Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani ktora potrzebuje pomocy

FInanse domowe- jak ludzie oszczedzacie ile wydajecie?

Polecane posty

Gość Pranie pelnej pralki
To glupota. nie dosc ze uie dopierze to wygniecie i zle wyplucze. Ja piore jak mam 2/3 wsadu. wiekszosci nawet nie prasuje tylko dokladnie rowno wieszam i rowno wysycha.

Gość Pranie pelnej pralki
Ja uzywam tabletek persil 2 na pranie. i plyn comfort.

Gość ELLA2589**
Niedawno kupilam Pollene Rex do koloru w biedronce i Bryze do Bialego.Dziewczyny , katastrofa!!! piore w nich tylko ubrania robocze meza bo do niczego innego sie nie nadaja. Owszem "zaoszczedzilam " pare zl ale tera sie okazalo ze nie koniecznie bo przed swietami musialam wydac dodatkowe pieniadze na dobre proszki .Kupilam Ariel do koloru i Vizir do bialego ( w realu jest teraz promocja 8 kg za 50 zl) . Odkrylam tez rewelacyjny odpalmiacz nazywa sie Antyplamish i moim zdaniem dziala lepij niz Vanish ktory nie chce sie wyplukiwac z odziezy a jest bardzo drogi

Gość a ja polecam takie oto proszki
-Bonux -E -Rex -Vizir -Dosia

Gość ELLA2589**
a co do plynow do plukania to uzywam silana tylko go nie rozpuszczam tak jak pisze na opakowaniu (bo wtedy pranie nie pachnie) tylko wlewm do pralki 1/3 nakretki. Rowniez nie laduje calego bebna pralki tylko 2/3 bo pranie sie nie odpiera , zle wyplukuje i potem moze miec nie przyjemny zapaszek. Proszki w plunie tez sa dobre ale trzeba po wlaniu proszku do pralki przelac je woda. Ja tak robilam.

Gość a co uzywa nasza socjalka
na jakie proszki cie stac jak juz dostaniesz kaskę z Mopsu

Gość Ona nie ma pralki przeciez

Gość s.ensitive
Dziewczyny a macie jakieś doświadczenie z płynami do prania Domol z Rossmanna? Warte to coś?

Gość ma pralke przeciez kupili jej
ci z MOPS-u. Ciekawe czy ma wode w domu. Musi miec grzybka skoro kapie sie w misce.

Gość helawopalach
Na tym topiku freydis napisala, ze corka jej meza mieszka z nimi.Czyli odebrali matce dziecko :-( Za to kase maja dodatkowa - alimenty od matki. Zal!!!!!

Gość no i ma kase a tu ciagle pisze
o oszczedzaniu i ze misce sie myje

Gość fanka anka
dla mnie to bez sensu liczyc kazdy grosz na jedzenie a wydawac na fajki jak to robi Freydis. Nie łatwiej rzucić palenie nawet zaoszczedzajac miesiecznie 100 na fajkach to duzo. Zreszta Freydis ściemnia, na kazdym topicu pisze co innego. Ostatniokilka razy trafiłam na jej wypowiedzi i to sie niczego nei trzyma.

Gość fanka anka
Freydis a pisanie komus ze ma niewiadomo jaki tyłek bo kupuje drozszy papier jest bez sensu. Ten drozszy po pierwsze nie zuzywa sie tak szybko bo jest ciasniej zwijany, i nie kurzy sie tak od niego. Raz uzywam tego najtanszego papieru raz drozszego i drozszy starcza na dłuzej.

Gość helawopalach
Bo oszczednosc to nie kupowanie wszystkiego co najtansze. Kupowac nalezy rozsadnie, czasami wlasnie za najtanszy produkt sie zdrowo przeplaca - bo nie spelnia oczekiwan. Kupno najtanszych rzeczy to skapstwo :-)

Gość fanka anka
Np taki płyn do płukania tkanin jak silan drozszy ale za to jaki efekt, nic sie nie elektryzuje, ubranka fajnie pachna, sa mieciutkie w dotyku

Freydis- nie przejmuj się wypowiedziami innych! Ludzie a co wy w sobie tyle nienawiści macie? niech każdy sobie żyje jak chce! Tak to już jest w naszym polskim panstwie że niestety żeby przeżyć to trzeba oszczędzać co nie znaczy że żyć w zupełnej biedzie! Oszczędność to bardzo trudna rzecz i nie wszyscy tego potrafią. Kombinować też trzeba umieć, być obrotnym, wiedzieć gdzie co załatwić i o co się ubiegać. Pewnie wy burżuje nawet nie wiedzielibyście co w gorszej sytuacji zrobić!

