Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kacha112

A moze sa tu jakies mamy rocznik 85?

Polecane posty

evi-mi tez brzdac sie buntowal jak chcialam podac butle,zapieral sie nogami rekami,wystrzezyl wszystkie zeby,ale po paru dniach wygralam ta bitwe :-D klarisa-ja sie tez pisze na winko:-) gosia-ja uzywam mleka z HIpp

Gość gosia8524
wczoraj mąż pojechał i kupił nan -i zobaczymy ale dosyc piła a jest z niej mały glodomorek ma 3,5 miesiaca a waży 8 kg -no i jest co nosić .......

hej dziewczyny, troche sie rozpisalyscie, a ja mialam weekend zakupowo- spacerowy, dzis tez wybieramy sie z wizyta do kolezanki, tej co ma synka. Ja mam okna tez delikatnie mowiac nieswieze :P ale narazie sie tym nie przejmuje, bo bedziemy wymieniac cala stolarke, tzn drzwi, a jest ich 6, wiec bedzie sie kurzyc w ogole, wiec nie bede sie paprac z oknami. Gosia rzeczywiscie masz duza core, a ile wazyla jak sie urodzila? Bo moja ma ponad 3 miesiace, wazy 6200 i mi rece odpadaja :P A tak w ogole to od dzisiaj ostro cwicze, mialam zaczac od wczoraj, ale na obiad tesciowa zrobila pierogi z mieskiem :P wiec zaczynam od dzis...bo wiosna idzie a ja dalej mam pociazowe \"boczki\" i faldki :(

Gość gosia8524
malutak ważyła 3,28 więc była to normalna waga ale potem tak zaczęła przybierać że ręce opadaja a urodziła sie doscyc długaaa bo 57 cm

no to expresowo przybiera :P a urodzilas w terminie? bo ja 3 dni po :) a czemu Twoja mala nie chciala piersi? I tak troche karmilas, ja tylko 3 tygodnie i wspominam to jako koszmar :(

Gość gosia8524
córeczkę urodziłam tydzień po terminie i dopiero teraz nie chce coś cycka chwytać i musiałam odmrazac sciagniete wczesniej mleko ale mi sie skonczył i coz teraz sztuczne a pokarmu miałam tyle że........ tylko sciagac bo mała nie nadążała spijać a teraz czuje ze chyba mi sie konczy ...

ja tez mialam duzo, wiecznie mokry biustonosz, twarde cycki, zanim podalam jej piers to musialam odciagnac troche, bo takiej twardej nie chciala, zreszta strasznie kapalo i mala sie zloscila, zanim odciagnelam to ona juz byla fioletowa ze zlosci, a im wiecej odciagalam, tym wiecej mialam :( potem zaczely mi krwawic sutki, wiec smarowalam mascia i dawalam jej odciagniety pokarm z butelki, w koncu sie wq... i dalam flache, a moj pokarm najierw 3razy dziennie, potem 2, potem raz i spokoj :) a tydzien po terminie to musialas sie niezle denerwowac, ja dwa tygodnie przed terminem mylam okna, podlogi szorowalam, bo tak strasznie chcialam juz urodzic:P

Gość gosia8524
nieraz jest tak ze chce i bierze do buzi cycka ale nie moze chwycic i juz sie denerwuje ,próbowałam nakładki ale nie pasuje jej

Gość gosia8524
ale 3 tygodnie leżałam na patologii bo myslałam ze to juz a okazało sie ze jeszcze nie i tak mnie przetrzymali a na końcu położna stwierdziła ze moje skurcze sa małe a ja przeczuwałam ze to juz bo z bolu nie mogłam i wkoncu zawołała lekarza i był ...szybko na poródówkę no i poród trwał 30 min ze ledwo mąż zdązył przyjechać ...

ja tez lezalam tydzien w 35 tyg. bo szyjka mi sie calkiem skrocila, moja lekarka mowila ze na pewno urodze w 37 tyg a tu tyle czekania jeszcze bylo..moja tez wlasnie raz chwytala brodawke a raz za nic nie chciala..podziwiam te kobiety, ktore dlugo karmia, albo one maja anielska cierpliwosc, albo anielskie dzieci.. A jak Twoja mala ma na imie? Piszesz ze ma 3,5 mies, to wnioskuje ze tez jest z listopada?

