wcale, ja po kapieli i karmieniu kladlam ja do lozeczka, ciemno, cicho, swiecila sie tylko mala lampka, kladlam ja i odchodzilam, jak zaczynala plakac dostawala smoka i po 5 minutach zasypiala, tylko wazne jest to zeby w takich wypadkach nie brac dziecka na rece ani nic do niego nie mowic, no ale kazde dziecko jest inne i to co dziala na jedno, niekoniecznie zadziala na drugie:P

acha, ja dawalam malej na noc zageszczone mleko, taki kleik z maki kukurydzianej i mysle ze to tez duzo dalo ze na noc zjadla cos tresciwszego, teraz ma prawie 3 miesiace i na noc zjada ponad 200 ml tego kleiku, a spi od 21 - 8 rano:D

nivea85_85 Ale Ci dobrze moj co prawda zasypia ok 20 ale wstaje ok 6 rano :D a czasem nawet o 5 :D ale spi cała noc jak skonczył 2 m-ce kule zeby chciał chcoiaz do 8 :P

jezeli chodzi o nocne jedzenie to my ju zod 2 m-ca zycia synka nie ammy z tym kłopotu mały smacznie przespi całą noc co mnie bardzo cieszy :D

wiem ze mi dobrze, hehe ale za to mala bardzo malo spi w dzien, w ogole teraz jakas nadaktywna sie zrobila, probuje siadac z pozycji pollezacej i o dziwo nieraz sie jej udaje, ostatnio odkryla ze mozna sie przewracac z pleckow na brzuszek i calymi dniami turla sie jak szpulka, az strach ja zostawic na pare sekund na wersalce..zastanawiam sie po kim ona taka ruchliwa, bo ja raczj ze sportem to na bakier.. kurcze zasypalo caly swiat, a wybieram sie do rodzicow w odwiedziny, chyba tylko taryfa mi pozostaje, bo nie wyobrazam sobie jechac wozkiem przez ta sniezyce:/

ja też zrezygnowałam z pójścia do mamy, może i lepiej muszę ogarnąć wszechobecny bałagan. Mój Mały też już przesypia całą noc, ale nie wiem jak go nakłonić do spania w łóżeczku.

a ja wczoraj z grubsza ogarnelam, a dzisiaj mam labe:P czekam teraz na meza, zawiezie nas jednak bo dziadkowie stesknieni za wnuczka..

właśnie dowiedziałam się , że męża kuzynka urodziła córeczkę, szkoda tylko, że różnią nas 120 kilometry, więc maluchy nie będą miały ze sobą kontaktu...

Moj syn tez mało spi w dzien czasem prawie wcale rano pospi ze 2 godzinkii potemmałe drzemki po 20 min ;/ oj zasypało zasypało u mnie pod blikem sprzątaczka porobiła normalnie tunele :D zeby mozna było przejsc :P a my dzis na imprezkę wychodzimy :) malusi jedzie do dziadków :) jzu nie mogę sie doczekac po takiej długiej przerwie az strach wyjssc do ludzi normalnie dzicz :D :D

nanatata--->>> gratulujemy kuzynce córeczki u nas tez sie niebawem urodzi chłopczyk Franuś bedzię kule jakmi się podoba to imie :P

klarisa-ojej to sie tez wybaw zamnie,ja tez juz 19miesiecy nigdzie nie bylam,ale ci zazdroszcze,a ty jaki czas gdzies nie bylas??

nanatata-i ja gratuluje rowniez:-) Mojej kolezance tez pare dni temu sie dziewczynka urodzila, Maja. klarisa-moja siostra przez kilka miesiecy sie wlasnie opiekowala takim Frankiem

o Boze nie pamiętam ale długo długo ale bedzie z 1,5 roku :D wstyd normalnie he he ok wybawie sie za wszystkich dzisiaj :D juz to widzę o 23:00 bedę juz zasypiac :D. Valentine's Day ❤️ ❤️

Klarisa - ale fajnie, tez bym sobie poszla. Mala znowu spi:)Chyba bede zgladac tu o stalej porze.Proponuje zrobic tabelke.Kto sie podjmie. kacha112.......coreczka 1.5 roku............Anglia

kacha112.......coreczka 1.5 roku............Anglia Simba Bremen...synus......10miesiecy......Niemcy

Hej ja dzis sprzatalam wiekszosc dnia ,wiem ,wiem niedziela,ale wlasnie w niedziele maz moze wiecej zajac sie synkiem ,a ja wtedy heja za miotle :-D A co tam u ciebie?:-)