Gość dla mnie bomba
FREIDIS czy jak ty sie zwiesz....skoro zamieszkala z wami starsza corka meza w tej waszej malej klitce..to teraz we 4 chodzicie do sasiada brac kapiel? i gdzie pieklas te mazurki , w domu? bo pisalas ze nie masz piekarnika? i ze wprowadzila sie cora meza..i teraz bedziecie piec... a moze by tak ciebie na 5 zdrowasiek do tego waszego kominka romantycznosci wrzucic co? moze wtedy glupota by cie sie wypalila jesli to prawda ci piszesz o sobie to b nieudolnie cieszysz sie swoja bieda i niudolnoscia nie dosc ze sasiad ma was na glowie to jeszcze podatnicy..mops---wzechdobra instytucja...no jasna cholera.... zamiast sie cieszyc..do roboty bys sie wziela dziecko w wieku 10lat bedzie zyc idealami o pieknie swiata i dobroci ludzi i ze bez kasy jest coolllll

U nas w mieście są takie sklepy gdzie można wszystko kupić po 2zł i 2,50zł. Nie wiem czy u was też coś takiego jest. Kupiłam tam ostatnio płyn do płukania właśnie za 2zł tak poprostu z ciekawości bo mi się kończył a to przecież nie majątek. I o dziwo super pranie pachniało gdy się je wyciągnęło z pralki i jeszcze długo potem utrzymywał sie zapach. Więc nie wszystko co tanie to złe!

Gość dla mnie bomba
my burzuje myslimy zanim zaczniemy zakladac rodzine-zeby nam nie wyszedl patologia-mix... no przynajmniej zeby lazienka w mieszkaniu byla zalosne

Gość fanka anka
Freydis kazdego sie czepia kto kupi cos zdrozszego. Ona uwaza ze powinno sie kupowac same najtansze rzeczy, bo jak ktos kupi cos drozszego to jest nie wiadomo kim. I jeszcze pisze ze jakby wydała 80 zł na zakupy to straszna rzecz by sie stała. wiadomo ze jak sie idzie i kupue podstawowe rzeczy na dłuzszy czas bo akurat sie wszystko pokonczylo to sie posor wyda.

Gość s.ensitive
a propo Rossmanna już sama nie wiem czy wszystko takie drogie, czy tylko tam tak drogo wychodzi? Ja też jak pójdę do Rossmanna to kupę kasy zostawiam :-O Właśnie wróciłam z Rossmanna kupiłam: farbe do włosów Palette, podpaski, czyściki do okularów, balsam, szczoteczke do zębów i pastę, szapmon i zapłaciłam 60 zł z groszami :-O

Gość no i ma kase a tu ciagle pisze
no zakupy w rosmnanie wielce ekskluzywnym sklepie powodują u niej żal :D

Gość dokladnie tak
s.ensitive - witaj itaj ja rowniez sie ciesze ze Cie "widze":)) Odnosnie proszkow do prania to musze stwierdzic ze te z Lidla sie dla mojej rodziny nie nadaja bo kupilam kiedys z ciekawosci i....uczulil nas....wiec teraz albo Persil albo Ariel...rzeczy sie super dopieraja a z plynow to uzywam na zmiane Lenor lub Silan....rowniez nie rozcienczam....dodaje proszek do komory na plyn wlasnie lENOR a jak pranie sie wypierze wlewam potem dodatkowo plynu i jeszcze raz plucze:))Ubranka sa miekkie i baaardzo dlugo pachna:)) Moja znajoma zachwala sobie plyn do plukania niemicki marki SOFTLAN...Mozna kupic na allegro:)Ja zamowilam sobie butelke niebieskiego - ponoc najladniej pachnie....jak dojdzie i wyprobuje to dam znac;))Pozatym czesto kupuje proszki z niemiec wlasnie poprzez allegro(coz za reklama;)) i musze stwierdzic ze sa naprawde lepsze niz nasze "POLSKIE" ariele i Persile. Odosnie Rossmana tak to juz jest ze w tym sklepie zostawia sie troche pieniedzy:)Ja ostatnio z mezem poszlam kupic chemie i kilka kosmetykow...maz upatrzyl sobie perfumy Ferrari...dla corki troche kesmetykow ja kupilam kilka kolorowych kosmetykow...i rachunek na 400zl....ale tego nie kupuje co tydzien....wiec podzielic to na miesiac czy dwa to wcale nie tak wiele...:) Zgadzam sie z tym ze nie wszystko co tanie jest dobre...otoz nie... Ppier toaletowy kazdy kupuje jaki woli...moja znajoma np ktora nie narzeka na brak gotowki kupuje wlasnie taki ...szary:) Ja przed swietami BN kupilam taki papier w rossmanie w reniferki i pachnacy cynamomen i jablkiem.....tak mi pachnial w WC ze moj maz myslala ze chce go otruc a corkka dostala jakis podraznien na pupie;)) U mnie klupuje sie VELVET NAJLEPIEJ TRUSKAWKOWY- wytrzymaly , nie uczula i jest ok:))