Gość gosia8524
julitka z 17 listopada i w sumie to sie ciesze ze moze skonczy sie ssanie cycka tylko boje sie tych nocy bo mała budzi sie a raczej kreci i wogóle co 2 godziny a ja nieraz z pól otwartymi oczami daje jej cycka bo w nocy pije ale jak jest nie swiadoma bo sie nie przebudzi

powoli sie przyzwyczai, moja miala miesiac i juz spala cala noc, pierwsze noce bez cycka pewnie jeszcze beda niespokojne, ale potem to juz z gorki:P

No witam Widzę że temat dzieci już od samego rana. Idąc w ślady nivea dodałam wymiary swojego szkraba:-)Papuga taka ze mnie Gosia a nie możesz odciągać swojego pokarmu i dawać małej w butelce?No chyba że nie chcesz już karmić. A tymi nocami się nie martw, jak przejdziesz bezpośrednio na modyfikowane i będziesz musiała wstać w nocy żeby mleczko zrobić to się rozbudzisz a z biegiem czasu się przyzwyczaisz, wiadomo z cyckiem jest wygoda ale z modyfikowanym nie ma takiej tragedii jakby się wydawało, kwestia wprawy i przyzwyczajenia evi i jak zdrówko?

Gość gosia8524
to widze ze moja jest taki mały klopsik zreszta jak mi wszyscy mówia nie wyglada na tyle ile ma a ciuszki jej ubieram rozm 74 ale powoli juz tez sa małe .:))

No jak ma 74 to chyba bedzie modelka,albo koszykarka:-) Moj synek ma teraz 80 i pediatra ostatnio powiedzial ,ze jest dosc wysoki:-D

No jak ma 74 to chyba bedzie modelka,albo koszykarka:-) Moj ma teraz 80,a pediatra ostatnio mowil ,ze jest dosc wysoki:-D

moja będzie miała 5 miesięcy a mieści się jeszcze w niektóre 62, ogólnie to nosi rozmiar 68

i chyba modelką nie będzie:-( Mama normalna, tata dość wysoki, a Zuzi?Czas pokaże

Gość gosia8524
a co do odciagania mleka to cały czas tak robiłam ze miałam zamrozonych 30 woreczków ale sie skonczyły i wydawało mi sie ze jak piła z cycka to sie nie najadała a wogóle to jak sie urodziła to zabardzo nie chciała spac i tak jest do tej pory ,na poczatku było tak ze miała dzien co spała 3 godz i potem znów a nieraz pól godz w dzien i zasypiała o 22 :))) i tak było częściej

no to sie rozpisalysmy :P hehe moja urodzila sie z 61cm, ale nosi dalej 62 - 68, zreszta ta rozmiarowka jest tak pokrecona, ze niektore ubranka 3-6 sa na styk, a niektore 0-3 jeszcze rekawki za dlugie..ale mysle, ze bedzie dosc wysoka, bo ja mam 174, wiec raczej naleze do tych wyzszych:P ale za to maz jest tylko 2 cm wyzszy ode mnie..jakbym ubrala wyzszy obcas to go przerastam hehe:P

Gość gosia8524
dokładnie te ubranka kazda firma szyje inne mimo iz ten sam rozmiar

Gość gosia8524
pampersy kupuje do 20 kg bo mniejsze jej sie odciskały mocno na nóżkach i nie chciały sie dopiac w obwodzie

Witam ale sie rozpisałyscie i to mi się podoba :) Jezli chodzi o mleko moj miał na początrku bebiko ale nie przypasiło mu i przesząłm na NAN i tak juz zostałam a moj skonczył 7 m-cy i wazy prawie 11 kg :D fajny klocek tylko ze niewidac po nim tej wagi bo jest dosac wysoki :) my dzis bylsimy an zakupach i w gosciach :) tak poniedziałek zleciał a jutrto mąż juz do rpacy wiec poł dnia z malutkim sami ale pogoda robi się wiosenna wiec na pewno bedzie spacerek :) pozdrawima idę sadzac małego an nocnik niech się uczy tzn przyzwyczaja :D ciekawa jestem jego reakcji :P

widze, ze pierwsza jestem dzis:) nic mi sie nie chce, na dodatek mam w domu taki sajgon, ze nie wiem kiedy to ogarne, na dodatek drzwi, ktore kupilismy do lazienki i ubikacji okazaly sie za duze i trzeba wymienic, z tym, ze nie wiadomo czy beda takie o jakie nam chodzi..troche to moja wina, bo maz nie byl pewny wymiarow, a ja stwierdzilam ze na pewno beda dobre, najwyzej sie troche sciany skuje:P moja mala wstala dzis o 6.50., zjadla i poszla spac dalej, wiec siedze sobie i mysle, ze nic mi sie nie chce...a co tam u Was?

Hej witam o poranku Moj maly dzis w nocy wstawal kilka razy:-( Cod mu sie odwidzialo ladne spanko. Ma moze ktoras z was prawko tylko na automatyczna skrzynie biegow???? My bedziemy teraz dla synka kupowac nowy fotelik z bebe confort pop orange,ma moze ktos??Bo boje sie troche bo w zadnym sklepie go niemile i kupuje w ciemno ,a wolalabym dotknac

simba ja w ogole nie mam prawka :P chociaz ostatnio mnie nabralo..ale najpierw musze pojezdzic gdzies po parkingu, zeby sie na kursie nie skompromitowac:P a Emilka dalej spi :D wiec po cichutku lece na papieroska..