Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oRly

Nastolatki+dorośli mężczyźni

Polecane posty

Gość oRly

Witam Wszystkich :) Mam do Was pytanie, jak odbieracie takie związki? Przykładowo gdy dziewczyna ma 16,17,18 lat i jest w związku z mężczyzną ok. 25-35 lat ? Czy wydaje Wam się,że takie związki mogą przetrwać?Czy mężczyźni w tym wieku mogą poważnie myśleć o takich dziewczynach?

Gość oRly
:)

Gość adamek87
Nie przetrwa. Mnie takie małolaty 2 razy zdradziły po kilku latach związku i powasznie myślałem o nich, jedną z nich mocno odchorowałem. Nie warto!

Gość Peanut
adamek87, nie możesz tak uogólniać. To, że Tobie się nie udały związki z kobietami w takim wieku, to nie znaczy, że nikomu się to nie udaje - wręcz przeciwnie. Poza tym im jesteśmy starsi, tym bardziej niewidoczne stają się różnice wieku. Uważam, że takie związki mogą przetrwać - choć przyznam, że jest to rzadkie i zależne od wielu zmiennych, więc naprawdę trudno coś powiedzieć. Sama jestem w podobnym związku.

Gość oRly
Peanut ile lat ma Twoj partner a ile masz Ty, jesli mozna spytac?:)

Gość Peanut
W tym roku skończę 18. Między nami jest różnica 11 lat.

Gość oRly
A jak go poznałas?:)

Gość adamek87
peanut to może mi powiesz czemu mnie rzuciły? Starsze się ja musiałem opuścić ,młode mnie zostawiły.

Gość Peanut
hm, znaliśmy się w sumie z rok zanim zaczęliśmy 'tak' o sobie myśleć. W tamte wakacje zaczęliśmy się ze sobą spotykać, a później to już samo wyszło :)

Gość Peanut
adamek87 - powodów mogło być wiele. Nie wypowiem się na ten temat, ponieważ nie znam ani tych dziewczyn, ani Ciebie.

Gość Z mojego doswiadczenia a racze
j obserwacji, tylko niedojrzali mezczyzni wiaza sie z duzo mlodszymi kobietami, nastolatkami. Zwiazki te czesto trwaja dlugo, nawet 5-10 lat, ale kiedy kobieta dojrzewa, zauwaza, ze partner jest nudniejszy, mniej sprany, mniej atrakcyjny niz rowniesnicy. Kobieta dojrzewa tez psychicznie i zaczyna potrzebowac dojrzalego partnera.

Gość Z mojego doswiadczenia a racze
Jesli dziewczyna ma 18, facet 25 lat, zwiazek ten jest w miare normalny i ma szanse sie utrzymac, w koncu to tylko 7 lat roznicy. Natomiast zwiazek 35-latka z 15-latka jest watl\pliwy, zwlaszcza, ze 35-latek juz czesto jest po przejsciach, wiec ostrzegam...

Gość Peanut
Z mojego doświadczenia - może masz i racje, lecz zawsze są wyjątki od reguły. :)

Gość adamek87
coś może w tym być, bo mi obie mówiły, że ja czasem jak dziecko. Bo co? Bo lubie żartować i się wygłupiać, one tylko jednego chcialy ode mnie, chcice jakąś miały na te sprawy. Zdobyły doświadczenie i poszły do innych.

Gość oRly
Ale czy dojrzały mężczyzna w wieku np. 29,30 lat moze myslec powaznie o dziewczynie w wieku 16,17 lat..?

Gość Peanut
Z mojego doświadczenia - owszem, z tym sie zgodzę. Jeśli różnica lat dochodzi do około 10 to jeszcze nie jest to problemem, ale jeśli 35 latek szuka sobie 15 latki to hm.. moim zdaniem coś jest nie tak.

Gość co ty chrzanisz
same przecież KOCHACIE STARSZYCH facetów każda 20 chce DOJRZAŁEGO 3X latka :O to wasza wina

Gość Peanut
oRly - móc, może, ale to już zależy od konkretnego mężczyzny. Często się słyszy, że faceci są z młodymi dziewczynami tylko dla ich ciała i bzykanka, natomiast młode dziewczyny ze starszymi facetami, bo pociąga je ich niezależność, dojrzałość no i kasa..

Gość weźsieprawik zamknij
jak będziesz miał 30 lat to będziesz się dalej na kafe ślinił do 17 letnich czystych dziewic które chuja w pysku nie ,miały jak twoje 30 letnie rówieśniczki :classic_cool:

Gość oRly
Ale czemu od razu mówisz o seksie? Wydaję mi się,że mezczyzna po 30 prędzej moze liczyc o seks z jego rowniesniczka, niz z 16,17.. :)

Gość adamek87
35 jak chce mieć 15 to na pedofilię wygląda! Toz czego on może chciec od takiej młódki? albo zbok, albo kryzys ma!

Gość ttttttttttta
" że mężczyzna w związku powinien być trochę starszy od kobiety, żeby za nią nadążyć " chyba żeby wczesnej umrzeć :O średnia długość życia kobiety w polsce jest o 8 lat dłuższa... z nadumieralnością mężczyzn po 65 roku życia bierzesz sobie faceta 7 lat starszego to 7+8=15 więc pewnie od około 70 będziesz sama :P

dobrze ze trafiłam na ten topik, bo dzis własnie o czyms takim myslałam. byc z facetem troche młodszym od mojego ojca. gdyby był to naprawde prawdziwy mezczyzna ale rozsadny odpowiedzialny zadbany i był by przy mnie i cos bym czuła do niego, to tak. jesli spotkam kogos takiego to bez wahania tak, niewazna roznica wieku.

Gość Peanut
oRly, różni ludzie lubią różne rzeczy ;) Poza tym, jeśli prędzej na seks może liczyć u 30, to i u niej może znaleźć zrozumienie etc. chociaż ja się nie znam.. Jestem dziewczyną, ale jakąś dziwną :P nigdy nie rozumiałam innych kobiet i nie umiem z nimi rozmawiać. Mam taką bardziej 'męską' nature :p

Gość Peanut
Crank - popieram Cię. To jest najważniejsze, inne rzeczy, takie jak np różnica wieku [oczywiście w granicach rozsądku], schodzą wtedy na drugi plan.

Gość adamek87
Ja będę się upierał przy seksie, bo kasy nie miałem i nie mam. Leca na starszych bo chcą sie nauczyc tego czego chłopcy w ich wieku jeszce nie wiedzą! Prawiczek jest na to najlepszym przykładem!

Peanut, dziękuje. Patrzac wstecz, we wczesniejszych epokach normalna sprawa były sprawy typu wychodzenie za mąz i wiązanie sie z facetami duzo straszymi ( druga sprawa ze czesto rodzina decydowała, ale nie zawsze) ale z własnej woli rowniez. przykład mojej ciotki ktora w wieku 16 lat wyszła za maz za 15 lat straszego mezczyne. Miłość ot co. Peanut ludzie nie zawsze patrza przychylnym okiem na takie zwiazki teraz, szczegolnie rodzice. Ale jesli wykazesz sie duza odpowiedzialnoscia i twoj chłopak rowniez to mysle ze jest duza szansa na to ze ten zwiazek sie uda :) 11 lat to nie jest tak wiele mimo wszystko.

Gość oRly
i według mnie nie ma co przekładać wieku na dojrzałość...

Gość adamek87
z jedną miałem 8 a z drugą 10 lat róznicy. Jak widać za dużo.