Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krystynka23

Rocznik 86 planujemy ciążę

Polecane posty

Gość Krystynka23

Zapraszam do pogaduszek rówieśniczki, 1986 Chcemy wraz z mężem postarać się o potomstwo.... może znajdziemy wspólne tematy i będziemy dzieliły się spostrzeżeniami, radościami, rozczarowaniami itd. Zapraszam

Gość dziecko to koniec życia
własnego! pożyj sobie najpierw dobrze, poszalej bo potem już amba Fatima, było i ni ma...

Gość maleńka P
aj...kto miał sobie pożyć,poszaleć -poszalał..teraz czas na maleństwo

jest milion takich tematów ale zawsze lepiej zalozyc nowy....

Gość Krystynka23
Dziecko to szczęście a nie koniec świata:) potrzeba maleństwa to indywidualna sprawa, niektóre dziewczyny dojrzewają do macierzyństwa wcześniej, inne później a jeszcze inne wcale:(

Gość Krystynka23
chcę nawiązać kontakt z dziewczynami z mojego rocznika bo takiego topiku tutaj nie znalazłam:(

a nie lepiej się dołączyć się do innego tematu. Przecież to nie ważne kto ile ma lat. Macie ten sam plan zostać mamą

Gość Krystynka23
ok... miło było...ale widzę że nie jestem tutaj mile widziana, stare forumowiczki- wyjadaczki...nie dają tu życia:( próbowałam podłączyć się do innych tematów, podobnych ale są już na tyle rozwiniętę i jednocześnie hermetycznie zamknięte, że jako ta nowa...byłam już zawsze z tyłu:(

Gość saleminka8
ale młodą mamą :) no młodziutką :) "dziecko to koniec życia własnego! pożyj sobie najpierw dobrze, poszalej bo potem już amba Fatima, było i ni ma..." A kto Ci pisze,że woli szaleć zamiast założyć rodzine,że takie rady dajesz?? jestem w tym samym wieku i planujemy dziecko,ja mam inne sprawy na głowie a nie dyskoteki,szaleć już nie musze bo to już zrobiłam :D

Gość saleminka8
Krystynka23 a już próbowaliści "zrobić" dzidziusia czy dopiero plany??

Gość Krystynka23
Dziękuję

Gość Krystynka23
Plany, plany...ale intensywne:) w kwietniowym cyklu chciałabym zajść w ciążę zobaczymy czy pójdzie tak łatwo:)

Gość nastletnia mama
ja rocznik 89, dwulatka w domu i jestem w 6 msc ciąży:) pozdrawiam mamusie:)

Ja też jestem rocznik 86 i planujemy z mężem ciążę, ale nie wiem czy kryzys ekonomiczny ni zmieni naszych planów:(

Krystynka 23 z chęcią sobie z Tobą pogadam, bo myśl o dziecku jest w mojej głowie już od dawna:) ale konkretniejsze plany dotyczyły porodu na rok 2010 ( mąż sie śmieje że będzie zawsze umiał policzyć wiek dziecka:):):)

I z innymi, które mimo młodego wieku już się wyszalały i chcą zostać mamami:)

witajcie dziewczynki ja tez jestem \"86 i tez planuje dzidziusia staramy sie juz pół roku i bez efektu na razie. a jak u was z mysla o dziecku. fajnie z wami pogadac i wymienic sie informacjami. pozdrawiam cały rocznik 86

Gość monikkkkk
cześć dziewczeta ja też 86r i chcem miec dzidzie razem z mezem ale jakis nie wychodzi :( juz prawie 1,5 roku. a tak intensywnie to od pół roku bo wcześniej jak będzie to będzie a tezaz jestem załamana bo nie ma i nie ma :(

To tak jak ja tez sie staram ju długo i nic. Teraz narazie dałam sobie spokój ze staraniami na się raczej nic nie planuje przyjmię co los mi da ale juz w czerwcu zaczynam na nowo starania .Byłam u gin przepisałam mi DUPHASTON to tabletki pomagaja zajsc w ciąze i ja podtrzymuja a do tego łykam folic i testy owulacyjne. Myslałam ze to ze mna jest cos nie tak że w tak młodym wieku pragne dziecka ale widze że niejestem sama wiec Trzymam kciuki za rocznik 86 oby sie nam udało...

Gość monikkkkk
czytam trszkę o zajściu w ciążę i nie które rady robię tak jak dziewczyny piszą. Np. nogi w górę po stosunku, olej z wiesiołka łykam od miesiąca, zelazo foliak. mam nadzieję że w koncu się uda a może ktoś jeszcze ma jakieś rady. dzięki pozdrawiam

Gość monikkkkk
anulka u mnie jest tak że już po roku miałam iść do lekarza ale jakoś odwagi mi brak boję się że będzie coś nie tak :( a tego to już chyba nie zniosę> A długo już się starasz o dzidzię ???

Gość monikkkkk
anulkka a te tabletki są na receptę. A jakie masz cylkle umiesz ustalić dni płodne itd.

ja tocały czas czytam na ten temat no ale czytanie nic nie daje trzeba działac i może natura też zadziała .Ja biore te witaminy zdrowo sie odżywiam , spacery no i wizyty kontrolne bo z moje jajniki troszke sfankuja no ale ogólnie jest ok. Spróbuj poprostu nie myslec o tym intensywnie bo może to jest przyczyna tak bardzo chcesz i sie blokujesz psychicznie. Zyj chwilą i korzystaj z życia a może ono cie pozytywnie zaskoczy niedługo dwoma kreseczkami na tescie.... powodzenia

tak te tabletki sa na recepte ja niestety mam nieruguralne cykle 32-34 dni. dlatego własnie stosuje testy owulacyjne które pomagaja mi ustalic owulacje. A jak byłam u mojej pani doktor to powiedziała mi ze w nastepnym cylku może dac mi zastrzyk który rozbije pęcherzyk i bedzie owulacja...... spróbuj porozmawiac z lekarzem zrób konkretne badania hormonalne

Gość monikkkkk
ja mam chyba regularne jak tak można nazwać co 27-29 dni i wiem kiedy mam płodny śluz. ale od nie dawna to wiem bo tak jak pisałam zaczełam czytać rad dziewczyn i już wiem mniej więcej. teraz będę prubować zobaczę z dwa cykle jak nie będzie pomagać to wtedy się udam do lekarza. :)

Gość monikkkkk
DZIEWCZĘTA A WY GDZIE??????

Gość monikkkkk
gdzie te dziewczyny co tak planowały ciążę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!