Gość zona fajnego goscia
nie chce sie naprawde czepiac ,ale.. jak to mozliwe freydis,ze twoj maz pracujacy raptem tydzien na budowie(bo 3 tyg. temu prawie zaczal prace w zakladzie pogrzebowym) dostal taka super wyplate:) I do tego taki ciezko chory a praca na budowie wymaga konskiego zdrowia:)

Gość lamalamama
:-) Kiedys stałam w kolecje ,w miesnym,w ktorym na prosbę klienta mieli sie mieso.Stała przede mna kobieta ktoratrzymała pod pacha takie pachnace,kolorowe cudo do dupy(papier toaletowy) i kupowała mieso mielone paczkowane .jak to zobaczyłam to az sie sama do siebie usmiechnełam :-)Kupowac packe chemicznie doprawiana(mielone mieso paczkowane) zamiast poprosic poł kg miesa normalnego i zmielic (za darmo).No coz,widocznie kobiecina na miesie musiał zaoszczsdzic,bo wydała na papier :-)Goscie widza w toalecie super papier,a przeceiz nie zapytaja z jakiego meisa kotlety czy cos tam jest zrobione :-)

Gość zona fajnego goscia
no i wiem dobrze dlaczego zajmujesz sie corka meza ,to oznacza dodatkowe i to niezle przychody Tylko co bedzie jak ktos tobie odbierze dziecko.. raz pisalas ze nie masz piekarnika a innym razem ze malo pieczesz bo smierdzi w domu i piekarnik pochlania prad Raz ze musisz wszystko prac w reku a innym razem ze pierzesz w pralce,ktora dostalas z mopsu..

Gość dajcie juz spokoj tej oszustce
zaraz zacznie cos zmyslac oczywiscie wklei usmieszki i tak sie nie dowiesz prawdy, najpierw bieda i choroba potem raptem wszystko sie odmienia :O

Gość ELLA2589**
Ja rowniez jak ide do rossmana to wydaje kupe kasy, a kupuje tylko PODSTAWOWE rzeczy nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Ostatnio kupilam naprawde podstawowe rzeczy i zaplacilam ponad 100 zl. Warto kupowac chemie gosp w rossmanie jak plyny do mycia naczyn, pl do toalet mydla zele pod prysznic szmpony itp wydaje mi sie ze to wszystko jest tansze niz w duzych supermarketach.

Gość vip+++
Temat: CZY MOŻNA TAKIEJ KOBIECIE ODEBRAC DZIECKO???? Freydis Moj maz rozwiodl sie z eks po tym, jak go zdradzila i przyznala sie do tego. maja 7letnia corke. ze mna moj maz tez ma dziecko. dowiedzielismy sie wlasnie, ze jego starsza coreczka byla w stanie krytycznym po spozyciu duzej ilosci psychotropow ktore brala jej matka. eks nic nikomu o tym nie powiedziala, a maz nie mmial pojecia o zajsciu. dowiedzielismy sie od chrzestnej. jej matka jest niezrownowazona, byla leczona psychiatrycznie. czy jest szansa na odebranie jej malej?przeciez ona mogla zginac!!!ta kobieta nie nadaje sie do opieki nad dzieckiem, to ona wymaga by sie nia opiekowac.... 22:13 Freydis Mam taki problem, moze ktos sie orientuje w temacie i mi pomoze, bede ogromnie wdzieczna. Czy istnieje mozliwosc zlozenia podania o obnizenie alimentow mojego faceta ktore musi placic na swoja corke podczas kiedy zalozyl nowa rodzine i ja, nowa partnerka, urodzilam mu wlasnie dziecko?placac alimenty na starsza nie jest w stanie zaspokoic naszych podstawowych potrzeb, poza tym jest bezrobotny i poki co utrzymujemy sie z mojego zasilku. slyszalam ze to ja musze wystosowac takie pismo, ale nie wiem nic konkretnie---gdzie, jak...pomozcie):

Gość lala kuchara
dziwne,a ten komornik co puka wam do drzwi.. A na fajki zawsze jest kasa